Spl97 1 299 Opublikowano 26 Maja 2025 Autor Opublikowano 26 Maja 2025 10 minut temu, Umpero napisał(a): Ale to, że co? Zabronisz księżom z ambony głosić zasad wiary? Logiczne jest, że dla katolika aborcjoniści są niewybieralni. Ktoś kto popiera aborcję bezpośrednio lub pośrednio zaciąga na siebie ekskomunikę latae sententiae. Mam jaśniej napisać? Widać, że nic nie zrozumiałeś z mojej wypowiedzi. Stanowisko jest takie, że kościół powinien być apolityczny i tu nie chodzi o głoszenie zasad wiary. To co przekazują ludziom w kościołach niech pozostaje to samo, co jest, lecz bez jakiejkolwiek polityki. Cały kościół u nas, którego nazywam klerem powinien zostać całkowicie pozbawiony wpływów na politykę, co nie oznacza, że zostałby tu zaorany. Wręcz przeciwnie, to sprawiłoby, że kościół zostanie wewnątrz oczyszczony i przestanie robić wokół siebie negatywny PR. 1
Camis 6 155 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 59 minut temu, Spl97 napisał(a): Oraz prognozy od bardziej niezależnych analityków, którzy zajmują się tematami okołowyborczymi. Wrzuciłem Persa który przeważnie ma najlepsze prognozy to napisałeś: W dniu 12.05.2025 o 08:26, Spl97 napisał(a): Pers pompujący Nawrockiego? Nowe, nie znałem . W sumie pozostali, którzy w ten weekend przedstawili swoje prognozy także pompują Batyra, lecz w mniejszym stopniu, u nich wychodzi ~28-29% na Nawrockiego. Pluta dodatkowo przedstawił prognozę na II turę, u niego teraz wychodzi niemal 54-46 na korzyść Trzaska. A co się okazało?, że znów był praktycznie najlepszy w prognozach.
Spl97 1 299 Opublikowano 26 Maja 2025 Autor Opublikowano 26 Maja 2025 Wtedy jego nie doceniałem . Dziś jest inaczej.
Voodoo2 964 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 7 minut temu, voltq napisał(a): Jestem zdumiony pozytywną ewolucją fanatyków platformy obywatelskiej i Rafała Trzaskowskiego na tym forum , jedno piwo mentzena z Trzaskowskim i już mentzen swój chłop, jak następnym razem gdzieś spotkam Trzaskowskiego to poproszę o wspólne selfie i wrzucę to na forum to może przestaniecie ujadać jak dzikie zwierzęta Ja jestem zdumiony negatywna ewolucja fanatyków Konfederacji, jedno piwo z Trzaskowskim i Mentzen zdrajca narodu. Jesteś stronniczy do bólu, nie pomoże Ci nawet zdjęcie z Tuskiem. Znacznie bliżej Ci do wyborcy Bosaka niż Mentrzena, skoro komentujesz tylko wygodne, wybrane materiały. 1 2
Spl97 1 299 Opublikowano 26 Maja 2025 Autor Opublikowano 26 Maja 2025 BOŻE, miej w opiece Polskę całą! Oficjalnie Braun i jego ekipa nie poparli nikogo, przynajmniej z tego co wyczytałem. Ale większość z nich i tak zagłosuje na Nawrockiego i jest bez znaczenia, czy te poparcie od Brauna zostałoby udzielone czy też nie. https://wydarzenia.interia.pl/wybory/prezydenckie/news-nawrocki-odpowiedzial-na-pytania-brauna-sztab-boze-miej-w-op,nId,21821979 1
Element Wojny 4 827 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 (edytowane) 2 minuty temu, Spl97 napisał(a): BOŻE, miej w opiece Polskę całą! Według materiału który zamieścił @Umpero, praktycznie wszystkie wydarzenia z ostatniego tygodnia i weekendu działają na korzyść Nawrockiego. To wydaje się aż niewiarygodne, ale jest to poparte dość rzeczową analizą. I nie pomaga to, że Onet ma na głównej stronie 19 wiadomości o Nawrockim, bo to wygląda na celowe uderzanie w niego wszystkim co mają. Edytowane 26 Maja 2025 przez Element Wojny 2 1
Paarthurnax 475 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 W dniu 24.05.2025 o 15:30, crush napisał(a): A mnie się udało namówić kolejnych 2 żeby nie szli. 😁 a ja proponuje żeby za takie działanie pozbawiać prawa głosu w ogóle do głosowania. Nie chcesz głosować na któregoś oddajesz głos nieważny, a jak nie idziesz to albo wysoka kara finansowa albo utrata prawa wyborczego na 4 -5 lat. 2
Kamiyanx 1 252 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 1 minutę temu, Norrberrto napisał(a): a ja proponuje żeby za takie działanie pozbawiać prawa głosu w ogóle do głosowania. Nie chcesz głosować na któregoś oddajesz głos nieważny, a jak nie idziesz to albo wysoka kara finansowa albo utrata prawa wyborczego na 4 -5 lat. Cytowany gość nie jest zbyt lotny, więc pewnie to sobie wymyślił. 1
Spl97 1 299 Opublikowano 26 Maja 2025 Autor Opublikowano 26 Maja 2025 8 minut temu, Element Wojny napisał(a): Według materiału który zamieścił @Umpero, praktycznie wszystkie wydarzenia z ostatniego tygodnia i weekendu działają na korzyść Nawrockiego. To wydaje się aż niewiarygodne, ale jest to poparte dość rzeczową analizą. Osobiście mówię, że jest 50/50. Tu jest wszystko możliwe, w normalnym kraju byłoby już po zawodach, jeden z nich wygrałby i to zdecydowanie. 3
crush 3 575 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 8 minut temu, Norrberrto napisał(a): a ja proponuje żeby za takie działanie pozbawiać prawa głosu w ogóle do głosowania. Nie chcesz głosować na któregoś oddajesz głos nieważny, a jak nie idziesz to albo wysoka kara finansowa albo utrata prawa wyborczego na 4 -5 lat. 👍🏻 Ale póki tak nie jest (i nigdy nie będzie) to będę kontynuował swoje działania aż nie będzie kandydatów którzy mnie interesują. 😁 1
Element Wojny 4 827 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 (edytowane) 4 minuty temu, Spl97 napisał(a): Osobiście mówię, że jest 50/50. Tu jest wszystko możliwe, w normalnym kraju byłoby już po zawodach, jeden z nich wygrałby i to zdecydowanie. Tak, zgadzam się, ale w Polsce od dawna już nie jest normalnie. A z tym atakiem na Nawrockiego będzie za moment większy syf, niż z kawalerką Pana Jerzego. I nie będzie to z korzyścią dla Trzaskowskiego. Źle to rozgrywają moim zdaniem. Edytowane 26 Maja 2025 przez Element Wojny 1
Kris194 4 848 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 (edytowane) 25 minut temu, Element Wojny napisał(a): Nie ja, tylko prawnik który to wrzucił Ordo siurka ciężko nazwać "prawnikiem", u niego właśnie widziałem ten cytat. Edytowane 26 Maja 2025 przez Kris194 1
SuLac0 467 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 2 minuty temu, crush napisał(a): Ale póki tak nie jest (i nigdy nie będzie) to będę kontynuował swoje działania aż nie będzie kandydatów którzy mnie interesują. 😁 biorac pod uwage, jakich kandydatow preferujesz, mam nadzieje, ze nigdy sie nie doczekasz 1 1
Badalamann 1 078 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 Godzinę temu, Element Wojny napisał(a): Macron fajny typ, jego żona lubi to Może włąsnie się dowiedziała że mąż korzystał z usług panienek organizowanych przez Batyra 5 1
Element Wojny 4 827 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 3 minuty temu, Kris194 napisał(a): Ordo siurka ciężko nazwać "prawnikiem", u niego właśnie widziałem ten cytat. Nie oceniam kto zamieścił, jeśli jest zgodne z prawdą. Na ten moment zwyczajnie nie potrafię tego ocenić, szukam dalej 1
crush 3 575 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 1 minutę temu, SuLac0 napisał(a): biorac pod uwage, jakich kandydatow preferujesz, mam nadzieje, ze nigdy sie nie doczekasz Jakich? 🤔 1 minutę temu, Kris194 napisał(a): Jakie szpagaty Gdzie tu kłamstwo? 1
Voodoo2 964 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 Ahh te gwoździe do trumny Nawrockiego są ciekawe dziś gadałem z kumplem co raczej w internety oblatany i o snusie Nawrockiego nawet nie słyszał. Ponad polowa społeczeństwa ma gdzieś całkowicie politykę i newsy dnia. Zresztą ja również, poza tym co Wy tu piszecie nie czytam nic, żadnych artykułów onet, wp czy republika, poziom dziennikarski jest tak zalosny, że juz tytuły śmierdzą clickbaitem. Jestem w grupie 30% społeczeństwa co nie uważa oddania głosu na te miernoty jako obywatelski obowiązek. 1 1
hubio 1 281 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 (edytowane) 12 minut temu, Spl97 napisał(a): , w normalnym kraju byłoby już po zawodach, jeden z nich wygrałby i to zdecydowanie. - Wałęsa - ludziom przestało zależeć, że po zawodówce - Kwaśniewski - ludziom przestało zależeć, że ma wyższe wykształcenie, ale studiów nie skończyłem jak śpiewał Kazik - Komorowski - ludziom przestało zależeć, że Prezydent nie wie jak się pisze słowo ból - Nawrocki - ludziom przestało zależeć, że był (jak niosą pogłoski), że będąc ochroniarzem w hotelu załatwiał panienki, tłukł się po ustawkach kibolskich, chciał zarobić na kawalerce, ale nawet mimo korzystnej ceny nie zajął się dożywotnio Panem Jerzym no i jest tak uzależniony od nikotyny, że nie jest w stanie wytrzymać 90min i sięga bo zakazaną substancję Rozumiem, że za kolejne 5 lat ludzie wybiorą pedofila Też im nie będzie zależało byle był z opcji, którą popierają Edytowane 26 Maja 2025 przez hubio 1 2
Paarthurnax 475 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 W dniu 24.05.2025 o 17:52, Fatality napisał(a): W onecie to ćpią na pewno. Żeby coś takiego wywnioskować to na zdrowy umysł się nie da Polski trudna język. 1
Element Wojny 4 827 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 Teraz, Voodoo2 napisał(a): Ahh te gwoździe do trumny Nawrockiego są ciekawe dziś gadałem z kumplem co raczej w internety oblatany i o snusie Nawrockiego nawet nie słyszał. Osoby które znam, a które oddadzą głos na Nawrockiego, też nic (albo prawie nic) o tym nie wiedzą. Osoby które znam, a które zagłosują na Trzaskowskiego, są nieco bardziej otwarte na neta i social media, śledzą takie rzeczy z większym zainteresowaniem. 1
SuLac0 467 Opublikowano 26 Maja 2025 Opublikowano 26 Maja 2025 5 minut temu, crush napisał(a): Jakich? 🤔 po takim wpisie, nie widze przestrzeni do dalszej dyskusji. EOT 2 1
Rekomendowane odpowiedzi