Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@hubio

Masz jakieś propozycję zmiany? No system jest odklejony, bo niby w czym dojechanie kogoś, posłanie do rynsztoka czy więzienia ma pomóc. 

Pokłosie lewackich ideologii.

Tak to jest jak się ułatwia rozpady związków a dzieci przyznaje się jednej, wiadomej stronie praktycznie z urzędu. Do tego prawie każdy się pewnie zgodzi ze zdaniem "mężczyzna ma sobie poradzić i musi pracować, a kobiecie trzeba pomóc" niż z jego odwróconą wersją, mimo że już praktycznie mamy to wymarzone równouprawnienie. 

Najlepiej po prostu odpuścić sobie posiadanie dzieci. Lewactwo nadal jest zbyt mocje i ma to swoje odzwierciedlenie również w przepisach alimentacyjnych. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@Suchy211 tu nie chodzi o "lewactwo" i "prawactwo" bo tym żonglują kopro i politycy żeby nam robić wodę z mózgu, a wszyscy są po jednych pieniądzach.

Wiele propozycji padło w materiale. Wystarczy wprowadzić rozwiązania takie jak w Danii czy Niemczech, które to kraje są niby lewackie. Np w Danii to w ogóle nie jest przestępstwo. Są różne ograniczenia w prowizjach komorników. Są państwowe fundusze, które są bezpłatne. Rozwiązań jest mnóstwo.

To co pisałem przy okazji ryczałtu potwierdziło się i w tej sytuacji. W Polsce jest tak konstruowany system, żeby człowieka docisnąć, zgnoić i zmusić do cwaniakowania. ZMUSIĆ! Cały system podatkowy taki jest. I tak samo kwestie alimentów. Uczciwi ludzie powinni po prostu opuścić Polskę. Niestety... Prawo jest tak robione, żeby człowiek nie był w stanie w nim funkcjonować, a z kolei państwo miało na każdego haka... To są pozostałości zarówno po PRL jak i całej mentalności.

Świetnie w tym materiale jest opisane jak tworzy się błędne koło i jak lobbing komorników skutecznie blokował wszelkie zmiany. To sobie teraz wyobraź jak działają zagraniczne lobby wielkich korpo... Największe oprocentowanie kredytów w Polsce. Największe gnojenie dłużników. Dymanie ludzi w pracy w zakładach. 

Ludzie naprawdę nie są głupi i jak za chwilę Mr themir i gordony wstawią mi tysiące tabelek i wyliczeń to nic to nie zmieni w odbiorze ludzi. Szczególnie, że wiele osób wyjeżdża do pracy do Holandii czy Niemiec czy Norwegii i widzi jak tam się traktuje ludzi. A z kolei przedsiębiorcy masowo wyjechali do UK i widzą jak państwo może wspierać bizness.

Polska ani dobra dla etatowców na stanowiskach fizycznych, ani dla drobnego biznesu. Wspiera korpo, wspiera Polaków służących obcych... Szkoda słów!

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

@Klakier1984 dobra twoja. Widocznie udało Cie się tak ustawić, że już nawet nie jesteś wstanie sobie takiego scenariusza wyobrazić. "U was w Warszawie" to pewnie śmieć nie pieniądz, te 6000 do łapki. "U nas na prowincji" to są zarobki kierownika który bynajmniej też nie jest dyspozycyjny "od 7 do 15" a często jeszcze nie "od poniedziałku do piątku". 

Chyb troszkę źle to zinterpretowałeś. W żadnym wypadku nie uważam, że 6k to śmieć nie pieniądz. Bardziej miałem na myśli, że niezależnie od wysokości wynagrodzenia nie wyobrażam sobie sytuacji, w której miał bym trzaskać jakieś nadgodziny tylko po to żeby sobie "kupić lepsze auto" Jedynie jakiś faktyczny (w moim mniemaniu) problem mógłby mnie zmusić do rezygnacji z mojego wolnego czasu kosztem pracy.

Opublikowano
13 minut temu, VRman napisał(a):

Kondominium chyba.

Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym. To akurat gadał i nadal ciągle gada Braun, który ostatnio wygląda jak pirat.

Nic voltq odkrywczego nie pisał pod tym względem.

Opublikowano (edytowane)

@Klakier1984 ale to niczego nie zmienia. Widocznie zarabiasz dość mieszcząc się w jednym standardowym etacie "40 godz tygodniowo" i nie wyobrażasz sobie że mogłoby być inaczej. Tymczasem jest inaczej. Jest spory odsetek ludzi nie potrafiących zarobić inaczej niż wywalając drzwi z futryną. Jednocześnie współgranie tego  ile potrzebujesz zarobić a to ile faktycznie zarabiasz nie zawsze jest pod twoją kontrolą. Jeżeli ktoś potrzebuje zarobić 6000 brutto jak w ogłoszeniu Mentzena a nikt nie zaoferuje mu więcej, to się zatrudni i będzie odbierał telefony i obsługiwał klientów po 16. 

@Spl97najlepsze, że Braun ma już 7% poparcia. jak to się stało, że mamy aż 7% szurów, kiedy normą jest 5? Przecież to o 40% więcej. 

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
6 minut temu, Suchy211 napisał(a):

@Spl97najlepsze, że Braun ma już 7% poparcia. jak to się stało, że mamy aż 7% szurów, kiedy normą jest 5? Przecież to o 40% więcej. 

Również ciekawe jest to, że Brauna z aktualnym sondażowym 7%, z czego 3 do 5% to zabrał PiS-owi :E. Niedawno pokazała się grafika z strukturą potencjalnych wyborców KKP i wynikło, że ponad połowa z tych 7% dla KKP, to wyborcy PiS-u z 2023 r.

Opublikowano (edytowane)

@Spl97Dalej nieracjonalne. Chcieli odwrócić się od pisu trzeba było iść do mniej radykalnej Konfederacji bez korony Polski. 

Nawiasem mówiąc. Po to są właśnie przystawki. Jak główna partia traci, to poparcie przechodzi na przystawki. Sumarycznie cała przyszła koalicja ma mniej więcej takie same poparcie. 

Dlatego ja nie wiem czy pożeranie przystawek przez KO jest dobrym pomysłem. Oni też potrzebują swoje pod "demydż kontrol" jak coś wylezie. Trzeba dodać że PSL się nie liczy, bo ich interesuje bycie u władzy i zmienią front kiedy to tylko będzie wygodne. 

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 2
Opublikowano

Szury na forum :o

:dj:

Cytat

Straszyli paracetamolem, teraz się wycofują. Administracja Trumpa: nie ma wystarczających dowodów

Amerykański sekretarz ds. zdrowia i opieki społecznej Robert F. Kennedy Jr. wycofuje się z radykalnego stwierdzenia, że paracetamol w ciąży powoduje spektrum autyzmu. Do tej pory wraz z prezydentem Donaldem Trumpem otwarcie odradzał kobietom spodziewającym się dziecka sięganie po lek w przypadku bólu lub gorączki.

...

"To kolejny przykład na to, jak zupełnie niekompetentny jest Kennedy, by odpowiadać za zdrowie Amerykanów. Właśnie tak wygląda sytuacja, gdy prezydent obsadza swój gabinet szarlatanami i zwolennikami teorii spiskowych" — komentuje sprawę dziennikarz USA Today Rex Huppke.

https://www.medonet.pl/leki,straszyli-paracetamolem--teraz-sie-wycofuja--administracja-trumpa--nie-ma-wystarczajacych-dowodow,artykul,15226159.html

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Taki tam grecki folklor :E nawet mi się nie chce weryfikować bo to musi być bait :faja: 

Cytat

Jednocześnie pojawiły się problemy z dostępnością pogotowia ratunkowego, ponieważ pojazdy ratunkowe nie mogły przeciąć linii ostrzału napastników

https://wiadomosci.wp.pl/strzelanina-na-krecie-z-trzema-ofiarami-rodzinna-wendeta-7217185861282400a

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

@Spl97Dalej nieracjonalne. Chcieli odwrócić się od pisu trzeba było iść do mniej radykalnej Konfederacji bez korony Polski. 

Ja myślę, że z PiSu był przepływ do Konfederacji, a z Konfederacji do Korony brauna... 

11 godzin temu, Spl97 napisał(a):

To akurat gadał i nadal ciągle gada Braun, który ostatnio wygląda jak pirat.

To rzeczywiście prawda. Jak go słucham i oglądam to przypomina mi zły charakter z uniwersum Marvela... ;D Zawsze miałem z niego bekę, ale teraz jako pirat to już w ogóle... Niestety jest jakieś 7% ludzi co go popierają. A z 99% z tej grupy nie miałby o czym rozmawiać bo on: intelektualista, pisarz, reżyser, filozof, a teraz polityk, a oni czasami jedynie skończona podstawówka... No, ale hasło: bo "Ukrainiec ma lepiej" sprzedaje się bardzo dobrze... Tak wygrał Trump, tak wygrywają populiści... Jakby braun miał się spotkać w cztery oczy z losowo wybranym swoim wyborcą rozmowa by się skończyło po 3 min... :rotfl2: 

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

Nawiasem mówiąc. Po to są właśnie przystawki. Jak główna partia traci, to poparcie przechodzi na przystawki. Sumarycznie cała przyszła koalicja ma mniej więcej takie same poparcie. 

Dlatego ja nie wiem czy pożeranie przystawek przez KO jest dobrym pomysłem. Oni też potrzebują swoje pod "demydż kontrol" jak coś wylezie. Trzeba dodać że PSL się nie liczy, bo ich interesuje bycie u władzy i zmienią front kiedy to tylko będzie wygodne. 

A wcześniej latami PiS był hegemonem na prawicy z peak-iem na 43%, jedynym możliwym wyborem po prawej stronie, nie uwzględniając nic nie liczącego się do pewnego momentu planktonu z Korwinem na czele. Teraz PiS słabnie, bo nie tylko jego baza wyborcza to starzy ludzie oraz wschód Polski i mało który z młodych chce na ten złodziejski PiS głosować, ale również to, że na prawicy zaczął się robić realny wybór, bo oprócz tego, że przez ten czas powstała Konfederacja i się dosyć wzmocniła, to jeszcze jest KKP, po oddzieleniu się od Konfy.

Ciekawe jest to, że samo oddzielenie się KKP od Konfy nie spowodował podzielenie się poparciem, który dotychczas "wypracowali", a wręcz przeciwnie, spowodował przesunięcie sufitu dla Konfy z 10% na 15%, gdzie żeby mieć więcej, to już trzeba odbierać poparcie zarówno KO jak i PiS-owi, a to będzie Konfie niesamowicie ciężko. A z kolei KKP ma swoje.

PO z kolei latami oprócz siebie miało swoje przystawki jak Ruch Palikota, Nowoczesna, PL2050, teraz właśnie idzie na kurs bycia hegemonem na centrowo-liberalno-lewicowej stronie, po drodze jeszcze próbując zjeść Lewicę. To jest zupełnie odwrotna sytuacja niż to, co jest teraz po drugiej stronie.

9 godzin temu, hubio napisał(a):

Niestety jest jakieś 7% ludzi co go popierają. 

Teraz sobie wyobraź, że ponad połowa z tych 7% go zaczęła popierać, z powodu... podejścia PiS-u do Ukrainy oraz covidu :E.

Ale najciekawsze będzie dopiero przed nami, jak KKP przed wyborami przedstawi swoje listy wyborcze, tam większość to będą jakieś zielone ludziki xD, na które szkoda nawet patrzeć, więc tam jest bardzo wysoka szansa, że zobaczymy jak to mówią, absolute cinema ;).

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 1
Opublikowano

@Spl97Bo sufitem dla konfy był Braun. Jak go wyrzucili, cześć jego wyborców poszła za nim, natomiast do Konfy przyszli wyborcy dla których ona do tej pory nie była wyborem ze względu na takich właśnie Braunów i JKM. Teraz Braun rośnie w sile, bo coraz więcej wyborców się radykalizuje i woli rozwalić system niż pozostawić go w stanie jak jest. Dziwne trochę że Konfederacja jakoś nie bardzo się wzmacnia w tym samym czasie. Czyżby się stali zbyt mało radykalni?

Opublikowano (edytowane)

Powinno być 3x miesięczne zarobki właściciela za każdy przypadek, gdy psy, nie ważne czy małe czy duże, uciekają z posesji. 

I kary takie, żeby się psiarz popłakał za jakiekolwiek pogryzienie. Za takie z poważnym uszczerbkiem na zdrowiu powinna być licytacja całego majątku + kara więzienia.

No ale jak tutaj - one się chciały tylko pobawić. A ty masz to oceniać w ten sposób, że masz im pozwolić podbiec. Wtedy się dowiesz czy gryzą czy nie, a jak nie to nie ma problemu przecież :boink:

Już nawet do mojego zadupia dotarła moda na te bydlaki (amsfafy, pitbule, to wygląda jak pierdzielony orangutan a nie jak pies), które powinno się wyniszczyć kompletnie, uśpić wszystko i zakazać.

I OCZYWIŚĆIE, że z takimi najczęściej idą sobie paniusie albo jakiś łysy kark. No dosłownie jak w stereotypach. Bo te nie biorą się znikąd.

Do tego jakieś nastolatki sobie każdego późnego wieczoru spacerują z ogromnym wilczurem. Na razie jest młody więc przyjacielski, nikogo nie ugryzł. Ale jak oni nie ogarniają potrzeby założenia kagańca, to nie ogarną też zmian w psychice wraz z wiekiem. 

A, dodam jeszcze że wilczur na paseczku, który by Chiwawa dał radę zerwać. 

Latem na 20 spacerów późną porą, z 10x widziałem jak ktoś idzie z jakimś bydlakiem bez kagańca. Bo pimpuś nikogo jeszcze nie ugryzł przecież, więc po co.

Tą głupotę można wytępić debilom/idiotkom jedynie bólem dupy po zobaczeniu kwoty mandatu/kar. 

Edytowane przez VRman
  • Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano
4 minuty temu, VRman napisał(a):

Powinno być 3x miesięczne zarobki właściciela

razy ilość psów, których sprawa dotyczy.

Sam miałem dużego psa. Niby bokser ale zmieszany z czymś większym, nawet weterynarz się zastanawiał czy nie z bulmastifem czy jak one tam mają. Boksery nie ważą prawie 45 kg i to chude, bo nie był spasiony. Jak już zamówiliśmy kaganiec, trzeba było brać na zamówienie bo standardowe były za małe i porządną smycz, to chodził w kagańcu dokąd mógł. Później ze względu na schorzenie jakie miał nie dało rady mu nic założyć, ale w praktyce zawsze był na smyczy i odpowiednio pilnowany. No i przede wszystkim nigdy nie był ani szkolony ani uczony agresji, choć wiadomo, zawsze mógł coś odwalić i na to zawsze trzeba było być gotowym. 

Mając doświadczenia po takim psie i nawet jak go jeszcze miałem, to uważałem że klasyfikowanie go prawnie (mimo iż w książeczce miał pies rasy bokser) jako zwykłego psa rasy kundel jest parodią.  Wszystko tylko dlatego, że nie miał żadnego rodowodu ani innych papierów. Byłem i jestem zwolennikiem tego, żeby przypadki w których weterynarz ma podejrzenie, że pies bez rodowodu przejawia cechy konkretnej rasy powinno się automatycznie robić badania genetyczne w celu określenia rasy psa, albo właściciel powinien mieć obowiązek stawienia się do regionalnego inspektoratu weterynaryjnego gdzie kynolog określi na podstawie cech dominujących rasę psa. Ogólnie sposobów kilka by się znalazło i wtedy jeżeli byłaby to rasa wymagająca zezwolenia, to właściciel musiałby takie zezwolenie uzyskać. 

• Like 1