Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, trybcio86 napisał(a):

Jaki czysty pulpit 🤣 pewnie masz kilka koszy na segregację wyrzucanych plików 🤣

Jest fajny programik do zarządzania ikonami na pulpicie - nazywa się Fences. Jest super lekki jeśli chodzi o zasoby i mega praktyczny. Wystarczy dwa razy kliknąć myszką na pulpicie i ikony znikają, jeśli chcesz je z powrotem znowu dwuklik i mamy to. Można sobie też ładnie pogrupowac wszystko w sekcje itp. Polecam 👍 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
31 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Jest fajny programik do zarządzania ikonami na pulpicie - nazywa się Fences.

Ja kiedyś używałem programu RocketDock albo Rainmeter też fajne wynalazki , przydał by się temat "Pokaż swój pulpit" można by się wymieniać pomysłami na aranżacje pulpitu w komputerze :D

Opublikowano
2 godziny temu, MarcoSimone napisał(a):

@aerial też żałuję bo parallel byłby wtedy prawilny :P

w ogóle to z taką króciutką 5080 zwodowaną, to wszystko by weszło do super miniaturowego ITX, 0 wentylatorów w obudowie, temperatury byłyby identyczne :) Do upchania na 10 litrach, i nawet by płyta pozostała odsłonięta.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

@aerial

Jest Jonsbo TK-0.

Tylko tam to już pass through nie wejdzie i musiałbym inaczej kombinować z wyprowadzeniem QDC.

Minimalny modding do puszczenia tych węży. Ewentualnie wyciąć na prosto całą kartkę na wentyle, dać tam płytkę z przepustami.

Śmiesznie to by z wielką chłodnicą wyglądało, dla osoby niezorientowanej, PC by wyglądał jak zasilacz do chłodnicy :E

W ogóle a propos super małych budek, to sens wszelakich quick-releasów jest do podważenia, możesz jedną ręką podnieść tą kostkę i zabrać razem z chłodnicą, nie ma powodu tego odłączać.

Edytowane przez aerial
  • Haha 1
Opublikowano

Wczoraj jednak to był fatalny dzień dziś wstałem z czystą głową i wszystko szło gładko :E Obawiałem się że jedna 360x60mm nie da rady ryskowi 5800x i 3080 ale w CP 2077 po 40min gry GPU 44st a CPU 70. Temp pomieszczenia 25st a płynu 35 także myślę że jest spoko. Jednak korci mnie ściągnąć ze szafy 2x 480x60mm i wypuścić to poza budę :P Jednak mój ciekawski kot na bank coś odpier... :) 

KOImmne.jpeg

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, Elder napisał(a):

@trybcio86 Można podwiesić pod blatem biurka 2x 480mm

i kot się nie dostanie do nich łatwo.

Parapet okna czy podłoga aby te chłodnice trzymać odpada,

wsadzi nos albo łapę i mielonka będzie.

właśnie moje biurko nie bardzo sie nadaje pod to żeby upchnąć tam pod blat chłodnice :/ Kiedyś na IG widziałem projekt że gość miał obok monitora po obu stronach chłodnice rozlokowane niczym kolumny. Efekt zajebisty jak sie ładnie jeszcze na drukarce wydrukuje do wentyli obręcze czy tunele :) Może bym za monitor je schował to kot tam ich nie znajdzie :P

Opublikowano
6 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

@trybcio86 najłatwiej to eksmitować sierściucha :hihot:

No właśnie jest taki problem ze z naszej dwójki to ja mam większe szanse na eksmisje :P  Ten kot poza kuwetą nie ma nic a ja ze swoimi wędkami i komputerem oraz chiuchami troche miejsca w domu zajmuje :E 

• Haha 4
Opublikowano

@Elder pod biurkiem nie mam jak po obu stronach szuflady a na środku wysuwana półka na klawiaturę :/ Zresztą kot bardzo lubi siadać na subbooferze albo na moim fotelu w nocy :P Także nie tylko walczymy o terytorium ale o swój byt ! 

Opublikowano (edytowane)

Te nakładki z 15mm grubości alu PA11  kosztują tysiaka za sztukę (wersja pod 480mm lub 560mm)

bo o tym z Bartkiem rozmawiałem

zaprojektował to i policzył koszty tafli aluminiowych (formatki) i godziny pracy frezarki CNC więc...kto się skusi na to?

Czy wydruk z PLA lub żywicy na drukarce 3D będzie tak samo wyglądał i da taką jakość...nie sądzę.

Tak więc drogi kaprys.

Tak samo jak Alexa mody tego rodzaju (projekt ENSIS)

obraz.thumb.png.5619af703b7f074ac8ba8f570ed55aca.png

obraz.thumb.png.bd1fc1552bd7152246f317f062b1c866.png

To już Work of Art nie PC

ale koszty takich kaprysów zwalają z nóg.

Edytowane przez Elder
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Doradzicie coś cichego w kwestii aio co będzie w miarę ciche, a nie będzie kosztować kupę monet?  No kurde odkąd mam "otwartą" na froncie budę pompka arctica mnie chce wykończyć swoim wyciem :E 

Tak, wiem że można obniżyć obroty...ale nie słyszę jej dopiero przy 1500 czy nawet niżej (poniżej 50%) :E  Komp praktycznie "niesłyszalny" gdyby nie ona :P 

Oczywiście białe :D 

Edytowane przez Krzysiak