Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, galakty napisał(a):

Bzdura.

Nie porównuj Konfederacji do Razemków czy Lewicy, którzy głosują tak samo jak PO zawsze i wszędzie + zawsze dają poparcie PO więc nie ma sensu na nich głosować.

Konfederacja głosowała na Nawrockiego bo nie głosowała na Trzaskowskiego, a to jest różnica. 

Udowodnij, że Razemki głosują zawsze i wszedzie tak jak PO

Ciekawe jak PIS rozegra Konfederacje teraz, żeby odebrać jej trochę głosów. Podsłuchy jak poprzednio?

Edytowane przez Szambo
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

To samo na Twitter, Bosak i Mentzen bardzo ładnie podziękowali Nawrockiemu i mają nadzieję, że w końcu skończą się podziały i nie popełni błędów PiSu, to już się zlecieli że Konfa to sługa PiSu itp. Masakra. 

Wiem, widzialem. Ci ktorzy wczoraj o 21:00 mowili o zakopywaniu podzialow, teraz szczuja najglosniej. To mowi o nich bardzo wiele. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

JA tez nie rozumiem jak w imię wyższego dobra jakim jest bezpieczeństwa i rozwój nie można się umieć dogadać.

Macierewicz i rozbrajanie polskich służb pozdrawiają!

Ciężko też współpracować z kimś, kto aktywnie przysłużył się obcemu wywiadowi (dane z Pegasus gdzie leciały?) 

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Kris194 napisał(a):

Mnie już na całe szczęście wtedy tu nie będzie. Po dzisiejszych wynikach nie czuję jakiejkolwiek więzi z tym krajem.

4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Dalej nie rozumiesz, że to nie 20 lat nienawiści tylko cywilizacyjna przepaść.

dobra, juz po prostu jedz elito...

PS tylko nie glosuj z tej elitarnej zagranicy ;)

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Macierewicz i rozbrajanie polskich służb pozdrawiają!

Ciężko też współpracować z kimś, kto aktywnie przysłużył się obcemu wywiadowi (dane z Pegasus gdzie leciały?) 

Nie ma co się łudzić, za naszego życia lepiej już nie będzie.

Puki żyją ci co najwięcej mieszają i już sobie szkolą nowe pokolenia.

Ciekawy tylko jestem czym to się wszytko dla nas skończy w perspektywie 10 lat.

• Confused 1
Opublikowano
9 minut temu, Alek_M napisał(a):

Ale Tobie ktoś robi zakupy jak takiemu jednemu staruszkowi, czy sam chodzisz i nie widzisz skąd masz cały rok owoce i warzywa na półkach? 

To kto komu robi zakupu nie zmienia tego, że zioniecie pogardą do ludzi pracujących na roli, pałający się pracą fizyczną itp. 
Później płacz bo wieś nie głosuje na patoelitę.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Kris194 napisał(a):

Co niektórzy mają z tą elitą? To jest podział oświecenie vs średniowiecze.

Nie popierniczasz w rurkach to jesteś oświecony.
Jak nie posyłasz dziecka na edukację o tym jak zmieniać płeć to nie jesteś oświecony.

Precz mi z tym oświeceniem. 
Jeszcze raz powtórzę, że taki ze mnie zacofaniec, że na swoim zacofaniu dorobiłem się trzech nieruchomości będąc jednocześnie ojcem wielodzietnym i prowadząc konserwatywny tryb życia.

• Like 2
Opublikowano

Co niektórzy mają z tą elitą? To jest podział oświecenie vs średniowiecze.

Oswiecenie vs sredniowiecze? 

Ja chyba jakis niedzisiejszy jestem, bo potrafie uszanowac zarowno profesora z uczelni (pozdrowienia dla profesora Marciniaka z UB), jak i prostego rolnika, ktory haruje od rana do nocy zeby zaspokoic potrzeby swojej rodziny a nam dac zywnosc ktorej potrzebujemy.

Dla mnie to tacy sami Polacy, bez wzgledu na ich status i wyksztalcenie, ale ja z innej generacji jestem, i pewnie nic nie rozumiem. 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Umpero napisał(a):

To kto komu robi zakupu nie zmienia tego, że zioniecie pogardą do ludzi pracujących na roli, pałający się pracą fizyczną itp. 
Później płacz bo wieś nie głosuje na patoelitę.

Pokaż, gdzie zionę ta nienawiścią, bo stwierdzenie "chwasty" było przenośnią?

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, Alek_M napisał(a):

Pokaż, gdzie zionę ta nienawiścią, bo stwierdzenie "chwasty" było przenośnią?

Powiedz do rolnika, że hoduje chwasty to pewnie dostaniesz od niego bukiet kwiatów w podzięce...
Ton twojej wypowiedzi ewidentnie świadczy o umniejszaniu wagi pracy rolnika.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

???

Ja cały czas jestem nazywany zdrajcą/antypolakiem/wypisanym z polskości xD

Chyba że twoim zdaniem ten ściek z Republiki symbolizuje miłość do bliźniego.

Już nie róbcie fikołków, bo w tym akurat dominuje PiS %-)

Kto cię tak nazywa ? , przecież to wasza strona wyzywa wszystkich którzy nie głosują na koalicję obywatelska i Rafała Trzaskowskiego w ten sposób 

• Upvote 2
Opublikowano

Jak można szanować kogoś kto głosuje za wyjściem z UE a on sam sprzedaje 90% swoich produktów do UE? O jakim wy szacunku mówicie? :E Na szacunek trzeba zapracować, i nie chodzi o ciężką pracę którą ktoś wykonuje. Trzeba mówić wprost że to są osoby bez podstawowych funkcji poznawczych.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Oswiecenie vs sredniowiecze? 

Ja chyba jakis niedzisiejszy jestem, bo potrafie uszanowac zarowno profesora z uczelni (pozdrowienia dla profesora Marciniaka z UB), jak i prostego rolnika, ktory haruje od rana do nocy zeby zaspokoic potrzeby swojej rodziny a nam dac zywnosc ktorej potrzebujemy.

Dla mnie to tacy sami Polacy, bez wzgledu na ich status i wyksztalcenie, ale ja z innej generacji jestem, i pewnie nic nie rozumiem. 

Chłop ze wsi też może być oświecony.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, voltq napisał(a):

kanał zero

Pisowska TV co widać po tym co tam się dzieje, jaka jest narracja, wiele nie różni się od Republiki. W końcu Stanowski dostawał kasę od PiSu, to nie poszło na marne, czyż nie? Zresztą wpychał swoją politykę w Kanale Sportowym, to w końcu sobie poszedł i zrobił pisowko prawicowe media, a sport zostawił sportowi. Mazurek też wiadomo jakie ma zapędy.  

• Confused 2
  • Upvote 2
Opublikowano

Chłop ze wsi też może być oświecony.

Moze, ale nie musi. Moi s.p. dziadkowie to byli prosci, ale ciezko pracujacy ludzie, a moja babcia to byla wspaniala kobieta, i do dzis bardzo cieplo ja wspominam. Dzis zapewne bylaby typowym wyborca Nawrockiego, bo takie osoby jak ona nie rozumialy bardziej zlozonych procesow politycznych, a tacy kandydaci jak Trzaskowski nawet nie dbali o to, by do takich wyborcow trafic. 

Tutaj nic nie wzielo sie z niczego. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Umpero napisał(a):

Powiedz do rolnika, że hoduje chwasty to pewnie dostaniesz od niego bukiet kwiatów w podzięce...
Ton twojej wypowiedzi ewidentnie świadczy o umniejszaniu wagi pracy rolnika.

Musisz spojrzeć szerzej na to co napisałem, a nie wąskim myśleniem. Wczytaj się w sens wypowiedzi. Nie wiem czy wiesz, ale obecnie rolnicy mają bardzo dużo dopłat do chemicznych środków ochrony roślin i dzięki temu nie ma "chwastów" i robaków na polach. Właśnie o to mi chodziło, że bez dopłat nie uzyskają takich efektów ciężkiej pracy, a ich produkty będą gorszej jakości. Może teraz zrozumiesz sens mojej wypowiedzi.

• Confused 1