Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, crush napisał(a):

Ależ oczywiście, że działa. Dopóki władza się nie zmieni i niezawisłe sądy nie przestają niezawiśle zwisać po naszej stronie. 🤗

To ze sa obszary w jakich to 'dziala' nie znaczy, ze wszedzie jest tak samo (i jest na to przyzwolenie). Sa ludzie, ktorzy zarabiaja dobre pieniadze za znajdowanie takich przekretow i kolokwialnie mowiac, wyrywanie chwastow. Czy to z funkcji publicznych, czy z prywatnych sektorow gospodarki.

Opublikowano
3 minuty temu, Qrdello napisał(a):

Kto? Kacz? :E przez chodnik, to może i jeszcze tak :D 

Kaczyński to widział barany skaczące przez płot we śnie.

Mówię o Niesiołowskim i podobnej hołocie.

1 minutę temu, offensive napisał(a):

Sa ludzie, ktorzy zarabiaja dobre pieniadze za znajdowanie takich przekretow i kolokwialnie mowiac, wyrywanie chwastow. Czy to z funkcji publicznych, czy z prywatnych sektorow gospodarki.

O. Czyli nie robią tego w imię elementarnej sprawiedliwości tylko pieniędzy?

To istnieje szansa, że pieniądze płyną z falą konkretnej narracji? I ten chwast to może być bardziej cierń w boku opłacającego?

Czy stawiamy na wiarę? Jak katol?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

wrzuć link żeby dało się przeczytać tu nie widać

Dlatego ci którzy popierają KO powinni namawiać Tuska do koalicji z konfederacja i zniszczenia PIS , potem jak już pisu nie będzie to mogą się rozejsc

Godzinę temu, crush napisał(a):

Niesiołowski. Patriota. :rotfl:

Prawie taki jak Kaczyński.

Akurat Stefan Niesiołowski zrobił dużo dobrego dla Polski i Polaków do 1989 roku , nawet nie poparł odwołania rządu Olszewskiego , gdzie PIS kłamliwie pokazywał w filmie ze niby on to poparł bo brał udział w spotkaniu gdzie tusk mówił panowie policzmy głosy

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Qrdello napisał(a):

Generalnie lubię czytać Twoje posty i rzeczowy się wydajesz, ale tutaj zwyczajnie nie masz racji. Po to się ustala zasady wydatkowania, żeby nie było opcji zajumania kasy - bo to jest kasa kowalskiego - a nie jakaś tam, leżąca na ulicy. Tyle i aż tyle. A czy to będzie kradzież kradzież, czy Piękna Kradzież bo jakiś Fransua spod Lidla dostał pracę na 2 miechy ... :E a może nie dostał? Mogę go podstawili? Skoro kombinują, to na całego...

Nie chcę wybielać jej winy, lecz nie uważam za stosowną karę wykluczenia we wyborach, akurat gdy ma szansę na wygraną, a konkrety oskarżeń są słabe, choć pewnie można się dogrzebać do lepszych. 
A czy jest to kreatywna księgowość to kwestia udowodnienia i oto mi chodzi, gdy pytam co jej zarzucają i jaki jest przebieg sprawy. Dobrze zakorzenione pozostałe środowiska i rząd mają pole do popisu, by w taki sposób prowadzić grę, a ja nie chcę temu przyklaskiwać.
Gdy ktoś robi zbiór przewinień dużych partii to potrafią wrzucić do aresztu tymczasowego, pod naciąganym pretekstem, a gdy znajdzie się nieścisłości i przekierowanie kasy na co innego, mimo że i tak dostaliby to nagle będą o tym trąbić, najlepiej w najgorszym momencie. Reszta w PE zapewne ma równie kreatywną księgowość, ale oni są sami swoi... Ba, czy jej przypadek zaowocuje większym śledztwem rozdawania środków w PE oraz uszczelnienie tego? A skądże, ten temat nie jest potrzebny, ani na rękę towarzystwu. ;) 
Po prostu chcę byś zobaczył jak krótkowzroczne jest cieszenie się z tego co robią Le Pen. 

Eh, gdy Owsiakowi machlojki udowodniają oraz wykręca się od pokazania dokumentów to wtedy tematu nie ma... Bo znowu, to właściwy człowiek, swój w grupie postkomuchów, wykreowany przez telewizję. Widzisz jak bardzo zależne to jest, kogo dotyczy oraz kogo nagłaśniają i jaką narrację robią? Kto ma narzędzia?

Ah, nie odczepię się od forum. :E 

Edytowane przez musichunter1x
literówka
Opublikowano
10 minut temu, crush napisał(a):

O. Czyli nie robią tego w imię elementarnej sprawiedliwości tylko pieniędzy?

To istnieje szansa, że pieniądze płyną z falą konkretnej narracji? I ten chwast to może być bardziej cierń w boku opłacającego?

Czy stawiamy na wiarę? Jak katol?

Nie, po prostu nie robia tego pro bono.
Robota jak kazda inna, ludzie dostaja wyplate pracujac jako audytorzy sledczy, lapiac wlasnie identyczne case'y jak case Le Pen. I tak, trzeba sie opowiedziec za jedna strona - tylko ten podzial to: zgodne z prawem/procedurami vs niezgodne. Bez wzgledu na polityke.

• Upvote 4
Opublikowano
28 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Dobra czas tu nie zaglądać przez jakiś czas.

Popieram bo po ośmiu latach słusznie minionych od takich głupot jak poniżej aż zęby bolą

29 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Ci w części sztuczni wrogowie potrafią trollować się. :E Za to maja problem, bo wielu w ich szeregach zaczęło wierzyć w tą wojnę partyjną i traktować ją coraz poważniej.

Komuna to też pewnie tylko takie szachy 2137D były 🤦‍♂️

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, offensive napisał(a):

Nie, po prostu nie robia tego pro bono.
Robota jak kazda inna, ludzie dostaja wyplate pracujac jako audytorzy sledczy, lapiac wlasnie identyczne case'y jak case Le Pen. I tak, trzeba sie opowiedziec za jedna strona - tylko ten podzial to: zgodne z prawem/procedurami vs niezgodne. Bez wzgledu na polityke.

Szkoda, że ten podział jest czysto teoretyczny.

Opublikowano

Do momentu, az ktos sprawdzi osobe ktora uwaza tak jak Ty. :E

Wtedy ten podzial staje sie bardzo realny i praktyczny, a Ty tracisz robote/pozycje i musisz sie bujac w sadzie, bo w zaleznosci skad i co ukradles, ktos moze sie z Toba sadzic. :)

Opublikowano
8 minut temu, Kris194 napisał(a):

Komuna to też pewnie tylko takie szachy 2137D były 🤦‍♂️

Paru swoich podstawić, wykluczyć tych ideowych i autentycznych oraz przejąć zasługi na swoje konto... Przepis na obecną sytuację :E 
A że potem o coś im poszło i zaczęli ujadać na siebie coraz bardziej to już ich prywata. Jestem ciekaw jak bardzo góra PISu wierzy w tą swoją propolskość, bo w koalicji nie muszą udawać.  

Opublikowano
6 minut temu, offensive napisał(a):

Do momentu, az ktos sprawdzi osobe ktora uwaza tak jak Ty. :E

Wtedy ten podzial staje sie bardzo realny i praktyczny, a Ty tracisz robote/pozycje i musisz sie bujac w sadzie, bo w zaleznosci skad i co ukradles, ktos moze sie z Toba sadzic. :)

Ty wierzysz w ideały w które nie wierzą ludzie wykonujący te funkcje.

Do wszystkiego co związane jest z władzą i pieniędzmi tej skali idzie 90% gnid na 10% ideowców.

I realny podział nie jest po linii sprawiedliwości, tylko interesów. Więc tak. Te sprawy zawsze będą polityczne. Z obu stron.

Opublikowano
Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

Jest to powiązane z plagą narracji o prorosyjskich ludkach, generowanych gęsto przez media związane daną stroną medalu. Gdyby coś wyjątkowo mocno śmierdzi, teoretycznie mocnymi dowodami to potrafią to maskować, bo to przecież reputację naszym.

ALe nie ma żadnego powiązania z prawem krajów unijnych, ani systemem prawnym tych krajów...

Pytam się o konkrety i przebieg sprawy, nie ciebie, lecz w całej tej dyskusji. Wtrąciłeś swoje 3 grosze, skupiając się na utarczkach, nie czytając tego co pisałem wcześniej.

Skierowałeś to do mnie, a nie do wszystkich. Czytałem co napisałeś wcześniej,. ale to wszystko są Twoje puste założenia. 

I pytam się o te szczegóły oraz co wykonywali za te pieniądze. W linkowanych artykułach padało m.in. o zatrudnianych ochroniarzach. I sam pisałem czytając je, że przeznaczano te środki na działalność partyjną. I znowu jakie to były konkrety ich skala oraz przeznaczenie. Coś tak sądzę, że w oczach wyborców tylko tym zyskają, ponieważ wyglądają na partię, która próbowała ratować się funduszami z PE, aby móc jak najsprawniej działać, przez co niby widać że brakowało im finansowania. 

Sąd tej oceny dokonał. 

Czemu ktoś miałby Tobie przedstawiać te konkrety? Serio, skąd takie założenie?

Zapewne we francuskich mediach jest dokładniejszy opis tej sprawy, ale czemu uzurpujesz sobie kompetencje do oceny tego czy ona złamała prawo czy nie? Szczególnie, że nie znasz prawa francuskiego, nie znasz prawa w ogóle, nie wiesz jakie dowody przedstawiono, ani jakie było ich stanowisko dotyczące tych dowodów.

Skąd to przekonanie, że ty zza tego komputera możesz dokonać racjonalnej oceny tego co się stało? 

Już widzę jak wszystkie oszustwa tak ścigają. Nie bądźmy naiwni, ale cieszysz się bo biją tych co trzeba. ;) Wtedy mniejsza o to że śmierdzi to na kilometr. 

No, a ja widzę. Tylko, że ja wiem jak system działa, a ty sobie czynisz założenia w oparciu o własne - błędne skądinąd - przekonania.

O nich będziesz słyszał najwięcej, bo czerpiesz wiedzę tylko z jednej strony medalu. To tak jakby z Republiki miałbym wyciągać wnioski o przekrętach PISu. 

Widzę, że nie warto rozdrabniać się nad tym co piszesz, bo wtedy schodzi to na manowce i paplanie o niczym, a jestem tu, aby doprecyzować co innego.

Absolutna bzdura. 

Właśnie w tym rzecz, że jak będzie info przekrętach innych polityków - będę to tak samo krytykował.

To właśnie ty zachowujesz się tak jak mnie o to oskarżasz (tzw. projekcja). Sakzano polityków, bliskich Twoim poglądom, więc doszukujesz się wszystkiego, aby tylko sobie ich usprawiedliwić. Ona została skazana przez sąd. To powinno kończyć temat. Nie masz kompetencji wystarczających do oceny tego wyroku sądu. ani wiedzy.

Edit. W artykule było ~3 miliony euro przez 12 lat, wychodzi 20800 euro miesięcznie na asystentów, gdzie jakaś część z nich robi coś innego, według PE niezgodnego z założeniami.

Oni w ogóle nie byli faktycznie asystentami tych osób, których mieli być asystentami. Przestań ich usprawiedliwiać. I to w tak głupi sposób. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Od prawie 10 lat jestem audytorem sledczym, wiec mysle ze moge miec 'zblizone' idealy do innych osob w moim zawodzie.

Taka oto dyskusja. Wiesz lepiej, wiec spoko, wiedz lepiej. 

Edytowane przez offensive
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, Camis napisał(a):

No ale o ile dobrze zrozumiałem to zakaz startu w wyborach i odebranie praw obywatelskich nie podlega apelacji... Czyli nawet jak wygra w apelacji to zakaz dalej będzie obowiązywał. 

Jak to ma się do prawa obrony?. 

Wydaje mi się, że to jest źle przetłumaczone.

Te zakazy chyba stanowią środki nałożone natychmiast i są one obowiązujące - na nasze będzie to rygor natychmiastowej wykonalności.

Natomiast apelacja może trwać np. 2 lata i nie zdążyć się wypowiedzieć w tej kwestii. Ale nie mam pewności, bo mogą być odrębności systemowe. 

Dla mnie nie liczy się ile, tylko po co oraz jak. Te środki i tak WYDALIBY, jedynie spędzili je na to czego potrzebowali bardziej, niż człowieka od papierkowej roboty w PE, gdzie to i tak fasada, gdzie mało kto coś robi, bo głosowania tam nie mają zbytniego znaczenia.

Czyli mogliby ukraść te pieniądze, żeby tylko wydawali je zgodnie z Twoimi poglądami? Prawo nieważne? Ważne co ty sobie myślisz? 

Przecież to jest nie tylko niepoważne, ale szalenie głupie. Jak mamy Cię traktować poważnie? 

54 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Dobra czas tu nie zaglądać przez jakiś czas.

Dobry pomysł. W międzyczasie popracuj nad tym, żeby Twoje słowa przekazywały Twoje myśli jaśniej. A poza tym także nad tym, żebyś nie był hipokrytą co pozwala kraśc, byleby kradli "nasi". :0 

26 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Eh, gdy Owsiakowi machlojki udowodniają oraz wykręca się od pokazania dokumentów to wtedy tematu nie ma... Bo znowu, to właściwy człowiek, swój w grupie postkomuchów, wykreowany przez telewizję. Widzisz jak bardzo zależne to jest, kogo dotyczy oraz kogo nagłaśniają i jaką narrację robią? Kto ma narzędzia?

I znowu internetowe brednie. 

Owsiakowi nie udowodniono machlojek. A dokumenty, co do których prawo go zobowiązuje do pokazywania - pokazał.

Kolejny raz pokazujesz, że wierzysz w każde internetowe brednie. Nawet od tak żałosnych typów jak MatkaKurka. 

8 minut temu, offensive napisał(a):

Od prawie 10 lat jestem audytorem sledczym, wiec mysle ze moge miec 'zblizone' idealy do innych osob w moim zawodzie.

Taka oto dyskusja. Wiesz lepiej, wiec spoko, wiedz lepiej. 

Nie ma sensu dyskutować z tą jednostką. Nigdzie nie był, nic nie widział. Ale wydaje mu się, że wie. 

• Upvote 2
Opublikowano

No dostanie 3k kary :rotfl2:

Cytat

Były szef CBA nie stawił się przed Komisją ds. Pegasusa. Jest reakcja śledczych

Komisja śledcza ds. Pegasusa zwróci się do Sądu Okręgowego w Warszawie o ukaranie grzywną b. szefa CBA Andrzeja Stróżnego za niestawiennictwo przed komisją oraz doprowadzenie go na przesłuchanie.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/byly-szef-cba-nie-stawil-sie-przed-komisja-ds-pegasusa-reakcja-sledczych/953mrgs

Zaorać te pseudo komisje. 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Kris194 napisał(a):

Ogromny szacunek dla Pana Senatora. Trzeba mieć dużo siły i zaparcia, żeby tak orać tą administrację przez tyle godzin

Trzeba mieć coś z głową nie tak.

I jakby to był Trumpista to byś się ze mną zgodził. xD