Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, voltq napisał(a):

A co ty pochwalasz komunistów? , komunista wygląda jak człowiek ale zachowuje się jak bydle i bandyta a miejsce bandytów jest w więzieniu 

Zgoda. I jak się ma więzienie do zabójstwa z rąk tego nazistowskiego ludzkiego gówna Walusia?

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jak to nie musisz?

Jaka procedura?

To na czym według Ciebie polega naruszenie konstytucji? :)

Konfederacja nie ma racji, dlatego nikt poza nią o tym nie mówi. A sama Konfederaacja też nic z tym nie robi. Bo to tylko opium dla ciemnych mas. 

Wiesz, może dla takich jak ty to się nie mieści w głowie, ale sprzeciwiam się ODCZŁOWIECZANIU ludzi. Za trudne do rozumienia?

Pls, powiedz że masz 14 lat. 

Przeciez napisałem to kilka postów temu , podali argumenty dlaczego tak jest , sprzeciwiasz się odczłowieczaniu stalina? to taki dobry kolega z wąsem dla ciebie ?

W dniu 30.11.2024 o 22:30, Camis napisał(a):

konforusek Bosak łże?, stare znałem.

Pokaż ukrytą zawartość

:rotfl:

Bardzo dobrze @Camis jak najwięcej właśnie takiej obiektywnej krytyki dla mnie Bosak już dwa razy się skompromitował raz jak zagłosował za ustawą o obronie ojczyzny a teraz drugi raz jak kłamał że nie studiował tam

Uczelnia została utworzona 12 lipca 2018 decyzją Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego Jarosława Gowina na wniosek Instytutu Studiów Międzynarodowych i Edukacji Humanum Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie i została wpisana do Ewidencji uczelni niepublicznych Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego pod nr 383

27 października 2021 roku uczelnia otworzyła filię w Andiżanie w Uzbekistanie, jako pierwsza polska uczelnia, która uruchomiła filię w Azji[4].

21 czerwca 2024 roku uczelnia zmieniła nazwę na Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych „Varsovia”[5]. Było to elementem działań naprawczych nadszarpniętego wizerunku uczelni pod jej pierwotną nazwą, związanego z kontrowersjami i prowadzonymi postępowaniami karnymi na tle organizowanych przez uczelnię studiów podyplomowych z zarządzania

Od 2020 r. działalność szkoły stała się przedmiotem śledztw dziennikarskich, przede wszystkim tygodników „Polityka” i „Newsweek”. Według tych ustaleń, szkoła służyła do kończenia w szybkim tempie podyplomowych studiów MBA przez osoby związane z wówczas rządzącą partią Prawo i Sprawiedliwość, w celu umożliwienia obejmowania stanowisk w radach nadzorczych spółek Skarbu Państwa bez konieczności zdawania trudnego egzaminu państwowego, która to możliwość została wprowadzona w 2017 roku przez rząd PiS[6][7]. Podejrzewa się, że oprócz prostszych i krótszych studiów, niż w innych placówkach, część osób mogła otrzymywać dyplomy MBA za pieniądze[5]. Studia kończyli także politycy i samorządowcy z partii Platforma Obywatelska[8] (szczególnie z Poznania[9]), a także Jacek Sutryk i osoby z jego otoczenia[10].

Uczelnia wręczała także liczne nagrody osobom znanym z show biznesu, takim jak piosenkarka Doda, czy Irena Santor.

PiS specjalizuje się w sprzedawaniu na lewo , to wizy na lewo sprzedawali to dyplomy , ciekawe co jeszcze

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Ogólnie masz się za przedsiębiorcę, a mam wrażenie, że nie rozumiesz pewnych podstawowych rzeczy. Nie ma czegoś takiego jak spisek Allegro wykluczający małych sprzedawców.

To nie jest tylko moje zdanie. Poczytaj o opiniach na ten temat na allegro gadane, na YT, na trustpilot itp itd. Ja nie twierdzę, że się tego nie da ominąć od strony sprzedawców. Podałem tylko przykład co robi korpo. Na końcu i tak w d. to znaczy po kieszeni dostaje klient, który obecnie płaci 3x więcej, co zresztą koreluje z twoim wprowadzaniem małych sprzedawców :) Ktoś za to musi płacić. Na razie jeszcze podwykonawcy nie są tak dymani jak konsumenci... To był tylko przykład i w tym temacie, zresztą żadnym nie ma co się w to zagłębiać. Jak się w końcu ludzie przebudzą to jak to wszystko pier.... nie to nie będzie co zbierać jak po rewolucji październikowej :)

Edytowane przez hubio
Opublikowano
6 minut temu, voltq napisał(a):

Przeciez napisałem to kilka postów temu , podali argumenty dlaczego tak jest ,

A ja Ci napisałem, że to są kłamstwa.

Zaproponowałem, żebyś zajrzał do tej umowy, żeby się samemu przekonać.

Odpisałeś, że nie musisz. 

Więc pytam - na czym według Ciebie polega naruszenie konstytucji, skoro:

a) Konstytucji nie znasz i nie masz o niej zielonego pojęcia;

b) nie czytałeś tej umowy i nie masz o niej pojęcia.

Dlaczego tak mocno wierzysz w słowa Konfederatów? Nie pomyślałeś, że gdyby to było faktyczne naruszenie konstytucjo to byłby większy szum i choćby PiS by się do tego przyłączył? 

Cały ten materiał Konfy to stek kłamstw - opium dla ciemnych mas. Dla ludzi, którzy nie są w stanie przeczytać prostego tekstu.

6 minut temu, voltq napisał(a):

sprzeciwiasz się odczłowieczaniu stalina? to taki dobry kolega z wąsem dla ciebie ?

O ile wiem to Stalin jest martwy, jak masz inne info i wiesz gdzie się ukrywa to daj znać - chętnie mu w mordę napluję.

Pisałem: Sprzeciwiam się odczłowieczaniu ludzi. To jak widzę trochę za duzo do rozumienia dla "obrońców życia".

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

Nie wiem o co chodzi z tym uważaniem za człowieka, więc przemilczę. Natomiast...

Ależ proszę bardzo bracie. Jestem zachwycony, że efektem pobocznym mojej wypowiedzi było przekonanie Cie do wyborów, niezależnie od tego na jakiego kandydata zagłosujesz. Wszyscy obecni tutaj lubimy podyskutować o polityce, więc wypadałoby brać w niej jakiś choćby minimalny udział poprzez udział w wyborach. O tym, że spełniając swój obowiązek jako ich uczestnik będziesz miał pełne prawo narzekać na ich wynik nie wspomnę.

Najwyraźniej tak to działa, że odpowiedni wniosek pod głosowanie zostanie wydany dopiero kiedy przy władzy znajdą się Ci, którzy będą chcieli faktycznie to zrobić. Zauważ że koalicja też dużo gadała o trybunałach stanu i na razie jakoś zamilkła. Ciekawe czy to tylko do wyboru ich prezydenta, czy jednak ten TS to taka wydmuszka przed którą nikt poważny nigdy nie zostanie postawiony.

Zresztą same te dziwne głosowania o odebranie immunitetów też są podejrzane. Także inne działania tak jak ta zadyma z dotacją dla PiS. Nie wiem jak to się skończyło ostatecznie, ostatnie co wiem to mógł to zablokować jeden człowiek po prostu nie robiąc nic z tym dalej. Potem już nie śledziłem. Możliwe że niezależnie od poglądów i strony barykady oni wszyscy są dogadani tak aby na poważnie nie być wstanie się skrzywdzić za działalność polityczną. I tak jest nie tylko tu ale wszędzie na świecie.

Sprawdzenie nastąpi kiedy/jeśli KO dostanie prezydenta.

Tak jak byłem pewny ze wygra Trump w USA , tak jestem pewny ze w Polsce wygra Trzaskowski 

4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

A ja Ci napisałem, że to są kłamstwa.

Zaproponowałem, żebyś zajrzał do tej umowy, żeby się samemu przekonać.

Odpisałeś, że nie musisz. 

Więc pytam - na czym według Ciebie polega naruszenie konstytucji, skoro:

a) Konstytucji nie znasz i nie masz o niej zielonego pojęcia;

b) nie czytałeś tej umowy i nie masz o niej pojęcia.

Dlaczego tak mocno wierzysz w słowa Konfederatów? Nie pomyślałeś, że gdyby to było faktyczne naruszenie konstytucjo to byłby większy szum i choćby PiS by się do tego przyłączył? 

Cały ten materiał Konfy to stek kłamstw - opium dla ciemnych mas. Dla ludzi, którzy nie są w stanie przeczytać prostego tekstu.

O ile wiem to Stalin jest martwy, jak masz inne info i wiesz gdzie się ukrywa to daj znać - chętnie mu w mordę napluję.

Pisałem: Sprzeciwiam się odczłowieczaniu ludzi. To jak widzę trochę za duzo do rozumienia dla "obrońców życia".

https://arslege.pl/umowy-wymagajace-zgody-na-ratyfikacje/k15/a5320/

Kłamca dobrze rozpozna drugiego kłamcę , dlatego Bosak tak dobrze poznał sie na Tusku

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, voltq napisał(a):

Dziecko drogie. Pisałem już: Bosak kłamie. Robi to dlatego, że tacy jak Ty dają się okłamywać. 

Wyjaśnię Ci to jak krowie na rowie, ok?

Jak sam zauważyłeś, Konstytucja wymaga ratyfikowania umowy międzynarodowej, jeśli dotyczy ona:

1)  pokoju, sojuszy, układów politycznych lub układów wojskowych,

2) wolności, praw lub obowiązków obywatelskich określonych w Konstytucji,

3) członkostwa Rzeczypospolitej Polskiej w organizacji międzynarodowej,

4) znacznego obciążenia państwa pod względem finansowym,

5) spraw uregulowanych w ustawie lub w których Konstytucja wymaga ustawy.

Przypadki 2, 3, 4 i 5 odrzucamy, bo to nie tego typu umowa.

O czym jest więc polsko-ukraińskie porozumienie w dziedzinie bezpieczeństwa?

Ani o pokoju, ani o sojuszu, ani o układzie politycznym, ani o układzie wojskowym.

Jest o współpracy. O współpracy w zakresie takim jak w jej treści:

image.png.72767e14cc3e00a66241121dd240ef07.png

To nie jest sojusz, to nie jest układ polityczny ani wojskowy. 

Dlatego chciałem, żebyś przeczytał ten dokument i skonfrontował to z treścią konstytucji. A ty zamiast tego wklejasz mi po raz 3 kłamstwa idiotów z konfederacji. Po co? Ja umiem czytać i co więcej - dobrze znam konstytucję a z interpretowania katów prawnych, umów i takich tam żyję zawodowo.

Gwarantuję Ci, że Tusk ma opinie prawne na to, że takie porozumienie nie wymaga ratyfikacji. Opinie prawne będą pochodziły od znanych ludzi z prawniczego świata, a nie od pajaca bez wykształcenia i zawodu oraz fotografa ślubnego. 

W konfederacji są nawet radcowie prawni, prawnicy. Jak myślisz dlaczego to nie prawnicy z konfy byli na tej konferencji tylko Bosak ze swoim nędznym wykształceniem oraz fogotraf ślubny?

Czemu ufasz interpretacji prawnej dokonanej przez te dwie osoby, które nie mają jakichkolwiek kwalifikacji do dokonywania takowej?

Jesteś w stanie odpowiedzieć?

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 3
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, hubio napisał(a):

po kieszeni dostaje klient, który obecnie płaci 3x więcej

Gdzie?, niby na Allegro?, powiem ci że często jak cos kupuje to najpierw sprawdzam na stronach www sklepów i firm. W ponad 90% na Allegro dany towar nawet jesli sprzedawcą jest ta sama firma jest tańszy  i do tego jest darmowa dostawa od 30-40zł. A i dodać jeszcze trzeba zdecydowanie lepszą ochronę konsumenta, reklamacji nie zlewają tak jak te z zakupów z ich stron.

Dla kupującego Allegro ma dużo więcej zalet niż kupno na stronie sprzedawcy. 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Camis napisał(a):

Gdzie?, niby na Allegro?, powiem ci że często jak cos kupuje to najpierw sprawdzam na stronach www sklepów i firm. W ponad 90% na Allegro dany towar nawet jesli sprzedawcą jest ta sama firma jest tańszy  i do tego jest darmowa dostawa od 30-40zł. A i dodać jeszcze trzeba zdecydowanie lepszą ochronę konsumenta, reklamacji nie zlewają tak jak te z zakupów z ich stron.

Dla kupującego Allegro ma dużo więcej zalet niż kupno na stronie sprzedawcy. 

Dokładnie. Niejednokrotnie widziałem, że w sklepie internetowym cena jest taka sama, ale przesyłka nie jest darmowa. 

Te twierdzenia dot. allegro są z perspektywy klienta/konsumenta bzdurne.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Zrzygam się zaraz na te konforuskie menty.

Spoiler

25 minut temu, CajraX napisał(a):

Jarek "założył" konto na Twitterze xD

Spoiler

screenshot-2024-12-07-at-13-45-19-2-jaro

Edytowane przez Camis
Opublikowano
3 godziny temu, Spl97 napisał(a):

Akurat z dublerami problem się sam rozwiązał, w tym miesiącu skończyli 9-letnią kadencję.

Nie wszyscy, część w trakcie zmarła i na ich miejsce brunatni powołali kolejnych dublerów... na następne 9 lat!

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Wiesz, może dla takich jak ty to się nie mieści w głowie, ale sprzeciwiam się ODCZŁOWIECZANIU ludzi. Za trudne do rozumienia?

Plączesz się w swoich zeznaniach. Raz zrównujesz człowieka do poziomu śmiecia, a raz bredzisz o tym, że się temu sprzeciwiasz.

2 godziny temu, crush napisał(a):

No i jajco.

Nie potrafisz odpowiedzieć na żaden zarzut. Zawsze jest tylko "no i", "a inni?", "i weź leki", które sam ewidentnie powinieneś brać ale pewnie jakiś szur powiedział Ci, że psychatra to lewacki wymysł.

Ja nie dziwię sie, że Tobie imponuje ten zdrajca i ruski śmieć brown bo prezentujesz podobny "poziom". Tyle, że on przynajmniej na tym bełkocie zarabia bo udało mu się znaleźć odpowiednio dużo imbecyli.

Efekt kałowy możesz jeszcze wyleczyć.

Się emocjonujecie co chwilę jakimiś pierdołami.
Każdy wyborca Konfederacji wie, że wybór kandydata na prezydenta w tej koalicji partyjnej tym razem polegał na dogadaniu się pomiędzy liderami.
Braunowi to się nie podobało, ale w ramach głosowania w radzie liderów wybrano Mentzena. 
Emocjonujecie się tym jak byście ciotę mieli.

Zajmijcie się życiem i poważnymi sprawami, a nie ciągle sraczkę na punkcie Konfederacji uprawiacie.

2 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

Właśnie wymyśliłem jak zaoszczędzić mnóstwo kasy dla budżetu. Trzeba pozabijać wszystkich rezydentów wiezień. Mają zbrukane sumienie. Generalnie od teraz nie ma już potrzeby wysyłać ludzi do więzienia. Jak ktoś dostanie wyrok skazujący to strzał w potylicę a zwłoki do producenta nawozów naturalnych.

Dla tych z najcięższymi przewinieniami jest to dobre rozwiązanie aby po pewnym czasie odsiadki i dania możliwości nawrócenia ich uśmiercić.

Edytowane przez Umpero
  • Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Dziecko drogie. Pisałem już: Bosak kłamie. Robi to dlatego, że tacy jak Ty dają się okłamywać. 

Wyjaśnię Ci to jak krowie na rowie, ok?

Jak sam zauważyłeś, Konstytucja wymaga ratyfikowania umowy międzynarodowej, jeśli dotyczy ona:

1)  pokoju, sojuszy, układów politycznych lub układów wojskowych,

2) wolności, praw lub obowiązków obywatelskich określonych w Konstytucji,

3) członkostwa Rzeczypospolitej Polskiej w organizacji międzynarodowej,

4) znacznego obciążenia państwa pod względem finansowym,

5) spraw uregulowanych w ustawie lub w których Konstytucja wymaga ustawy.

Przypadki 2, 3, 4 i 5 odrzucamy, bo to nie tego typu umowa.

O czym jest więc polsko-ukraińskie porozumienie w dziedzinie bezpieczeństwa?

Ani o pokoju, ani o sojuszu, ani o układzie politycznym, ani o układzie wojskowym.

Jest o współpracy. O współpracy w zakresie takim jak w jej treści:

image.png.72767e14cc3e00a66241121dd240ef07.png

To nie jest sojusz, to nie jest układ polityczny ani wojskowy. 

Dlatego chciałem, żebyś przeczytał ten dokument i skonfrontował to z treścią konstytucji. A ty zamiast tego wklejasz mi po raz 3 kłamstwa idiotów z konfederacji. Po co? Ja umiem czytać i co więcej - dobrze znam konstytucję a z interpretowania katów prawnych, umów i takich tam żyję zawodowo.

Gwarantuję Ci, że Tusk ma opinie prawne na to, że takie porozumienie nie wymaga ratyfikacji. Opinie prawne będą pochodziły od znanych ludzi z prawniczego świata, a nie od pajaca bez wykształcenia i zawodu oraz fotografa ślubnego. 

W konfederacji są nawet radcowie prawni, prawnicy. Jak myślisz dlaczego to nie prawnicy z konfy byli na tej konferencji tylko Bosak ze swoim nędznym wykształceniem oraz fogotraf ślubny?

Czemu ufasz interpretacji prawnej dokonanej przez te dwie osoby, które nie mają jakichkolwiek kwalifikacji do dokonywania takowej?

Jesteś w stanie odpowiedzieć?

Dziękuje za nazwanie mnie dzieckiem , brak argumentów z twojej strony wiec automatycznie włącza ci się agresja i krzyki

Już sam sobie odpowiedziałeś , z twojego postu wynika ze jest to układ polityczny i sojusz wojskowy 

Już mi znani ludzie z świata medycyny tłumaczyli żebym się zaszczepił na Cov-id-19 ( zwykła grypa ) szczepionka firmy pfizer ( skazaną za eksperymenty na ludziach w Afryce ) bo inaczej umrę , Tusk zamówił sobie opnie prawna która pasowała do jego tezy

Fakty są takie ze Tusk złamał konsytuację ten który najgłośniej krzyczał ze PiS łamie konstytucje

470d6716a8f4825706c93d49bc93a810b3ed73c2

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Camis napisał(a):

Zrzygam się zaraz na te konforuskie menty.

Akurat gdybyś nie wiedział to w afryce, chyba RPA odwalił się drugi Wołyń, gdy zabijano białych farmerów i potem był problem z żwynością. Sam jestem ciekaw co tam się stało, bo zgaduję że lewica chciała zrobić drugą komunę naganiając czarnych na białych, a ta organizacja "Afrykanerski Ruch Oporu" postała jako odpowiedź na rosnący niepokój. Słyszałem o tym lata temu i od wtedy nie śledziłem sprawy.
Ale symbole to sobie dobrali :E 

Gdy lewica naganiała ludzi w USA z BLM to były płomienne noce, kończące się napadami i zabójstwami. Jeśli zrobili to samo w afryce to powinien z tego wyniknąć drugi Wołyń, więc nic zaskakującego.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
19 minut temu, Umpero napisał(a):

Zajmijcie się życiem i poważnymi sprawami, a nie ciągle sraczkę na punkcie Konfederacji uprawiacie.

Trzeba mieć ciągłą i nieustającą sraczkę żeby takie ludzkie ekskrementy jak brown nigdy nie doszły do jakiejkolwiek nawet namiastki władzy z rąk ich niedorozwiniętych wyborców.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Wikipedię to mi cytuj do woli, bo tam edytorzy robią co chcą :E 
W głupim świecie gier edytują wiki pod siebie, odnośnie tego nowego assasyna, to co dopiero z polityczną tematyką.
Jak będę chciał szerzej poznać tematykę to znajdę jakąś książkę lub podcast, a nie przeciąganie liny na wiki, bo co z niej wynika?
Dlaczego powstało? Co się działo? Do czego dążyły zwalczane osobistości? 

Edit.
Ostatni wyjątkowy duży rozstrzał między wydźwiękiem wiki, a realiami miałem przy Tommy Robinson. Można znaleźć sobie podcast z nim, choćby ten prowadzony u Jordana Petersona i od razu widać, że obraz malowany przez wikipedię jest fałszywy.  Wiki to ja używam już tylko do dat lub powiązań :E 

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 1