Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, trepek napisał(a):

Jak myślicie, prawda czy bicie piany?

Nielegalni imigranci

Z drugiej strony - deweloperzy w Polsce zacierają ręce.

Nikt nie wróci. Rozjadą się po Europie. Mam sporą rodzinę w Stanach, jako, że Podkarpacie ma największą diasporę w USA. Część przed przenosinami do USA mieszkała w Irlandii lub UK. Wrócą tam, bo Polska jest kompletnie nieatrakcyjna dla nich.

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Bzdura. Była tam krytyka, tylko Tobie się nie podoba, bo dotyczy Trumpa.

Akurat nie ma znaczenia kogo dotyczy ta Twoja opinia. Już Ci pokazałem na przykładzie cytryny i Kubicy, że jest to opinia. Jak nie rozumiesz różnicy i co musi zawierać zdanie aby było krytyką to się doedukuj. Na resztę bełkotu już nie mam czasu odpowiadać bo idę spać. 

Opublikowano
3 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

Większość tam to pasożyty na socjalu. 

To już wiem skąd to określenie "biały Murzyn". A tak poważnie to nie masz w ogóle pojęcia co piszesz. Socjal w Stanach. Turlam się.

Jedyny socjal w Stanach to bony żywniościowe, które pobiera ponad 50 milionów ludzi. To nie jest europejski level, gdzie siedzący na zasiłku potrafi więcej wyciągnąć niż osoba pracująca.

Opublikowano
Godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Akurat nie ma znaczenia kogo dotyczy ta Twoja opinia. Już Ci pokazałem na przykładzie cytryny i Kubicy, że jest to opinia. Jak nie rozumiesz różnicy i co musi zawierać zdanie aby było krytyką to się doedukuj. Na resztę bełkotu już nie mam czasu odpowiadać bo idę spać. 

OPINIA i KRYTYKA NIE SĄ ROZDZIELNE.

Dostałeś wpis na wiki, czym jest krytyka. 

To masz jeszcze:

krytyka

1. «surowa lub negatywna ocena kogoś lub czegoś»

2. «analiza i ocena książki, filmu lub czyichś dokonań»

3. «tekst lub wypowiedź zawierające taką ocenę»

4. «dział piśmiennictwa obejmujący oceny utworów literackich, muzycznych, dzieł sztuki itp.»

5. «grupa ludzi zajmująca się formułowaniem takich ocen»

https://sjp.pwn.pl/slowniki/krytyka.html

Wiadomo było z mojej wypowiedzi kogo krytykuję (Trumpa) i za co (ułaskawienie szturmowców, kłamstwa). Jeśli tego nie potrafisz zrozumieć to problem jest zdecydowanie w Tobie. Jak pisałem - czytaj więcej książek. 

• Upvote 1
Opublikowano

Jak się nie ma argumentów z Waszej strony to się atakuje ciągle personalnie, obraża i ostatecznie raportuje do modów. No i ten protekcjonalny ton. Brak słów.

Opublikowano
1 minutę temu, Winter napisał(a):

Jak się nie ma argumentów z Waszej strony to się atakuje ciągle personalnie, obraża i ostatecznie raportuje do modów. No i ten protekcjonalny ton. Brak słów.

Przedstawiam argumenty punkt po punkcie, z linkami.

Jak ktoś tego nie potrafi zrozumieć i dalej brnie w jakiegoś kretynizmy to dostaje protekcjonalny ton i prośbę o doedukowanie się. na początku jestem raczej miły.

Wiem, że to nie jest konstruktywne, alb PcLab dawno temu mnie nauczył, że nie ma sensu być konstruktywnym. Bo mogę podać i 100 argumentów racjonalnych, sprawdzalnych, naukowych. Ale pozostanie to bez znaczenia. 

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Przedstawiam argumenty punkt po punkcie, z linkami.

Jak ktoś tego nie potrafi zrozumieć i dalej brnie w jakiegoś kretynizmy to dostaje protekcjonalny ton i prośbę o doedukowanie się. na początku jestem raczej miły.

Wiem, że to nie jest konstruktywne, alb PcLab dawno temu mnie nauczył, że nie ma sensu być konstruktywnym. Bo mogę podać i 100 argumentów racjonalnych, sprawdzalnych, naukowych. Ale pozostanie to bez znaczenia. 

Co mnie ma interesować PCLab? To jakaś Wyrocznia delficka dla całego świata? Chcesz prowadzić dyskusję na serio to proszę bardzo. Wejdźmy na wyższy level. O ile z Tobą jeszcze idzie rozmawiać o tyle z pewnymi osobnikami to jest po prostu bicie w mur.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Dziecko,

OPINIA i KRYTYKA NIE SĄ ROZDZIELNE.

Dostałeś wpis na wiki, czym jest krytyka. 

To masz jeszcze:

krytyka

1. «surowa lub negatywna ocena kogoś lub czegoś»

2. «analiza i ocena książki, filmu lub czyichś dokonań»

3. «tekst lub wypowiedź zawierające taką ocenę»

4. «dział piśmiennictwa obejmujący oceny utworów literackich, muzycznych, dzieł sztuki itp.»

5. «grupa ludzi zajmująca się formułowaniem takich ocen»

https://sjp.pwn.pl/slowniki/krytyka.html

Wiadomo było z mojej wypowiedzi kogo krytykuję (Trumpa) i za co (ułaskawienie szturmowców, kłamstwa). Jeśli tego nie potrafisz zrozumieć to problem jest zdecydowanie w Tobie. Jak pisałem - czytaj więcej książek. 

Jasno zaznaczyłeś, że chodzi o prawicę. Jeśli chciałeś uderzyć w Trumpa trzeba było napisać, że chodzi o niego i jego kłamstwa a nie całą tamtejszą prawicę w to mieszasz. Nie każdy Polak to pijak. 

Z tym dzieckiem to sobie daruj. Nie wiesz do kogo piszesz i okazujesz brak szacunku. Jak nosi Cię tam po drugiej stronie monitora to wdroż ten EOT i pogódź się z przegraną dyskusją. 

Edytowane przez Pentium D
  • Like 1
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)

13 minut temu, Pentium D napisał(a):

Jasno zaznaczyłeś, że chodzi o prawicę. Jeśli chciałeś uderzyć w Trumpa trzeba było napisać, że chodzi o niego i jego kłamstwa a nie całą tamtejszą prawicę w to mieszasz. Nie każdy Polak to pijak. 

Najpierw pisałem o pomarańczowym idiocie. Najpierw skrytykowałem jego. OD razu wiedziałeś, że chodzi o Trumpa, bo kazałeś mi pisać do niego na X. Już nie pamiętasz? :rotfl2:

To patrz tutaj:

6 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Napisz mu to na X, bo tutaj raczej puściłeś komentarz w próżnię.

"mu"

O kogo mogło chodzić? Może o niego:

image.png.323238d0f86ec8f09614027fa0c3526e.png

Gdyby prawica nie lubiła jego kłamstw to by go tak gorąco nie popierała. :) 

13 minut temu, Pentium D napisał(a):

Z tym dzieckiem to sobie daruj. Nie wiesz do kogo piszesz i okazujesz brak szacunku. Jak nosi Cię tam po drugiej stronie monitora to zrób ten wdroż EOT i pogódź się z przegraną dyskusją. 

Okazuję brak szacunku wobec indolencji umysłowej, wymyślania bzdur o tym czym jest krytyka i na koniec podpierania się Ai w takich kwestiach. 

Przegraną dyskusją? Chłopie, wytarłem Tobą podłogę kilkukrotnie. To, że jeszcze się nie wylogowałeś oznacza tylko tyle, że nie wiesz kiedy ze sceny zejść. 

Ciągle próbowałeś od innej strony, to AI, to jakieś bzdurne pytania do kogo odnoszę swoje kwestie, potem że to nei krytyka, potem brednie o tym, że opinia nie może być krytyką... Chłopie, mam trumpa za idiotę. Twoja infantylna postawa tego nie zmieni. Będę go krytykował. Prawicę też. Przyzwyczaj się lepiej. :) 

I na koniec, coś Co ci pomoże zrozumieć interakcję zakresu znaczeniowego pojęć "krytyka" oraz "opinie" - bez AI:

image.png.e327ce3d625fa6dece70bf758104c153.png

Jak myślisz co kryje się pod pytajnikiem?

image.png.3122c13e7c3f74e05dab7274d1c6adc9.png

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
Opublikowano

Oglądałem wczoraj/dzisiaj do 6 rano retransmisję 2 wystąpień Trumpa na górze i na dole i mogę tylko potwierdzić to co wcześniej pisałem, że idealnie wpisał się w narastający bunt ludzi harujących na samym dole na chwałę Panów tego świata i poganiaczy niewolników. Trump całą swoją osobą przypomina ludziom kapitalizm klasyczny, XXw. gdzie był właściciel, a nie mądrusie po studiach i Ai, które bezlitośnie śrubuje normy. Ludzie jeszcze nie do końca umieją zdiagnozować gdzie jest przyczyna bo i Trump jak słusznie pisaliście sam stoi na czele korpo (ale przynajmniej się nie chowa za rozproszonym kapitałem). No i co się okazało? Trumpa poparły największe motoryzacyjne związki zawodowe. W grupie robotników i pracowników fizycznych miał gigantyczne poparcie. Z 2 strony dowartościował takich ludzi walką z imigrantami. Bo taki Latynos co latami starał się o obywatelstwo nie na darmo sobie wypruwał flaki żeby teraz przyjechał jakiś Meksyk i mu kradł posadę. Do tego wszyscy widzimy co się dzieje w wielkich miastach gdzie mamy setki zombie, a USA zaczęła być nazywana najbogatrzym krajem III świata. I tu administracja Bidena sobie nie poradziła, a Trump zapowiedział wpisanie karteli narkotykowych jako organizacji terrorystycznych i myślę, że za rok nie będzie już tych zombie. Zobaczymy. Do tego jakbym był Amerykańcem bardzo mi by było miło jakby przyszły Prezydent mówił o mnie, że jestem z najlepszego narodu na świecie. Ale akurat ego to oni zawsze mieli duże.

Nie znałem dobrze kampanii Kamali Harris, ale na początku prowadziła w sondażach i zastanawiam się jak trzeba spier...niczyć :) kampanię żeby mieć poparcie niemal całego show biznesu, mediów i banków i tak spektakularnie przegrać. Ale jak ona mówiła o mitycznych "prawach kobiet" i ONU itp bzdety, a ludzie mają dość harowania dla mądrusiów po studiach ciągle coś "usprawniających" i nie zeszła do problemów ludzi to tak skończyła... Szkoda, że nie skonsultowała się z Kopacz i Schetyną, którzy z podobnych przyczyn przerżnęli wybory w Polsce w 2015 r. :)

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Winter napisał(a):

Co mnie ma interesować PCLab? To jakaś Wyrocznia delficka dla całego świata? Chcesz prowadzić dyskusję na serio to proszę bardzo. Wejdźmy na wyższy level. O ile z Tobą jeszcze idzie rozmawiać o tyle z pewnymi osobnikami to jest po prostu bicie w mur.

Ja piłem do mojej "dyskusji" z Pentium :) 

Jasne, możemy wejść na "wyższy" poziom. Ale trzeba będzie argumenty podpierać linkami do faktów, analiz naukowych i badań. Gotowy? :) 

Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

XD

nienawiść? To ja propaguje gesty znane w naszej historii jako powiązane z faszyzmem?

Pan symetrysta do tego porównuje stopklatki z filmem i twierdzi, że to jest to samo :E 
idź zrób ze 3 fikołki jeszcze, bo takiego cyrkowca jak ty to dawno nie widziałem.

On powiedział coś w stylu "my heart goes to you" i pokazał ten gest.

Nie lubię tego autysty ale to jest manipulacja na poziomie PiSowskiej TVP. To są te media walczące z dezinformacją? Gratuluję.

Opublikowano
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja piłem do mojej "dyskusji" z Pentium :) 

Jasne, możemy wejść na "wyższy" poziom. Ale trzeba będzie argumenty podpierać linkami do faktów, analiz naukowych i badań. Gotowy? :) 

Jazeker.

Opublikowano
6 minut temu, huudyy napisał(a):

czyim zapasem jesteś? 

Huntera ułaskawił drugi raz czy pierwszy wystarczył :E 

Nieważne, który raz. Widziałem fotki Huntera, który przykładał członka do ukraińskiej prostytutki. Ostatecznie tatko go ułaskawił za inne przestępstwa. Potrafię zrozumieć Joe jako ojca, ale jako prezydent zachował się karygodnie.

Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

Nieważne, który raz. Widziałem fotki Huntera, który przykładał członka do ukraińskiej prostytutki. Ostatecznie tatko go ułaskawił za inne przestępstwa. Potrafię zrozumieć Joe jako ojca, ale jako prezydent zachował się karygodnie.

Każdy prezydent to robi. Ale jak się najpierw drze mordę jak to Trump ułaskawiał i będzie ułaskawiał i jakie to złe. Do tego zarzeka w wywiadach, że "ja tak nie będę" to później wychodzi taki klocek moralny.