Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Jakie znowu "się pali"? Winny jest ten co jest winny a nie wszyscy wokół i tyle, nie przekonasz mnie do innego poglądu.

od rana masz pozar i probujesz umniejszac aferze, wybielac tuska i szukac wrzutek kpo usprawiedliwiajacych te marnotrastwo XDDDDDDDD

absolutnie zalosne jak mozna byc w XXIw. przedstawicielem takiego betonu XD

oczywiscie zapomnialem o @LeBomB ktory juz sie uaktywnil i informuje nas o legalnosci rozkradania panstwa XDDDDDDDDDD

14 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Nawrocki teraz podpisał projekt Zerowy pit dla rodziców dwójki dzieci i więcej. 

To jest niemożliwe do spełnienia i wiecie ludzie myślący na czym to polega co nie?  Dla tych co nie czają i mają słomę w głowie, są to specjalne projekty nie do spełnienia bo wie, że rząd to odrzuci i będzie mógł w tv szerzyć propagandę, że on chciał ale zły rząd Tuska blokuje...

niemozliwe bo co? porownaj sobie koszt 800+ i calkowity przychod z PIT,

nagle sie okaze ze mozemy sobie wymienic 800+ na zerowy pit dla rodzicow (rowniez uwazam ze najlepiej dla tych z minimum 3 dzieci ale to teraz nieistotne)

w kazdym razie gosc zaczyna pokazywac ze jest aktywny i bedzie kopal KO,

oczywiscie nie mozna miec pretensji ze Tusk nie zacznie akceptowac programu kogos innego ale jak sie zaczna wrzutki 100 konkretow od KO.... XDDDDDDDDDDDD

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, kubikolos napisał(a):

oczywiscie zapomnialem o @LeBomB ktory juz sie uaktywnil i informuje nas o legalnosci rozkradania panstwa XDDDDDDDDDD

A mnie nie dziwi, że nie potrafiłeś ogarnąć tego co napisałem, bo jesteś kolejnym, który zamiast na treść patrzy wyłącznie na to kto napisał. 

• Upvote 6
Opublikowano
1 minutę temu, kubikolos napisał(a):

niemozliwe bo co? porownaj sobie koszt 800+ i calkowity przychod z PIT,

nagle sie okaze ze mozemy sobie wymienic 800+ na zerowy pit dla rodzicow (rowniez uwazam ze najlepiej dla tych z minimum 3 dzieci ale to teraz nieistotne)

w kazdym razie gosc zaczyna pokazywac ze jest aktywny i bedzie kopal KO,

oczywiscie nie mozna miec pretensji ze Tusk nie zacznie akceptowac programu kogos innego ale jak sie zaczna wrzutki 100 konkretow od KO.... XDDDDDDDDDDDD

Niemożliwe, bo w swoim ślepym uwielbieniu nie zauważyłeś, że to nie jest "zamiast" 800+, a obok. Ot, kolejne 16 miliardów z budżetu.

No, ale wiem. Nie mogę od Ciebie wymagać rozsądku, myślenia czy w ogóle posiadania prawdziwych informacji. To za dużo :) 

Teraz, Winter napisał(a):

Zerowy PIT zły, ale jachty i dotacje na kluby swingerskie to przecież tylko szczegół xD

Zerowy Pit w tym momencie zły, jachty i dotacje na głupoty też złe. 

Wiem, nie mieści Ci się w głowie. :) 

Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Lepszego systemu nie ma.

I nie zmyślaj z królem czy dyktaturą, bo to są mokre fantazje ludzi bez wyobraźni i o małych rozumkach, którzy historii nawet dobrze nie znają.

W żadnym innym systemie nie było patologii na taką skalę, jak już to pojedyncze przypadki ale nie globalnie. 

Opublikowano (edytowane)

Ja tracę tę iluzję wiary w ludzi jaka mi (jak chcę się oszukiwać) mi jeszcze została.

- Tutaj w wątku:  KO jest tragiczne (spoko) i gorsze nawet od pisu (WTF? no bez jaj. Porównywalnie beznadziejne, ale gorsze?)

- na onecie artykuł od gościa co ponoć mieszka od dziecka w Berlinie. Że mu się nie podoba jak się Berlin zmienia. Że nie jest już bezpiecznie, że syf, brud i napady. I winny jest... hedonizm. Aha. No tak. Hedonism. :E Nie wiedziałem, że z Merkelowej taka ultra-hedonistka była.

- kolejne wypowiedzi tu i na wykopie, że głównym problemem KO jest komunikacja. Że nie informują o sukcesach. Ja pier..dzie...lę :boink: jak rozumiem że KO robi to tragicznie (komunikuje, obecność w necie itp.) tak bądźmy poważni. Ten rząd nie ma żadnych sukcesów, chyba że zamiatacz ulic ma krzyczeć do wszystkich naokoło "patrzcie jak zajebiście zamiotłem tu obok tego krawężnika!!!" i dorzucimy jeszcze sukcesy w stylu ulg podatkowych dla salonów fryzjerskich, bo spora część elektoratu Kotłowni i Lewicy (i nawet PO) to Julki czytające gazeta.pl i tym podobne "twójkwietnik.pl" więc oni tam w KO myślą, że warto się tym pochwalić. To trzeba być naprawdę kultystą, fanem, wyznawcą KO, żeby myśleć, że jak ludziom widzącym tragiczny poziom rządzenia się zacznie wciskać "paczta ile sukcesuf!" to zmienią zdanie. 

No nie zmienią. To zadziała w przekazie TV Republika na beton z Pisuarii. To zadziała na beton KO w TVNie. Ale wyznawców KO jest znacznie mniej niż ludzi nie chcących PISu. Tylko że nie chcenie pisu nie oznacza od razu zachwytu Tuskiem i resztą cwaniaków i nieudaczników z tego rządu. 

Gówno mnie obchodzi te KPO. Przy pierwszych info o tym, że może zostać zaciągnięta taka pożyczka byłem przeciwny i głównie przez to, że jak zresztą pisałem na Labie - takie coś nigdy nie jest wydawane optymalnie i zawsze sporo kasy jest po prostu marnowana.

Gówno mnie obchodzi który sędzia którego rozlicza i kto przy czym mieszał z sądami. 

Sądy należy naprawić, odkręcić pisowskie plany zagrabienia więcej władzy.

Ale co robi KO mnie nie interesuje w tej kwestii bo widzę po TVP jacy oni są "dobrzy i dbający o Polskę i prawdę"

Za to interesuje mnie np. temat zbrojeń. Interesuje mnie dlaczego osoby kradnące przy miliardowych zamówieniach, jeszcze nie siedzą. Interesuje mnie czemu obecny i poprzedni rząd tak głęboko wchodzi developerom. Interesuje mnie postawa wobec zagrożenia nachodźcami i ze strony Rosji. Interesuje mnie przygotowanie Polski aby Ruskom nie przyszło do głowy atakować NATO. Interesuje mnie jak obecnie wygląda dowództwo Armii, co się robi i jak wydaje ogromną kasę na obronność.

A nie bulwa mać wyjście i "Paczta jaki ładny hodnik postawilym!" niczym sołtys z Pcimia. 

Nie żadne "zmiany w pracach domowych". To są pierdoły. A sukcesów w tym co ważne nie ma ani ten rząd ani nie miał poprzedni. Wyjątki potwierdzają regułę. Zgoda z Arturem Mickiem - jest dno i metr mułu, a nie żadne bulwa "błędy w komunikacji"

Edytowane przez VRman
  • Thanks 1
Opublikowano

to nie ma znaczenia, rzad moze rozwinac projekt i polaczyc go z wycofaniem 800+,

pisanie "niemozliwe" to po prostu typowa polityczna papka gdzie wszystko od pisu jest niemozliwe dla po i od po dla pisu,

rzad planuje co roku rekordowy deficyt a na kredyt rozdaje jachty i kawalerki, jesli to tylko 16mld to smiech

3 minuty temu, LeBomB napisał(a):

A mnie nie dziwi, że nie potrafiłeś ogarnąć tego co napisałem, bo jesteś kolejnym, który zamiast na treść patrzy wyłącznie na to kto napisał. 

wyslij do gazet swoije najnowsze informacje o legalnosci procederu, tych wszystkich Polakow uswiadom ze ta kradziez odbywa sie LEGALNIE, powtarzam LEGALNIE,

w ten sposob to ty pozaru nie ugasisz XDDDDDDDDDD

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

W żadnym innym systemie nie było patologii na taką skalę, jak już to pojedyncze przypadki ale nie globalnie. 

Brednie. 
każda dyktatura i każda monarchia były gorsze. Globalnie.

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

@Winter

@GordonLameman

Jak by nie patrzeć obecnie istniejące imperia mają mocno scentralizowana w jednym ręku. W obaj mniej jednym przypadku jest to w teorii prezydent, w w praktyce car. W przeszłości też Imperia istniały dokąd mały potężnego przywódcę. Rozmemlywaly się kiedy władza była rozpraszana. 

To znaczy co ma być uznane za miarę sukcesu.

Opublikowano
11 minut temu, Suchy211 napisał(a):

@Winter

@GordonLameman

Jak by nie patrzeć obecnie istniejące imperia mają mocno scentralizowana w jednym ręku. W obaj mniej jednym przypadku jest to w teorii prezydent, w w praktyce car. W przeszłości też Imperia istniały dokąd mały potężnego przywódcę. Rozmemlywaly się kiedy władza była rozpraszana. 

To znaczy co ma być uznane za miarę sukcesu.

A jaki był poziom defraudacji środków? :) 

Opublikowano
1 godzinę temu, blabla123 napisał(a):

Jeszcze wracając do poparcia to przy najbliższych sondażach jak będzie tąpnięcie i w kolejnym się nie odbije to Kosiniak leci robić gałę Kaczorowi.

Róbcie screeny :E 

Jak już, to Marszałek z Mam Talent. Kosiniak pozostanie wierny do końca i zatonie z okrętem.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Sam żeś tym motłochem. Tylko, że z drugiej strony barykady

Pod którym płotem szczekałeś jak LOTOS pis sprzedawał za darmo?!  Gdzie kuźwa byłeś patrioto?!  Sprzedali dobro krajowe którym byłeś właścicielem! GDZIE KUŹWA BYŁEŚ?!!! 

Godzinę temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Bo to tuskowe to dobra jest. Wszystko inne niedobra jest :hahaha:

Nieprawda. Wyszły nieprawidłowości i będą sprawdzane. za pis byył zamiatane pod dywan. 

Edytowane przez Crew 900
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, ryba napisał(a):

Kosiniak tak, ale co zrobi Kamysz?

psl to są szmaty. Tusk by ich dawno nie brał i jak byłaby możliwość wypieprzył ale jak to szmaty przejdą żerować gdzie indziej. 

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
10 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Nieprawda. Wyszły nieprawidłowości i będą sprawdzane. za pis byył zamiatane pod dywan. 

Zapomniales dopisac o jednym: Tusk z miejsca mowi: sprawdzamy, Morawiecki do dzisiaj mowi, ze wszystko bylo git gut legit.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, ryba napisał(a):

Zapomniales dopisac o jednym: Tusk z miejsca mowi: sprawdzamy, Morawiecki do dzisiaj mowi, ze wszystko bylo git gut legit.

Jak wcześniej do wyznawcy pisu napisałem, że pis wszystko zamiatał pod dywan. 

Jest teraz afera z KPO dla tych co zostali poszkodowani przez Covid. Niestety nadużyć nie da się uniknąć ale beton pis już szczeka, że rozdają swoim a problemem są nieuczciwi którzy chcą skorzystać. 

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, ryba napisał(a):

@Crew 900 Do niektorych trzeba duzymi literami, pelnym zdaniem i pelna argumentacja... a chu, w sumie i to nie dziala :E

Dokładnie. NIC nie dotrze. Także trzeba przeżucić do ignorowanych bo ciśnienie skacze a zwłaszcza po drinku  :E 

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
19 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Pod którym płotem szczekałeś jak LOTOS pis sprzedawał za darmo?!  Gdzie kuźwa byłeś patrioto?!  Sprzedali dobro krajowe którym byłeś właścicielem! GDZIE KUŹWA BYŁEŚ?!!! 

A wszyscy w domu zdrowi?

• Upvote 1
Opublikowano

Ogolem to sytuacja tez mi sie nie podoba, ale czasem warto przeanalizowac sytuacje, a nie naparzanka dwoch obozow.

Tej akcji nie mozna porownac z RARSem w zaden sposob. Ani ilosci hajsu ktore przez to przeszly, ani sposobu konkursow i celowosci (czy tu tak samo mamy proceder nastawiony na zysk swoich i partii?)

Do momentu, az ktos nie pokaze, ze to Tusk dawal rozkazy luzowania wymagan i rozdawania jak leci, debilne jest porownywanie go do prezesa gigantycznego korpo, bo i on nie wie wszystkiego co sie dzieje w firmie.

Prawie 900 tys. umow/wnioskow, a tych "brzydkich i smierdzacych" na liscie ile jest, ~1.5k?