Elder 908 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Robiłem eksperyment z chłodnicami taki prosty ile miesięcy bez filtrów są w stanie pracować open air na szafce obok kompa i trzymać prawidłową temp płynu w load, rpm 800 na stałe ustawione w Eloop. 9FPI szerokie rozstawienie finów, faty HardwareLabs SR2 480mm więc nie prosto je zapchać (w przeciwieństwie do 17FPI w chłodnicach AIO 360 CPU) wytrzymały cholery ... 9 miesięcy, zanim się poddały. Prosz... 2 3
aerial 233 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Jakby dać wentylatory w "pull" to przejechanie odkurzaczem strony chłodnicy od której wlatuje powietrze zajęłoby 10s. To najlepszy kompromis moim zdaniem. Zamieniając wentylatory na wciąg stracisz mniej wydajności niż po zainstalowaniu filtra.
Krzysiak 3 244 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) Mnie ciągle korci Havn BF360 flow...ale się na razie powstrzymuję przed zakupem, niech choć trochę kurzu złapią śmigła obecnych wentyli bo stosunkowo niedawno kupione Edytowane 29 Kwietnia przez Krzysiak 2
Elder 908 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia No to teraz sobie z kurzem powalczę... 2 1
DarkeVo 757 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) 7 godzin temu, Krzysiak napisał(a): się na razie powstrzymuję przed zakupem Nie powstrzymuj tego co jest i tak nie uniknione🤭😂 Edytowane 29 Kwietnia przez DarkeVo 1
ShaDow_Pro 1 079 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Nareszcie, ile można było czekać 2
maras2574 1 223 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia W dniu 28.04.2026 o 14:49, Elder napisał(a): Mam nadal EVGA 1080Ti FTW3 w użyciu, kupiłem w Komputronik nówkę w2017r Zajebista karta, sztos na tamte czasy Moja też z Komputrona Przed nią była 1070 FTW, też fajna Potem była jeszcze jedna 1070 na przeczekanie do Ampere, tym razem Strix. I ta to była wariatka, ona robiła 2164 MHz przy temp. ledwo powyżej 50st.!!! I to latem w ciepłym pokoju Wentylatory 1600rpm, 44% film1 film2 Monitor wtedy miałem 21:9, 1440x1080 4
Elder 908 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Bardzo miło wspominam Pascale non stop fun z tym był i AC i CLC 10
DarkeVo 757 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 3 godziny temu, Krzysiak napisał(a): Namówili No nareszcie bedzie cos nowego😋 bo już tu nudno sie robiło 😂 1
ShaDow_Pro 1 079 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) U mnie mała zmiana, na tył białe śmigiełko zamiast czarnego. Lepiej światło rozprasza, a że obudowa biała to pasuje Do kompa zapasowego do grzebania poszło czarne z mojego na tył, i robi się coraz ładniejszy. Edytowane 29 Kwietnia przez ShaDow_Pro 5
AudRob 495 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 15 godzin temu, ShaDow_Pro napisał(a): U mnie mała zmiana, na tył białe śmigiełko zamiast czarnego. Lepiej światło rozprasza, a że obudowa biała to pasuje Tak szczerze, czy to taki ważny aspekt ? Ile razy na to patrzysz czy jest biały czy czarny, rozumiem jeszcze na froncie ale tył ?
ShaDow_Pro 1 079 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Front też za chwilę będę robił, nie jest bardzo istotne, ale mam ochotę to czemu nie, dodatkowo czarne śmigła przełożę do drugiego kompa 2
CryptTM 616 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 22 godziny temu, Krzysiak napisał(a): Namówili Który to już raz mówisz... setny? 2
Krzysiak 3 244 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 3 godziny temu, AudRob napisał(a): Tak szczerze, czy to taki ważny aspekt ? Ile razy na to patrzysz czy jest biały czy czarny, rozumiem jeszcze na froncie ale tył ? To jest po prostu skrzywienie...sam je mam W ostatnich 5 latach już przerabiam 6 obudowę, 7 chłodzenie CPU i chyba 10 komplet wentyli
Elder 908 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Nie ważne jaką masz budę seryjną czy modyfikowaną...wszystko z czasem się nudzi. Każdemu. Mati wywala właśnie na sell Hexgear R80 biały po modach. Razem z Titanem XP mobo APEX X299 i wszystkim innym co tu widać. Ma nowy PC tego nie używa. Po co trzymać nie używany PC? 1 1
Krzysiak 3 244 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 48 minut temu, CryptTM napisał(a): Który to już raz mówisz... setny? Szczerze mówiąc ta buda już od dawna za mną chodziła, jakoś od zeszłego roku gdy chyba @ShaDow_Propisał że chętnie by przytulił. 1
lukasso1202 35 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) Nie ma skrzynek idealnych. Poprzedniego Silverstona RV02 miałem z 5 lat. Wszystko z nim było ok ale największą bolączką była maksymalna długość karty graficznej. Krótko miałem XFX 7900 XTX Merc 310, musiałem zdemontować środkowy wentylator bo się nie mieściła. Zmieniłem po super trafie cenowym na Corsaira 7000x, pomimo paneli szklanych ma froncie i topie o dziwo temperatury bardzo fajne. W weekend majowy wleci teraz LL O11 EVO XL. Przyglądałem się też LL Odyssey X która nabył @Elder ale najbardziej przypasowała mi EVO XL. Wrzucę kilka fotek jak będę przekładał bebechy. Edytowane 30 Kwietnia przez lukasso1202 2
DarkeVo 757 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Godzinę temu, Krzysiak napisał(a): W ostatnich 5 latach już przerabiam 6 obudowę, 7 chłodzenie CPU i chyba 10 komplet wentyli To ja sie nie odzywam na ten temat🤭😂😂 4
Qrdello 1 255 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia I na olxie można deale czasem złapać. Dzisiaj scrollując na szybkości zauważyłem Lian Li O11 Dynamic Flow mini v2. Za 250 zł. Pełen komplet, dosłownie lekko przykurzona. Lekkie targowanie i za 220 ziko wpada kompletne akwarium, z 5 wentylami, praktycznie pod każdy z kompów które mi się szlajają po chacie. No i przeniosłem malucha z Fractala. UWAGA PURYŚCI - kabelki oraz małe detale są do dopracowania. Poza tym, wiem że arctiki powinny być odwrotnie - ale akurat z amazonu mi wpadł komplecik reversów 140mm to je chwilowo włożyłem poleci tam coś innego. Wgl mam plan co do tej budy. Narazie niech świeci na biało. 3
DarkeVo 757 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 12 minut temu, Qrdello napisał(a): Lian Li O11 Dynamic Flow mini v2 Spoko buda, już ja miałem i jak za ta cene jest naprawdę bardzo ok 6 1
lukasso1202 35 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) 55 minut temu, Qrdello napisał(a): I na olxie można deale czasem złapać. Dzisiaj scrollując na szybkości zauważyłem Lian Li O11 Dynamic Flow mini v2. Za 250 zł. Pełen komplet, dosłownie lekko przykurzona. Lekkie targowanie i za 220 ziko wpada kompletne akwarium, z 5 wentylami, praktycznie pod każdy z kompów które mi się szlajają po chacie. No i przeniosłem malucha z Fractala. UWAGA PURYŚCI - kabelki oraz małe detale są do dopracowania. Poza tym, wiem że arctiki powinny być odwrotnie - ale akurat z amazonu mi wpadł komplecik reversów 140mm to je chwilowo włożyłem poleci tam coś innego. Wgl mam plan co do tej budy. Narazie niech świeci na biało. Fajny maluch, cena też. Ja w zeszłym roku dorwałem 7000x z 2 hubami corsaira, 4 śmigłami 120mm, 3 x 140mm i H170i Elite LCD z dodatkowym wyświetlaczem i 2 riserami pcie za 630PLN. Całość nowa około 3500PLN. Śmigła wszystkie z podświetleniem, nie pamiętam jakie to dokładnie modele ale wszystko Corsair. 41 minut temu, DarkeVo napisał(a): Spoko buda, już ja miałem i jak za ta cene jest naprawdę bardzo ok Elegancko to wygląda. Dla mnie wielki + za brak lgbt. Edytowane 30 Kwietnia przez lukasso1202 1
Elder 908 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia @lukasso1202 Jak Odyssey X weszła na rynek kilka lat temu (2021) to miałem na nią wywalone przy tej cenie jaką żądali a to że Der8auer to projektował nic dla mnie nie znaczyło. On się nie zna Ale...jak nówka za 700 nie 1700 jest teraz do obadania to co mi szkodzi zajrzeć i pośmiać się z wysiłków Romana. Jak by nie miała modularnego wnętrza,odwracanego mobo i GPU w pionie montowanego nawet bym jej nie dotknął. Zobaczymy. Nie spodoba się to won na zwrot. No i tak nie będzie bo nuda... To całkiem odpada... Tak też nie będzie bo nuda... Będzie jeszcze inaczej 3 1
lukasso1202 35 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) 6 minut temu, Elder napisał(a): @lukasso1202 Jak Odyssey X weszła na rynek kilka lat temu (2021) to miałem na nią wywalone przy tej cenie jaką żądali a to że Der8auer to projektował nic dla mnie nie znaczyło. On się nie zna Ale...jak nówka za 700 nie 1700 jest teraz do obadania to co mi szkodzi zajrzeć i pośmiać się z wysiłków Romana. Jak by nie miała modularnego wnętrza,odwracanego mobo i GPU w pionie montowanego nawet bym jej nie dotknął. Zobaczymy. Nie spodoba się to won na zwrot. No i tak nie będzie bo nuda... To całkiem odpada... Tak też nie będzie bo nuda... Będzie jeszcze inaczej Czyli custom mode Odyssey X się zapowiada? Na filmikach ciekawie wygląda ROG Cronox ale tam tylko 2 x 360mm wejdzie. I cena jak wskoczy to lepiej będzie usiąść. Edytowane 30 Kwietnia przez lukasso1202
Rekomendowane odpowiedzi