Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Camis napisał(a):

I cyk Węgry kupią TVN.

W Pompie to mam. TVP info,TVNy to i tak oglądają już tylko emeryci. Nie mogę sie tylko doczekać, aż Kraśki i różne inne presstytutki będą teraz mówiły "Dzień dobry kierowniku złoty" do tych samych osób, które jeszcze niedawno gnoiły na antenie:E

Edytowane przez Michaelred
  • Like 2
Opublikowano

Mnie to śmieszy jak Kaczafi jeździł po Tusku, że on wychowywał się na podwórku. Nie to co prezes szlachciura z lepszej gliny. Teraz Nawrockiego lansują jako swoja z podwórka, co rzuca żelastwem na siłowni.

Opublikowano

No i mamy prokuratora jako sędziego TK... :) Kabaretu ciąg dalszy, a PAD jak zwykle dał popis wybierając taką osobę. Dobrze, że jeszcze z takim Prezydentem będziemy się męczyć parę miesięcy.

Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

@ibizpl
A potem zapada taka niezręczna cisza :)

@GordonLameman Mam inne preferencje spędzania popołudnia niż wieczne śledzenie twoich postów.

Jakbyś uważniej przeanalizował link który podesłałem wcześniej, zauważył byś że globalnie ceny tego słynnego ostatnio masła wcale nie zwyżkują, poniżej tam są też wykresy z EU i co ważniejsze kontraktowe, po których mniej więcej widać co się dzieje i że rynek EU reguluje sobie podaż przed świętami żeby zarobić i tyle, żadna filozofia. A kto nie zdążył się zatowarować to teraz ma przechlapane bo popyt do końca roku będzie rósł mocno a dystrybutorzy się nie certolą z cenami i też dowalają swoje.

Dajmy se już spokój z tym tłuszczem, ok?

Opublikowano
11 godzin temu, Kowal_ napisał(a):

Kompletnie nietrafione. Przykład z życia. Siedzę w poczekalni z córką oczekując na wizytę. Na tej samej poczekalni 3 mamy z dziećmi, wiek 3-5 lat. Jedno dziecko zaczyna marudzić, mama wyciąga telefon i zaczyna mu przewijać te krótkie filmiki z facebooka, mija minuta, dwie i dwie pozostałe mamy też wyciągają telefon i zaczynają puszczać coś z telefonu. Obok jest salka do zabaw dla dzieci. 

To tylko i wyłącznie wina rodziców. Moja córka ma 16 miesięcy, sam nie wierzyłem, że tak może być, ale sama potrafi klikać na telefonie, włączyć czy wyłączyć telewizor. Odkąd to zauważyłem obie rzeczy są poza jej zasięgiem. Próbuje wymuszać włączenie telewizora zachowaniem no ale pod tym względem jestem konsekwentny i coś jej na chwilę puszczę (jakieś piosenki dla dzieci) tylko jak ja o tym zadecyduję i nie pod wpływem jej zachowania. A znajomy mówi, że swojego synka miesiąc młodszego potrafi przed telewizorem na 2 godziny posadzić "bo ma wtedy spokój". 

No cóż.

To nawet nie kwestia konserwatyzmu. Lekarze są dość zgodni do drugiego roku życia dzieci nie powinny oglądać żadnych ekranów żeby nie upośledzać swojego rozwoju, a potem też nie jest kolorowo bo niby jakaś max godzinna bajka do 5 roku i tak pomału coraz więcej tego "miodu" można wprowadzać. Probelm jest taki, że większość rodziców chyba by skoczyła z krawężnika ;) gdybym mieli tak reglamentować ten najpopularniejszy na świecie środek uspokajający.

11 godzin temu, Kowal_ napisał(a):

Kompletnie nietrafione. Przykład z życia. Siedzę w poczekalni z córką oczekując na wizytę. Na tej samej poczekalni 3 mamy z dziećmi, wiek 3-5 lat. Jedno dziecko zaczyna marudzić, mama wyciąga telefon i zaczyna mu przewijać te krótkie filmiki z facebooka, mija minuta, dwie i dwie pozostałe mamy też wyciągają telefon i zaczynają puszczać coś z telefonu. Obok jest salka do zabaw dla dzieci. 

To tylko i wyłącznie wina rodziców. Moja córka ma 16 miesięcy, sam nie wierzyłem, że tak może być, ale sama potrafi klikać na telefonie, włączyć czy wyłączyć telewizor. Odkąd to zauważyłem obie rzeczy są poza jej zasięgiem. Próbuje wymuszać włączenie telewizora zachowaniem no ale pod tym względem jestem konsekwentny i coś jej na chwilę puszczę (jakieś piosenki dla dzieci) tylko jak ja o tym zadecyduję i nie pod wpływem jej zachowania. A znajomy mówi, że swojego synka miesiąc młodszego potrafi przed telewizorem na 2 godziny posadzić "bo ma wtedy spokój". 

No cóż.

To nawet nie kwestia konserwatyzmu. Lekarze są dość zgodni do drugiego roku życia dzieci nie powinny oglądać żadnych ekranów żeby nie upośledzać swojego rozwoju, a potem też nie jest kolorowo bo niby jakaś max godzinna bajka do 5 roku i tak pomału coraz więcej tego "miodu" można wprowadzać. Probelm jest taki, że większość rodziców chyba by skoczyła z krawężnika ;) gdybym mieli tak reglamentować ten najpopularniejszy na świecie środek uspokajający.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Romanowski sądził, że jak pójdzie w chorobę to uniknie aresztu a tu taki wuj :E

W sprawie rozliczeń to trzeba poczekać do momentu jak go zamkną, żeby znów się nie okazało że cos nie siądzie i go wypuszczą po 3 dniach albo w ogóle nie zamkną bo już nawiał z Polski...

Pisiorom nie wyszło z Polsatem!

bSWx80S.png

Godzinę temu, hwdp43 napisał(a):

i jeszcze takie cus :E

GeY3PS_X0AASAus?format=jpg&name=large

GeYB3E7WAAA1CSo?format=jpg&name=small

Edytowane przez Camis
  • Upvote 1
Opublikowano
Cytat

Homofobia w Radiu Maryja i TV Trwam. Sąd podtrzymał decyzję w sprawie KRRiT

W obliczu kontrowersyjnych wypowiedzi emitowanych przez Radio Maryja i TV Trwam, które zdaniem Fundacji BASTA noszą znamiona homofobii, Naczelny Sąd Administracyjny podjął decyzję, która może okazać się przełomem w działalności regulatora mediów. NSA podtrzymał wyroki dotyczące bezczynności przewodniczącego Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, Macieja Świrskiego, wobec postulatów Fundacji BASTA, której przewodzi Bart Staszewski.

https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/homofobia-w-radiu-maryja-i-tv-trwam-sad-podtrzymal-decyzje-w-sprawie-krrit/phfx6hc,681c1dfa

Opublikowano
15 godzin temu, hubio napisał(a):

Dobrze, że jeszcze z takim Prezydentem będziemy się męczyć parę miesięcy.

A co się potem zmieni i który to już raz? xD

Cytat

Lista hańby. Osoby publiczne wspierające blokady Ostatniego Pokolenia

Osoby znane ze wspierania białoruskich ataków na polską granicę. W tym m.in. Maja Ostaszewska, Bartosz Kramek, Włodzimierz Frasyniuk oraz wielu działaczy ze środowisk wspierających obecną koalicję.

https://x.com/OstatniePokolen/status/1866081065154097417

Zupełnie przez przypadek gwiazdeczki wspierające blokady na drogach to też gwiazdeczki które wspierały ataki na naszą granicę, zawsze te same mordy....

Opublikowano
2 godziny temu, hwdp43 napisał(a):

kaczafi znowu robi cyrk na miesiecznicy :/

Czyli Trzasku nie zdobędzie extra procentów, które wybitnie pomogłyby w zwycięstwie w maju.