Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyszedł riser - kawał byka, na większe 2/3 Gaminga Trio xD 

montaż też nie był prosty, gimnastyki było co niemiara szczególnie z wężami od Arctica. 

Efekt końcowy nie zwala mnie z nóg, ale z drugiej strony planuję w ciągu 2-3 tygodni przejść na AM5 więc i tak będę pruł mobo i zdejmował chłodzenie.

Tak czy siak, swój urok ma. Temperatury wyjdą w praniu ale patrząc na to, że ma dobre 6-7cm od szyby miejsca, to tragedii nie wróżę.

jedyne co to teraz pasowałoby wentylatory na ścianie na pull odwrócić, bo karta będzie wiała w wiejące śmigła :D 

20251028_211923.jpg

20251028_211936.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

W tym wydaniu twój pc wyglądał znacznie lepiej ;) jak już cię ręka swędziała to moim zdaniem lepiej było rozejrzeć się za jakimś fajnym przewodem do karty zamiast risera :thumbup:

Spoiler

20251024_203453.jpg

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 2
Opublikowano
18 minut temu, Qrdello napisał(a):

montaż też nie był prosty, gimnastyki było co niemiara szczególnie z wężami od Arctica. 

Efekt końcowy nie zwala mnie z nóg, ale z drugiej strony planuję w ciągu 2-3 tygodni przejść na AM5 więc i tak będę pruł mobo i zdejmował chłodzenie.

Tak czy siak, swój urok ma. Temperatury wyjdą w praniu ale patrząc na to, że ma dobre 6-7cm od szyby miejsca, to tragedii nie wróżę.

jedyne co to teraz pasowałoby wentylatory na ścianie na pull odwrócić, bo karta będzie wiała w wiejące śmigła :D 

20251028_211923.jpg

20251028_211936.jpg

Wypuść przewody od gpu górą przy chłodnicy i poprowadź je za wężami od aio i niech wchodzą do gpu obok blokopompy

• Upvote 1
Opublikowano
56 minut temu, Qrdello napisał(a):

20251028_211923.jpg

20251028_211936.jpg

Było lepiej poprzednio i funkcjonalniej powaga.

Lepiej było dołożyć do lepszego mobo albo procka na AM5 niż risera kupować bo wcześniej było dobrze.

Opublikowano (edytowane)

Wszystko rzecz gustu, ale popieram przedmówców. Kolorystyki obie mi pasują, ale klasyczny układ karty fajniejszy. Sam się zastanawiałem nad riserem, ale pozostanę przy normalnym układzie.

Edytowane przez Pawllos
  • Upvote 2
Opublikowano

Myślałem, żeby usunąć tylny wylotowy wentylator 120, który był dodany do obudowy i wstawić w jego miejsce 140 z góry. Spróbuję tak zrobić. Dziękuję za porady.

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Wentylator na ramem daj na tył a tu nie dawaj nic.

Bo rozumiem że te u góry to 140?

Tak wentylatory w obudowie to 5xArctic P14 Pro i jedna 120, która była dołączona do obudowy i znajduje się na tyle.