Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, kalderon napisał(a):

Wstąpili żeby nie zostać zaatakowani gdy Putinowi zaczął odjeżdżać peron.

Wstąpili ze strachu dopiero w 2023 roku w kwietniu. Aneksja Krymu zaczęłam się w  2014 roku..

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
8 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Z tym liczeniem głosów to tak tylko w jedną stronę? Rzeczywiście zaczyna to wyglądać coraz poważniej. Robota dla prokuratora. Ale nie warto nawet rozpoczynać, bo pis za 2 lata po umarza.

200 k głosów z tego nie będzie. Nie będzie 100k. Nawrocki jest prezydentem, ale ktoś za fałszerstwa powinien dostać wyrok. 

Też nie wierzę, aby było to więcej niż kilka tysięcy głosów. A tutaj takie analizy https://wyborcza.pl/7,75398,32037270,dr-krzysztof-kontek-przeanalizowal-wyniki-wyborow-w-calej-polsce.html wiem wyborcza :E

i jakis doktor z du...dy ;) Nagle szacuje nawet ponad 400k głosów na korzyść PrinciPolo ;) IMO to idzie w stronę powtórzenia wyborów... ale mam nadzieję, że jednak tak się nie stanie.

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, kalderon napisał(a):

Wstąpili żeby nie zostać zaatakowani gdy Putinowi zaczął odjeżdżać peron.

A pomyśleć, że kiedy Tusk chciał normalizować stosunki z rosją byłem za tym. Szkoda, że ten naród (rosyjski) mentalnie zatrzymał się w rozwoju w roku 1945. A może 1645 tylko wtedy tego nie widziałem? Nie wiem. 

Opublikowano
28 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Z tym liczeniem głosów to tak tylko w jedną stronę? Rzeczywiście zaczyna to wyglądać coraz poważniej. Robota dla prokuratora. Ale nie warto nawet rozpoczynać, bo pis za 2 lata po umarza.

200 k głosów z tego nie będzie. Nie będzie 100k. Nawrocki jest prezydentem, ale ktoś za fałszerstwa powinien dostać wyrok. 

Jeśli było na masową skalę w całej Polsce to może wyjść to 200k. Przypomnij sobie EXIT POLL czyli jedyne dane nie związane z wyliczeniami komisji. Podobno IPSOS publikując je uwzględnił w jakiś sposób odmowy.

Opublikowano
31 minut temu, Suchy211 napisał(a):

To jest zły pomysł. Z tego co kojarzę nie jesteś kierowcą, więc nawet nie masz szans zrozumieć dlaczego. 

Ale cykliczne szkolenia przypominające z nowości i po prostu odświeżające, czemu nie, jak najbardziej. 

Ja bym zrobił to na zasadzie dowolności, ale pójście na taki kurs zwiększałoby max punktów karnych o 10. Wilk syty i owca cała. Myślę, że większość kierowców zwiększyłaby sobie limit. 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

Jeśli było na masową skalę w całej Polsce to może wyjść to 200k. 

Jakim cudem to opozycja mogła na masową skalę zrobić przekręt? To się kupy nie trzyma.

Opublikowano

W komisjach jako przew. większość to byli pisowcy którzy podawali niby przez pomyłkę na odwrót wyniki do prot. elektronicznego.

Polska wbrew twierdzeniom TV Republika to nie państwo policyjne jak w 1952 gdzie w każdej komisji był milicjant i nikt by nawet nie pomyślał coś fałszować, zresztą nie było co :) 

Opublikowano
9 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

Ja myślę, że za 2 lata żegnamy się z demokracją na co najmniej 16 lat. PiS domknie system w taki sposób, że po prostu będą "wygrywać wybory", bo potrafią sprawić, aby wystarczająco dużo obywateli szczerze pokochało wielkiego brata i dało im ta wymaganą większość. 

A ja myślę, że tego typu dyrdymały jak wzajemne straszenie pisem/po już wyszły z mody. PiS nie da rady utrzymać władzy tak długo.

8 godzin temu, hubio napisał(a):

całe to państwo to jest obecnie chory twór. Politycy już jedynie co patrzą to jak zarobić i nie wkurzyć większej części społeczeństwa (...) I tych niezadowolonych będzie przybywać i przybywać.

Do zrobienia są dwie rzeczy kluczowe dla przyszłości polskiego państwa: podniesienie wieku emerytalnego oraz powrót służby wojskowej. KO i tak udaje się na aut w najbliższych wyborach. Zdają sobie z tego sprawę czy nadal funkcjonują we własnych urojeniach?

Zobaczymy co ta elyta zrobi w tych kwestiach.

Opublikowano
29 minut temu, adashi napisał(a):

Do zrobienia są dwie rzeczy kluczowe dla przyszłości polskiego państwa: podniesienie wieku emerytalnego

Chyba jak zapuka do naszych drzwi taki kryzys jak w Grecji :) 

29 minut temu, adashi napisał(a):

oraz powrót służby wojskowej. 

Chyba tylko jak wojsko rosyjskie stanie u naszych granic :) 

W każdym innym przypadku żadna z partii nawet nie śmie o tym głośno powiedzieć :) Moim zdaniem obie rzeczy powinny być wdrożone.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, adashi napisał(a):

A ja myślę, że tego typu dyrdymały jak wzajemne straszenie pisem/po już wyszły z mody. PiS nie da rady utrzymać władzy tak długo.

Już poprzednio PiS przegrał, bo ork dogadał sie z ksenomorfem, inteligentnym odkurzaczem i earth worm jimmem. Teraz kiedy ta karykatura się rozsypuje ci co już byli przekonani do PiS będą jeszcze bardziej a reszta pójdzie płakać do kąta. 

Co do podniesienia wieku, ja proponuję docelowa całkowitą likwidację emerytur, a pozostawianie wyłącznie ubezpieczenia rentowego, aby aktywność zawodową kończyli wyłącznie ci, co już zupełnie nie nadają się do pracy. 

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Zdzisiu napisał(a):

Jakim cudem to opozycja mogła na masową skalę zrobić przekręt? To się kupy nie trzyma.

Trzyma, trzyma. Problem z PiSem są właśnie nie ich poglądy, ale sposób działania. Czy przed pisem spodziewałbyś się, że ktoś zrobi tubę propagandową na poziomie tych, z najgorszych reżimów?

Czy spodziałbyś się że taki paździerz jak Renata Beger (oczywiście miałem na myśli Krystynę Pawłowicz, mój błąd) będzie sędzią TK? Ze organy które powinny nadzorować legalność działania przez rząd zostaną tak upolitycznione? Że o kluczowych sprawach decyduje izba SN która się jest sądem w ujęciu konstytucyjnym, bo została utworzona niezgodnie z konstytucją.  PiSowi udało się prawie stworzyć system, który będzie w całości służył wielkiemu bratu. O ponadnormatywnym złodziejstwie jak na polityków też trzeba wspomnieć. Wszystko wskazuje na to, że to "prawie" jest wystarczające i taki ulep jak obecny rząd nie jest wstanie tego poodkręcać. Nie udało im się nawet wygrać wyborów prawie nie do przegrania. 

Problem z PiSem jest taki, że oni są faktycznie zdolni do tego typu wałów jak teamorders w celu przekręcenia wyników. Zwłaszcza, że wybrana metoda jest nie do udowodnienia dokąd winny się nie wysypie.

Choć jak już wspomniałem, nie sądzę aby skala była taka, aby zmienić wynik wyborów.  

@Winter Też mi się wydaje, że pierwsze skrzypce będą grały inne czynniki niż członkostwo w NATO, kiedy przyjdzie decydować o wspieraniu kogoś lub nie.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Nie udało im się nawet wygrać wyborów prawie nie do przegrania. 

Przegrali tylko przez swoje nic nie robienie i debilizm całej KO. To było bez problemu do wygrania, ale nastąpiła spora demobilizacja swojego elektoratu. Co było do przewidzenia, ludzie od miesięcy o tym pisali ja tak samo że tak będzie, to na labie jeszcze pisali po co dawać ustawy do rezydenta jak i tak zawetuję...  

Ustawy w zamrażalce bo rezydent nie podpiszę, nepotyzm i kolesiostwo w SSP. Brak rzecznika rządu, pozwalali żeby propaganda pisiorów i konforuskich lata się przez kilka dni albo w ogóle tego nie kontrowali. 

Paszyk i robienie dobrze deweloperom, Trzaskowski gadający o tym że tego nie wprowadzą a za chwile Tusk nawija że jednak będą do tego dążyć. 

I bardzo duży błąd po którym stracili głosy to przymilanie się do wyborców konforuskich i pisiorów, gdzie nawet specjaliści pisali że to mega błąd i nic nie da a stracą dużo swoich głosów i tak było ode mnie sporo osób przez to nie poszło całkowicie na wybory.  

Do tego debilne wrzuty posłów KO typu "co szkodzi obiecać", worek ziemniaków itp. Przeświadczenie że nic nie muszą robić bo i tak wygrają, tragiczna kampania itp... 

Kretyni i Tusk niczego się nie nauczyli od 2015, teraz zostaną już zmieceni z planszy na przynajmniej 8-12 lat.

Oraz kolejny pisior w pałacu na minimum 10 lat, więc złodziejstwo i wały wyjdą pisiorom bezkarnie i teraz już jeszcze bardziej się rozkręcą. 

Edytowane przez Camis
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
12 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

Zgadzam się w 100%.

Wyroki za fałszerstwa powinny iść, aby dać przykład i przestrogę, aby na następnych wyborach tego nie robić. Bo jeżeli teraz nie będzie żadnej reakcji to coraz więcej tego typu fałszerstw będzie w przyszłości. To tak samo działa jak z politykami, KO mieli idioci powsadzać przekrętasów z poprzedniej władzy - nic nie zadziało się, to teraz ich (p)osły będą walić przekręty.

Póki jakakolwiek partia nie zdecyduje się na wsadzanie (p)osłów za kraty, za te wałki i kradzieże, to będą kolejni robić co im się żywnie podoba... 

• Like 3
  • Upvote 2
Opublikowano
13 godzin temu, Crew 900 napisał(a):

Jak myślisz dlaczego ruscy ciągle naruszają przestrzeń powietrzną Polski/NATO ? Bo wiedzą, że mogą i nic im nie zrobią.

A wiesz co jest problemem? Że rządy sprawują miękiszony bez jaj.

Taa, bo najlepiej od razu odstrzelić i zaognić konflikt.

Zdajesz sobie sprawę co się działo podczas Zimnej Wojny? Potrafisz sobie wyobrazić czy nadal byłaby zimna z twoim podejściem?

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ale jakiś rodzaj riposty wypadałoby jednak wymyślić. Bandytę bierność rozochaca.

Czy nasze, w znaczeniu zachodnie, ale inne niż amerykańskie też takie manewry robią? 

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
38 minut temu, copyname napisał(a):

KO mieli idioci powsadzać przekrętasów z poprzedniej władzy - nic nie zadziało się

Ba tym jeszcze bardziej się skompromitowali, pseudo gówno mogące "komisje" które pisiory sobie olewali. 

Kompromitacja z Romanowskim i Ziobro itp... 

Po tym wielu ludzi straciło nadzieje że pisiory zostaną rozliczeni. Koalicja spaliła ten temat i przy następnych wyborach już nie zadziała temat rozliczeń. 

• Upvote 5
Opublikowano

@Suchy211 Ale ja nie podważam motywów "moralnych" PiS. Mi chodzi o techniczne wykonanie tego rzekomego fałszerstwa skoro są odsunięci od władzy. To jest nie wykonalne. 

Swoją droga, jedna z komisji w której źle przeliczono głosy, okazuje się że przewodniczący z KO a wiceprzewodniczący z 3 drogi. https://wykop.pl/link/7733465/kamienna-gora-sad-przeliczyl-glosy-nawrockiemu-przypisano-glosy-trzaskowskiego

Jest ktoś w stanie to wyjaśnić? 

Opublikowano (edytowane)

@Zdzisiu

Ponieważ wybory organizują samorządy jak najbardziej jest to wykonalne jeśli właściwa osoba jest akurat z pis. Natomiast czy to było robione to odrębny temat. Co do tego wyniku co wyżej podałeś, jeśli ilość pomyłek w jedną i drugą stronę dąży do podobnej wartości, wskazuje to na to, że są to faktyczne pomyłki. Jeżeli ilość pomyłek w jedną stronę jest dużo wyższa niż w drugą, należy dopatrywać się intencjonalnego działania. Ja nie wiem jak jest. Czekam na rozpatrzenie protestów wyborczych. Choć już teraz wiadomo, z wypowiedzi prezesa SN na przykład, że wynik jaki wyszedł, taki jest w zasadzie ostateczny i kropka. Taką przynajmniej konkluzję można wyciągnąć. 

Natomiast nieprawidłowości trzeba wykryć, a w przypadku udowodnienia fałszerstwa surowo ukarać, aby na przyszłość to się nie powtarzało i tyle. 

27 minut temu, Kris194 napisał(a):

Komentarz poproszę, bo nic z tego nie wynika. 

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem trzeba przejść na system elektroniczny. System z otwartym oprogramowaniem i po publicznych audytach załatwi wszystkie wątpliwości. 

Jedyny minus to że wymaga to rezygnacji z anonimowość głosowania ale zlikwiduje to wszystkie inne problemy. 

Edytowane przez Zdzisiu
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Brak anonimowości?? Tak jak jest obecnie jest najlepiej, oddajesz głos a jedyny ślad to podpis na liście obecności. W życiu nie wziąłbym udziału w elektronicznych wyborach. Potem wygra jakaś skrajna partia, albo wyjdzie że jednak wybory nie były takie anonimowe (jakieś wycieki, inne cuda wianki), a takie dane to mega łakomy kąsek. 

Edytowane przez Totek
  • Upvote 4