Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Pentium D
Popełnili gigantycznego fakapa jak na "merytorycznę opozycję. Nie ma co go umniejszać po prostu. 
Dla mnie to niekompetentne głąby, kłamliwe ćwoki i cyniczni zdrajcy polskiego narodu. Zawsze takimi będą. Polskim interesem narodowym jest być w NATO i UE, a Rosja jest nam zawsze wrogiem. Trzymanie w swoim gronie takiego śmiecia jak Braun to ujma na honorze każdego patrioty. Jak się pozbędą tego śmiecia to wtedy można zaczać myśleć o traktowaniu ich normalnie. O ile przestaną pisać brednie w interesie rossji.

I tak - mają powiązania z Ordo Szuris, a to jest ewidentnie finansowane przez Kreml. Więc nie - to nie jest tylko normalna partyjka.

• Like 2
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

I tak - mają powiązania z Ordo Szuris, a to jest ewidentnie finansowane przez Kreml. Więc nie - to nie jest tylko normalna partyjka.

szur szur szuraj.:E Te dowody były takie mocne, że pózniej w GW były takie wpisy zamiast usuniętych artykułów

image.png.e201a42aa433ada7104beb9268c81197.png

Edytowane przez Michaelred
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Michaelred
Z Lempart nie wygrali z tego co pamiętam.

Dodatkowo - to oczywiste, że Kreml będzie wspierał organizacje, które rozbijają jedność wrogich im krajów. A to właśnie Konfederacja przebąkuje o złej, lewackiej UE. 
No i masz, poczytaj o tym:

https://resetobywatelski.pl/partnerzy-i-sojusznicy-ordo-iuris-dostali-188-mln-dolarow-od-kremla/

https://resetobywatelski.pl/ordo-iuris-i-kreml-dowody-przedstawia-klementyna-suchanow/

Ale przeczytaj. Serio.

To nie jest normalna organizacja. :)

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Dodatkowo - to oczywiste, że Kreml będzie wspierał organizacje, które rozbijają jedność wrogich im krajów.

Tylko w jaki sposób miało by to robić Ordo? Dla mnie organizacje może finasować nawet ten ulaniec z Korei pólnocnej. Jak robi coś pożytecznego to w czym problem?

• Like 1
Opublikowano

Jak to w jaki?

A kto ruszył temat aborcji? Ordo Szuris. To oni to napisali (przypominam, że szurki z konfederacji w całości poparły).

To jest temat antagonizujący Polaków. Zamiast szukać kompromisu te katolskie ćwoki chcą narzucić całej Polsce swoją chorą ideologię. Nie ma w tym nic pożytecznego dla Polski. 

Ale dla Kremla jest to niezwykle pożyteczne. Ruscy to debile, ale akurat dobrze wiedzą, że rozbijanie jedności w innych krajach jest łatwe za pomocą takich właśnie organizacji. Nie będę zdziwiony, jeśli będą też finansować eko-ekstremistów oraz jakiś ekstremalny odłam lgbt. 

I nie, nie robą tego przelewem zatytułowanym wprost. To idzie przez szereg osób i organizacji albo shell companies. To dość prosty mechanizm.

Co według Ciebie pożytecznego robi Ordo Iuris?!

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

To jest temat antagonizujący Polaków. Zamiast szukać kompromisu te katolskie ćwoki chcą narzucić całej Polsce swoją chorą ideologię. Nie ma w tym nic pożytecznego dla Polski. 

Tylko paradoks tego Ordo polega na tym, że oni mocno stoją na gruncie prawnym i potrafią to merytorycznie dobrze uzasadnić. Typowego katolstwa tam właśnie nie ma. Dlatego ich tak nienawidzą :E Bo tu się często nie da zbić ich argumentów na zasadzie spadaj głupi katolu, twoja wiara mnie nie obchodzi.

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Co według Ciebie pożytecznego robi Ordo Iuris?!

To 

Cytat

obrony kultury prawnej osadzonej w tożsamości cywilizacji europejskiej, wzniesionej na filarach greckiej filozofii, rzymskiego prawa i etyki chrześcijańskiej.

W czasie, gdy podstawowe prawa są wypaczane, a idee praw człowieka instrumentalizowane, stoimy na straży ich prawdziwego znaczenie i celu. Stajemy na straży ładu prawnego i społecznego, bronimy osób prześladowanych za przywiązanie do wartości wynikających z prawa naturalnego.

Walczymy o respektowanie praw podstawowych poświadczonych w Konstytucji – prawa do życia, tożsamości małżeństwa i rodziny, wolności sumienia. Łączymy działania analityczne i procesowe, jesteśmy obecni w debacie publicznej zarówno w Polsce, jak i na arenie międzynarodowej. 

2 minuty temu, hwdp43 napisał(a):

Organizuje orgie :E

To akurat bonus conent :D

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Michaelred napisał(a):

Tylko paradoks tego Ordo polega na tym, że oni mocno stoją na gruncie prawnym i potrafią to merytorycznie dobrze uzasadnić. Typowego katolstwa tam właśnie nie ma.

Bzdura. To nie jest prawda.
Nic tam nie jest dobrze uzasadnione - to tylko ładne słówka, które osoby naiwne i bez wiedzy merytorycznej mogą kupić. Nic tam nie jest merytorycznie dobrze zrobione.

Dodatkowo są tak mocno zaangażowani w deale z PiS-em, ze szykuje się sprawa dyscyplinarna dla niektórych ich adwokatów, którzy zamiast bronić swoich klientów robili wszystko winteresie PiS. No, ale o tym nie będziesz wiedział. Bo to juża za trudne ;) 

To 

Czyli co? Bo nic z tego nie robią, oprócz jątrzenia między Polakami ku uciesze kremla. 

Coś konkretnego jesteś w stanie wskazać? Czy po prostu kolejny raz wychodzi z Ciebie plemienność? 

To akurat bonus conent :D

To akurat jest przejaw żałosnej hipokryzji osób należących do tej organizacji i dowodzącej, że jest ona bardziej zepsuta niż ludzie od orgii na squotach. :)

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Bzdura. To nie jest prawda.

Jakby to była bzdura to byś się ty i inni tak nie gotowali na wspomnienie o nich. A tak nie jest bo oni są w tym temacie skuteczni. Możesz sobie zaprzeczać rzeczywistości. Nie jestem zdziwiony, nie pierwszy raz to robisz. Tutaj zaklęcia "głupi katole" nie działają. Deal with it :)

Czyli co? Bo nic z tego nie robią, oprócz jątrzenia między Polakami ku uciesze kremla. 

Czyli to co napisałem. A to już twoje zdanie, które nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości. Możesz sobie zerknąć na stronę. Są tam projekty ustaw i różne inne akcje jakie robili. 

Czy po prostu kolejny raz wychodzi z Ciebie plemienność? 

Z ciebie wychodzi przerośnięte ego kolejny raz co jest już serio dosyć groteskowe.

No, ale o tym nie będziesz wiedział. Bo to juża za trudne ;) 

Faktycznie level hard!!!

Opublikowano
1 minutę temu, Michaelred napisał(a):

Jakby to była bzdura to byś się ty i inni tak nie gotowali na wspomnienie o nich. A tak nie jest bo oni są w tym temacie skuteczni. Możesz sobie zaprzeczać rzeczywistości. Nie jestem zdziwiony, nie pierwszy raz to robisz. Tutaj zaklęcia "głupi katole" nie działają. Deal with it :)

Ale pokręcona logika. Nie gotuję się na wspomnienie o nich. Mierzi mnie tylko ich miałkość intelektualna i to, że uprawiają swoją ideologię, naruszając przy tym konstytucyjne zasady dotyczące neutralności wobec religii. 

Nie zaprzeczam rzeczywistości - absolutnie nie. Ich działania były skuteczne tylko w tamtym aspekcie, tylko w zakresie aborcji. I to tylko dzięki skompromitowanym sędziom pseudo-TK.

Nie używam zaklęć, a uzasadnionych epitetów. 

1 minutę temu, Michaelred napisał(a):

Czyli to co napisałem. A to już twoje zdanie, które nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości. Możesz sobie zerknąć na stronę. Są tam projekty ustaw i różne inne akcje jakie robili. 

Nie napisałeś, a skopiowałeś z ich strony internetowej. Ewidentnie nie jesteś w stanie wskazać żadnego innego skutecznego działania :)

Znowu próbujesz mnie odesłać do samodzielnego poszukiwania informacji - w moim kręgu kulturowym to twierdzący udowadnia swoje twierdzenia. Dlatego ja staram się popierać moje argumenty linkami/artykułami etc. 

Odsyłanie do samodzielnego poszukiwania to po prostu pokaz słabości Twoich argumentów. Taka jest rzeczywistość. 

I tak, twoja plemienność wybija się poand wszystko. Będziesz ich bronił choćby Ci nasrali na głowę.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Mierzi mnie tylko ich miałkość intelektualna i to, że uprawiają swoją ideologię, naruszając przy tym konstytucyjne zasady dotyczące neutralności wobec religii. 

Jest odwrotnie. Jako jedni z niewielu dosyć poważnie podchodzą do konstytucji. Kolejny raz brak wiedzy w temacie pokazujesz.

w moim kręgu kulturowym to twierdzący udowadnia swoje twierdzenia

To się zacznij stosować do zasad tego kręgu zanim innemu to coś zarzucisz bo to ty postawiłeś tezę, że jedyne co robią to sieją ferment :E 

5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie napisałeś, a skopiowałeś z ich strony internetowej. Ewidentnie nie jesteś w stanie wskazać żadnego innego skutecznego działania 

Tekst pasował idealnie. Sorry nie jesteś aż na tyle ciekawy/ważny żebym się tu jakoś specjalnie spinał ze wszystkim :)

I tak, twoja plemienność wybija się poand wszystko. Będziesz ich bronił choćby Ci nasrali na głowę.

I znowu te projekcje. Nie "wyślę cię" do psychiatry bo na 100% już chodzisz:E

Znowu próbujesz mnie odesłać do samodzielnego poszukiwania informacji

Kiedyś warto by było zacząć bo twoje wpisy wyglądają jak kopiuj wklej z antykofnarskiego tagu u tęczowych trolli na Discordzie.

Opublikowano

Chłopie skopiowałeś belkot z ich strony internetowej, który każdy sobie może napisać. Naprawdę sam się tutaj nam ładnie kompromitujesz. 

Każda partia ma napisany swój program z pięknymi hasełkami i co z tego wynika? No nic. 

Cały czas rzucasz ogólnikami. pustymi hasłami. Jak trzeba wskazać konkret, to obracasz kota ogonem i zachowujesz się jak obrażone dziecko nakryte na podjadaniu ciastek. 
Ale spoko, każdy przez te ostatnie kilka stron wszedł i przynajmniej poznał jaki z ciebie jest gość.

• Like 3
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Michaelred napisał(a):

Jest odwrotnie. Jako jedni z niewielu dosyć poważnie podchodzą do konstytucji. Kolejny raz brak wiedzy w temacie pokazujesz.

Kolejny raz bzdura. 

Kolego, ty nawet nie znasz Konstytucji na tyle, aby się o niej wypowiadać, więc od razu sobie daruj. Oni wprost chcą, aby polskie naruszało neutrlanośc światopoglądową zapisaną w Konstytucji. Więc nie - nie jest to poważne podejście do Konstytucji. Nie kłam. Po prostu nie kłam w tej kwestii.

To się zacznij stosować do zasad tego kręgu zanim innemu to coś zarzucisz bo to ty postawiłeś tezę, że jedyne co robią to sieją ferment :E 

No i powołuję jako argument kwestię aborcji, która to doskonale potwierdza. Pozostałe działania nie są skuteczne, co można łatwo stwierdzić. Ale ty to wiesz pewnie, tylko próbujesz zamazać obraz sytuacji.

Tekst pasował idealnie. Sorry nie jesteś aż na tyle ciekawy/ważny żebym się tu jakoś specjalnie spinał ze wszystkim :)

Nie. Po prostu nie miałeś co napisać. Nie jestem idiotą, kolego. I mniej więcej wyobrażam sobie z kim mam do czynienia. Potwierdzasz stereotyp.

I znowu te projekcje. Nie "wyślę cię" do psychiatry bo na 100% już chodzisz:E

Wręcz przeciwnie. Co więcej, wydaje mi się, że nie rozumiesz pojęcia "plemienności". Nie musisz. Każdy Twój wpis broniący Konfy czy Ordo Szuris jest jej potwierdzeniem ;)

Kiedyś warto by było zacząć bo twoje wpisy wyglądają jak kopiuj wklej z antykofnarskiego tagu u tęczowych trolli na Discordzie.

Ok, jesteś w stanie udowodnić to twierdzenie, czy po prostu rzucasz to oszczerstwo, bo nie stać Cię na żaden sensowny argument?

(na marginesie, zwracam uwagę na projekcję - to Ty skopiowałeś tekst ze strony internetowej, ja z kolei wszystko piszę samodzielnie. Znamienne :) )

W racjonalnym dyskursie zawsze twierdzący udowadnia swoją tezę. Ty tego nie robisz, tylko odsyłasz do poszukiwania. Zachowujesz się jak przysłowiowy gołąb na szachownicy. Zazwyczaj tak nie wyglada dyskurs. Ale zaczynam dochodzić do wniosku, że Ciebie nie interesuje dyskurs, a jedynie dosłowne "obsranie" każdego, kto ośmieli się skrytykować Twoje plemię (czyt. Konfę, prawicę, Ordo Szuris). I jest to wniosek uzasadniony Twoimi postami. 

Napisz jak będziesz gotowy do dyskursu, a nie obsrywania szachownicy. Trzymam kciuki za Twój samorozwój.

dodałem nawias
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie. Po prostu nie miałeś co napisać. Nie jestem idiotą,

Wielu by się z tym kłóciło

Ok, jesteś w stanie udowodnić to twierdzenie, czy po prostu rzucasz to oszczerstwo, bo nie stać Cię na żaden sensowny argument?

Sam to udowadniasz każdym wpisem. Takiego bezładnego bełkotu dawno tu nie było. Powtarzasz dosłownie 1:1 jak typowe tęczowe trollownie.

I mniej więcej wyobrażam sobie z kim mam do czynienia. Potwierdzasz stereotyp.

Nie można wypadać bardziej stereotypowo niż ty to robisz.

Kolejny raz bzdura. 

Kolego, ty nawet nie znasz Konstytucji na tyle, aby się o niej wypowiadać, więc od razu sobie daruj. Oni wprost chcą, aby polskie naruszało neutrlanośc światopoglądową zapisaną w Konstytucji. Więc nie - nie jest to poważne podejście do Konstytucji. Nie kłam. Po prostu nie kłam w tej kwestii.

No tak ty się znasz na wszystkim. Pewnie też masz przodków stoczniowców nie to co ja :D

(na marginesie, zwracam uwagę na projekcję - to Ty skopiowałeś tekst ze strony internetowej, ja z kolei wszystko piszę samodzielnie. Znamienne :) )

No faktycznie argument.

W racjonalnym dyskursie zawsze twierdzący udowadnia swoją tezę

Ty nic nie udowodniłeś. Podałeś tylko jeden oklepany przykład. Jak dla ciebie to jest wielki dowód to pffff

Napisz jak będziesz gotowy do dyskursu, a nie obsrywania szachownicy. Trzymam kciuki za Twój samorozwój.

Jak widzisz jestem gotowy do dyskusji na 100%. Odbijam twoje śmieszne "argumenciki" i zaczepki personalne grzebiąc przy tym w nosie :) O mój samorozwój bym się nie martwił, ale o zbyt duża dawkę stymulantów, które przepisał ci lekarz :)

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Michaelred napisał(a):

Wielu by się z tym kłóciło

To ten racjonalny argument z Twojej strony? No tak nie bardzo. To ten element "obsrywania".

Sam to udowadniasz każdym wpisem. Takiego bezładnego bełkotu dawno tu nie było. 

W sensie, że Tobie się wydaje żę jak coś nazwiesz "bełkotem" to już jest "ultima ratio" i nic więcej nie musisz? Bo tak by to trochę wskazywało, skoro żadnych sensownych argumentów nie dałeś. Ale to tak po prostu nie działa.

Nie można się wypadać bardziej stereotypowo niż ty to robisz.

Cieszę się, że jestem stereotypowym, merytorycznym  prawnikiem. Ale to nie pomaga Twojej sprawie.

No tak ty się znasz na wszystkim. Pewnie masz przodków stoczniowców

Nie, nie na wszystkim. Znam się na prawie, na którym Ty zaś nie wyznajesz się w ogóle. To nie przytyk, ale fakt. 

No faktycznie argument.

owszem, bo dużo piszesz o projekcjach. :)

Ty nic nie udowodniłeś. Podałeś tylko jeden oklepany przykład. Jak dla ciebie to jest wielki dowód to pffff

Nie, nie oklepany. Sztandarowy - ich największy projekt. I jedyny, który jako tako im wyszedł. Bo przeglądając projekty ustaw to nie widzę nic co by przeszło (może jakieś drobne, których nie pamiętam) - ale znowu robię robotę za Ciebie. Nie masz argumentów oprócz ich własnego opisu ze storny internetowej. Ato jest bardzo słaby argument ;)

Jak widzisz jestem gotowy do dyskusji na 100%. Odbijam twoje śmieszne "argumenciki" i zaczepki persolanle grzebiąc w nosie :) O mój samorozwój się nie musisz troszczyć a raczej o zbyt duża dawkę stymulantów, które przepisał ci lekarz :)

Nie, nie jesteś. "odbijanie" to nie jest dyskusja, a obsrywanie, o którym pisałem wyżej. 

Znowu uciekasz się do bardzo niskich wycieczek osobistych - kwestia zdrowia psychicznego to poważna sprawa i o ile ja nie mam z tym problemu to daruj sobie wszelkie przytyki w tym zakresie. Nie wypada abyś wyzywał innych facetów od wariatów czy wyśmiewał korzystanie z pomocy psychiatry. Szczególnie w kraju, w którym od 3 do 5 tys. mężczyzn rocznie popełnia samobójstwo. 
To właśnie kolejna Twója próba "obsrania". Bardzo, bardzo niska.

babol
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Co prawda mam sporo czasu bo mnie dopadł jakiś virus. Zapewne wysłany na mnie przez ruskich z KBG albo samego Putina, ale nie chce mi się już ci nic tłumaczyć. Hipokryzja wylewa się z każdego twojego zdania. Ja tylko staram się jak zawsze dostawać w każdym aspekcie do poziomu osoby z która dyskutuje. To ty prawie każde zdanie od początku kończysz jakimś atakiem, a teraz próbujesz robić z siebie ofiarę.:/

36 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Cieszę się, że jestem stereotypowym, merytorycznym  prawnikiem. Ale to nie pomaga Twojej sprawie.

Nie, jesteś stereotypowym przewidywalnym do bólu antykonfiarzem. To spora różnica.

36 minut temu, GordonLameman napisał(a):

W sensie, że Tobie się wydaje żę jak coś nazwiesz "bełkotem" to już jest "ultima ratio" i nic więcej nie musisz? Bo tak by to trochę wskazywało, skoro żadnych sensownych argumentów nie dałeś. Ale to tak po prostu nie działa.

Słuszna autodiagnoza :) cieszę się, że po latach zrozumiałeś to co pisali o tobie inni :)

56 minut temu, different napisał(a):

Chłopie skopiowałeś belkot z ich strony internetowej, który każdy sobie może napisać. Naprawdę sam się tutaj nam ładnie kompromitujesz. 

Każda partia ma napisany swój program z pięknymi hasełkami i co z tego wynika? No nic. 

Cały czas rzucasz ogólnikami. pustymi hasłami. Jak trzeba wskazać konkret, to obracasz kota ogonem i zachowujesz się jak obrażone dziecko nakryte na podjadaniu ciastek. 
Ale spoko, każdy przez te ostatnie kilka stron wszedł i przynajmniej poznał jaki z ciebie jest gość.

To ciekawe, że jesteś zawsze taki aktywny i pewny siebie kiedy to ktoś inny prowadzi dyskusję . Nie musisz sam się wysilać tylko z tylnej ławki bawisz się w kibica, który liczy, że się podepnie pod kogoś.:E

56 minut temu, different napisał(a):

Przecież ty mnie dobrze znasz. Nie pamiętasz? Nie raz cię gruzowałem na PClolu. Czas wrócić do tej pięknej tradycji 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Hola, hola. Jako katolik z krwi i kości mam prośbę o panowanie nad słownictwem. W przeciwnym razie  będę uprzejmie donosił za pomocą dostępnej opcji na forum :bicz::banana:

Edytowane przez Umpero
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Michaelred napisał(a):

Nie raz cię gruzowałem na PClolu. Czas wrócić do tej pięknej tradycji 

To chyba musisz tam wrócić, bo tu z tego co widzę (a jestem tylko bezstronnym obserwatorem) że gruzuja Ciebie.

Edytowane przez Voodoo2
  • Like 4