Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Galvatron napisał(a):

Late poll był robiony w małych komisjach, gdzie przewagę ma Nawrocki. W trakcie nocy sytuacja będzie się zmieniać, więc najlepiej zaczekać do jutra, żeby nie dostać zawału. :E

Jak tu czytam te historie o statystyce to naprawdę momentami zajebiście się bawię.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Miszek napisał(a):

"Wśród osób z wykształceniem podstawowym K. Nawrocki zdobył 73,4 proc. głosów, a R. Trzaskowski 26,6 proc.
W grupie z wykształceniem zawodowym K. Nawrocki otrzymał 68,3 proc. głosów, natomiast R. Trzaskowski 31,7 proc."

Niestety demokracja pozwala na taką matematykę: 0+0>1

Wśród złodziei morderców i gwałcicieli Rafał Trzaskowski ma około 80 % poparcia

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Teraz, Kamiyanx napisał(a):

I mean, to i tak jest pierwszy late. Drugi jest chyba koło 1.

Chyba ten pierwszy late poll po 23 pokazany faktycznie może być z błędem +/- 1%, ale kolejny late poll będzie z błędem +/- 0,5%.

• Like 2
Opublikowano

Te wybory to był chyba jakis eksperyment społeczny. Nie dziwne, że Hitler miał możliwość dojścia do władzy, skoro nawet w obecnych czasach ludziom można tak wyprać głowy, że wybierają takiego kogoś jak Nawrocki...

• Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Różnica może być nawet na 20000 głosów, a nawet wyobrażam sobie na 2000 głosów. Nie ogarniam jak na podstawie exit poll i tak małej różnicy Trzaskowski mógł ogłaszać zwycięstwo. Przecież to typowe ZAPESZENIE... Ja osobiście wierzę w takie rzeczy. Chcę np. sprzedać coś na czym mi zależy to nawet jak ktoś obieca na 100%, że kupi, a nawet jak będzie już jechał do mnie, a nawet jak będzie u mnie to PÓKI nie będzie wpływu na konto to się nie cieszę. Mówił tak pewnie jakby wiedział coś czego nie wie "plebs" i tak myślałem, a teraz myślę, że zachował się idiotycznie i to bez względu na wynik ostateczny.

Nadzieja dla Trzaska na godz 23:40 jest taka, że pierwszy late poll był z małych komisji, które szybciej skończyły pracę: czyli głównie wieś, małe miasteczka itp. Czyli tam gdzie tradycyjnie wygrywa Nawrocki. Wielkie komisje w wielkich miastach wciąż liczą i to jest szansa.

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, kamassss napisał(a):

Te wybory to był chyba jakis eksperyment społeczny. Nie dziwne, że Hitler miał możliwość dojścia do władzy, skoro nawet w obecnych czasach ludziom można tak wyprać głowy, że wybierają takiego kogoś jak Nawrocki...

bandyci postawili na Trzaskowskiego i to w liczbie około 80%

Opublikowano
Teraz, Camis napisał(a):

Odbiorniki przestrojone? :rotfl2:

A kogo to wina? wasza ze wraca PIS , ostrzegałem was ze tak się to skończy jeżeli będziecie żyć w bance i wzajemnie klepać się po plecach

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

493707616_739020388682988_2727535616704470202_n.thumb.jpg.fb69f7d5db4cef09f73442f5af3a3ffd.jpg

Jak zawsze, to są ci co łatwo ich przekabacić, uwierzą we wszystko jak leci, propaganda i "wiara" robi swoje. 

Jak głosowali mordercy , złodzieje i gwałciciele oraz 100% normalnych w szkole filmowej co jest statystycznie niemożliwe :D

1.jpg

zk.jpg

stalin.jpg

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Ok, no to idzie korekta. Proszę mi wybaczyć, ale jak mówiłem od początku - pogratuluję bez względu na to, kto wygra. 

Gratulacje dla nowego Prezydenta Polski, Rafała Trzaskowskiego Karola Nawrockiego. Mam nadzieję, że będziesz umiał być samodzielny i nie będziesz bezwładnym wykonawcą woli tego kto Cię namaścił, jak Twój poprzednik. Mam też nadzieję że dotrzymasz pewnych obietnic, i nie zrobisz z Polski drugiej Francji, bo takich obrazków jakie widziałem wczorajszej nocy z Paryża, w Polsce nie chciałbym widzieć nigdy. 

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Ok, no to idzie korekta. Proszę mi wybaczyć, ale jak mówiłem od początku - pogratuluję bez względu na to, kto wygra. 

Gratulacje dla nowego Prezydenta Polski, Rafała Trzaskowskiego Karola Nawrockiego. Mam nadzieję, że będziesz umiał być samodzielny i nie będziesz bezwładnym wykonawcą woli tego kto Cię namaścił, jak Twój poprzednik. Mam też nadzieję że dotrzymasz pewnych obietnic, i nie zrobisz z Polski drugiej Francji, bo takich obrazków jakie widziałem wczorajszej nocy z Paryża, w Polsce nie chciałbym widzieć nigdy. 

Za chwile kolejna korekta a potem kolejna :D

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Większość dyplomów magistrów w Polsce to jakaś europeistyka i inne śmieciowe kierunki po których ludzie siedzą za kasą w biedronce, więc tym "wykształceniem" to ja bym się nie kierował. 

Edytowane przez Zdzisiu
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, adashi napisał(a):

Błąd jest raczej w jedną stronę, bo nie jest uwzględniana zagranica. 0,7% to bardzo dużo, ale w teorii jeszcze odrabialne.

na jakiej podstawie twierdzisz że w 1 stronę? to jest  +/- i to jest błąd maksymalny. Musi być maksymalny błąd i to jeszcze we właściwą stronę, prawdopodobieństwo tego jest niewielkie

• Haha 1