Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, Yahoo86 napisał(a):

Widzę że Ty masz problemy z czytaniem i kulturą (o zaimkach w podstawówce nie uczyli).

Przykład z ASML który ma monopol i jest jedynym produkującym naświetlarki EUV pomijasz.

Może Canon z resztą udziałów produkujący w 120 czy tam 130nm może im zagrozić :smiech:(w planach mają NiL , podobno najwcześniej to 2025r) , nieznaczącej reszty nawet nie wspominam.

Dzięki ASML można nie tylko wymusić aby "odlewnie" Intel/Samsung/TSMC/... były w UE , jeśli się nie podoba to droga wolna i po roku/dwóch będą ogłaszać upadłość (lub do czasu aż naświetlarki które posiadają nie padną).

Nie wiem czy wiesz ale AMD/nVidia/Arm/Apple/Broadcom/Mediatek/.... nie mają własnych fabów.

Obecna załoga statku zwanego "Łunią" rozwala Europę od środka i liczenie na to że się poprawią przemilczę.

Myślałem, że mówisz o przemyśle ogólnie a nie tylko półprzewodnikach ;)

Była jakaś nadzieja, że właśnie ludzie z gabinetu będą powstrzymywać Trumpa, ale jak widać będą 4 lata jazdy bez trzymanki w świecie korpo która wydyma każdego Amerykanina bez wazeliny. Będzie można zobaczyć jak anarchia wygląda. Świetny eksperyment społeczny się szykuje przez te 4 lata. Nawet mi nie szkoda amerykanów w tym momencie. 

Wytłumaczy mi ktoś jakim prawem przed urzędami wiszą ukraińskie flagi w Polsce ? , dlaczego nie ma flagi Izraela albo Palestyny albo Nigerii czy Australii ? , przecież jedyne flagi jakie mogą wisieć w Polsce to Polska UE i NATO , w momencie i na czas odwiedzin państwa zewnętrznego flaga ich kraju 

To jest skandal dla mnie że flaga obcego kraju wisi przed urzędami

47 minut temu, MasterBlaster napisał(a):

Biden w swoim przemówieniu jakiś kumaty mocno się zrobił i elokwentny :D Może z tą Kamalą to była tylka jakąś ustawka :P
https://streamable.com/srgz4w

Szkoda, że Biden nie startował zamiast Hilary Clinton. Może Trump by nigdy nie został prezydentem. J. Biden ma klasę, szkoda że jego kandydatura przypadła jak już był wiekowy i przydarzały mu się wpadki.

• Upvote 1

27 minut temu, ghostdog napisał(a):

Szkoda, że Biden nie startował zamiast Hilary Clinton. Może Trump by nigdy nie został prezydentem. J. Biden ma klasę, szkoda że jego kandydatura przypadła jak już był wiekowy i przydarzały mu się wpadki.

Obejrzałem ten materiał z pogrzebu McCaina i to jest niesamowita różnica co potrafi czas zrobić z człowiekiem. Ale z drugiej strony dobrze że Biden był wymieniony, tylko Demokraci wybrali słabą osobę. 

• Like 1

Godzinę temu, Crew 900 napisał(a):

Duduś jedzie obciągać trumpowi bo liczy na jakąś robotę po rezydenturze w PL.

Bardziej myślę o jego córeczce.

Przykładowo żoneczka Nawalnego musiała ładnie wejść w cztery litery Harrisowej bo wkręciła córkę do sztabu Harris.

Teraz, RyszardGTS napisał(a):

Bardziej myślę o jego córeczce.

Przykładowo żoneczka Nawalnego musiała ładnie wejść w cztery litery Harrisowej bo wkręciła córkę do sztabu Harris.

Stara Nawalnego chce kandydować na prezydenta Rosji. Komedia.