Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, kalderon napisał(a):

Przed chwilą PiS straciło i było 32:26 dla KO, a teraz nagle 32:34 dla PiS. Cuda w tych sondażach.

To nie cuda, to tak zwana sondażowa sraczka, którą nam fundują obecne media. Sondaż, kontr sondaż, kontr sondaż do kontr sondażu, a potem jeszcze kontr sondaż do skontrowanego sondażu. Obecnie to już jest jakiś sport narodowy, wybory i kilka dni póżniej wjeżdza pierwszy sondaż i wielki tytuł na czerwono, "Gdyby wybry odbywały się dzisiaj, to wygrałby ten czy tamten" , albo nowy rząd zaczyna rządzić a tu sondaż i tytuł "Tusk ma się czym martwić, sondaże wskazują że PIS idzie po władze", przecież to jest chore.

Nie widziałem po wyborach w USA nawet jednego sondażu na kolejne wybory prezydenckie, czy nawet na midterm za dwa lata, bo to poprostu byłoby głupie, ale nie u nas. U nas sondaże muszą być, cztery lata przed wyborami :smiech:

:E

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Collegium Humanum rozejdzie się po kościach, jakieś tam kary każdy dostanie, marne 200-500k zł i tyle z tego będzie. Może jedna osoba pójdzie siedzieć za resztę. 

Wiadomo, gdyby tylko pisiory tam studiowały to by temat drążyli głębiej :), a tak...

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

Pisaliście o pracowitości Ukraińców to macie tu jeszcze o ich wymaganiach finansowych, tani nie są ;)

https://www.pulshr.pl/wynagrodzenia/ukraincy-najdrozszymi-pracownikami-w-polsce-oto-kwoty-ktore-chca-zarabiac-na-reke,108668.html

Ja bym się tak nie szokował. Realnie jak ktoś chce być samodzielny, to za 3500 netto, to już bardzo ubogie życie dla kogoś kto tu nie ma domu.

Jam mam dom, wydaje miesięcznie ok 5000 zł które muszę wydać aby normalnie funkcjonować plus 1000 zł na pierdoły. Zaznaczam, że nie palę, na alkohol miesięcznie wydaje 50 - 100 zł (coś wysokoprocentowego najczęściej, ewentualnie likierek), z odpłatnych usług seksualnych nie korzystam i nie mam nikogo na utrzymaniu. Jak ktoś  chce żyć względnie normalnie to 4500 nie mając mieszkania to jest minimum. A że są tacy co chcą 7700? No przecież nie wszyscy to miernoty, które nic nie potrafią. Kwalifikacje są w cenie.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
4 godziny temu, Umpero napisał(a):

Nie wiem o kim piszesz. Podaj konkretne przykłady.
Natomiast Tusk to jest katolikiem jedynie na papierku.
W zasadzie to on zaciągnął na siebie ekskomunikę latae sententiae za sam fakt wspierania aborcji.

Kurski, Korwin, parka z ordo iuris.

Opublikowano
49 minut temu, crush napisał(a):

Kurski, Korwin, parka z ordo iuris.

Kurski - nie interesowałem się jego życiorysem więc się nie wypowiem.
Korwin to raczej jakiś protestant, a nie katolik. Chyba, że jawnie się gdzieś tam deklarował jako katolik, ale nic o tym nie wiem.
A do Bosaków co masz? W którym punkcie popełnili występek wykluczający ich ze wspólnoty?
Oni z tego co wiem to raczej uczęszczają do novusa, ale żadne z nich publicznie nie głosiło herezji (nawet w ramach posoborowia).

Opublikowano

@Camis

Jedyne zastrzeżenie mam w kwestii mylenia przez autora e-papierosa z waporyzatorem i wrzucania go do tego samego worka (podobne , ale to jest zupełnie coś innego).

Niska i średnia półka cenowa waporyzatorów (typowych chińczyków) wielokrotnie miała i ma problem z dodatkiem smakowym w postaci np. oparów plastiku podczas vaporyzacji.

Pytanie kto to ściąga i dlaczego rządy na świecie na to pozwalają (o świadomym narażaniu życia i zdrowia , czy badaniach skreślających je z miejsca nie wspomnę).

Żebym nie był stronniczy zniechęcając do chińskiego syfu zrobionego z nie wiadomo czego , wysoka półka i ceniona marka z DE do celów medycznych (potwierdzonych badaniami/certyfikatami na użyte materiały itd.) również miała wpadkę w postaci topiącej się plastikowej osłony komory i ścierania się aluminiowych pierścieni tworzących pył (silnie toksyczny tlenek aluminium).

Jako były ponad 10 letni nałogowy palacz analogów (1,5-2 paczki dziennie) , który poszedł w stronę waporyzacji (już prawie 10 lat - lubię dobry nie przetworzony tytoń/mięta/rumianek/lawenda)  zachęcając innych do rzucenia fajek (kwestia przyzwyczajenia się) , do tej pory miałem:

• Arizer Extreme - bardzo starą wersję (balonów nie używam) , bardzo zmodowanego (tylko i wyłącznie drewno/nierdzewka , coś jak budda).
  • Volcano Hybrid - po wpadce producenta z topiącą się osłoną komory i ścieraniem pierścieni wylądował na śmietniku.
  • FlowerPot B1 - ogólnie smak pierwsza klasa z wyjątkiem użerania się z nim , miałem dość po pół roku i sprzedałem.

• AroMed 4.0 - obecnie , smak podobny do flowerpota tylko trochę inny (lampa) , bezproblemowy i wygodny (pokochałem od pierwszego użycia).