Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ponowne liczenie wszystkich głosów to ponowne otworzenie wszystkich worków z OKW i liczenie od nowa wszystkiego. Dla mnie to bardziej nadaje się na unieważnienie. Sam fakt, że partia chciała w ten sposób wpływać na wynik staje pod znakiem zapytania całą uczciwość członków i przew. OKW z ramienia PiS. A może przy okazji np. zapełniali puste karty? Jeśliby były dowody na jakiekolwiek działania z partii w celu podejmowania takich czynności nie ponowne przeliczenie, a unieważnienie.

@skypan ale ty piszesz o tych komisjach gdzie było ewidentnie na odwrót, a w setkach tyś komisji gdzie było wyrównane i też tak robili? Wtedy się nie dojdzie już na podstawie analizy z I tury...

Edytowane przez hubio
Opublikowano
4 minuty temu, adashi napisał(a):

A z tych milionowych nieprawidłowości zostaną potwierdzone pewnie małe dziesiątki tysięcy głosów.

No i co z tego ze to bedzie "tylko" 10 tys. glosow? To nalezy sprawdzic, wyjasnic i dzialac na przyszlosc. 

• Upvote 6
Opublikowano (edytowane)

Kwestia uczciwości procesu wyborczego to jest sedno demokracji i tu absolutnie musi być sprawa czysta na 1000%... Nie może być cienia podejrzeń... I niech Duda nie straszy, że ktoś wyjdzie na ulice... Ponowne wybory znów wyborcy mogą zagłosować więc demokracja się obroni.

@lokiju policja powinna przycisnąć przew. komisji w których są te wyniki na odwrót i sprawdzić czy to były rzeczywiście pomyłki, czy dostali jakieś "zalecenia" tego typu z partii. Państwo jest w rękach KO więc może choć tym razem Tusk wykaże się jakąś sprawczością. Policja ma swoje metody. Oczywiście nie mówią o tym, żeby kogoś manipulować albo zmuszać do mówienia nieprawdy tylko do ustalenia prawdy. Policja może np. sprawdzić bilingi z tel. czy przew. OKW z PiS nie kontaktowali się smsowo czy telefonicznie podczas liczenia z kimś ze sztabu. Ma wiele możliwości ustalenia prawdy.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
Teraz, hubio napisał(a):

ale ty piszesz o tych komisjach gdzie było ewidentnie na odwrót, a w setkach tyś gdzie było wyrównane i też tak robili? Wtedy się nie dojdzie już na podstawie analizy z I tury...

Można postawić sobie taką a nie inną tezę i robić wszystko by udowodnić swoją rację. Tak samo jest z płaskoziemcami. Można domniemywać, że były jakieś manipulacje przy wyborach ale by to udowodnić potrzebne są dowody, że wybory w całej Polsce zostały zmanipulowane. Na razie to cały czas mamy domniemanie niewinności a nie winności.

Opublikowano (edytowane)

Kolejna komisja i ten sam "błąd":

https://www.o2.pl/informacje/kolejna-zamiana-glosow-blad-popelnil-przewodniczacy-komisji-7164819525594048a

Nie pamiętam aby w historii wyborów wcześniej były takie błędy. I zauważmy, że te "błędy" idą zawsze w jedną stronę.

O k. idzie na grubo... :) 

Jako wieloletni członek i przew. OKW mówię wam, że jak ktoś by z premedytacją chciał tak zrobić to mógłby. Bo liczymy wszyscy wspólnie, ale po całym dniu pracy przew. wpisuje w elektroniczny i rzuci się okiem, ale chce się iść do domu i można tego nie zauważyć.

Teraz wszyscy członkowie OKW z ramienia KO, Lewicy, RAZEM i 3D powinni zgłaszać wszystkie sytuacje kiedy wychwycili tą "pomyłkę" przew. jeszcze w czasie liczenia i zwrócili na to uwagę przew. bo to by wskazywało na mechanizm.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, lokiju napisał(a):

Tylko, że to trzeba mieć dowody na to. Poszlaki albo, że ktoś coś tam widział to za mało. 

Przez 48h bylo wszystko cacy, dopiero PO podniesieniu larum na wykopie, jedna kolejna komisja sobie przypomniala, ze zrobila "blad". Nie wiem jeszcze czego potrzebujesz, opinii Kaczynskiego czy Trumpa?

8 minut temu, hubio napisał(a):

Kolejna komisja i ten sam "błąd":

https://www.o2.pl/informacje/kolejna-zamiana-glosow-blad-popelnil-przewodniczacy-komisji-7164819525594048a

Nie pamiętam aby w historii wyborów wcześniej były takie błędy

Przegrac to nie grzech, ale uczciwie. Ja po prostu chce miec 101% pewnosci na kolejne wybory, ze chodzenie na glosowanie ma sens wiekszy niz na Bialorusii.

Edytowane przez ryba
  • Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano
48 minut temu, lokiju napisał(a):

Przy takiej liczbie głosów nie jest to jakoś przesadnie dużo. 

oraz @adashi

Na Nawrockiego oddano 10606877 głosów. Na Trzaskowskiego 10237286. (źródło PKW https://wybory.gov.pl/prezydent2025/pl/2/wynik/pl?initscroll=600)

Jeżeli założymy że ilość głosów miałaby się zmienić o równe 185 tysięcy na korzyść Trzaskowskiego to:

Nawrocki: 10421877

Trzaskowski: 10422286

Co daje przewagę 409 głosów Trzaskowskiemu.

I teraz żeby sobie fanatycy jednych i drugich nie dopowiadali, nie oceniam całej sytuacji, przedstawiam dane w oparciu o założenia jakie tu padły w korelacji do danych z PKW. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Powiem wam tyle: jeśliby rządził PiS a nie KO i Trzaskowski by wygrał i takie by były doniesienia to dzisiaj wieczorem Kaczyński by zapowiedział, że PiS był celem bezpardonowego ataku i wszystkie służby powołuje do wyjaśnienie tego. A policja jutro rano była już u wszystkich przew. z ramienia KO...

Albo stety albo niestety strona liberalno-demokratyczna zawsze dystansowała się od takiego zamętu choć teraz być może by się przydał... Za dużo jest już tych "przypadków"... Przy założeniu celowego działania w całej Polsce nie da się odnieść do I tury gdzie różnice już w I turze były mniejsze. I łatwiej nawet członkom OKW zwrócić uwagę na to czy różnica jest 45000 do 10545 czy 457675 do 346654.

Powinno się też sprawdzić w ilu OKW przew. byli z ramienia KO, Lewicy, 3D a ilu z PiS bo jak większość z PiS specjalnie pchała się na przew. to też może być coś na rzeczy.

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Czasem odwinę ignorowanych. A potem sobie przypominam czemu ich mam na liście. Tak było w tym przypadku. Spójrzmy czemu:

3 godziny temu, ryba napisał(a):

I w ten oto sposob, tworzy sie falszywa narracja -

Jaka narracja? :E

Tworzy się w Twojej głowie chyba. Na to nic nie poradzę.

nie wiem czy celowa czy zwiazana z brakami w roznych polach wyksztalcenia i kompetencji.

Dopierdolka personalna i boostowanie swojej wyższości odcinek 534-ty. 

Chec odwolania Trumpa poprzez impeachment, nie oznacza, ze woli Vanca.

No chyba, że powiedział, że woli. Ale po co myśleć o choćby takiej możliwości. Lepiej zrobić projekcję, że dyskutant=debil, no nie? :D

Tesla bankrutuje? Idz lepiej podetrzec tylek i sie obudz.

I kolejna projekcja i przekręcanie. Nigdzie nie pisałem, że bankrutuje. Ale najpierw wkurzyli główną grupę odbiorców, potem okazało się, że cienko im idzie konkurowanie z Chinami i perspektywy nie są jakoś specjalnie optymistyczne, a teraz pożarł się z Trumpem i jest szansa (o ile to nie był teatrzyk dla insider trading) utracą wsparcie jakie mają od rządu USA. 
Także owszem. Spodziewam się jakiejś formy upadku Tesli w przyszłości, chyba że mają jakiś naprawdę ekstra pomysł na coś co im pozwoli się odbić. Bo jak nie to w ciągu 5 lat pewnie albo plajta albo sprzedaż firmy. Jakby się dobrze działo w Tesli to by nie było tylu głosów inwestorów, żeby wy.. żeby sobie poszedł i dał spokój z rządzeniem w tej firmie. 

Jak widać mimo swojego wyjątko wspaniałego wykształcenia i kompetencji, napisałeś posta na 0/10 więc proszę - nie pisz już do mnie nigdy więcej. I tak już nie będę odwijał. Możesz mi klikać reakcje,  jak ci to poprawi humor. Ich też nie zobaczę, bo o ignorowancyh nie ma powiadomień, więc wszystkim wyjdzie na zdrowie :)

3 godziny temu, MaxaM napisał(a):

Firma motoryzacyjna posiadająca największą marżę w całej branży z dnia na dzień bankrutuje, a wszystko to na podstawie spadku -14% na giełdzie :E

Następny. Ja miałem na myśli kilka lat, a tu już "z dnia na dzień". 

W następnym poście pewnie przeczytam, że sugerowałem, że Musk wyśle całą Teslę na Marsa albo co :D

Pro analitycy się często mylą z przewidywaniem co będzie w ciągu kilku lat a tu na jakimś malutkim forum nie wolno nic napisać, bo MOŻE się nie sprawdzić.

Ludzie, weźcie jakiś chill pill, wyluzujcie. To tylko dyskusja. Opinie inne do Waszych nie gryzą :)

"męczące te czytanie o bankructwie Tesli po raz setny"

Aha. To super, ale ja o niej nigdy się nie wypowiadałem i nigdy o jej przyszłości lub upadku nie pisałem. To był pierwszy raz, a tu niemal mnie ukamienowali :lol2:

Opublikowano
Teraz, hubio napisał(a):

Powiem wam tyle: jeśliby rządził PiS a nie KO i Trzaskowski by wygrał i takie by były doniesienia to dzisiaj wieczorem Kaczyński by zapowiedział, że PiS był celem bezpardonowego ataku i wszystkie służby powołuje do wyjaśnienie tego. A policja jutro rano była już u wszystkich przew. z ramienia KO...

A dlaczego nie doszło do tego w 2023 r. ? 

Opublikowano
2 minuty temu, hubio napisał(a):

Albo stety albo niestety strona liberalno-demokratyczna zawsze dystansowała się od takiego zamętu choć teraz być może by się przydał... Za dużo jest już tych "przypadków"... Przy założeniu celowego działania w całej Polsce nie da się odnieść do I tury gdzie różnice już w I turze były mniejsze. I łatwiej nawet członkom OKW zwrócić uwagę na to czy różnica jest 45000 do 10545 czy 457675 do 346654.

Powinno się też sprawdzić w ilu OKW przew. byli z ramienia KO, Lewicy, 3D a ilu z PiS bo jak większość z PiS specjalnie pchała się na przew. to też może być coś na rzeczy.

Myślę, że Tusk tego nie odpuści. Nie bez powodu Duda się odpalił z tą próbą podważenia wyników wyborów przez PDT. Kto jak kto ale on raczej jest świadomy, że jak to odpuścimy to jest nie tylko po nich ale i po demokracji.

• Like 1
Opublikowano

@VRman O jak mi nie szkoda :) Ale siedz dalej z goglami na lepetynie w wirtualnym swiecie.

17 minut temu, VRman napisał(a):

Nigdzie nie pisałem, że bankrutuje. 

4 godziny temu, VRman napisał(a):

I ostatnie: To kiedy Tesla bankrutuje? Bo to już nie pytanie "czy" moim zdaniem. 

Opublikowano (edytowane)

Nie każdy się orientuje w wyborze przew. OKW więc z mojego doświadczenia wynika, że nikt nie chce i jak ktoś się zgłasza sam to po prostu zostaje. Przynajmniej tak było jak ja działałem w OKW... Ale na pewno nie ma tu jakiś wielkich sporów. Przy założeniu celowości działania i podjętej z premedytacją próby sfałszowania wyniku wyborczego taki mechanizm jest możliwy, a złapany przew. będzie mówił o "pomyłce"

Tym naprawdę powinna się zająć natychmiast policja, a wszyscy członkowie OKW z ramienia KO, 3D, Razem, Lewicy przypomnieć sobie czy dokładnie sprawdzili co przew. z PiS wpisywał do protokołu elektronicznego.

Wpisanie na odwrót wyników to całkowicie zmienia wynik.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Mogą sobie krzyczeć do woli, PiS jak mafia oni już zadbali o to, żeby było tak jak ma być. SN jest zabetonowany więc i tak nic się nie wskóra. Jak to się mówi jest już po ptokach, to była dobrze zorganizowana akcja z tymi "pomyłkami". 

Obstawiam, że już jak Duda wygrywał to zapewne mogło być podobnie, tylko wtedy nikt tego nie zauważył. 

Werdykt się nie zmieni, ale prokuratura powinna się zająć takimi osobnikami i doprowadzić ich przed sąd. Pewnie doktór ułaskawi, bo to dzięki takim "pomyłkom" mógł wygrać. :hihot:

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Reddzik no nie do końca. KO nie uznało przecież orzeczenia Izby Nadzwyczajnej SN w sprawie subwencji dla PiS i może nie uznać tego orzeczenia. Ta Izba zgodnie z orzeczeniem TSUE nie jest sądem i jej orzeczenia nie są wiążące. Izba Pracy i Ubezpieczeń Społecznych SN w świetle orzeczenia TSUE jest władna do orzekania o wyborach.

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Reddzik napisał(a):

Obstawiam, że już jak Duda wygrywał to zapewne mogło być podobnie, tylko wtedy nikt tego nie zauważył.

Ja chyba sobie przejrzę z ciekawości wyniki z 2020 r. Ta zamiana wyników to może być jakiś wcześniej wypróbowany patent.

8 minut temu, Reddzik napisał(a):

Mogą sobie krzyczeć do woli, PiS jak mafia oni już zadbali o to, żeby było tak jak ma być. SN jest zabetonowany więc i tak nic się nie wskóra. Jak to się mówi jest już po ptokach, to była dobrze zorganizowana akcja z tymi "pomyłkami". 

Ludzie tego nie odpuszczą bo jeśli można sfałszować wybory i dojść do władzy to znaczy, że staliśmy się drugą Rosją i można już wszystko. Tłumaczenie, że nikt nie patrzył na ręce więc można było sfałszować nic nie zmienia bo to tak jakby powiedzieć, że skoro nikt nie patrzył to można było ukraść.

14 minut temu, hubio napisał(a):

Tym naprawdę powinna się zająć natychmiast policja, a wszyscy członkowie OKW z ramienia KO, 3D, Razem, Lewicy przypomnieć sobie czy dokładnie sprawdzili co przew. z PiS wpisywał do protokołu elektronicznego.

Gdyby pis rządził to przewodniczący komisji nr 95 z Krakowa byłby już rano zatrzymany przez ABW jeśli by zrobił taki wałek na ich niekorzyść.

• Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Aha, Ty się nie zdziw że za chwilę będziesz miał tutaj scenariusz rumuński. Za parę dni najdalej podniosą się głosy do ponownego liczenia, a kto wie czy jakiś mistrz nie wyskoczy z tematem unieważnienia wyborów. Do zaprzysiężenia Nawrockiego mają jeszcze dużo czasu... 

To nie jest niemożliwe, ale ja już ten cyrk widziałem. Takie scenariusz u nas jest skrajnie mało prawdopodobny.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, hubio napisał(a):

bo nie było takich "pomyłek"?

Rozwinę. Dlaczego nie doszło do manipulacji w 2023 r. ?

8 minut temu, Kris194 napisał(a):

Ja chyba sobie przejrzę z ciekawości wyniki z 2020 r

2015 r. może być ciekawszy.

Edytowane przez skypan