Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

lol, jestem ogromnym fanem twórczości tej kapeli (do pewnego momentu w ich karierze), a nigdy nie słyszałem o tym albumie. 😀 Czy był aż tak zły? Jutro lub jeszcze dzisiaj zabieram się za słuchanie. 

A no właśnie, bo to było już po Death Magnetic, kiedy to całkowicie straciłem zainteresowanie tym, co oni robią. 

Edytowane przez j4z
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Z St. Anger podoba mi się tylko jeden kawałek, choć muszę przyznać, że nigdy nie udało mi się przesłuchać albumu do końca. :hihot:

Death Magnetic ponoć podobał się fanom, a ja właśnie w tym momencie stwierdziłem, że jest to koniec Metallici i zostały tylko pieniądze. Do tego momentu każdy ich album był inny, były pomysły. Każdy oprócz St.A. doceniłem i pokochałem, choć Load-y po czasie. W Magnetic usłyszałem już samo odcinanie kuponów. :P

Edytowane przez j4z
Opublikowano
W dniu 11.12.2025 o 21:09, j4z napisał(a):

Z St. Anger podoba mi się tylko jeden kawałek, choć muszę przyznać, że nigdy nie udało mi się przesłuchać albumu do końca. :hihot:

Death Magnetic ponoć podobał się fanom, a ja właśnie w tym momencie stwierdziłem, że jest to koniec Metallici i zostały tylko pieniądze. Do tego momentu każdy ich album był inny, były pomysły. Każdy oprócz St.A. doceniłem i pokochałem, choć Load-y po czasie. W Magnetic usłyszałem już samo odcinanie kuponów. :P

Na Death Magnetic popisywali się umiejętnościami, a same kawałki nie miały "duszy". Podobne Hardwired...To Self-Destruct. To nie są złe albumy ale nie mają tej magii co pierwsze dokonania Jamesa i spółki. Też wolę od nich Load i ReLoad.

Jako dzieciak miałem taką koszulkę z tym "diabłem". Oprócz niej oczywiście Masters of Puppets i Ride the Lightning.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ostatnio powspominałem sobie Kosheen. Dzisiaj wleciał cały album na odsłuch. Zaj***sta muza, pewnie polecę z dyskografią. 

Screenshot_20251215-135908.thumb.png.ca54b4a65906bd077a12c89e63d4b1f1.png

17 godzin temu, PepePanDziobak napisał(a):

:dj:

High Contrast? Nie słyszałem ich od wieków.

Edytowane przez j4z

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• @Rex Jasne, ciekawą opcją do szybkich kompetytywnych gier FPS może być opcja symulacji mniejszych rozmiarów ekranu, 27', 24.5" etc, na wypadek jakby w jakimś CS czy innym szybkim młynku ciężko było ogarnąć całe pole na 32 calach, ale osobiście mało gram w tego typu gry ostatnio   Tutaj (KLIK) ciekawe porównanie okiem zwykłego konsumenta dwóch monitorów, omawianego XG32UCW(M)G z PG32UCDMR na QD-OLED, postujący miał zostawić sobie wersję na QD'ku ze względu na DP 2.1 ale koniec końców stwierdził że obrazek bardziej podoba mu się na XG32 i to jego właśnie zostawił, poprosiłem aby zamieścił zdjęcie ciemnoszarego tła aby porównać do Twojego egzemplarza, jak będzie na tyle miły to będziemy mieli porównanie, zdjęcie z recki RTings: KLIK
    • Side rozwiązał problem z wyciekającym glutem, czy putem. Ważne, że jak napisał Side, glut/put nie wypłynie, gdy nie ma go za dużo, co dotyczy też zwykłej pasty termo !  Glut i Put mam tutaj  za to stare, sprawdzone pasty/termopady, jak najbardziej polecam.     Pyty !!  Gluty ?  !!  
    • Ciężko się odzwyczaić od pc. Od dawna mam zawsze jedno i drugie i na konsolach ogrywam tylko to czego na pc nie ma i w tym momencie już nawet tego konsole nie mają. Jedyne do czego trzymam ps5 to GTA. Ja mam jeszcze takie natręctwo, że jak nie mogę czegoś ustawić pod siebie, mieć możliwość rozłożyć na części pierwsze jak pc to mnie szlag trafia. W pc ustawię sobie wentylatory jak chcę i jak nadal jest coś nie tak zawsze mogę je wymienić lub zmienić całe chłodzenie a w konsoli jak zacznie wyć to możesz ją wyłączyć najwyżej. 
    • Ano w kwestii jakiejś wspólnej imprezy w firmie "mutikulti" to naturalnie masz rację. Dziwne by było gdyby wszystkich w takim towarzystwie zmuszali do łamania opłatkiem 
    • Nowa fajna teoria spiskowa i to moja: największe zbrodnie przeciw ludzkości to darowizny i spadki.   Dlaczego? Bo tylko one się nie przedawniają. Morderstwa, gwałty czy kradzieże z włamaniem tak, darowizny nigdy. Zaraz jakiś niedorozwój napisze, że przedawnienie podatku jest po 5 latach, owszem ale jest też kruczek prawny wydłużający (art 6 ust 4) to w nieskończoność. Zatem jeśli np. w 2005 roku dostaliście od zmarłej babci np. 10 tys zł (darowizna lub spadek) to mówcie, że się włamaliście do staruchy i przypalając ją żelazkiem wymusiliście oddanie tej kasy. To się już przedawniło, jako spadek nigdy.   Nie muszę chyba dodawać, że jeśli wnuki przyjeżdżają do babci na święta to: 1. babcia powinna dostać od nich ich numer konta 2. sama iść do banku założyć konto 3. wpłacić emeryturę 4. dać się okraść na darmowym koncie płacąc np. po 10 zł za miesiąc (nie znając warunków tylko reklamę bansktera) 5. wyspowiadać skąd ma aż tak dużo gotówki (to więcej niż 500 zł, a nawet ZUS nie jest uznawany za pewne źródło) 6. potem przelać wnukom np. 31 stycznia po 500 zł (w sam raz na 24.12.2025) 7. o ile bank nie zablokuje tej podejrzanej transakcji to już 1 lutego będzie u wnuków i podatek wyniesie 0. To wszystko w obecnych czasach gotówki, bo po jej likwidacji babcia może stracić wszystko do 0 gr jak też jej wnuki do 0 gr, zwykle na krótko, ale już kilka dni bez możliwości kupienia chleba będzie dolegliwe.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...