Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

I tu widać że czytasz głównie propagandę, bo tam nie było ustawy wymuszającej nierozłączne małżeństwa, lecz dodanie takie opcji dla chętnych.
Najpierw spójrz jakie to pytanie i jak długo się przewijały + ogólniki "Co ma przekonać młodych wyborców?". Ale nie widzisz pytań konstruowanych  podkonkretny obraz i powtarzanych od lat, bo "biją właściwych".

Ja te ustawy czytałem. I przeciwieństwie do ciebie - umiem czytać akty prawne.

Więc daruj sobie tą bzdurę. Od razu.

I daruj sobie te bzdury o "pytaniach skonstruowanych pod konkretny obraz". Żyjesz w jakieś głupiej ułudzie ;) 

Możemy się tak przepychać, ale mnie znudziło zaśmiecanie tematów :E 

Te które sprawiają że nawet państwowe podmioty musiałyby czekać kilka lat na pozwolenia. Trąbiono o tym w 2020r, więc teraz to gówno wiem.
Nie bez powodu "prywaciarze" nie otworzyli masowo produkcji wojennej pod sprzedaż na Ukrainę. 

A możesz też pisać wyłącznie o rzeczach pewnych oi zweryfikowanych? Nie, to za trudne.

Nie ma żadnych problemów z koncesją na produkcję broni. :) 

ZUS generuje zobowiązania państwa na przyszłość, nie można patrzeć na tylko natychmiastowy efekt. ;) 
Na pewno jest sporo pola do manewru, jeśli chodzi o usprawnienie urzędów i zmiany w zatrudnieniu oraz siedzibach. Deficyt to i tak jest zwiększany, a administracja rozbudowywana. 

No tak, na przyszłość - więc jeszcze przez dobrych kilkadziesiąt lat będzie je generował. Zacznij myśleć zamiast powtarzać tępą konfiarską propagandę. 

Czemu miałby ktokolwiek oddawać władzę tak skrajnie niekompetentnym idiotom? 

I to takim, którzy Cię okłamują. masz liczby wyżej. Z czego będzie te 95 mld zł na pokrycie dziury w FUS? 

I ta dziura będzie rosła przez 15-20 lat, kiedy kolejni pracownicy będą odchodzić na emeryturę.

Jest pole manewru do tego, żebyś przestał wierzyć w tępe kłamstwa i powierzchowne artykuliki z :kupa: źródeł. 

Głównie składki emerytalna, rentowa,  ale to już było lata temu, gdy o tym słyszałem. Kto szczerze chciałby poznać ich stanowisko i poglądy na  sprawę to bez problemu znalazłby pełne wypowiedzi, a nie próby ośmieszenia w mediach. ;) 

Każda jego wypowiedź to jest próba ośmieszenia.

Baa, przecież chodzi bez ochrony, więc jeśli akurat miałby czas na zdjęcia w danej miejscowości to można by go poprosić o powtórzenie tematu w ~cotygodniowym filmie, zamiast dziennikarzy krzyczących pytanie o trybunał. 

Przecież on ucieka przed pytaniami. Gdzie ty żyjesz? W piwnicy? 

image.png.f6025848ff65df6b432c1ac1fb3c413c.png

Jak na gościa co rzekomo jest dociekliwy twoja dociekliwosć dot. Konfy kończy się na wierze w ich kłamliwe i puste slogany. Wiesz jakie to śmieszne? :) 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

I to takim, którzy Cię okłamują. masz liczby wyżej. Z czego będzie te 95 mld zł na pokrycie dziury w FUS? 

I ta dziura będzie rosła przez 15-20 lat, kiedy kolejni pracownicy będą odchodzić na emeryturę.

Generowanie kolejnych emerytów na pewno pomoże. ;) Chodziło o obniżenie progu wejścia i utrzymania dla firm, gdzie można by dobrowolnie zrezygnować z tych składek, co oczywiście łączy się z utratą prawa do emerytury i renty. Pareset zł bez prawa do emerytury, zamiast ponad 1000 zł jest raczej dobrym rozwiązaniem. 
Lepszym niż ucieczka w spółki lub za granicę lub brak rozwoju firm oraz ich upadek. 

Lepiej nic nie robić lub jeszcze pogarszać sytuację, bez kluczowych zmian? Bo to nas czeka z tymi starymi partiami. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Głównie składki emerytalna, rentowa,  ale to już było lata temu, gdy o tym słyszałem. Kto szczerze chciałby poznać ich stanowisko i poglądy na  sprawę to bez problemu znalazłby pełne wypowiedzi

Problem jest taki, że ja od razu dostrzegam głupotę i płytkość tego pomysłu. Więc szczegóły mnie aż tak nie interesują, abym sam ich poszukiwał.

Jak mi ktoś poda na tacy to mogę skomentować co sądzę, ale szukać mi się po prostu nie chce.

Konfa zrobiła krok w dobrym kierunku eliminując Szczęśćboża oraz Korświra ale nadal sporo jej brakuje, abym mógł zostać jej wyborcą i się głębiej zainteresować.

Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

Generowanie kolejnych emerytów na pewno pomoże. ;) Chodziło o obniżenie progu wejścia i utrzymania dla firm, gdzie można by dobrowolnie zrezygnować z tych składek, co oczywiście łączy się z utratą prawa do emerytury i renty. Pareset zł bez prawa do emerytury, zamiast ponad 1000 zł jest raczej dobrym rozwiązaniem. 
Lepszym niż ucieczka w spółki lub za granicę lub brak rozwoju firm oraz ich upadek. 

Yyy, ty się słyszysz?

600 zł za nic vs 1100 zł za emeryturę

I ty nazywasz to pierwsze lepszym dealem? :E 

Co więcej ten argument jest bzdurny na wielu poziomach i doskonale pokazuje, że nie masz o temacie pojęcia i dajesz się okłamywać tępakom z konfederacji.

Próg wejścia dla firm obniżono poprzez:

https://www.gov.pl/web/rozwoj-technologia/pas-startowy-dla-poczatkujacych-firm

6 miesięcy braku składek + 24 miesięcy składek preferencyjnych

A potem jeszcze mały ZUS plus.

Próg wejścia w DG jest niższy niż kiedykolwiek był. 

To co piszesz to są laickie bzdury wynikające ze ślepiej wiary w konfiarskie kłamstwa. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Lepiej nic nie robić lub jeszcze pogarszać sytuację, bez kluczowych zmian? Bo to nas czeka z tymi starymi partiami. 

A uważasz, że dobrze jest leczyć grupę uderzaniem się młotkiem w głowę?

Kluczowe zmiany zostały raz wprowadzone - podwyższenie wieku emerytalnego.

Nie ma na to widoków teraz, ale nie jesteśmy w sytuacji takiej, że system się zawala - dlatego nie ma pociagu do tej reformy. I jeszcze jakiś czas nie będzie. Emerytura obywatelska to lepszy pomysł. Sensowny. To co proponuje konfa to debilizm.

I tak, w tym wypadku lepiej nic nie robić niż zrobić to co debile z konfy proponują. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano

@GordonLameman zastanawiałeś się skąd @musichunter1x wkleił tekst, daję link poniżej. Swoją drogą dziwne @musichunter1x czemu od razu nie dałeś źródła? 

Ok, ich powiązania z tamtymi władzami są prawdopodobnie bezsprzeczne tylko powiedz mi jedno, skoro Cię tyłek o nich boli pomijając to czy tak samo Cię nie uwiera na przykład komunistyczny prokurator w Trybunale Konstytucyjnym? Albo inni którzy mają jakieś powiązania z tamtym systemem jako ich wierny element? Pytam po prostu by ustalić pewne fakty.

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, adashi napisał(a):

Problem jest taki, że ja od razu dostrzegam głupotę i płytkość tego pomysłu. Więc szczegóły mnie aż tak nie interesują, abym sam ich poszukiwał.

Co jest w tym głupiego, skoro deficyt systemu i tak będzie rósł, więc przedsiębiorca mógłby zdecydować się na rezygnację z tego i samodzielne dysponowanie tymi środkami, w zamian za rezygnację z zabezpieczeń państwowych, wnosząc paręset zł opłaty na rzecz dociągnięcie systemu reszcie... 

19 minut temu, GordonLameman napisał(a):

600 zł za nic vs 1100 zł za emeryturę

I ty nazywasz to pierwsze lepszym dealem? :E 

Bardziej 300 vs 1400 zł ;) Jeśli dodać ulgi na start to jeszcze mniej.

Co więcej ten argument jest bzdurny na wielu poziomach i doskonale pokazuje, że nie masz o temacie pojęcia i dajesz się okłamywać tępakom z konfederacji.

Próg wejścia dla firm obniżono poprzez:

https://www.gov.pl/web/rozwoj-technologia/pas-startowy-dla-poczatkujacych-firm

Najwidoczniej zupełnie nie znasz realiów małych przedsiębiorców, skoro uważasz to za coś dobrego. Ulgi głównie dla pierwszych firm, lub po długiej przerwie z limitem obrotu wykluczający praktycznie wszystko co nie jest usługą z minimalnymi kosztami. 3499,50 zł to jest cały obrót gotówki w miesiącu dla nierejestrowanej.
W przeszłości kończyło się to zamykaniem i otwieraniem firm, na przemian wśród małżonków, a i tak mało kto liczy na emeryturę obecnie i liczy na siebie. 

6 miesięcy braku składek + 24 miesięcy składek preferencyjnych

A potem jeszcze mały ZUS plus.

Super czyli jednak da się zredukować do kilkuset zł bez krachu. ;) Co za problem zrobić to na stałe na poziomie paruset zł, z dobrowolną rezygnacją ze świadczeń?
O tym wszystkich ulgach wiem, bo środowisko wokół mnie ciągle z tego korzystało, jeśli mogło i to jest prowizorka, która i tak doprowadziła większość do pracy za granicą. 
Rozwiązanie które było proponowane jest jeszcze lepsze dla budżetu i zmniejszenia biurokracji, ale wszystko byle gnębić nie swoja opcję. 

Kto chce niech bije się z ideami sam, ponieważ jest to dostępne do znalezienia. W przeciwieństwie do innych polityków, Konfa z Mentzenem nie wyskakuje z pomysłami w czasie kampanii wyborczej, w samochodzie, lecz mają lata nagrań. Lecz dzienniakrze zamiast szukać zrozumienia, szukają kontrowersji do nakręcenia.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, LeBomB napisał(a):

@GordonLameman zastanawiałeś się skąd @musichunter1x wkleił tekst, daję link poniżej. Swoją drogą dziwne @musichunter1x czemu od razu nie dałeś źródła? 

Mówiłem o nim parokrotnie w innych rozmowach i wiem że styl jego pełnym wypowiedzi ostatnio jest marny, a raczej od lat, więc bez redakcji pod "nowych" jest to przeważająca paplanina. ;) Wolałem by skupiono się na rozmowie o tekście, ale nawet bez tego skupienie jest na wyśmianiu i czepianiu się że użyto słowa fundacja, zamiast stowarzyszenie. 

25 minut temu, LeBomB napisał(a):

Ok, ich powiązania z tamtymi władzami są prawdopodobnie bezsprzeczne tylko powiedz mi jedno, skoro Cię tyłek o nich boli pomijając to czy tak samo Cię nie uwiera na przykład komunistyczny prokurator w Trybunale Konstytucyjnym? Albo inni którzy mają jakieś powiązania z tamtym systemem jako ich wierny element? Pytam po prostu by ustalić pewne fakty.

Większość tej zgrai ma korzenie w tamtych czasach i uwiera mnie, gdy ciągną spuściznę tamtych czasów.
Ale np. Monika Jaruzelska potrafi próbować robić coś więcej, niż gromadzenie wpływów i używanie pokrętnych powiązań, wraz ze praktycznie złymi intencjami, mimo że jest córką Wojciecha Jaruzelskiego.
Monika Olejnik, Tomasz Lis, Jerzy Urban, Adam Michnik natomiast ciągną spuściznę czasów bezrefleksyjnie. Konkretnych nazwisk już dawno nie słyszałem, ale może będę wrzucał co jakieś zredagowane tekst Razprozaka, o ile dokopię się do konkretniejszych. 

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, musichunter1x napisał(a):

lecz dodanie takie opcji dla chętnych.

Tak, owszem, ale ustawa miała przedkładać prawo kanoniczne nad prawo polskie :E 

Cytat

Projekt wprowadza możliwość złożenia Kierownikowi Urzędu Stanu Cywilnego przed zawarciem małżeństwa nieodwołalnego oświadczenia o uzależnieniu możliwości rozwodu od zgody biskupa diecezjalnego. W przypadku złożenia takiego oświadczenia dopuszczalność rozwodu
w sądzie rodzinnym małżeństw zawartych w Kościele Katolickim zależeć będzie od zgody biskupa diecezjalnego kierującego diecezją, na terenie której zawarto małżeństwo. W praktyce będzie to oznaczało, że u małżeństw objętych oświadczeniem nie będzie możliwy rozwód bez uprzedniego stwierdzenia nieważności małżeństwa w procesie kanonicznym, gdyż tylko po takim wyroku kanonicznym biskup będzie miał w sumieniu prawo udzielić wymaganej zgody.

https://web.archive.org/web/20200921112731/http://www.stoustawmentzena.pl/104-wprowadzenie-mozliwosci-zawarcia-nierozerwalnego-malzenstwa/

4 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Super czyli jednak da się zredukować do kilkuset zł bez krachu. 

Nie, nie da się, bo na to w tym momencie składa się cała reszta innymi podatkami.

Co do składki, to zastanowiłeś się co proponujesz? 300 czy 600 zł (kwota w sumie nie wiadomo z czego wyliczona) płacenia za coś, z czego przedsiębiorca w przyszłości nie będzie miał kompletnie nic, tylko po to by łatać bieżącą dziurę w FUS. Zatem tego typu rozwiązanie to bardziej socjalizm czy komunizm? 🤔

8 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Konfa z Mentzenem nie wyskakuje z pomysłami w czasie kampanii wyborczej,

https://mentzen2025.pl/silna-bogata-polska/

Nie, wcale :P 

Powiedz mi ile z tych spraw należy do kompetencji prezydenta, a ile z nich nie było wcześniej w programie Konfederacji?

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, LeBomB napisał(a):

Tak jako dodatkowa opcja, obok zwykłego małżeństwa... To było główne założenie, które wycinano w propagandzie medialnej...

Nie, nie da się, bo na to w tym momencie składa się cała reszta innymi podatkami.

Co do składki, to zastanowiłeś się co proponujesz? 300 czy 600 zł (kwota w sumie nie wiadomo z czego wyliczona) płacenia za coś, z czego przedsiębiorca w przyszłości nie będzie miał kompletnie nic, tylko po to by łatać bieżącą dziurę w FUS. Zatem tego typu rozwiązanie to bardziej socjalizm czy komunizm? 🤔

Dokładna kwota miała zależeć od potrzeb... 
Nie da się ciągnąć tego systemu w nieskończoność tak jak jest. Jeśli ktoś wierzy w lepsze rozwiązanie dla siebie lub nie wierzy we wypłacalność instytucji za kilkadziesiąt lat to powinien mieć opcję rezygnacji z tego, gdy jest przedsiębiorczy.
I tak podatkami łatany jest budżet, więc ta mniejsza opłata bez świadczeń byłaby właśnie tym, próbując ograniczyć tą spiralę. ;) Byłoby to dużo prostsze i wymagałoby mniej warunków, a dałoby podobny efekt do ulg, tylko że bez obciążenia budżetu kolejnymi świadczeniami.

Nie, wcale :P 

Powiedz mi ile z tych spraw należy do kompetencji prezydenta, a ile z nich nie było wcześniej w programie Konfederacji?

Programy to marketing już od 2019r mówił, że ważniejsze jest budowanie emocjonalnego związania z wyborcami oraz odczucia odnośnie podejścia do spraw.
Przynajmniej może składać ustawy ;) 

Dobra kończę, a kto chce może googlować pełne wypowiedzi, media zawsze kręcą narracje pod siebie.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Kris194 napisał(a):

Jak na to patrzę to przychodzą mi do głowy wspomnienia z 8 lat w Polsce słusznie minionych. 

Tak to jest jak się jakiemuś narodowi wmówi wyższość i że może robić co chce. USA jest na dobrej drodze do dyktatury i od tego że będą chcieli narzucać swoją wizję innym, co jest niebezpieczne.

7 minut temu, musichunter1x napisał(a):

ale może będę wrzucał co jakieś zredagowane tekst Razprozaka, o ile dokopię się do konkretniejszych. 

Nie musisz. Widać wyraźnie kierunek.  Dlatego taka odpowiedź mi wystarczy i nie ma sensu tego przeciągać. Dzięki.

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Bardziej 300 vs 1400 zł ;) Jeśli dodać ulgi na start to jeszcze mniej.

W jaki sposób te 300 zł pomoże w załataniu dziury budżetowej w FUS, skoro AKTUALNIE WYNOSI 65 MLD ZŁ, A PO ODEJŚCIU PRZEDSIĘBIORCÓW Z TEGO SYTEMU WYNIESIE 95 MLD ZŁ?

Najwidoczniej zupełnie nie znasz realiów małych przedsiębiorców, skoro uważasz to za coś dobrego. Ulgi głównie dla pierwszych firm, lub po długiej przerwie z limitem obrotu wykluczający praktycznie wszystko co nie jest usługą z minimalnymi kosztami. 3499,50 zł to jest cały obrót gotówki w miesiącu dla nierejestrowanej.
W przeszłości kończyło się to zamykaniem i otwieraniem firm, na przemian wśród małżonków, a i tak mało kto liczy na emeryturę obecnie i liczy na siebie. 

Działalność nierejestrowana miałaby być wyższa? Przecież to zaburzyłoby całą konkurencję. 

Tjaa, otwieranie firm na małżonka. Chyba gówno biznesików, które niezależnie od tego ile wynosiłļy ZUS to by oszukiwały. 

Idź z tymi bredniami stąd.

Super czyli jednak da się zredukować do kilkuset zł bez krachu. ;) Co za problem zrobić to na stałe na poziomie paruset zł, z dobrowolną rezygnacją ze świadczeń?
O tym wszystkich ulgach wiem, bo środowisko wokół mnie ciągle z tego korzystało, jeśli mogło i to jest prowizorka, która i tak doprowadziła większość do pracy za granicą. 
Rozwiązanie które było proponowane jest jeszcze lepsze dla budżetu i zmniejszenia biurokracji, ale wszystko byle gnębić nie swoja opcję. 

Bo to tylko czasowe - żeby obnizyć próg wejścia.

Problem ze zrobieniem tego na stałe to jest ska∂ wziąć 220-230 miliardów złotych na emerytury. Jak tego nei rozumeisz to nie mamy o czym rozmawiać, bo po prostu powtarzasz żałsone konfiarskie kłamstwa. 

No więc słucham - skąd 220 miliardów na emerytury? 

Propozycje budżetowe Konfy są dla kretynów. Dla bezmyślnych jełopów. :) 

Kto chce niech bije się z ideami sam, ponieważ jest to dostępne do znalezienia. W przeciwieństwie do innych polityków, Konfa z Mentzenem nie wyskakuje z pomysłami w czasie kampanii wyborczej, w samochodzie, lecz mają lata nagrań. Lecz dzienniakrze zamiast szukać zrozumienia, szukają kontrowersji do nakręcenia.

Czemu kłamiesz?

Czemu ty nie szukasz zrozumienia? Czemu nie rozumiesz przekazu? Czemu nie rozumiesz ducha wartości jaki nam przyświeca? Czemu skupiasz się na kontrowersjach i kłamstwach Konfy? 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Dobra kończę, a kto chce może googlować pełne wypowiedzi, media zawsze kręcą narracje pod siebie.

Nie. To po prostu ty powtarzasz konfiarskie kłamstwa, bo zamiast myśleć i weryfikować dałeś się im upupić. 

Kręcisz narrację pod memcena zamiast myśleć krytycznie, co widać wyraźnie w tym wątku, gdzie się całkowicie pogubiłeś i nawet nie podjąłeś próby wyjaśnienia jak 300 zł miesięcznie ma pokryć zobowiązania na emerytury. Odnieś się do tego wprost bez owijania i pieprzenia o przekazach albo "ić stont". 

• Upvote 3
Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

Tak jako dodatkowa opcja, obok zwykłego małżeństwa... To było główne założenie, które wycinano w propagandzie medialnej...

Dostałeś całościowy cytat ze strony, która jest w archiwum, strony którą zrobiła Konfederacja i jeszcze próbujesz czemuś zaprzeczać... To co tam jest napisane, to ewidentne przedkładanie prawa kanonicznego nad prawem polskim, co jest z automatu niezgodne z konstytucją. Prawo wadliwe już w samym założeniu.

7 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Dokładna kwota miała zależeć od potrzeb... 

Co dalej nie zmienia faktu, że chciałbyś, żeby przedsiębiorcy płacili daninę na coś z czego potem nie będą mieli kompletnie nic. Myślisz że jak ktoś coś takiego by wprowadził czyli "dojenie jeleni" to ktoś inny by to potem zakończył?

Nie wiem jakie masz doświadczenia np. z płatnymi pakietami służby zdrowia, ale Konfa też jest za tym, żeby zlikwidować składkę i opłacać sobie samemu. Nie wiem czy wiesz, ale w niektórych przychodniach jest już całkiem sporo pacjentów opłacających takie dodatkowe pakiety, które miały przyspieszać wizyty, dawać pierwszeństwo itd. i wiesz co? Im więcej ludzi z takimi pakietami, tym bardziej zaczyna to wyglądać tak samo jak na NFZ. 

Tak samo będzie za takim "genialnym" pomysłem dotyczącym emerytur. Do części ludzi nie dotrze że te 300 zł nie da im nawet minimalnej emerytury w przyszłości i nie będą odkładali nic, a potem będą jojczyć, że muszą pracować do usranej śmierci. Część nie będzie odkładała bo "jeszcze zdąży" po czym np. trafi się sytuacja, w której powinni dostać rentę i już sobie nie odłożą na emeryturę. Część sobie będzie odkładała, ale za mało, żeby potem z czegoś żyć, a ci co nawet odłożą więcej, to potem mogą się zdziwić jak się okaże że pożyją dłużej niż przewidywali. Ogólnie system, który albo drastycznie skróci długość życia z różnych względów, albo wygeneruje biedotę, żebraków i ogólnie ludzi w bardzo złym stanie psychiczny, społecznym i zdrowotnym na starość. Brawo. 

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

W jaki sposób te 300 zł pomoże w załataniu dziury budżetowej w FUS, skoro AKTUALNIE WYNOSI 65 MLD ZŁ, A PO ODEJŚCIU PRZEDSIĘBIORCÓW Z TEGO SYTEMU WYNIESIE 95 MLD ZŁ?

A w jaki sposób pomaga dalesz opłacanie tego przez drobnych przedsiębiorców, których miałoby potem utrzymać na emeryturze? Dziura tylko rośnie. 

Działalność nierejestrowana miałaby być wyższa? Przecież to zaburzołby całą konkurencję. 

Dlatego nie ulgi, lecz jednakowe warunki. Takie nierejestrowane to nadają się co najwyżej na usługi, bez kosztów materiału. 

Bo to tylko czasowe - żeby obnizyć próg wejścia.

Małe firmy się zmieniają, ale będąc w dużym mieście i może jeszcze w korpo nie będziesz miał pojęcia o co chodzi. ;) 
Co z osobami zmieniającymi branżę?
Co tymi, co chcą po prostu utrzymać rodzinę, a nie tylko rosnąć w nieskończoność?
Co z osobami które prowadziło działalność na samozatrudnieniu u swojego pracodawcy? (np. kurierka i ratownicy medyczni)

Problem ze zrobieniem tego na stałe to jest ska∂ wziąć 220-230 miliardów złotych na emerytury. Jak tego nei rozumeisz to nie mamy o czym rozmawiać, bo po prostu powtarzasz żałsone konfiarskie kłamstwa. 
No więc słucham - skąd 220 miliardów na emerytury? 

Zmniejszeni ilości emerytów oraz administracji raczej tylko w tym pomoże. Widzisz ciągnięcie ubezpieczeń społecznych tak jak są w nieskończoność? Bez szans na reformy?

Propozycje budżetowe Konfy są dla kretynów. Dla bezmyślnych jełopów. :) 

Czemu kłamiesz?

Z tobą nie ma co się kopać, bo w ogóle nie próbujesz zrozumieć. :E 
Przecież mówię o długich wypowiedziach sprzed lat, a nie ulotce wyborczej pod prezydenta.

To tyle ode mnie, dyskusja z Tobą o polityce nie ma sensu, bo zasypiesz człowieka szmelcem do odniesienia się, a nawet jak wygrzebię nagrania to i tak nie odsłuchasz. 

Ciekawe jakie rozwiązania mają inne partie, bo jakoś w swoich kadencjach więcej szkodzą niż rozwiązują. 

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Ciekawe jakie rozwiązania mają inne partie, bo jakoś w swoich kadencjach więcej szkodzą niż rozwiązują. 

Nie maja zadnych, wszystkie propozycje maja byc bombardowane zebys sam doszedl do wniosku ze musi byc jak jest