ghostdog 900 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Też zakupiłem dwa bączki leśne. Fajnie, że Nepo wszedł do Żabki. Wcześniej głównie była Pinta i ostatnio Inne Beczki. 6,99 to nie jest zła cenna jak na Żabkę. W Lidlu Nepo 0,5 to najczęściej chodzi za 9,99. U badylarza (sklep specjalistyczny) to 13-15zł. Ja lubię małe pojemności, zawsze można kupić więcej i popróbować. 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja No właśnie zrobiłem analizę cen i właśnie po ok. 12 zł jest, także te 7zł za małego to jest cena ok, ale jak mówiłem smak ma po prostu zajebisty Ja właśnie małe pojemności lubię, ale z tego względu że mogę na spokojnie wypić i nie wygazuje, jak to przy 0.5 mam Coś ciekawego byś jeszcze polecił z takich IPA?
ghostdog 900 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja W "leśnych" piwach specjalizuje się Nepomucen (NEPO). Robią głównie IPA, czasami dodają leśne akcenty do ciemnych piw (ale to najczęściej w okresie zimowym - tak przed świętami). Nie wiem jaki plan warzenia ma Nepo na leśne piwa. Ostatnio w Lidlu był Deep Forest (mam nawet puchę w lodówce). Najczęściej warzą LoveLasa (chyba nawet aktualnie jest w Dużym Benie). Lidl często ma piwa od Nepo i co jakiś czas pojawiają się leśne, aktualnie chyba nic nie ma na ten miesiąc. 1
ghostdog 900 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja Widzę, że leśne mają nowy design puszek. Fotki z kwietnia, więc uwarzyli nową partię. Z tego co kojarzę to Nepo też jest w Auchan. Nawet bezalkoholowe zrobili 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja (edytowane) No u mnie tylko to 6% jest, ale jak zobaczę to z chęcią skosztuję, bo tamto jest wwuj pyszne Choć dzisiaj zobaczyłem i kupiłem Pinta Hazy Delivery i Cold Delivery zobaczymy jaki smak mają Edytowane 13 Maja przez AndrzejTrg
Bobik 0 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Dla mnie piwa Gnieźnieńskie są najlepsze!! Polecam spróbować, Lager, Pils, Pszeniczne, Ciemny Lager i to nie wszystko bo jest ich jeszcze więcej. Z tego co wiem ostatnia nowość z tej serii to Bezalkoholowe Mango-Marakuja cieszy się także sporym zainteresowaniem. Właśnie wybieram się na zakupy i wstąpie do DRINKSA aby wziąć z półki. Cenowo też spoko !!!
ghostdog 900 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Kraft atakuje markety i małe sklepy. W Intermarche są piwa od Trzech Kumpli w całkiem dobrej cenie 8,59. Kupiłem Gose i American Beauty. Były jeszcze inne np. OATY, jakiś wiedeński lager oraz 0%. W Żabie pojawiły się małe Pinty (puszki 330ml). Chyba Cold Delivery oraz Hazy Delivery. A do Kauflandu trafiły piwa od Funky Fluid.
ghostdog 900 Opublikowano 4 Czerwca Opublikowano 4 Czerwca W Żabie są dwie Pinty - Low Carb. Session Ipa i Pale Ale za 8,99.
ghostdog 900 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) W przyszłym tygodniu do Netto trafią piwa z Browaru Stu Mostów Edytowane 28 Czerwca przez ghostdog
ghostdog 900 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Do Auchan rzucili trochę piwa. U mnie porobili specjalne stoisko. Dali trochę niemieckich, belgijskich, czeskich, irlandzkich piw. Z ciekawych rzeczy to piwa O'Hara's. Też dali trochę kraftu. Ja skusiłem się na Imperium atakuje z Pinty, dawno nie piłem tego piwa.
ghostdog 900 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca Ładnie AleBrowar beknie finansowo z powodu wycofania 25 piw (rozlanych od kwietnia). Te granaty to będą ich sporo kosztowały. Lista piwa
Grolshek 516 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Godzinę temu, ghostdog napisał(a): Krafick z Lidla na sierpień Bezalkoholowa NEIPA. No trzeba spróbować!
blabla123 836 Opublikowano Czwartek o 18:36 Opublikowano Czwartek o 18:36 (edytowane) 100 lat tu się nic nie działo. Dobre, nawet bardzo, torfu sporo ale liczyłem na jeszcze mocniejsze pierdyknięcie. Edytowane Czwartek o 18:36 przez blabla123 1
ghostdog 900 Opublikowano Piątek o 18:33 Opublikowano Piątek o 18:33 Katastrofę piłem w zeszłym roku. Mam nadzieję, że Lidl w ofercie grudniowej da jakieś ciekawe ciemne piwa, na torf nie liczę ale jakiś porządny imperialny stout z dodatkami może być.
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano Sobota o 06:43 Opublikowano Sobota o 06:43 Jakbyście Panowie mogli mnie przez @ informować jak pojawią się jakieś fajne dziwne piwka w lidlu to będę wdzięczny
ghostdog 900 Opublikowano Sobota o 13:15 Opublikowano Sobota o 13:15 Z oferty listopadowej to polecam piwo od Stu Mostów: SQUEEZE THE MOMENT. jest to "kwas" ale z tych mniej kwaśnych. Smakuje jak sok pomarańczowy z dodatkiem kawy. Aromat ziaren kawy robi tu robotę, bardzo fajne połączenie. Problem jest taki, ze ostatnio była promka na butle 4+4 i może już tych piw nie być.
blabla123 836 Opublikowano Sobota o 13:25 Opublikowano Sobota o 13:25 6 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Jakbyście Panowie mogli mnie przez @ informować jak pojawią się jakieś fajne dziwne piwka w lidlu to będę wdzięczny Nie w Lidlu ale jak masz w mieście Kaufland to tam teoretycznie można wyrwać Smoky Joe, ciemne piwo z torfem, u mnie niestety nie ma, byłem już 3 razy sprawdzić. Szkoda, bo uwiebiam i od razu bym karton wziął https://alebrowar.pl/produkty/whisky-extra-stout-smoky-joe 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano Sobota o 15:00 Opublikowano Sobota o 15:00 Właśnie tylko lidl i biedra, Kauflanda mam trochę od siebie, a byłem za czasów szkolnych czyli dawno temu. Jak kiedyś będę przypadkiem to sobie posprawdzam co tam mają🙂
ghostdog 900 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Do Lidla mają trafić piwa Schlenkerla (podobno już były widziane). Jednym z ciekawszych ma być nasze grodziskie.
Rekomendowane odpowiedzi