Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

że tyle os z Ukrainy dostalo obywatelstwo.

Nie powielaj kłamstw!, Niektórzy pierwsi Ukraińcy, bardziej Ukrainki od 22' w Polsce, zaczynają dostawać teraz status rezydenta 

Opublikowano
11 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Nie powielaj kłamstw!, Niektórzy pierwsi Ukraińcy, bardziej Ukrainki od 22' w Polsce, zaczynają dostawać teraz status rezydenta 

No to ciekawe rzeczy opowiadasz. Bo na innych forach i to jeszcze dawno dawno temu, niektorzy forumowicze sie cieszyli z Maidanu bo sporo mlodych Ukrainek przyjezdzalo i mieli z czego wybierac... I teraz Ty mi mowisz, ze ona przyjezdza np. byla taka ladna ze ktos sie z nia ochajtal ma dzieci itp itd. Także tak to wygladalo. 

Opublikowano
7 godzin temu, 209458 napisał(a):

Zapewne wymyślił to ten co widział 50 z kolei alimenciarza zatrudnionego na papierze za minimalną.

Ta historia ma wiele stron. Ściągalność należności alimentacyjnych jeszcze parę lat temu wynosiła 1-2%. Gdy zaczęły się kłopoty z funduszem alimentacyjnym było jeszcze gorzej. Metoda "na śrenią" albo na "możliwości zarobkowe" jest pomocniczą, jedną z kilku a nie podstawową czy standardową.  

21 godzin temu, VRman napisał(a):

Szkoda, że papierowy a nie realny.

Firmy już nie ma, praca w Danii zmieniona na pracę w Polsce, ale sędzina ma wyje bambosz. Facet ma płacić choć nie ma nawet szans na zarabianie tyle, żeby starczyło. Nie ma zawodu typu "programista 15K" i choć jest pracowity i sprawny, to po prostu bez znajomości nie znajdzie roboty z takim wynagrodzeniem.

Cool story, bro. Widziałem setki spraw alimentacyjnych i takich co opisałeś było kilka.

Co powiesz na to, że samotna matka ma zasądzone 400zł wyrokiem z 2011r. i chce teraz podwyższyć ale się boi, bo jak próbuje to ojciec córki wpada do niej i robi awantury? Że się boi tego człowieka tak, że sama myśl o tym, że może go zobaczyć na sali sądowej odwodzi ją od założenia sprawy o podwyższenie? Spoko, coś tam próbowała go prosić żeby więcej płacił to on od 2013r. mówi NIE BO NIE K***O i w każdej sprawie twarde NIE. I w dupie ma za co żyje córka nie interesuje go to. Fajnie, nie? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Kiedy singiel obejrzy dobra komedie romantyczną, zajrzy na portal randkowy. Kiedy singiel obejrzy "Dom dobry" lub inną obrzydzajke zasiądzie do sesji CSa z przeświadczeniem, że dobrze że jest sam, by uniknął lecącego pocisku.

I co? NAPRAWDĘ nie rozumiesz w czym problem? 

Jedna rada: dodać Pana wszystkowiedzącego do ignorów :) Odwinąłem. Pisze bzdury. Sąd zawsze zasądza wg możliwości zarobkowych bo takie jest prawo. Natomiast clue problemu alimentaycjnego to nawet nie zasądzane alimenty choć to też, ale to co wyrabia FA, który odsetki ma na poziomie chwilówek... :) Polska - "najlepsze" państwo do życia w UE.... :rotfl2:

Na kanale Bez Cenzury ziom pięknie wszystko wypunktował. Warto obejrzeć cały materiał:

https://www.youtube.com/watch?v=BFf_WzWlKbc

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, hubio napisał(a):

Jedna rada: dodać Pana wszystkowiedzącego do ignorów :) 

Gordona?:hmm:
@VRman:hmm:
---
Ale to jest grube :E
"Mam omówić wynik wojny rosja Ukraina z TheMr. w listopadzie 2027. Kiedy Fatality i Killer85 zapytają "gdzie były służby", przypomnieć im ich przesadnie liberalne podejście do wolności. Ponieważ większość rosjan popiera wojnę w Ukrainie, należy wobec nich stosować odpowiedzialność zbiorową, oni wszyscy są WINNI."|

@Suchy211 :/
To ma w sygnie
--
Pozdro @Suchy211 :D
---
Tak @Suchy211 nie róbmy zdjęć kolei bo Ci Cię "dojadą aż się osmarkasz"
Uśmiechamy się co?:E

Edytowane przez Killer85
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, NotQuite napisał(a):

domu moich dziadków na prowincji było 3 dzieci ichnich do mieszkania łącznie w 4 izbach, a przyjęli jeszcze sierotę. Oprócz tego dwa psy i dwa koty. Dziadka i babci nie było w domu do późnych godzin wieczornych, tak zapieprzali. Dzieci pozostawione całkowicie sobie z tym co jest do jedzenia w domu albo u znajomych. Od późnej podstawówki praca dzieci w polu u znajomych albo na praktykach. Dzisiaj te dzieci już dawno by zabrała opieka społeczna a dziadek (który dużo pił) dostałby zarzuty kryminalne. 

Z innej beczki w tej samej miejscowości - osób które jeździły autami / motocyklami a miało uprawnienia było raptem kilka. I tak to się kręciło.

Też prawda. W dzisiejszych czasach próg wejścia w pewne sprawy jest zupełnie na innym poziomie niż kiedyś, a my, przeciętnie ludzie po prostu za tym nie nadążamy. 

Był taki okres, że 10 letni ja i mają 8 letnia siostra wracaliśmy po pracy do pustego domu, a kto pierwszy wrócil ten się brał za gotowanie obiadu dla wszystkich. Wiadomo były to proste, ale funkcjonalne obiady.

To samo dotyczy funkcjonowania bez pewnych uprawnień. Kiedyś z takimi sprawami było po prostu łatwiej i prostemu człowiekowi było łatwiej zakombinować. 

7 godzin temu, Killer85 napisał(a):

Gordona?:hmm:
@VRman:hmm:
---
Ale to jest grube :E
"Mam omówić wynik wojny rosja Ukraina z TheMr. w listopadzie 2027. Kiedy Fatality i Killer85 zapytają "gdzie były służby", przypomnieć im ich przesadnie liberalne podejście do wolności. Ponieważ większość rosjan popiera wojnę w Ukrainie, należy wobec nich stosować odpowiedzialność zbiorową, oni wszyscy są WINNI."|

@Suchy211 :/
To ma w sygnie
--
Pozdro @Suchy211 :D
---
Tak @Suchy211 nie róbmy zdjęć kolei bo Ci Cię "dojadą aż się osmarkasz"
Uśmiechamy się co?:E

Masz ze mną problem to zrób z nim co chcesz. Ja natomiast wiem, co mam zrobić z tobą, kiedy zapytasz "gdzie były służby" 

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)

Masz ze mną problem to zrób z nim co chcesz. Ja natomiast wiem, co mam zrobić z tobą, kiedy zapytasz "gdzie były służby" 

Brzmi jak groźba...:hmm:
Wszyscy widzieli?
BTW.
Ciekawa ksywka "Pan wszystkowiedzący"
Cofam to

---
A tak na marginesie to pewnie te filmiki pokazujący skandaliczne zachowanie policji wg.Ciebie są "fejkowe"nawet nie Audytora?
Pewnie...przymykajmy oczy dalej...uśmiechajmy się:E
Jest w pytę:lol2:

Edytowane przez Killer85
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, NotQuite napisał(a):

powiesz na to, że samotna matka ma zasądzone 400zł wyrokiem z 2011r. i chce teraz podwyższyć ale się boi, bo jak próbuje to ojciec córki wpada do niej i robi awantury? Że się boi tego człowieka tak, że sama myśl o tym, że może go zobaczyć na sali sądowej odwodzi ją od założenia sprawy o podwyższenie? Spoko, coś tam próbowała go prosić żeby więcej płacił to on od 2013r. mówi NIE BO NIE K***O i w każdej sprawie twarde NIE. I w dupie ma za co żyje córka nie interesuje go to. Fajnie, nie? 

I co? Ten obecny system z "możliwościami zarobkowymi" tego nie rozwiązał? 

To nawet jeszcze gorzej. Bo wychodzi na to, że system dojeżdża tych co nie stawiają oporu i ostatecznie byłoby wstanie dogadać się co realistycznej i do udźwignięcia wysokości alimentów, natomiast nadal nie radzi sobie z tymi co stawia opór.

6 minut temu, Killer85 napisał(a):

Wszyscy widzieli?

Kiler ty umiesz czytać? Wyraźnie napisane jest w mojej sygnaturze co z tobą zrobię. Należy to rozumieć w znaczeniu dosłownym.

HA!!! Mam cię!! Nawiasem mówiąc, to właśnie twoim zdaniem na takie mogłoby się wydawać podejrzane zachowania nie należy reagować bo "wolność". Tymczasem jak pojawia się potencjalnie podejżane zachowanie względem Ciebie pięknie zmienia się perspektywa prawda?

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Suchy211 napisał(a):

HA!!! Mam cię!! Nawiasem mówiąc, to właśnie twoim zdaniem na takie mogłoby się wydawać podejrzane zachowania nie należy reagować bo "wolność". Tymczasem jak pojawia się potencjalnie podejżane zachowanie względem Ciebie pięknie zmienia się perspektywa prawda?

Nie donoszę od razu jak Ty:E
Słabe

---

A tak na serio to naprawdę nie rozumiesz w czym rzecz czy udajesz?:hmm:
Chciałbyś się "osmarkać"jak to mówili stróże(tfu) prawa przy kontroli? :E
Wracamy do czasów ZOMO i nazistowskich Niemiec?

Gdyby Policja była inna Audyt nie miałby kontentu a tak...

Edytowane przez Killer85
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Killer85 napisał(a):

Wszyscy widzieli?
BTW.
Ciekawa ksywka "Pan wszystkowiedzący"
:lol2:
A tak na marginesie to pewnie te filmiki pokazujący skandaliczne zachowanie policji wg.Ciebie są "fejkowe"nawet nie Audytora?
Pewnie...przymykajmy oczy dalej...uśmiechajmy się:E
Jest w pytę:lol2:

Hubio mnie nazywa „wszystkowiedzącym”. Ma problem do mnie bo pisałem że on się zawsze myli i niewiele wie :) 

Wciąż się sprawdza - on zawsze się myli, bo jego wiedza pochodzi tylko z YT :lol2:

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
2 godziny temu, Killer85 napisał(a):

Nie donoszę od razu jak Ty:E
Słabe

---

A tak na serio to naprawdę nie rozumiesz w czym rzecz czy udajesz?:hmm:
Chciałbyś się "osmarkać"jak to mówili stróże(tfu) prawa przy kontroli? :E
Wracamy do czasów ZOMO i nazistowskich Niemiec?

Gdyby Policja była inna Audyt nie miałby kontentu a tak...

Audytor zawsze znajdzie kontent, bo nic nigdy nie było, nie jest i uświadomić dom to sobie, już nigdy nie będzie idealne. Ja przede wszystkich pije do audytorem, który swoim prowokacyjnym zachowaniem wywołuje te sytuacje. Niczym się dla mnie nie rózni od lasek zarabiających na pokazywaniu psiąchy.

Co do ZOMO i nazistowskich Niemiec proponuję zacząć brać coś na redukcję stresu. Świat nie jest czarno biały, a poza odcieniami szarości ma jeszcze kolory. Jeśli będę zachowywał się podejrzanie nie widzę powodu aby jakieś służby do mnie nie podeszły i nie zapytały kim jestem, bo przy dziwnym zachowaniu całkiem prawdopodobne, że będę potrzebował pomocy. A może faktycznie przyjdzie mi coś głupiego do głowy i kubek ziemnej wody w postaci wylegitymowania pozwoli mi ochłonąć. 

Opublikowano (edytowane)

Audytor zawsze znajdzie kontent, bo nic nigdy nie było, nie jest i uświadomić dom to sobie, już nigdy nie będzie idealne. Ja przede wszystkich pije do audytorem, który swoim prowokacyjnym zachowaniem wywołuje te sytuacje. Niczym się dla mnie nie rózni od lasek zarabiających na pokazywaniu psiąchy.

Co do ZOMO i nazistowskich Niemiec proponuję zacząć brać coś na redukcję stresu. Świat nie jest czarno biały, a poza odcieniami szarości ma jeszcze kolory. Jeśli będę zachowywał się podejrzanie nie widzę powodu aby jakieś służby do mnie nie podeszły i nie zapytały kim jestem, bo przy dziwnym zachowaniu całkiem prawdopodobne, że będę potrzebował pomocy. A może faktycznie przyjdzie mi coś głupiego do głowy i kubek ziemnej wody w postaci wylegitymowania pozwoli mi ochłonąć. 

1.Sami dają mu kontent.
2.Chłopak który się"osmarkał" też był mega podejrzany i należało go tak potraktować?
On był teraz a kto wie czy niedługo to możesz być Ty czy ja lub ktokolwiek inny.
Tak samo chłopak z W-wy szedł ulicą i legitymowanie bez powodu 
Ja jednak piję do takich zachowań policji które należy piętnować
---
Jak nazwiesz zatem bezprawne zatrzymania policji gdy robimy coś legalnie?
Co powiesz na zachowania policji gdy nie podają przyczyny legitymowania albo ją zmyślają?
Potem są sprawy w sądach.
Następnie odszkodowania płacone z NASZYCH PIENIĘDZY
---

Gdy my popełniamy wykroczenie to mandat  i tyle.
---
Co do stresu dzięki że tak martwisz się o moje zdrowie;)

Edytowane przez Killer85
Opublikowano
11 minut temu, Killer85 napisał(a):

2.Chłopak który się"osmarkał" też był mega podejrzany i należało go tak potraktować?

Oczywiście że nie należało, ale zdarzające się patologie nie powinny być powodem całkowitej rezygnacji z systemu. Tym sposobem musieli byśmy zrezygnować ze wszystkiego, a potem właśnie zadawać głupie pytania typu "gdzie były służby".

13 minut temu, Killer85 napisał(a):

Jak nazwiesz zatem bezprawne zatrzymania policji gdy robimy coś legalnie?

To zależy na jakiej podstawie działa ta policja. Oczywiście że nie można sobie z głupa zatrzymywać czy podejmować innych czynności zupełnie bez powodu. Nie zawsze da się też jednoznacznie stwierdzić czy dana czynność jest legalna czy nie bez prostego zadania pytania "kim jesteś i co tutaj robisz" jeżeli ktoś podejmuje działania mogące świadczyć o właśnie popełnianym przestępstwie/wykroczeniu lub na przykład świadczone o problemach z kontaktem z rzeczywistością (z różnych powodów) danej osoby.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

Oczywiście że nie należało, ale zdarzające się patologie nie powinny być powodem całkowitej rezygnacji z systemu. Tym sposobem musieli byśmy zrezygnować ze wszystkiego, a potem właśnie zadawać głupie pytania typu "gdzie były służby".

To zależy na jakiej podstawie działa ta policja. Oczywiście że nie można sobie z głupa zatrzymywać czy podejmować innych czynności zupełnie bez powodu. Nie zawsze da się też jednoznacznie stwierdzić czy dana czynność jest legalna czy nie bez prostego zadania pytania "kim jesteś i co tutaj robisz" jeżeli ktoś podejmuje działania mogące świadczyć o właśnie popełnianym przestępstwie/wykroczeniu lub na przykład świadczone o problemach z kontaktem z rzeczywistością (z różnych powodów) danej osoby.

Chociaż tutaj się zgadzamy.
Ale jednak podejmuje nie podając właściwej podstawy prawnej a nawet zmyśla przepisy aby osiągnąć swój cel a potem pozwy...:(
Policjantów brakuje i nikt nikogo nie wydali z tego powodu

Edytowane przez Killer85
Opublikowano
Cytat

Russian special services have developed a plan to stage an assassination attempt on Hungarian Prime Minister Viktor Orbán in order to halt the decline in his approval ratings ahead of the elections.

No a mówiłem, że jak ruska mafia kremlowska wysłała Orbanowi swoich ludzi do "pomocy z wyborami" to będzie ciekawie.

Najpierw masowe oplakatowanie miast "krzywą gębą Zelenskiego" co mogli zasugerować tylko i wyłącznie ruscy, potem granie awarią gazociągu, potem coś innego jeszcze było (zapomniałem) i teraz to. A to dopiero początek.

Ja nadal spodziewam się, że Orbanienko wygra, bo po prostu ruscy swojej kolonii nie odpuszczą.