Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Spl97 napisał(a):

Z "Silnych" na pewno ktoś się znalazł :E.

Chyba z głupich. Przecież każdy wie, że komisje zostały sterroryzowane przez piratów z Karaibów...

Cytat

Neominister Bodnar stał na baczność przed gremium które nie jest sądem a prywatne osoby tam zasiadające nazywał "wysoki sądzie". Towarzysze ! przekroczyliście granice śmieszności.

Jak żyć ??

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
14 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Chyba z głupich. Przecież każdy wie, że komisje zostały sterroryzowane przez piratów z Karaibów...

Jak żyć ??

Ale chwila, w 2023 roku, ta izba była cool, dziś już nie jest ? wft?!

Opublikowano
18 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Po wyborach parlamentarnych wyjeżdżasz czy wracasz bo się pogubić można ?? 

Przed parlamentarnymi 2027 r. Inna sprawa, że rząd tyle nie wytrwa. Nie widzę jakiejkolwiek przyszłości dla tego kraju na ten moment.

Opublikowano
5 minut temu, T-Srcipt-36 napisał(a):

Ale chwila, w 2023 roku, ta izba była cool, dziś już nie jest ? wft?!

Ta izba nie jest cool i nigdy nie była.

Problem w tym, że w polityce jak coś jest na rękę to jest czasowo cool.

PiS świetnie to zabetonował bo ma więcej wyznawców niż PO. PO żeby to ruszyć musi używać metod PiSowskich. I teraz masz część bliżej centrum i zapatrzonych w literę prawa, którzy zeźlą się na PO za metody PiSowskie.

O rozłamach wewnątrz koalicyjnych nie wspominam.

11 minut temu, Kris194 napisał(a):

Nie widzę jakiejkolwiek przyszłości dla tego kraju na ten moment.

Mam pytanie. Czy wzrosty wskaźników o których pisuje i mówi Tusk to efekt ich rządów, czy PiSu?

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kubikolos napisał(a):

na wakacje do niemiec? XD

ale trzasnelo wykwintnie u hubia XDDDDDDD

:dj::dj:

Tak jasne przez granicę polsko-niemiecką jedzie się WYŁĄCZNIE do Niemiec.... :rotfl:

Dla osób co nie ogarniają: nie neguję wielu tez dotyczących imigrantów tylko zablokowanie granicy do jak strzelanie z armaty do muchy. Jak wielokrotnie pisałem: imigranci jadą w kierunku zachodnim, a nie wschodnim. Naprawdę? Ktoś wierzy w to, że wolą wybrać "raj" w Polsce zamiast "Hiszpanii", "Włoszech, Holandii, Szwajcarii, Austrii... Dobra mogę tak wymienić większość krajów UE.

To jest problem wyłącznie w głowach prawaków i przez to robią presję w efekcie której wszyscy utkną na granicy :) Przykład jak idiotyczne poglądy mogą całkiem serio dotknąć całe społeczeństwo.

Ja proponuję tylko na tych przejściach granicznych wywiesić teraz WIELKIE banery o następującej treści:

"Stoicie w kilometrowych korkach bo w głowach prawicy pojawił się wielki problem napływu imigrantów. Zrobiliśmy to pod presją"

W Polsce akurat jest tak mało osób rasy niebiałej, że już bardziej skuteczne byłoby przekazanie policji i innym służbom aby wyrywkowo sprawdzać wszystkie takie osoby. Sprawdzać ich dokumenty itp. Pewno szybciej, ekonomiczniej i bez blokowania granicy można by przeciwdziałać nielegalnej imigracji niż blokując granicę. Głupota prawaków, a rząd chce ratować nurkujące poparcie więc nie ma co się dziwić.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
9 minut temu, crush napisał(a):

Ta izba nie jest cool i nigdy nie była.

Problem w tym, że w polityce jak coś jest na rękę to jest czasowo cool.

PiS świetnie to zabetonował bo ma więcej wyznawców niż PO. PO żeby to ruszyć musi używać metod PiSowskich. I teraz masz część bliżej centrum i zapatrzonych w literę prawa, którzy zeźlą się na PO za metody PiSowskie.

O rozłamach wewnątrz koalicyjnych nie wspominam.

Mam pytanie. Czy wzrosty wskaźników o których pisuje i mówi Tusk to efekt ich rządów, czy PiSu?

Nie jest cool, bo ? jakies podstawy prawne, cokolwiek ? daj, chetnie poczytam, lubie sie dokształcac 

Opublikowano
5 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

Generalnie mają kłopoty z akceptacją rzeczywistości że nie mają kontroli nad sądem najwyższym i trybunałem konstytucyjnym.

Oni nawet mają problemy z PKW gdzie koalicja rządząca ma większość. Na proste pytanie do Bodnara od SN czy uznaje wynik ogłoszony przez PKW potrafił tylko powołać się na szurskie statystyki. Generalnie na wiele oczywistych pytań nie odpowiadał tylko w kółko bredził to samo by pompować silnych razem.

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, hubio napisał(a):

Dla osób co nie ogarniają: nie neguję wielu tez dotyczących imigrantów tylko zablokowanie granicy do jak strzelanie z armaty do muchy. Jak wielokrotnie pisałem: imigranci jadą w kierunku zachodnim, a nie wschodnim. Naprawdę? Ktoś wierzy w to, że wolą wybrać "raj" w Polsce zamiast "Hiszpanii", "Włoch, Holandii, Szwajcarii, Austrii..

To jest problem wyłącznie w głowach prawaków

Ale te kraje zaczynają mieć już dość inżynierów i wywalają to światowe dobro przez swoje granice na zewnątrz. W tym do nas. I nie losowo. Tylko po sortowaniu odpadów.

Przymknięcie granic to jedna z niewielu rzeczy, którą ten rząd przynajmniej deklaratywnie zamierza zrobić dobrze, zgodnie z wolą społeczeństwa.

Kontrole będą prawdopodobnie wyrywkowe.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

Bo tak się uśmiechniętym uroiło. Generalnie mają kłopoty z akceptacją rzeczywistości że nie mają kontroli nad sądem najwyższym i trybunałem konstytucyjnym. 

Wiesz, spoko, urojenia, urojeniami, ale jednak podstawa prawna to coś, co w takich przypadkach jest wrecz wymaganie, by swoje tezy obronic 

Edytowane przez T-Srcipt-36
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, adashi napisał(a):

Ale te kraje zaczynają mieć już dość inżynierów i wywalają to światowe dobro przez swoje granice na zewnątrz. W tym do nas. I nie losowo. Tylko po sortowaniu odpadów.

Głęboko nie zgadzam się z mową nienawiści i nazywania ludzi "tym" albo "odpadami". Coś mi to przypomina. Ale już pomijając to, to te twoje "odpady" mają ręce i nogi i głowy i... rodziny we Francji, Niemczech i całej Europie Zach.. :) A do tego 3xwyższe pensje i socjal. Nawet lepsze przytułki dla bezdomnych i więzienia :) . Więc nie potrzeba zamykać granic, a wręcz je jeszcze bardziej otworzyć bo gwarantuję, że w ciągu 24h od wypchnięcia ich przez Niemców zaraz tam wrócą sami. 

Przeciwskuteczna głupota w głowach prawaków. Albo Tusk ma jakiś szaleńczy plan żeby to tak zrobić, żeby nie była jego wina albo to kolejny błąd KO. Ludzie w okresie urlopowym utkną w kolejkach.

A jak piszesz, że "wyrywkowo" to znaczy, że to na pozór żeby odbić argument polityczny prawej strony. Dowodzi to tylko tego, że politycy wszystkich opcji robią "spektakl dla mas" i manipulują ludźmi, że szkoda słów.

Niech lepiej policja zajmie się gruzińskimi gangami czy może już tworzą się jakieś ukraińskie bo jak jest ich tyle milionów to nawet ze społecznego punktu widzenia mogą tworzyć jakieś gangi. A nie jakieś pokazówki z granicą.

Ale ok - jak to pokazówka to przynajmniej ludzie sobie wyjadą spokojnie na urlop :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano
38 minut temu, Kris194 napisał(a):

Przed parlamentarnymi 2027 r. Inna sprawa, że rząd tyle nie wytrwa. Nie widzę jakiejkolwiek przyszłości dla tego kraju na ten moment.

Myślę, że pomimo wszystko i możliwych działań sabotażowych ze strony opozycji oraz nowego Prezydenta, obecny rząd do 2027 r. raczej wytrwa. Już słyszałem wiele głosów, że nie chcą w przyszłości chodzić na wybory, bo to, tamto itd. Jak nie chcecie, to droga wolna, nikt nie będzie na siłę zmuszał, tylko przy tym nie narzekajcie potem na to, co odwali z tym krajem przyszła władza. Osobiście z góry nie obrażam się i na wybory przyszłe, niezależnie od scenariusza takiego, czy wybory odbędą się w terminie czy jako przedterminowe, prawdopodobnie pójdę, choćby po to, żeby dołożyć od siebie cegiełkę do tego, żeby prawica w postaci PiS-u, Konfederacji, Korony Brauna jako przyszła Zjednoczona Łże-Prawica u nas nie miała większości konstytucyjnej, gdyż jeśli takową większość zdobędą, to wtedy najprawdopodobniej Polska pójdzie na dno. Należy o tym pamiętać, że nawet jak wyborcy ze strony "demokratycznej" nie będą zmobilizowani, to wyborcy PiS, Konfederacji itd. pójdą tłumnie ma wybory, wskakując wraz z Kaczyńskim w ogień.

U mnie PiS, Konfederacja oraz Korona Brauna są spalone i to nie od dziś, a na KO mogę zagłosować tylko i wyłącznie, jeśli na horyzoncie nie będzie żadnych sensowniejszych opcji. Zobaczymy, jakie będą opcje w przyszłości, jestem otwarty na przyszłe ruchy/partie, które nie będą miały w sobie pseudoprawicowej oferty.

55 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Wystarczyło nie majstrować przy liczeniu głosów na poziomie obwodowych komisji wyborczych i wtedy nikt nie podważyłby wyników wyborów, nawet jeśli wygrał kto inny, niż ten, co miał je wygrać, jedynie chwilowe wycie z jednej strony nastąpiłoby i później o tym wszyscy zapomną. A tak, tu obie strony do dzisiaj wyły tak samo, tylko każda ze stron z innych przyczyn.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, T-Srcipt-36 napisał(a):

Nie jest cool, bo ? jakies podstawy prawne, cokolwiek ? daj, chetnie poczytam, lubie sie dokształcac 

Bo zgodnie z konstytucją izba/sąd powinny być apolityczne. 
Tymczasem PiS niezgodnie z konstytucją zmienił ustawę o Krajowej Radzie Sądownictwa w taki sposób aby posądzić tam polityków z decydującym wpływem na obsadzanie stanowisk sędziowskich.

I dzięki temu do SN trafiły jak kreatury jak Stasikowski, Tomczyński, Zaradkiewicz. Ludzie bez moralnego kręgosłupa za to posłuszni partii. 

Jesli ktoś nie ma z tym problemu to ja z takim człowiekiem nie mam o czym dyskutować, bo rozmowa taka nie rokuje. 

34 minuty temu, Zdzisiu napisał(a):

Bo tak się uśmiechniętym uroiło. Generalnie mają kłopoty z akceptacją rzeczywistości że nie mają kontroli nad sądem najwyższym i trybunałem konstytucyjnym. 

Brednie. Jak nie mas pojęcia o temacie to milcz zamiast rozsiewać pisowskie kłamstwa.

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Mam nadzieję, że ten rząd przetrwa do kolejnych wyborów. Potrzebny jest na gwałt nowy lider. Ktoś, kto w przeciwieństwie np. do Hołowni ma charyzmę żeby na serio walczyć z PISem i Konfederacją. Trzaskowski już jest raczej skończony więc przydałby się ktoś nowy. Może młodsza i bardziej stabilna wersja Sikorskiego. Jestem zwolennikiem walki do końca.

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Tymczasem PiS niezgodnie z konstytucją zmienił ustawę o Krajowej Radzie Sądownictwa w taki sposób aby posądzić tam polityków z decydującym wpływem na obsadzanie stanowisk sędziowskich.

Odnośnie KRS-u, to tam było jeszcze lepiej, PiS wtedy tak pozmieniał tą ustawę, że de facto wraz z wprowadzeniem tej ustawy w życie, zakończyła zarazem też przedwcześnie kadencja legalnego KRS. 

Opublikowano
1 minutę temu, Spl97 napisał(a):

Odnośnie KRS-u, to tam było jeszcze lepiej, PiS wtedy tak pozmieniał tą ustawę, że de facto wraz z wprowadzeniem tej ustawy w życie, zakończyła zarazem też przedwcześnie kadencja legalnego KRS. 

Tak, to też. Zrobili to niezgodnie z konstytucją bo nie było ku temu żadnego powodu :)