Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, AudRob napisał(a):

U mnie Yamaha napędzała swego czasu 4 te kolumny.

W sensie że na raz? Jeszcze powiedz że w tym samym pomieszczeniu?

7 godzin temu, AudRob napisał(a):

Te stare kolumny są lepsze o wiele niż obecne.

Moim zdaniem jest to nieprawda. Czego słuchałeś z aktualnych produkcji? Słuchałeś Spendor, Harbeth, Castle? 

Opublikowano
10 godzin temu, j4z napisał(a):

Co za Chińczyk? Ja to bym wziął na posluchanie Fosi Audio BT20A Pro. 

Ty to weź się tam pochwał, na czym słuchasz i w jakich warunkach. 

Jak pod taki "wzmacniacz" podpina się kolumny które używają przewodu "drutu" tj. wkręcam do nich kabel a nie wtyczka rca(?)?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, j4z napisał(a):

Czego słuchałeś z aktualnych produkcji?

Chciałeś wiedzieć na czym słucham , odpowiedź dostałeś.

Moim zdaniem jest to nieprawda

Każdy ma swoje zdanie

Czego słuchałeś z aktualnych produkcji?

Było tego trochę i jeszcze jest parę egzemplarzy nowszych jak i starszych które posiadam ,  ale nie będę się tobie spowiadał co kiedy dlaczego, jak napisałem wyżej lubię sprzęt z lat 80-90 .

7 godzin temu, j4z napisał(a):

Tak, miałem nadzieję na jakiś vintage hiend, a tu średnio półkowa Yamaha z 80/90 lat, ale spoko, ja też teraz tanich sprzętów słucham. 

Ja wiem zawsze znegować i opluć trzeba . Żeby było zdjęcie z najwyższej półki sprzętu zaraz by było pytanie eeee gówno za nowe żeby było starsze itd, itp. xd. nara.:hihot:

20 minut temu, AudRob napisał(a):

ja też teraz tanich sprzętów słucham. 

To że drogi nie znaczy dobry. Teraz na produkcji audio oszczędzają na wszystkim, kiedyś było inaczej nie było cięć na dobrym sprzęcie. Nie był w Chinach robiony tylko w Japonii.

Edytowane przez AudRob
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wallec napisał(a):

Jak pod taki "wzmacniacz" podpina się kolumny które używają przewodu "drutu" tj. wkręcam do nich kabel a nie wtyczka rca(?)?

Tak, w sensie z tego co widzę można tak i tak, bo i wtyczką głośnikową też podpinają.

Ja sobie chyba właśnie dokupię je, bo kabel nowy już leży z miesiąc i nie podmieniłem z tego co jest teraz :hihot:

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

Podłączysz bez problemu, też mam kable tylko ;)

Swoją drogą myślałem że to się będzie grzało jak szalone, a tu od 2h na pół skali (to już dość głośno na tych kolumnach) i ledwie ciepły, zasilacz  (48V 5A) w ogóle chłodny.

Mi BT nie jest potrzebny, bo używany pod kompem i tylko kompem (spięty z SBX G6), więc wybrałem audio V3.

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Trójkąt równoboczny 

5 godzin temu, AudRob napisał(a):

Ja wiem zawsze znegować i opluć trzeba . Żeby było zdjęcie z najwyższej półki sprzętu zaraz by było pytanie eeee gówno za nowe żeby było starsze itd, itp. xd. nara

No takiego kozaka zgrywałeś na chacie i mi cisnąłeś bardzo niekulturalnie, że myślałem, że coś tam w tej głowie siedzi, a tu widzę, że nie mamy o czym rozmawiać. Ja jestem jak otwarta książka, a Ty nadal zgrywasz kozaka, nie podając żadnych konkretów. 

3 godziny temu, wallec napisał(a):

Takie mam przewody do kolumn i identyczne idą obecnie do wzmacniacza.

To jest jakoś do ogarnięcia? Bo jeżeli tak to kupuję ten mini wzmacniacz bo ma Bluetooth.

IMG_5921.thumb.jpeg.4e1cfc54b2f83d79901e173b15cfd6ff.jpeg

Tutaj też możesz banany lub widły, tak samo jak do tych małych chińczyków (drut/banany/widły)

Edytowane przez j4z
  • Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Elder napisał(a):

Chwila...takich byków używacie do PC zamiast monitorów bliskiego pola na biurku?

Why?

Jak tu optymalne pole do odsłuchu stworzyć

jak to ustawić aby scena nie odjechała?

Ja siedzę kilka m od tv 4k z padem w ręku i po bokach mam kolumny i jak puszczę audio ze wzmacniacza to wszyscy grają ze mną i jak coś wybucha to myślą, że jest wojna.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, wallec napisał(a):

Mini-jack z kompa do wzmacniacza i kolumny do wzmacniacza.

Ok, czyli w kompie przetwarzasz z cyfry na analog. Spokojnie możesz kupić takiego chinczyka, z kompa wyjdziesz tak, jak zawsze i wejdziesz do wzmaka poprzez RCA. Czy to dobre rozwiązanie jakościowo? Nie wiem, co tam w PC siedzi u Ciebie. Jakby co, to na forum jest dział audio. 

Edytowane przez j4z
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

nie tak spojrzałem na posty ostatnie , na resztę wywalam nic mi nie siedzi .

Dobrego snu życzę .

17 minut temu, j4z napisał(a):

5 dni minęło.

Na pewno 5? Czy jeden ci uszedł z życia?

Edytowane przez AudRob
Opublikowano

Jak dorośniesz  możemy porozmawiać ale to lata miną 

Na razie jak mówiłem skończSelfieWipeNoseGIF.gif.0ffe3757cade9359e7d636530bc66b2e.gif 

Bo życie jest krótkie. I sen nie idzie.

Nie warto a już widzę że jest źle.

Nie takie kozaki się wypierali i odbijali piłkę,:kwasny:

Opublikowano

Używa ktoś jeszcze takiego antyka jak ja? Mam Lancoola K7, któremy stuknęła 18ka. :)

Z tej okazji dostanie nowe zaczepy do front panelu bo stare się posypały i musiałem drutować.

1777022076332.thumb.jpg.ce410c32bc76929a266c4d1b10a25f26.jpg