Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Ciekawe jak tam “zasiedzeni” Polacy którzy na niego głosowali jak będzie czekała ich deportacja :E Ależ będzie kwik :)

Polaków mających karty stałego pobytu USA czy mających już amerykańskie obywatelstwo obok polskiego nie wywali.

16 godzin temu, Asag napisał(a):

I mówią to ludzie którzy usprawiedliwiają kapusi z KO i ludzi którzy robili wszystko aby blokować pieniądze z KPO tylko dlatego że to nie oni byli przy władzy. I jakież to zmiany i ustawy wprowadziło KO że nagle pieniążki odblokowano? Żadne? I to jest dopiero zakłamanie i hipokryzja. 

Przepraszam, że dopiero dzisiaj odnoszę się do twojej wypowiedzi, ale musiała mi gdzieś umknąć. 

Wracając do meritum, porównujesz to co robili europosłowie KO w parlamencie europejskim, który jest jakby na to nie patrzeć także naszym parlamentem do którego wybieramy przedstawicieli, i co PIS robił przed 2015 rokiem non stop, do donoszenia/skarżenia nie wiem wybierz sobie, na Polskiego premiera i ministra spraw zagranicznych, czyli w pewnym sensie na Polski rząd a co za tym idzie na kraj, do przedstawicieli przyszłego rządu, sojuszniczego ale jednak obcego mocarstwa? Nie można pomiędzy tymi przypadkami stawiać znaku równości, i tak jak nigdy nie miałem pretensji do PiS-u za skargi i konferencje prasowe ich europarlamentarzystów w PE za rządów Tuska, tak nie widziałem niczego złego w skargach PO w czasach rządów PiS-u, ale to obecnie to obrzydliwy serwilizm i próba obalenia rządu własnego kraju (bo do tego prowadzą obecne krzyki co głupszych pis-owcow i konfederatów o dymisje rządu bo wygrał Trump) przy pomocy władzy innego kraju (nawet bliskiego sojusznika), a to już kiedyś u nas grali, tylko obiekt westchnień zmienił miejsce na kompasie ze wschodu na zachód. 

Mi osobiście osoby pana Tarczyńskiego z PIS czy Berkowicza z Konfederacji, kojarzą się z posłem na sejm w XVIII wieku, ktory pisał do Katarzyny II donosy. Tacy ludzie powinni zostać poddani publicznemu ostracyzmowi, a ich kariery polityczne przekreslone raz na zawsze. Przypomnę tylko jesteśmy suwerennym państwem, krajem członkowskim EU a nie kolejnym stanem USA, rząd w naszym kraju wybierają obywatele, i mam nadzieję że za to co zrobił pan Tarczyński et consortes, ich partie zapłacą przy urnach wysoką cenę a ich przeciwnicy polityczni będą to przypominać Polakom na każdym etapie kampanii wyborczej.

A nakręconym Trumpowskim lizidupom z PiS i Konfederacji, przypominam taki termin z historii "Konfederacja targowicka" :witojcie2:

Edytowane przez Maciek.
drobna korekta

32 minuty temu, Maciek. napisał(a):

mam nadzieję że to co zrobił pan Tarczyński et consortes, ich partie zapłacą przy urnach wysoką cenę a ich przeciwnicy polityczni będą to przypominać Polakom na każdym etapie kampanii wyborczej.

Tarczyński to wśród PiS-iorów jeden z niewielu w tej partii, który umie w języki. Najlepsze jest to, że jego głupoty wygadywane po angielsku słyszy cały świat i mają ubaw z tego, jakim głupkiem, błaznem i klaunem jest Tarczyński, tu może polecieć srogi czarny PR na PiS. 

@Camis ATi miało własne faby , 2006 wykupienie przez AMD , 2008 ogłoszony plan wydzielenia "odlewni" - ATiC (czyt. GloFo) , 2012 AMD zbywa ostatnie 14% udziałów.

@trepek GloFo na tym bardzo skorzystało , gdyby AMD nie pozbyło się fabów ATi modernizując narzędzia i przy tym nie upadając , to dzisiaj mogło by być bardzo ciekawie.

@TheMr. Intel tyle czasu grzebał dodając kolejne plusy , że TSMC inwestując w najnowsze narzędzia spija obecnie śmietankę (klientela wali do nich drzwiami i oknami).

Panowie , ważne jest to że narzędzia EUV (czyt. naświetlarki) produkuje jeden i jedyny ASML.