Skocz do zawartości

Problem z sprzętem komputerowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu mam problem otóż podczas korzystania z komputera monitor przechodzi w stan uśpienia (wyświetlony jest napis "VGA no signal"),myszka i słuchawki się świecą, klawiatura nie działa a PC cały czas chodzi tak samo.Komputer oddawałem do trzech serwisów i nic u nich nie wskazywało ,że komputer jest wadliwy(obciążali komputer na wszystkie sposoby).Monitor podłączałem do laptopa i było wszystko w porządku jednak do kompa mam przejściówkę z vga na DVI i niemam pojęcia co jest przyczyna tego spięcia czy nie wiem jak to nazwać wchodzenia w stan wstrzymania kompa. Następnie nic nie mogę zrobić oprócz restartu.. To zdarzenie nie jest regularne. Proszę o porady co może być nie tak czy kabel zasilający może robić spięcia czy kabel od monitora lub ta przejściówka z vga na DVI. 

Opublikowano

PROCESOR: AMD ATHLON(TM) II X4 640 PROCESSOR 3.00 GHZ

KARTA GRAFICZNA: AMD RADEON HD 5700 SERIES

PŁYTA: MSI MS-7599

ZASILACZ: ocz 500sxs2

Opublikowano

hej

na poczatek wyeliminujmy kwestie sprzetowe...;)

pobierz sobie programik o nazwie hardware monitor, uruchom go nastepnie pograj sobie jakies 30minut i sprawdz tepmperatury;) oczywiscie podaj je nam glonie interesuje mnie temp. twojej grafiki(bedzie gdzies u dolu aplikacji)

sprawdzilbym tez przejsciowke  dvi, ale to zostawmy na koniec;)

jeszcze pytanko czy to "uspinie" zdarza ci w jakis konkretnych sytuacjach(np. granie, ogladanie filmu, zostawienie komputera uruchomionego na dluzej)?

a twojej plycie jest funkcja aps(tzw. oszczedzacz pradu:P) sprawdz w biosie czy da sie to wylaczyc, powinno byc to gdzie w zakladce Power Managment.

pozdrawiam

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Dzieje sie to w różnych momentach przy grach, photoshopie, nawet przy przeglądaniu stron internetowych. Komputer oddałem do serwisu. Obciążali go na każde sposoby i nic nie pokazywało( wszystko dobrze chodzi) dzisiaj sprawdziłem swój monitor na innym komputerze i monitor tez normalnie działa) nie pokazuje sie napis vga no signal. 

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...