Santino Napisano February 19 Zgłoś Udostępnij Napisano February 19 Witam serdecznie mam problem po ostatniej aktualizacji systemu Windows laptop nie chcę się uruchomić w załączniku podrzucam krótki filmik, czy ma ktoś pomysł co mógłbym z tym zrobić?? Będę bardzo wdzięczny i z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam. Windows.mp4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano February 19 Zgłoś Udostępnij Napisano February 19 Spróbuj go zrestartować 2 razy zanim walnie bsod potem wybierz zaawansowane narzędzia naprawy i sprobuj włączyć uruchamianie selektywne tryb awaryjny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano February 19 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano February 19 @Dziarson Próbowałem ale dalej się zapętla i nie ma żadnych opcji do wyboru masz jeszcze jakiś pomysł? @Dziarson Nie wyświetla żadnych opcji do wyboru tylko zapętla jak na filmiku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 No to potrzebujesz pendrive z systemem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viperX Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 Jaki masz kod błędu na BSOD? bo na filmie nie widać. Ewentualnie uruchom z bootowanego pendrive instalator Windowsa i spróbuj opcji autonaprawy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kendi Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 Jeśli się nie mylę, kod błędu to 0xc000021a, jeśli inny to mnie popraw. Powyższy kod oznacza uszkodzony system plików. Jeśli nie jesteś w stanie uruchomić opcji zaawansowanych rozruchu systemu windows, będziesz potrzebował jak już wyżej napisano nośnik z instalatorem systemu windows. Jeśli takowy posiadasz, możesz spróbować naprawić ustawienia rozruchowe. Należy uruchomić komputer z nośnika zewnętrznego z instalatorem. Gdy się uruchomi wybrać opcję napraw ten komputer. Tam wybierz wiersz poleceń, a następnie wprowadź polecenia: bootrec /fixMBR bootrec /fixBoot bootrec /rebuildBCD Po wykonaniu spróbuj uruchomić komputer. Jeśli się nie powiedzie będziemy myśleć dalej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano February 20 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 @viperXtak kod błędu to 0xc000021a @KendiOgólnie nie posiadam nośnika z systemem, a laptop jest jeszcze na gwarancji to może zawieźć do nich i powiedzieć żeby wgrali system od nowa w ramach gwarancji?? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 Jak nie masz daleko to jedz ale jak masz dostęp do innego kompa to ściągnij wi 10 i sam se napraw Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kendi Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 Możesz zawieźć, ale pamiętaj, że jeśli wgrają świeży system to stracisz wszystkie dane. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 Ty a jaki to model może ma kopie zapasową na dysku tylko sie uruchamia z F10 czy innego shitu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viperX Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 (edytowany) Tak, ten kod błędu może oznaczać uszkodzony system plików. Windows 10 możesz pobrać za darmo ze strony Microsoftu używając narzędzia MediaCreationTool. W ten sposób utworzysz bootowany pendrive. Instalacja Windows 10 jest prosta i napewno sobie z nią poradzisz... tylko wcześniej zgraj ważne dane z dysku (wyjmij dysk i podłącz pod inny komputer). Edytowano February 20 przez viperX Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano February 20 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 @Dziarson HP 15s-eq 2401nw Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kendi Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 Możesz spróbować uruchomić tryb przywracania, podczas uruchamiania komputera klikaj w F11 lub ESC aż do pojawienia się okna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 https://support.hp.com/in-en/document/ish_3891464-2337914-16 F10 a potem w biosie szukaj żeby uruchomił narzedzie naprawy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano February 20 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 (edytowany) @Kendi dzięki pojawiło się takie okno wiesz może co dalej? Edytowano February 20 przez Santino Poprawka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 rozwiąż problemy I tam zobacz czy masz punkt przywracania Jak nie to uruchamianie selektywne chyba sie to nazywa. i uruchom w trybie awaryjnym . 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kendi Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 (edytowany) Interesuje Ciebie zakładka "Rozwiąż problemy" Tam możesz spróbować uruchomić komputer w trybie awaryjnym i zobaczyć czy komputer odpali. Jeśli nie, możesz spróbować wiersz poleceń i komendy poniżej: 2 godziny temu, Kendi napisał: Tam wybierz wiersz poleceń, a następnie wprowadź polecenia: bootrec /fixMBR bootrec /fixBoot bootrec /rebuildBCD Po wykonaniu spróbuj uruchomić komputer. Jeśli się nie powiedzie będziemy myśleć dalej. Jeśli i to nie pomoże, będziesz tam miał opcję przywrócenia ustawień do stanu początkowego. Przywracanie, niekiedy przy mocno uszkodzonym systemie również nie zadziała i będzie trzeba skorzystać z zewnętrznego nośnika. Edytowano February 20 przez Kendi 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano February 20 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 (edytowany) @Dziarson @Kendi Wielkie dzięki chłopaki spróbuje i dam znać jak poszło. @Kendi Chodzi o to? Bo ja szczerze jestem laikiem EDIT. Wyskoczyło coś takiego wiesz może skąd mogę wziąć ten klucz? Edytowano February 20 przez Santino Poprawka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 No to już wiemy dlaczego ci się system wywalił zmieniły się w biosie ustawienia zabezpieczeń. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kendi Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 @Santino Jesteś w stanie uruchomić wiersz poleceń czy go też blokuje? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano February 20 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 (edytowany) @DziarsonTo coś związanego z aktualizacją Windows? Bo wszystko się zaczęło po aktualizacji. @KendiTak wiersz poleceń mogę uruchomić, wpisać tam te wcześniejsze komendy i co dalej? Edytowano February 20 przez Santino Poprawki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kendi Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 (edytowany) Spróbuj wpisać tę komendę: manage-bde -protectors C: -get CMD powienien wyświetlić hasła bitlockera, w sekcji PASSWORD powienien widnieć 48 cyfrowy kod zapasowy Edytowano February 20 przez Kendi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano February 20 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 (edytowany) @KendiWpisałem jak kazałeś i wyskoczyło coś takiego Edytowano February 20 przez Santino Poprawki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kendi Napisano February 20 Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 chyba nie dałeś spacji po "C:" dobrze widze? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano February 20 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano February 20 dałem spacje przed "protectors" i przed -"get" Dodatkowo przypomniałem sobie, że wczoraj wpisałem dwie komendy w wierszu poleceń może coś tym schrzaniłem bo wziąłem to z neta i niby miało włączyć normalnie system z pominięciem narzędzia naprawczego bcdedit /set {default} recoveryenabled No bcdedit /set {default} bootstatuspolicy ignoreallfailures Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się