Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Camis napisał(a):

Brunatni się cieszą.

Podobno już pod Warszawą obozy utworzyli.

Opublikowano
5 minut temu, crush napisał(a):

Każdy prezydent to robi. Ale jak się najpierw drze mordę jak to Trump ułaskawiał i będzie ułaskawiał i jakie to złe. Do tego zarzeka w wywiadach, że "ja tak nie będę" to później wychodzi taki klocek moralny.

Trump jest dla mnie ciężkim przypadkiem. Ani to Demokrata, ani to Republikanin. Jego ruch MAGA to tak naprawdę alternatywa dla tych dwóch opcji politycznych. Znam politykę amerykańską, bo ją śledzę na codzień. Z wielkim bólem (lub bulem) stawiam na Trumpa, bo Ameryka potrzebuje konkretnych zmian. Ruch Woke poszedł za daleko. I nie przekona mnie nikt, bo mam znajomych gejów i lesbijki. Po prostu uważam, że świat od pewnego czasu ZWARIOWAŁ. I mam w dupie wasze doktoraty i dyplomy.

Opublikowano
1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a):

Tak mówi każda konserwa, a zmiany i tak toczą się dalej.

Ja konserwatystą. Turlam się.

Opublikowano
36 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Najpierw pisałem o pomarańczowym idiocie.

No i myślisz, że o co chodziło, dlaczego skierowałem w stronę X skoro ja tam krytyki nie widziałem? 

36 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Okazuję brak szacunku wobec indolencji umysłowej, wymyślania bzdur o tym czym jest krytyka i na koniec podpierania się Ai w takich kwestiach. 

Przegraną dyskusją? Chłopie, wytarłem Tobą podłogę kilkukrotnie. To, że jeszcze się nie wylogowałeś oznacza tylko tyle, że nie wiesz kiedy ze sceny zejść. 

Nie dość, że brak kultury to jeszcze zwidy i urojenia. 

38 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Będę go krytykował. Prawicę też. Przyzwyczaj się lepiej. :) 

Cokolwiek Cię podnieca 😘

Opublikowano
9 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Tak mówi każda konserwa, a zmiany i tak toczą się dalej.

Już nie przesadzaj. To, że ktoś nie idzie dalej literkami i zatrzymał się na LGBT nie oznacza, że jest konserwą.

Opublikowano
53 minuty temu, Winter napisał(a):

Ty i wielu tutaj jesteście niestety zafiksowani w nienawiści do ludzi o innych poglądach.

Nie, dopóki te poglądy nie są skrajne i w dłuższej perspektywie nie są niebezpieczne.

30 minut temu, trepek napisał(a):

Jak myślicie, prawda czy bicie piany?

Nielegalni imigranci

Z drugiej strony - deweloperzy w Polsce zacierają ręce.

A co tu ma być nieprawdą? Przygotować się trzeba, bo nie wiadomo do końca ilu Polaków przebywa tam nielegalnie. Jak zechcą wrócić do Polski, to trzeba się na to przygotować.

25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

I co robi Trump? Wydaje swój dekrecik, który ma zmienić tą konstytucję. Zasada ius soli była honorowana od ponad 150 lat. Nikt z tym problemu nie miał, bo to gwarantowało napływ ludności do US.

Bardziej się zastanawiam co z dziećmi, które mają obywatelstwo, a rodzice nie mają i nie przebywają tam legalnie. Czy wywalając ich z USA wywalą też dzieci, czyli poniekąd na podstawie przywołanego przez Ciebie prawa, wywalą swoich obywateli, czy po prostu wywalą rodziców, a dzieci zostaną odebrane i przekazane do placówek, czy rodzin zastępczych? 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Winter napisał(a):

Ja konserwatystą. Turlam się.

Pindola nie uciąłeś i nie afirmujesz chorób psychicznych. Pełna konserwa.

Ja jestem jednak zdania, że te idiotyzmy nie są najważniejsze w żadną stronę - ani pro, ani anty.

Gospodarka, opieka zdrowotna, szkolnictwo, infrastruktura nie pytają jak się identyfikujesz. Związki partnerskie? Super. Przedtem gniłeś w szambie bez związku, teraz gnijesz w tym samym szambie w związku. Gratuluję.

Jakby była partia która byłaby faszystowską w którąkolwiek stronę - far right czy far left, ale miała działające pomysł na te jedyne, naprawdę istotne kwestie? Nawet by mi powieka nie zadrżała przy głosowaniu. I wtedy na pochybel katolskiej czy tęczowej zarazie. Jakoś przeżyjecie.

Ale to jest science-fiction, a u nas są browny i biedronki. Zmenceni i nieogoleni drwale.

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
5 godzin temu, huudyy napisał(a):

dlatego rozróżniajmy pewne tematy - pan @hwdp43 napisał, że są tylko 2 płcie, co jest technicznie rzecz biorąc bzdurą bądź strasznym uogólnieniem (w zależności od punktu siedzenia).

Nie jest to bzdurą. Są dwie płcie. Oprócz tego są przypadki osobników wadliwych. Nieudanych. To nie jest żadne uogólnienie.

Opublikowano

Tak się przyglądam dyskusji o Musku i zastanawia mnie dlaczego toczy się wokół bzdurnego gestu, a nie tego jakie ma ciągoty i jakie to może mieć konsekwencje.

Ma jedną z większych platform "informacyjnych" o dużym wpływie na politykę. Ma coraz większy wpływ także w sferze infrastruktury internetowej. Jest jednym z najbogatszych na świecie. Ostatnio chodzą plotki o przejęciu Intela.

Od kilku lat zaczyna mocno wchodzić w politykę, ma zapędy żeby sterować innymi krajami niż swój i ma potrzebne do tego środki.

Póki się bawi na swoim podwórku, to można co najwyżej pokiwać głową z politowaniem na to pajacowanie. Sęk w tym, że zaczyna się mieszać w sprawy europejskie.

Mi to zaczyna pachnieć korporządami rodem z SF.

8 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Wiadomo. Lepiej żeby później dzieci ze szkoły te skarpety zbierały z parków albo z ziemii :E 

Zwłaszcza że z odzieży można bardzo dużo odzyskać w recyklingu.

Jakoś nie widać, żeby ludzie ciuchy rozrzucali po okolicy.

A tym odzyskiem z ubrań, to mnie zainteresowałeś. Podasz jakieś konkrety, bo z tego co wiem tekstylia kiepsko się przerabia i między innymi z tego ten pomysł na osobną frakcję. Poza tym jeżeli by się tak dobrze dawało, t byłby z tego zysk i spokojnie ze zmieszanych sobie wybrali przy sortowaniu.

7 godzin temu, Keller napisał(a):

Problem polega na tym, że takich koszy powinno być 10 co jest niemożliwe, bo i osobne na baterie, osobne na leki

Be przesady. Baterie, żarówki/świetlówki można przy okazji jak się jest w jakimś markecie budowlanym - przeważnie mają takie pojemniki.

Leki można przy okazji jak się do apteki idzie.

Problem w tym, że np. taki prawie pół milionowy Gdańsk ma dwa punkty odbioru tekstyliów, oba na zadupiu gdzie większości nie jest po drodze. Przecież pojemniki powinny być na każdym osiedlu, minimum dzielnicy, żeby to miało sens.

Przewiduję, że większość będzie wyrzucać tak jak do tej pory - do zmieszanych.

Odnośnie gabarytów, to jeżeli macie z tym problem, to ciśnijcie urząd gminy. Niech zorganizują przynajmniej raz w roku.

1 godzinę temu, Winter napisał(a):

Ty i wielu tutaj jesteście niestety zafiksowani w nienawiści do ludzi o innych poglądach.

I kto to mówi :E

Przecież co i raz ziejesz nienawiścią do różnych grup ludzi, a teraz nagle za świętoszka robisz?

Zapomniałeś już za co dostałe bana na Labie? Myślałem, że prze te kilka lat trochę wydoroślałeś, ale widzę że ciągle bez zmian.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Bono_UG napisał(a):

Tak się przyglądam dyskusji o Musku i zastanawia mnie dlaczego toczy się wokół bzdurnego gestu, a nie tego jakie ma ciągoty i jakie to może mieć konsekwencje.

Ma jedną z większych platform "informacyjnych" o dużym wpływie na politykę. Ma coraz większy wpływ także w sferze infrastruktury internetowej. Jest jednym z najbogatszych na świecie. Ostatnio chodzą plotki o przejęciu Intela.

Od kilku lat zaczyna mocno wchodzić w politykę, ma zapędy żeby sterować innymi krajami niż swój i ma potrzebne do tego środki.

Póki się bawi na swoim podwórku, to można co najwyżej pokiwać głową z politowaniem na to pajacowanie. Sęk w tym, że zaczyna się mieszać w sprawy europejskie.

Mi to zaczyna pachnieć korporządami rodem z SF.

Jakoś nie widać, żeby ludzie ciuchy rozrzucali po okolicy.

A tym odzyskiem z ubrań, to mnie zainteresowałeś. Podasz jakieś konkrety, bo z tego co wiem tekstylia kiepsko się przerabia i między innymi z tego ten pomysł na osobną frakcję. Poza tym jeżeli by się tak dobrze dawało, t byłby z tego zysk i spokojnie ze zmieszanych sobie wybrali przy sortowaniu.

Be przesady. Baterie, żarówki/świetlówki można przy okazji jak się jest w jakimś markecie budowlanym - przeważnie mają takie pojemniki.

Leki można przy okazji jak się do apteki idzie.

Problem w tym, że np. taki prawie pół milionowy Gdańsk ma dwa punkty odbioru tekstyliów, oba na zadupiu gdzie większości nie jest po drodze. Przecież pojemniki powinny być na każdym osiedlu, minimum dzielnicy, żeby to miało sens.

Przewiduję, że większość będzie wyrzucać tak jak do tej pory - do zmieszanych.

Odnośnie gabarytów, to jeżeli macie z tym problem, to ciśnijcie urząd gminy. Niech zorganizują przynajmniej raz w roku.

I kto to mówi :E

Przecież co i raz ziejesz nienawiścią do różnych grup ludzi, a teraz nagle za świętoszka robisz?

Zapomniałeś już za co dostałe bana na Labie? Myślałem, że prze te kilka lat trochę wydoroślałeś, ale widzę że ciągle bez zmian.

Za co był ten ten ban? Kim Ty jesteś, żeby wskazywać kto wydoroślał lub nie? Czemu wydaje ci się, że masz rację? Na podstawie czego?

Ja nie zieję nienawiścią wobec innych ludzi. Mam wśród znajomych ludzi o różnych poglądach lub orientacji. Ja nie chcę ich eliminować. Ja zawsze uważałem, że oni są i będą. Natomiast to ty i tobie podobni wykorzystujecie tych ludzi dla własnych celów.

Edytowane przez Winter
Opublikowano
29 minut temu, Pentium D napisał(a):

No i myślisz, że o co chodziło, dlaczego skierowałem w stronę X skoro ja tam krytyki nie widziałem? 

Chodziło tylko wyłącznie o to, abyś nie widział jak ktoś Trumpa krytykuje :) 

Nie dość, że brak kultury to jeszcze zwidy i urojenia. 

Mhm, przeczytaj sobie dyskusję raz jeszcze i zobacz swoje pytania. Pękniesz ze śmiechu :) 

Cokolwiek Cię podnieca 😘

Raczej koi umysł dręczony indolencją umysłową prawicy i części lewicy :) 

Opublikowano
55 minut temu, Winter napisał(a):

Nieważne, który raz. Widziałem fotki Huntera, który przykładał członka do ukraińskiej prostytutki. Ostatecznie tatko go ułaskawił za inne przestępstwa. Potrafię zrozumieć Joe jako ojca, ale jako prezydent zachował się karygodnie.

52 minuty temu, crush napisał(a):

Każdy prezydent to robi. Ale jak się najpierw drze mordę jak to Trump ułaskawiał i będzie ułaskawiał i jakie to złe. Do tego zarzeka w wywiadach, że "ja tak nie będę" to później wychodzi taki klocek moralny.

do tej pory nie rozumiem jakim cudem w XXI wieku istnieje coś takiego jak prawo łaski. Po co jest w takim razie całe sądownictwo?

Opublikowano
19 minut temu, LeBomB napisał(a):

Bardziej się zastanawiam co z dziećmi, które mają obywatelstwo, a rodzice nie mają i nie przebywają tam legalnie. Czy wywalając ich z USA wywalą też dzieci, czyli poniekąd na podstawie przywołanego przez Ciebie prawa, wywalą swoich obywateli, czy po prostu wywalą rodziców, a dzieci zostaną odebrane i przekazane do placówek, czy rodzin zastępczych? 

Deportują całą rodzinkę pewnie :) 

Opublikowano
26 minut temu, Szambo napisał(a):

Już nie przesadzaj. To, że ktoś nie idzie dalej literkami i zatrzymał się na LGBT nie oznacza, że jest konserwą.

Poniekąd oznacza. Kolejnych pokoleń nie będzie dziwić to, co ciebie teraz. Ale tak jest ze wszystkim. Kto by np. 50 lat temu pomyślał, że nie będziemy już leczyć gejów przez elektrowstrząsy.

Opublikowano
59 minut temu, crush napisał(a):

On powiedział coś w stylu "my heart goes to you" i pokazał ten gest.

Na odwrót. Powiedział, że "to wybory, które dużo znaczą, dziękuję" pokazał gest, a potem wypowiedział słowa o których piszesz. 

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

do tej pory nie rozumiem jakim cudem w XXI wieku istnieje coś takiego jak prawo łaski. Po co jest w takim razie całe sądownictwo?

To przez Demokratów, którzy woleliby nikogo nie skazywać na śmierć. Kara śmierci jest potrzebna niezależnie od opcji politycznej.

Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

a w Polsce przez kogo?

Mam to w dupie przez kogo. Jestem ruską onucą i odbiorcą rubli, więc mnie nie pytaj.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Deportują całą rodzinkę pewnie :) 

Czyli deportują własnych obywateli? :E Ciekawe gdzie i czy w takim razie takie dziecko będzie mogło przebywać gdziekolwiek legalnie.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
1 minutę temu, LeBomB napisał(a):

Czyli deportują własnych obywateli? :E Ciekawe gdzie i czy w takim razie takie dziecko będzie mogło przebywać gdziekolwiek legalnie.

Nie jesteś obywatelem bez obywatelstwa misiu kolorowy. A teraz płacz przez kolejne lata, bo Donald wrócił.

Opublikowano
5 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Poniekąd oznacza. Kolejnych pokoleń nie będzie dziwić to, co ciebie teraz. Ale tak jest ze wszystkim. Kto by np. 50 lat temu pomyślał, że nie będziemy już leczyć gejów przez elektrowstrząsy.

Ale tu mnie ma co mnie dziwić.

To, że ktoś sobie zmienia płeć na "życzenie" jest bzdurne.

Jest na tyle bzdurne, że można by powiedzieć, że Sam jesteś Konserwatystą, bo zwróciłeś się do @Winter zaimkiem męskim, ale On mógł być w tym czasie kiedy to pisałeś Ono/Jemu i powinieneś go uznawać jako Osobę Forumową i zwrócić się odpowiednio.

Do takich absurdów doszliśmy.