Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Digger napisał(a):

Czyli jednak zgniła łunia i lewackie dopłaty są dobre? :E 

Nie sadze bys znalazl rolnika, ktory twierdzilby inaczej. Bez takich doplat nasi rolnicy nie mieliby raczej zadnych szans. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano

Dzieje się. STS, reszta jeszcze nie zaktualizowała stawek.

D64tiV1.jpeg

Jeszcze w niedzielę było odwrotnie. Aczkolwiek trzeba brać na poprawkę, że buki czasem lubią się mylić.

Kiedy dziś Mentzen będzie gadał o tym, kogo ew. poprze w II turze?

Opublikowano

Jakby rolnicy zapłacili normalny ZUS a nie KRUS, składkę zdrowotną i podatki (faktura, a co to? :E) to by się zesrali a nie zarabiali ;) 

Do tego dofinansowanie do wszystkiego, specjalne kredyty na specjalnych warunkach. Jakby jakikolwiek biznes działał tak jak rolnicy mają to…

Rolnicy to druga najbardziej rozpasiona grupa po górnikach. I jeszcze wspierają jawnie komunizm i srają na złą Unię. 

• Upvote 1
Opublikowano
21 minut temu, KiloKush napisał(a):

Miałem na studiach koleżankę której rodzina produkowała kurczęta pod pasztety z podlaskiego....

swoich "doswiadczen" nie biore z kanalow info/pub itp itd ktorych w ogole nie ogladam,  jednak mam okazje wspolpracowac bezposrednio z firmami z tamtych regionow i ogolnie zdarzaja sie wyjatki, ale jednak potwierdzaja regule. imo zdecydowanie nie chodzi tam tylko o ekonomie, tereny i rodzaj produkcji. jest to jedna z przyczyn, reszta to mental. ogolnie temat na ksiazke, co potwierdzil moj znajomy socjolog ;)

Opublikowano
6 godzin temu, Camis napisał(a):

Pięknie, nawet jeśli cudem wygra Trzasku to będzie imba i pisiory unieważnią wybory.

3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Uniewaznienie wyborów wydaje mi się fantasmagorią. 

2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Bez jaj, o tym mówisz?

Przy scenariuszu wygranej Trzaskowskiego, choćby o włos, to jest realne, że PiS-iory będą wtedy grać jedyną kartą, jaką im zostanie, czyli właśnie to unieważnienie wyborów przez SN, mają swoich ludzi poinstalowanych w kluczowej izbie, która orzeknie o ważności wyborów. Nie bez powodu od wielu miesięcy Piński i inni gadają o tej opcji i Kaczyński się nawet przez chwilę nie zawaha przy użyciu tej kraty. To nie jest fantamagoria, a rzeczywisty scenariusz. PiS-iory grają w tych wyborach o życie, bo inaczej mogą faktycznie ruszyć rozliczenia PiS, gdzie do tej pory było tylko udawanie i sprawianie pozorów, że rozliczają. Stąd jest maksymalne zangażowanie po stronie PiS, kleru, a większość konfiarzy, w tym Wipler, Bosak itp. jeszcze do tej zabawy się przyłącza.

Opublikowano
50 minut temu, KiloKush napisał(a):

Naprawdę TV wam przedstawia jakiś obraz z dupy zacofania. Mniej TVNu. Miałem na studiach koleżankę której rodzina produkowała kurczęta pod pasztety z podlaskiego. Ustawiona do końca życia na poziomie o jakim nie jeden w Warszawie marzy. I o wiele bardziej inteligentna i światowa niż nie jeden korpo rat z Warszawy ;e

I ile jest takich rolników? 5 na 100? 10 na 100? Raczej nie więcej :) 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, TheMr. napisał(a):

Sprawdzajcie pieczęć przy głosowaniu bo przy I turze coś mi się wydaje że nie miałem :E 

To fakt, trzeba będzie na to zwrócić szczególną uwagę.

Na szczęście jak oddawałem głos, to pieczęć obwodowej komisji wyborczej była na właściwym miejscu na karcie. Pieczęć od Państwowej Komisji Wyborczej jest drukowana.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Przy scenariuszu wygranej Trzaskowskiego, choćby o włos, to jest realne, że PiS-iory będą wtedy grać jedyną kartą, jaką im zostanie, czyli właśnie to unieważnienie wyborów przez SN, mają swoich ludzi poinstalowanych w kluczowej izbie, która orzeknie o ważności wyborów. Nie bez powodu od wielu miesięcy Piński i inni gadają o tej opcji i Kaczyński się nawet przez chwilę nie zawaha przy użyciu tej kraty. To nie jest fantamagoria, a rzeczywisty scenariusz. PiS-iory grają w tych wyborach o życie, bo inaczej mogą faktycznie ruszyć rozliczenia PiS, gdzie do tej pory było tylko udawanie i sprawianie pozorów, że rozliczają. Stąd jest maksymalne zangażowanie po stronie PiS, kleru, a większość konfiarzy, w tym Wipler, Bosak itp. jeszcze do tej zabawy się przyłącza.

Odstaw Pińskiego.

Opublikowano

Swoją drogą jak to się klei prawym, że przyjeżdża jakaś dziunia z obecnej administracji USA i mówi im kto ma być kolejnym prezydentem Polski? Jak ma się do tego wasze poczucie niepodległości i dumy narodowej? 🤔

• Upvote 5
Opublikowano
13 minut temu, SuLac0 napisał(a):

reszta to mental

Generalnie mental w Polsce zmienia się po przekroczeniu linii Wisły.

Dla mnie ciekawym studium przypadku są dwa miasta - Pruszków i Wołomin, gdyż mam rodzinę w obu (huehue).

Miasta w teorii powinny być podobne, położone blisko Warszawy, mające silne relacje ze stolicą. Często nazywane warszawskimi "sypialniami".

A tymczasem wyniki wyborów zawsze są zgoła inne.

Tym razem:

Pruszków:

image.png.e99443551dbf51819b0d947c71e6a93c.png

Wołomin:

image.png.a464db5ad2248e038260086d5cbcb0fc.png

2020 odpowiednio:

image.png.72c8d73c304295b559aa4e25af3aeed1.png

image.png.86b40a68ae39236e7c0b54a60766a59a.png

• Upvote 2
Opublikowano
26 minut temu, Spl97 napisał(a):

Kiedy dziś Mentzen będzie gadał o tym, kogo ew. poprze w II turze?

Już wszyscy jego koledzy przekierowali jego poparcie na Nawrockiego.

W sumie trochę chamskie, że tak postąpili i nawet nie poczekali na jego zdanie. Nieładnie z ich strony. To były jego głosy.

• Upvote 1
Opublikowano
28 minut temu, Digger napisał(a):

Ale jak trzeba się trzymać pewnych standardów przy produkcji rolnej to już łunia całkowicie nie pasuje. :E 

Nikt nikomu nie każe się ich trzymać. Można robić jak się podoba, ale wtedy bez dotacji. 

Państwo rekompensuje straty rolnikom. Te dotacje są znacznie wyższe niż straty, bo każdy rolnik z nich korzysta. 

I ból dupy rolników jest taki, że te dotację są na tyle wysokie, że tylko głupi ich nie weźmie, więc w praktyce są zmuszani do dostosowania się do wszystkich wymogów. Takie jest ich zdanie co jest idiotyzmem. 

Kiedyś nie było dopłat I wszystkim się opłacało. Teraz też by się opłacało bez dopłat, ale dopłaty są po prostu zaporowo wysokie. 

Opublikowano

W USA jak była 2 tura ostatnio, to zaczęło się od kontrolowanych jęków ze sztabu Trumpa i zaprzyjaźnionych, że wybory są właśnie fałszowane. Tak 2-3h trwania głosowania, z exit polli zobaczyli że trend jest dobry dla nich, i w cudowny sposób nagle rzekoma fala fałszerstw całkowicie ustała i już się nie pojawiła do końca głosowania :E

Także warto zwrócić na to uwagę, może być podobnie.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Szambo napisał(a):

Już wszyscy jego koledzy przekierowali jego poparcie na Nawrockiego.

W sumie trochę chamskie, że tak postąpili i nawet nie poczekali na jego zdanie. Nieładnie z ich strony. To były jego głosy.

Najważniejsze zdanie i tak ma Mentzen, a nie jego koledzy, którym jest bliżej do PiS-u.

Opublikowano
3 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Najważniejsze zdanie i tak ma Mentzen, a nie jego koledzy, którym jest bliżej do PiS-u.

Ja myślę, że jemu nie pozostaje nic innego jak pójśc ich śladem i poprzeć PiS... zresztą większość jego wyborców i tak to zrobi.

Wychodzi, że Konfederacja to taka partia, którą popierają osoby, które są pisiorami, ale im trochę wstyd, więc udają, że są za Konfederacją.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

No właśnie jest odwrotnie

Nie jest, jak na razie nic nie wiadomo i te sondaże można sobie wsadzić w ..... 

Pers dobrze powiedział że będzie na żyletki o kilkadziesiąt-kilkaset tysięcy głosów. 

Nie patrzyć w ogóle na sondaże, prawdziwy wynik poznamy dopiero w poniedziałek, no chyba że któryś kandydat uzyska ponad 1% pp przewagi to wcześniej. 

Opublikowano

Mam nadzieję (nikłą), że po tych wszystkich wysrywach pierwszą rzeczą po wyborach będzie poważna debata i zmiana przepisów dotyczących weryfikacji osób ubiegających się o start w wyborach prezydenckich i parlamentarnych.

• Upvote 2