Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, KamcioGF napisał(a):

Dywanik musi być, już od kilku lat go mam i nie dość, że przytulnie to kurzu nie widać na nim :D

Daj go na ścianę będzie jeszcze przytulniej :E 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
14 godzin temu, Qrdello napisał(a):

Ale wykładzina na dole też równo docięta :D jak czepialstwo to pełną gębą :> 

To akurat zwykły dywan tylko tak właśnie potrafią być równe ściany w wielkiej płycie. Dywan jest równo ale względem drugiej prostopadłej ściany :E

Opublikowano (edytowane)

Generalnie co by sobie poradzić z makaronem to warto pójść w inną stronę. W ikei są regulowane biurka - ale można też kupić bez jak ktoś nie potrzebuje - z zabudowaną tylną ścianką. Od góry zwykły blat, od dołu materiał. Można tam tyle farfocli napchać, że 3 kompy i monitory się ogarnie. Półka ma też rewizję w 2 miejscach - jedna na listwę, druga na dostęp do tej wnęki na kable. Super sprawa bo 99% badziewia można tam upchać. Just sayn'. 

@jankooo eks-łazienka ? :D :cool:;D

Edytowane przez Qrdello
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja mam z ikei taki koszyczek, który zakłada się od tyłu biurka i tam listwa+trochę kabli się mieści natomiast myślę czy do blatu nie zrobić z płyty meblowej takiego korytka właśnie jak jest czasami w gotowych biurkach. 

Edytowane przez KamcioGF
  • Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, Qrdello napisał(a):

eks-łazienka ? :D :cool:;D

Garderoba:D

15 minut temu, KamcioGF napisał(a):

Ja mam z ikei taki koszyczek

Też mam ten koszyczek i on chyba jest najlepszą opcją ponieważ to wszystko tam oddycha i nawet jak trafi sie kabel o nieodpowiednim przekroju co do ilości mocy pobieranej przez niego (w sytuacji kiedy produkcja masowa szuka oszczednosci gdzie się da) to jest to rozwiązanie bezpieczniejsze niż zamknięty kociołek

Opublikowano
24 minuty temu, jankooo napisał(a):

Garderoba:D

Też mam ten koszyczek i on chyba jest najlepszą opcją ponieważ to wszystko tam oddycha i nawet jak trafi sie kabel o nieodpowiednim przekroju co do ilości mocy pobieranej przez niego (w sytuacji kiedy produkcja masowa szuka oszczednosci gdzie się da) to jest to rozwiązanie bezpieczniejsze niż zamknięty kociołek

Czy Ty na 9800x3d instalujesz win7 ? :D 

No to właśnie przy tym blacie jest taki koszyczek z tektury obitej w materiał. Też uważam to za lepsze rozwiązanie niż twardy blat albo sklejka.

Opublikowano
7 minut temu, Qrdello napisał(a):
32 minuty temu, jankooo napisał(a):

Czy Ty na 9800x3d instalujesz win7 ? :D

Nie, nie to nie mój komputer a do firmy (stary soft dobrze działa na win7 a firma nie chce aktualizować softu bo to nie opłacalne).

Mój komp jest po prawej, po lewej ten co na nim pracuje a po srodku tymczasowy co akurat wyświetla instalke win7. Reanimowanie takich staruszków to jedno z moich zajęć. Trochę jak zajawka @Pentium D;)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@j4z tego typu zostawianie kabli pod biurkiem/blatem to jak zamiatanie spraw pod dywan że tak powiem xD ja kupiłem czarnego boxa z otworami po bokach za 40zł w nim mam wszystkie kostki, listwy itp i jedna spięta gruba wiązka wszystkich kabli wychodzi do góry schowana za narożną podstawą, widzisz gdzieś tam chociaż jedno spagetti? :E 

1.thumb.png.b93bff499c9f0afba11f0e5a0228bcff.png

Edytowane przez Send1N
  • Like 2
  • Upvote 1