Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Przecież mogli wejść w poprzedniej kadencji

A po co jak i tak by nie mogli rządzić?, weszli by jesli TD by nie zdobyła tyle głosów oraz oni sami więcej. A że nie wyszło i mieli by za mało szabel to po co mieli wchodzić. 

Teraz jestem bardziej niż pewny że w 2027 wejdą. 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Camis napisał(a):

A po co jak i tak by nie mogli rządzić?, weszli by jesli TD by nie zdobyła tyle głosów oraz oni sami więcej. A że nie wyszło i mieli by za mało szabel to po co mieli wchodzić. 

Teraz jestem bardziej niż pewny że w 2027 wejdą. 

Jak do 2027 nie dostanę tu permbana to będzie okazja to zweryfikować. :E 

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Camis napisał(a):

1737048795439-png.8573677

Ale ten obrazek jest serio nietrafiony. Polska ma defekt ustrojowy, więc przy kohabitacji się realnie niczego nie da zrobić. Takie są po prostu fakty, że się nie da.

Poza tym ci sami "progresywni" wyborcy dopuścili PiS na 8 lat do władzy. I to jeszcze trzeba było robić fikołki typu 3D, żeby w ogóle dało się mieć większość w sejmie 2023.

I tak w ramach przypomnienia – stare zmiany co do osób trans również zostały zablokowane przez Dudę.

Ludzie zamiast płakać w necie, to powinni raczej uważnie śledzić datę wyborów. I wyciągnąć lekcję na przyszłość, żeby nie głosować na konserwatywnych polityków typu PSL. Choć fakt faktem, to wina poniekąd Hołowni. Częściowo, bo przede wszystkim trzeba było wygrać te wybory i się chwytali wszystkiego.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Tak, na serio. No bo Braun nie urodził się Polakiem. Dodatkowo przecież Polska to kondominium pod zarządem powierniczym :E :hahaha:

Zebrała się tam ekipa największego szurostwa, a najgorzej w tym wszystkim jest 3-5% poparcia, czyli z grubsza 900k-1.5 mln osób które nie powinny skończyć podstawówki, albo mieć z miejsca odebrane prawa wyborcze.  

Jest to dla mnie niesamowite, że ktokolwiek może popierać takie szurostwo.

Korona to chyba bardziej 1-2%. 

Niemniej jednak wielka beka z tych matołów. Zebrali taką ekipę, która gdyby zsumować ich IQ to wciąż nie dostałaby się do Mensy :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Camis napisał(a):

konfokacapy i konfoszury się gryzą, a takie były "przyjaciółki".

dobrze niech to scierwo sie pozagryza i mniej ruskich  w przestrzeni publicznej tym lepiej wystarczy nam juz złodziejski pis

• Haha 1
Opublikowano

Na chwilę odwróciłem głowę od polityki a tu taki news, że Braun robi out z Konfy i startuje na prezydenta :o To wygląda na sabotaż bo gdy uzbiera podpisy to na bank zabierze kilka % Mentzenowi. Dla Brauna to pewna droga na pożegnanie się z polityką. Z jednej strony szkoda a z drugiej dobrze bo nie będzie pajacowania z banerami polexit i cyrku na Gietrzwałdzie.

Opublikowano

Trzaskowski robi kampanię pod drug turę. Głosy KO i Lewicy ma pewne. 3D i niezdecydowanych centro-konserwatywnych wyborców nie, wiec o nie walczy.

To samo będzie robił kandydat gangsterski. Wie że pisowcy i konfa zagłosuje na niego w II turze. Zostaje walka o centrum.

Opublikowano

Wy macie w ogóle jakieś przekonanie, że kolejne wybory nas prowadzą w jakimś sensownym kierunku?

Po raz kolejny pojedynek debil kontra debil.

A PiSowski Beton to jakby wystawili Goryla z ZOO to też by mu ponad 30% napukali.

• Upvote 3
Opublikowano
13 minut temu, Szambo napisał(a):

Wy macie w ogóle jakieś przekonanie, że kolejne wybory nas prowadzą w jakimś sensownym kierunku?

A PiSowski Beton to jakby wystawili Goryla z ZOO to też by mu ponad 30% napukali.

Wszystko jest lepsze od PiSu i Konfy. :E 

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Nie, obiektywnie nie wiemy.

Można zakładać co zrobią.

Z tych ich haseł to równie dobrze może wyjść, że się dobiorą do rządzenia i będę odwalali tą samą miernotę co PiS i PO. Powsadzają swoich na stołki gdzie się da i przepękają tak 4 lata.

Ale mam wrażenie, że większość ich wyborców głosuje na nich nie dlatego, że ich tak bardzo kocha, tylko pozostałe partie nienawidzi.

• Upvote 1
Opublikowano

Akurat tego czego można się spodziewać po konfederosji doskonale wiemy.

A rządzić kiedyś niestety raczej będą ;/ Wraz z PiSem i częścią PSL opartą o Sawickiego, gdy razem uda im się zdobyć większość. Próbowali nieco ponad rok temu, ale zabrakło kilkunastu posłów do większości.

Gdyby jakimś tragicznym zrządzeniem losu prezydenckie wygrał Nawrocki, to spróbują zebrać większość jeszcze w tym roku.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Szambo napisał(a):

No napiszcie czego mam się po Konfederacji spodziewać?

Z takim betonem się nie dogadasz bo wiem jaki argument padnie. Zaraz przytoczą ten wykład mentzena z przed 5 lat o "piątece mentzena" i 5 rok z rzędu będą udowadniać, że to program wyborczy konfederacji :E Czego oczekiwać od wyborców PO co nabrali się znowu na Tuska po 8latach. Za 7 lat gdy będą mieli dość, zapomną i "nabiorą" się na odświeżony pis bez Kaczyńskiego i tak do usranej śmierci.

A największy strach wśród lewaków nadal będzie miała konfa z 5% poparciem. Kiedyś byłem głupi i myślałem, że z czasem jednak coś się zmieni w mentalności ludzi i rozbetonuje się POPIS i jakieś inne partie będą zyskiwać na znaczeniu. Jednak się myliłem i mamy 2 partie + co kilka lat marionetki udające coś nowego, które przylepia się do okrętu PO lub PIS po wyborach. 

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
1 minutę temu, Fatality napisał(a):

Z takim betonem się nie dogadasz bo wiem jaki argument padnie. Zaraz przytoczą ten wykład mentzena z przed 5 lat o "piątece mentzena" i 5 rok z rzędu będą udowadniać, że to program wyborczy konfederacji :E Czego oczekiwać od wyborców PO co nabrali się znowu na Tuska po 8latach. Za 7 lat gdy będą mieli dość, zapomną i "nabiorą" się na odświeżony pis bez Kaczyńskiego i tak do usranej śmierci.

A największy strach wśród lewaków nadal będzie miała konfa z 5% poparciem.

Ej a Braun to dobrze robi czy nie? :E 

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Szambo napisał(a):

Nie, obiektywnie nie wiemy.

Chyba samego siebie oszukujesz, że nie wiadomo.

Te patałachy w pisaniu projektów ustaw są nawet gorsze niż PiS, co samo w sobie jest wyczynem. A na pokładzie jest niby wielki prawnik Memcen %-)

Godzinę temu, Szambo napisał(a):

To pytanie możesz chyba zadać w większości krajów na świecie, łącznie z Ameryką, Niemcami i Francją czy nawet Koreą Południową.

Trump ponoć działa dwie godzinny dziennie, a potem idzie spać xD

Żeby było lepiej, to musiałby się zmienić mental społeczeństwa. A społeczeństwo jest niestety egoistyczne – ma być kasa na tu i teraz. W większości głosują też starsi, których przyszłe problemy typu klimat/kredyty będą mało dotyczyć albo wcale. Paradoksalnie prawie w ogóle nie glosują młodzi, A POTEM WIELCE SIĘ DZIWIĄ, że politycy mają gdzieś ich potrzeby. Politycy nic nie robią za darmo, a młodzież nie głosuje.

Godzinę temu, Szambo napisał(a):

Akurat Trzaska trudno nazwać debilem. Chyba nawet @GordonLameman ma tutaj gorsze referencje :hmm:

Żeby go w ogóle bardziej skompromitować, ktoś musiał idealnie wyciąć cały filmik o Nvidi, żeby wyszło, że gada tak, jakby tej firmy nie znał xD

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 1