Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez larry.bigl · Opublikowano
Może nie za głupi - po prostu nie miałeś okazji przejść przez to samemu? Zgaduję. Ja ekspertem w narzędziach finansowych nie jestem ale jeden kredyt duży mam za sobą, drugi w 1/3 w krótkim okresie czasu. A wszystko dzięki kontrolowanym nadpłatom i świadomemu zarządzaniu majątkiem (dlatego też mimo posiadania nowego, dużego domu jeżdżę starym autem bo mam świadomość gdzie koszty są i czego najpierw warto się pozbyć). Pomyśl o tym inaczej - każda złotówka nadpłacona do banku w skali roku daje Ci przy oprocentowaniu np 6% 6gr oszczędności ROCZNIE. 10PLN - 60gr 100PLN - 6PLN 1000PLN - 60PLN 10000PLN - 600PLN 100000PLN - 6000PLN Rocznie W skali 25 lat kredytu daje to 150k PLN odsetek których bank nie pobierze. Oczywiście wyliczenia w skali trwania kredytu zmieniają się (bo spada CI kapitał więc od mniejszego kapitału masz płacone odsetki) ale bardzo wysokopoziomowo tak to wygląda. -
Przez JeRRyF3D · Opublikowano
O czym dywagowac. Chory człowiek. Zachowanie wyjaśnione. Kwas - owszem. -
Przez AndrzejTrg · Opublikowano
Sama nazwa kanału już mówi trochę o sobie(taki kali jeść, kali pić), do tego zawrotna ilość subów, także wybierając bezsensowne gapienie się w ścianę czy oglądnięcie tego czegoś, to wybieram ścianę -
Przez Harddrinkingman · Opublikowano
Również jestem na świeżo po ostatnim odcinku Rycerza siedmiu królestw. Bardzo fajna produkcja, czekam na ewentualną kontynuację. Książkowego pierwowzoru nie znam ale być może się to zmieni. Oglądam też Attack on Titan (ale to chyba bardziej rzecz do działu o Anime). Jestem po 2 sezonach (37 odcinkach) i robię małą przerwę techniczną przed sezonem 3. -
Przez galakty · Opublikowano
Captur to się nie nadaje dla 2 osób jak jadą na święta dalej do rodziny. Miałem Yaris Cross jako zastępcze i podręczny już nie wchodzi za fotel.... Odkładasz 100k w czasach inflacji na rzecz, która od razu traci na wartości. Trzeba mieć łeb do interesów. Nawet używkę lepiej sobie wziąć w kredycie 50/50 i się od razu cieszyć autem, a nie zbierać rok czy więcej. Niby można wrzucić na obligacje ale sorry, życia nie cofniesz. Widzę po moich rodzicach jak wieczne odkładanie na kiedyś im wyszło, ani wakacji, ani radości, bo ciągle trzeba odkładać albo nadpłacać kredyt.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi