Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No nie, ale tu co drugi prawak patrząc po wypowiedziach by wywalił Ukraińca :E 

Ale zostańmy przy nauczaniu, jak widać, cywilizowane kraje nie mają problemów z mniejszościami narodowymi, szczególnie gdy te są spore.

• Upvote 5
Opublikowano
23 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

https://epoznan.pl/news-news-167533-19_letni_ukrainiec_zatrzymany_na_a2_pod_poznaniem_przewozil_nielegalnych_imigrantow

nie potrzebujemy żeby firmy ściągały inżynierów bo wasi bracia ukraińcy przemycają inżynierów do polski, miesiąc w miesiąc przynajmniej 3-4 wykrycia takiego procederu, a to oznacza, że skala jest ogromna. 

Polski - wielki patrioto....

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Winter napisał(a):

Litwini od 20 lat rugują wszystko co polskie. Jak zaczynasz dyskusję to najpierw się dokształć.

To dlaczego dalej finansują polskie szkoły, zamiast je zamykać. A nawet ostatnio po wielu latach przywrócili język polski na litewskiej maturze :E 

Mimo wszystko respektują w jakimś stopniu największą mniejszość narodową w ich kraju :E 

A Polaczki skrzywione ruską propagandą prawaczki mają ból dupy, aby Ukrainiec, największa mniejszość narodowa w PL  jako drugiego języka mógł się uczyć ukraińskiego :E 

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 6
Opublikowano

@GordonLameman Skoro bardzo chcesz  :E 

Cytat

Czyli uwielbiasz ssać ukraińską propagandę. To może oddaj żonę i mamę, bo Ukraińcy tak chcą? Niesamowity pizdeusz z ciebie bez własnego zdania. W internetosferze pojawi się hasło 'Putin' a Gordą, wielki adwokat, już leci oddaje wszystko obcym, bo jest mocno przestraszony. Żałosna miernota  

• Haha 6
Opublikowano
11 minut temu, bergercs napisał(a):

Polski - wielki patrioto....

dzięki za poprawkę! oczywiście masz rację, nie zwróciłem uwagi bo na szybko pisałem posta

a co do reszty się jakoś odniesiesz? ty nie jesteś patriotą i wspierasz przemytników inżynierów, tak?

Opublikowano
Godzinę temu, Asag napisał(a):

Czyli według ciebie Ukraina nie jest bardzo skorumpowanym krajem? 

Ale co to za fikołek? :E

To jak ktoś napisze całą książkę, a ja wytnę pierwsze dwa słowa, np. "Rosja jest" to można powiedzieć, że książka jest prawdziwa, bo faktycznie rosja istnieje?

Tam jest całość. Nie rozpoznasz po dwóch słowach ruskiej propagandy, ale po całych narracjach na wszelkie tematy związane z Ukrainą już jak najbardziej. 

A co do tego: "We need to be cautious about what we’re being told." To przecież też w 100% racja i odnosi się to do każdego przekazu w dzisiejszych mediach.

Jak wyżej.

Każda ze stron sra propagandą i przyjmowanie wszystkiego jako pewniak to głupota i wiele osób wielokrotnie o tym pisało również na tym forum w różnych wątkach. 

Ale czemu to piszesz w odpowiedzi na moją wypowiedź? Dałem dowody, że ten gość był ruskim megafonem na USA, a ty mi wyjeżdżasz, żeby nie wierzyć propagandzie? WTF? :D

I jak crush już wspomniał, z punktu widzenia zwykłego Amerykanina Ukrainy mogłoby i nie być, obeszło by to ich jak zeszłoroczny śnieg.

No dobra, ale co to ma wspólnego z moją wypowiedzią?

Poza tym kremliny i ruskie trolownie bardzo ciężko pracują nad tym, aby los Ukrainy nie obchodził nikogo w USA. Choć powinien. Każdy nie będący debilem rozumie, że w interesie Ameryki było aby pomóc Ukrainie definitywnie obronić się przed najeźdźcami. Z wielu powodów. Ameryka nie wydała 80% swojego PKB na jakieś pierdoły. Wydała jak na nich to w sumie bardzo mało, przy czym ogromna część to kasa dla ich zbrojeniówki.

Nie w tym problem, że Amerykanina to nie obchodzi. To ich władze powinno obchodzić. Ale chodzi o to, że ruska narracja tak działa, żeby przeciętny Amerykanin nie tyle był obojętny to był bardzo wkurzony na to, że USA cokolwiek pomaga Ukrainie. Żeby potem zagłosował na tych co mówią, że to zastopują. A przypadkiem ci to akurat agentura kremlinów. No co za przypadek. Tam masz nawet bzdury o tym, że to Ameryka wywołała tą wojnę i że to Ameryka tam walczy. 

Ludzie, miejcie litość dla podstawowej logiki. Nie brońcie typa jakby był bidulkiem niewinnym, bo akurat 0,0001% tego co mówił miało sens, albo na inny temat gadał sensownie. 

To był gość srający ruską propagandą, koniec, kropka. Dziękuję, dobranoc.

• Upvote 4
Opublikowano
25 minut temu, lukadd napisał(a):

Ale zostańmy przy nauczaniu, jak widać, cywilizowane kraje nie mają problemów z mniejszościami narodowymi, szczególnie gdy te są spore.

Ale zawyłem ze śmiechu teraz.

Nie. Nie mają z nimi żadnych problemów. 

Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Wygląda jakby została wrobiona przez przyjaciółkę i jej chłopaka ;)

Zazwyczaj mi nie żal ludzi biorących drągi za granicą - to gigantyczne ryzyko. Zawsze. 

Ale czytałeś ten artykuł? Tam kogoś skazali na 4 lata bo znaleźli 3 okruszki po maku po bułce zjedzonej na lotnisku :) Albo z powodu śladowej ilości marihuany na bucie turysty :) Laska mogła mieć ZERO wspólnego z narkotykami.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubio napisał(a):

Ale czytałeś ten artykuł? Tam kogoś skazali na 4 lata bo znaleźli 3 okruszki po maku po bułce zjedzonej na lotnisku :) Albo z powodu śladowej ilości marihuany na bucie turysty :) Laska mogła mieć ZERO wspólnego z narkotykami.

Nom. Jak zajmowałem się krótko sprawami karnymi to też wszyscy byli niewinni. Poza jednym - gangsterem i alfonsem że “starej gwardii Krakowiaka”. Cala reszta za niewinnośc. 

P.S.

nie byli niewinni.

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Mar_s napisał(a):

@bergercs @Winter Panowie, jak będziecie sobie skakać do gardeł publicznie to trzeba będzie obu uśpić i przetrasportować do rezerwatu, tego samego w którym przebywa już voltq.

Wintera zostaw. Czasem coś pisze z sensem. Ten drugi to odklejony więc śmiało usypiać :hihot:

Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nom. Jak zajmowałem się krótko sprawami karnymi to też wszyscy byli niewinni. Poza jednym - gangsterem i alfonsem że “starej gwardii Krakowiaka”. Cala reszta za niewinnośc. 

P.S.

nie byli niewinni.

No w Polsce i generalnie Europie to się zgadzam, ale akurat w przypadku tej dziewczyny i Dubaju, po tym co przeczytałem w tym artykule to mogła być wrobiona przez przyjaciół. Sam fakt baku tłumacza, błyskawicznej rozprawy i tego co generalnie wiemy o Dubaju powoduje, że wcale mogła nic nie zrobić. To jest miasto pełne hipokryzji. Masz kasę robisz najgorsze rzeczy. Nie masz - idziesz za byle co albo wrobiony. Tak więc ja tylko piszę w kontekście tego artykułu i miejsca, a nie, że każdy przestępca jest "niewinny' bo to akurat prawdziwa teza :) 

11 minut temu, Camis napisał(a):

Ja czytałem ale jakoś nie daje wiary tym rewelacjom...

Poczytaj z innych źródeł. Trochę się zacząłem interesować Dubajem i to co tam odchodzi to głowa mała.

Opublikowano (edytowane)

edit:

serio? 

No dobra, wyedytuję

Zajączkowska zachowująca się jak zwerbowana przez rusków, broni innego propagandysty, który zachowywał się jak zdrajca zwerbowany przez rusków i oburza się, że ktoś nie chce uczcić pamięci takiego kogoś. :boink:

Ja rozumiem jakby to było popieranie tego zabójstwa, to oburzenie byłoby słuszne, ale sprzeciw wobec uhonorowania zdrajcy...

Ale cyrk :E

No. Przemalowałem trochę poprawiając długopisem na grubo I teraz post jest już grzeczny i regulaminowy.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano

Na Forum nie umieszczamy komentarzy lub odnośników (linków) do stron internetowych, które naruszają prawo, w szczególności:

..............

obrażają osoby publiczne lub zawierają informacje obarczające niesprawdzonymi zarzutami inne osoby,

.............

Tak to tu tylko zostawię, nie rozpędzajcie się.

Opublikowano (edytowane)

Wiedziałem, że jakiś debil wyskoczy z takim postem ale, że będzie to ktoś na tyle znany co Warzecha to się nie spodziewałem. Z drugiej strony to gość z portalu dorzeczy więc jakoś to specjalnie nie dziwi.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Ale Ukraina jak najbardziej chce wciągnąć NATO w tą wojnę. I ja się im nie dziwię mimo, że tego nie chcę.

Więc w czym tkwi problem tej wypowiedzi?

UK to jest taki mem, że szok. xD

Gość krzyczy na pro-palestyńskich protestach, że kocha bekon i zostaje zatrzymany.

Jakieś gówno z dredami na Oksfordzie pisze posta w którym śmieje się ze śmierci tego prawicowca i nikt nie wyciąga żadnych konsekwencji. default-smilies-whee.gif

Edytowane przez crush
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, crush napisał(a):

UK to jest taki mem, że szok. xD

Gość krzyczy na pro-palestyńskich protestach, że kocha bekon i zostaje zatrzymany.

Jakieś gówno z dredami na Oksfordzie pisze posta w którym śmieje się ze śmierci tego prawicowca i nikt nie wyciąga żadnych konsekwencji. default-smilies-whee.gif

Wszystko działa zgodnie z planem. Ktoś sponsoruje te lewicowe aktywiszcza, antify, które są bardziej fanatyczne i agresywne od faszystów i neonazistów. Jak widać bardzo dobrze to destabilizuje społeczeństwo, a w długiej perspektywie może prowadzić do ogólnokrajowych zamieszek. Docelowo do wojen domowych i rozpadów rządów. Był już zamach na Trumpa, teraz zginął Kirk. Ilu jeszcze musicie zobaczyć martwych żeby dotarło do was, że radykalna lewica to śmiertelnie poważna choroba wszczepiana w społeczeństwa Zachodu?

Ktoś kreuje tą narracje dzięki, której fanatyczni lewicowcy usprawiedliwiają zabijanie ludzi za odmienną opinię. Bycie katolikiem to "ekstremalna prawica", natomiast o muzułmanach, którzy wszędzie gdzie są zakładają gangi gwałcicieli, gangi handlujące ludźmi, gangi handlujące narkotykami, zabierają od Państwa więcej niż mu dają no to o muzułmanach już złego słowa powiedzieć nie można. 

Edytowane przez KiloKush
  • Haha 3
Opublikowano
9 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

d

a co do reszty się jakoś odniesiesz? ty nie jesteś patriotą i wspierasz przemytników inżynierów, tak?

Mogę się odnieść: skoro w jednym zdaniu potrafiłeś zrobić pięć błędów, więc chyba trzeba jako drugi język obcy dla Polaków wprowadzić język polski. 

I to, że jednostki są "zdegenerowane" to nie należy osądzać przez to całego narodu. A wnioski wyciągnąłeś na poziomie Kowalskiego....

• Like 3
  • Upvote 6