Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ja kręcę aferę ze gość nie potrafi się kontrolować i wytrzymać 1,5h bez wciągania jakiegoś gówna. 

Czemu do tego się nie odnosisz tylko wkładasz mi w usta coś czego nie napisałem? :) 

Tzn, czego dokładnie?

• Like 1
Opublikowano

Strona uśmiechniętej Koalicji obywatelskiej ma problem z papierosami a nie widzi problemu ze ich kandydat może brać jakieś narkotyki dopalacze lub psychotropy, bo jako jedyny z 13 kandydatów zachowywał się totalnie nienaturalnie , widziałem coś takiego u ludzi którzy byli uzależnieni 

• Confused 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Winter napisał(a):

Bzdura. W innych debatach zarzucano mu, że jest ospały i zmęczony. Nikt nie uwierzy, że Trzaskowski bierze narkotyki. Nie powielaj pisowskiej narracji.

Tutaj mozna powielać tylko POwską!!!!!

Hurr durr 

PISIORZE

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Nigdzie do tej pory nie powiedziałem - że wygląda to dobrze

(...)

- Za to beton pierwszej strony może jedynie używać hurr durr argumentu, że straszna nikotyna

Nie, można po prostu użyć argumentu, że nawrocki jest pajacem, który nie umie się zachować. 

Cytat

A to nie jest dobra oznaka, że twój syn będzie umiał się bić i obronić swoją osobe w szkole? No chyba że będzie tą osobą, która chodzi i każdego łoi, ale to juz przyrównywanie tego do prezydenta to gruba rpzesada

Uprawiałem sporty walki, w tym kick boxing wiele lat. Nigdy nie chodziłem lać się na ulicy/na polu, nie robiłem ludziom krzywdy i NIE ŁAMAŁEM PRAWA. Za to co robił nawrocki groziło więzienie, ale takim prostakom jak ty to imponuje. Poza tym ustawka w lesie to nie jest obrona, to jest czerpanie przyjemności z okładania twarzy innych ludzi, czerpanie przyjemności z najprostszych instynktów jak u ludzi jaskiniowych oraz jednoczesne robienie innym ludziom krzywdy. 

Cytat

Masz poziom logiki życzeniowego przedszkolaka

Pomijając już, że wszyscy wyborcy platformy to nieskazitelni rycesze, to tak, Nawrocki powinien najlepiej od razu ustąpić z kandydatury

Nie, to jest po prostu logiczne. Dlaczego osoba, wobec której nie ma podejrzeń, że coś bierze miałaby teraz musieć oczyścić swoje imię? Oczyścić z czego? Czy wątpliwości zaistniały wobec osoby, które coś wciągała, czy wobec osoby, która niczego nie wciągała? To jest bardzo prosty przykład odwracania kota ogonem, ale ty tego nie rozumiesz. Czego mógłbym wymagać od gościa, który nie umie napisać po polsku słowa "rycerze" a wcześniej aktywnie bronił ludzi po podstawówce i błędnie przypuścił, że skoro na nawrockiego głosowało nieco ponad 50% wyborców po podstawówce, to cała reszta przypadła Trzaskowi. Gościu, nie jesteś dla mnie towarzyszem do dyskusji, nigdy nie będziesz. Pozwolę sobie już tobie nie odpisywać. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie, można po prostu użyć argumentu, że nawrocki jest pajacem, który nie umie się zachować. 

Nie, to jest po prostu logiczne. Dlaczego osoba, wobec której nie ma podejrzeń, że coś bierze miałaby teraz musieć oczyścić swoje imię? Oczyścić z czego? Czy wątpliwości zaistniały wobec osoby, które coś wciągała, czy wobec osoby, która niczego nie wciągała? To jest bardzo prosty przykład odwracania kota ogonem, ale ty tego nie rozumiesz. Czego mógłbym wymagać od gościa, który nie umie napisać po polsku słowa "rycerze" a wcześniej aktywnie bronił ludzi po podstawówce i błędnie przypuścił, że skoro na nawrockiego głosowało nieco ponad 50% wyborców po podstawówce, to cała reszta przypadła Trzaskowi. Gościu, nie jesteś dla mnie towarzyszem do dyskusji, nigdy nie będziesz. Pozwolę sobie już tobie nie odpisywać. 

Może najlepiej to wcale sie nie wypowiadaj :rotfl2:

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Spl97 napisał(a):

Od dłuższego czasu jest jakiś dziwny i ma takie odpały.

Wybacz, że moje standardy nie sprowadzają się do #ByleNieTen. I że chciałbym wiedzieć czy ta dwójka niewybieralnych kmiotków to nie wybór między dresem, a ćpunem.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, crush napisał(a):

Wybacz, że moje standardy nie sprowadzają się do #ByleNieTen. I że chciałbym wiedzieć czy ta dwójka niewybieralnych kmiotków to nie wybór między dresem, a ćpunem.

Przepraszam bardzo, ale w ten sposób można prześwietlać ich bez końca. Nie ma żadnych podstaw by twierdzić, że Trzaskowski jest ćpunem a Ty chcesz wiedzieć, czy on nie ćpa. To może zróbmy koncert życzeń, ja bym chciał wiedzieć jakie mają IQ, niech poddadzą się testom IQ na żywo, może na kanale zero albo u Mentzena. Póki co to nawrocki coś wciągał i mógłby się oczyścić z podejrzeń, jakoby było to coś narkotycznego. Napisz mi proszę dlaczego uważasz, że Trzask może być ćpunem. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Przepraszam bardzo, ale w ten sposób można prześwietlać ich bez końca. Nie ma żadnych podstaw by twierdzić, że Trzaskowski jest ćpunem a Ty chcesz wiedzieć, czy on nie ćpa. To może zróbmy koncert życzeń, ja bym chciał wiedzieć jakie mają IQ, niech poddadzą się testom IQ na żywo, może na kanale zero albo u Mentzena. Póki co to nawrocki coś wciągał i mógłby się oczyścić z podejrzeń, jakoby było to coś narkotycznego. Napisz mi proszę, dlaczego uważasz, że Trzask może być ćpunem. 

Oczywiście. Test na IQ również popieram. Ale zaraz po badaniach na obecność środków we krwi. 👍🏻

I tak. Kandydat na prezydenta powinien być prześwietlony od góry do dołu. Sondowany analnie niczym porwani przez kosmitów w popkulturze.

Chwilowo nie zakładam nic, bo czekam na odpowiedź Trzaskowskiego.

Jak się nie zgodzi to będę zakładał, że ma coś do ukrycia.

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja kręcę aferę ze gość nie potrafi się kontrolować i wytrzymać 1,5h bez wciągania jakiegoś gówna. 

Nawet Duda potrafił się kontrolować i nie pokazywać swojego nałogu publicznie. Akurat Duda lubił palić papierosy, wkrótce po objęciu prezydentury rzucił te papierosy w cholerę :P.

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano
Teraz, crush napisał(a):

Oczywiście. Test na IQ również popieram. Ale zaraz po badaniach na obecność środków we krwi. 👍🏻

I tak. Kandydat na prezydenta powinien być prześwietlony od góry do dołu. Sondowany analnie niczym porwani przez kosmitów w popkulturze.

Chwilowo nie zakładam nic, bo czekam na odpowiedź Trzaskowskiego.

Jak się nie zgodzi to będę zakładał, że ma coś do ukrycia.

Nie odpowiedziałeś na pytanie, co wg Ciebie wskazuje na to, że Trzaskowski jest narkomanem? 

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
26 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Tzn, czego dokładnie?

Gumy nikotynowej, snusa, koki, obojętnie. Prezydent musi być dyplomatą, a nie prymitywem, który nie potrafi się kontrolować. Polecam zapoznać się z kompetencjami prezydenta a nie betonować się poglądami partyjnymi. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Voodoo2 napisał(a):

Ciekawe czy ktoś kogoś przekonał dziś, btw. nie pytam żadnego z Was :E

No mnie przekonał Nawrocki... do jeszcze większego namawiania wszystkich dookoła, żeby glosowali na Trzaska :) Nawrocki to po prostu niebezpieczny typ mogący mieć wpływ (jak zostanie nie daj Panie Boże Prezydentem) na przyszłość kraju. To takie połączenie twardego Ziobro ale nie metodami prawnymi lub quasi prawnymi tylko siłowymi. Mieszanka wybuchowa: porąbany PiS widzący wszędzie wrogów + silny facet (jak sam o sobie mówi Nawrocki), który u boku groźnych gangusów brał udział w bójkach, jest zamieszany w sprawę kamienicy itp. To nie będzie prof. Lech Kaczyński czy prawnik z UJ Andrzej Duda... A ostrzeżenie Dudka, który go dobrze poznał zalecam traktować bardzo poważnie bo akurat Dudek to kiedy trzeba było mocno jechał po KO i to nie jest jakiś fanatyk tylko intelektualista. Jak on mówi, że wie o czymś, ale nie może powiedzieć bo nie ma dowodów i że Nawrocki to jest bardzo niebezpieczny człowiek to ja mu wierzę bo sam mam takie obserwacje. Nieważne co on mówi, ale każdy ma jakąś intuicję i widzi po mowie ciała. 

Edytowane przez hubio
  • Like 3
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Obejrzałem CAŁĄ debatę i jeśli wg was trzaskowski wypadł dobrze lub OK to jesteście tępym betonem politycznym. Tak tragicznej debaty nie widziałem. Jedyny błąd Nawrockiego to ten snus, poza tym jakieś riposty i przeciętne argumenty, żadnego wow. Ale to co zrobił Rafał "nie prawda" Trzaskowski to kompromitacja. Pytania przygotowane od sztabu - tragedia. Podłożyli go na minę kilka razy

• Like 1
  • Haha 3
  • Confused 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

który najpewniej rozda ułaskawienia półświatkowi 3miejskiemu oraz pisowskiemu. Wśród znajomych widzę ten sam trend, nie chcieli głosować w II turze a teraz wszyscy idą za Trzaskiem, bo nie chcą oglądać patusiarza w tv przez 5 lat. 

Trzaskowski zadał mu proste pytanie: czy deklaruje Pan Panie Karolu, że nigdy nie ułaskawi żadnego polityka? Opd. była prosta: TAK lub NIE. Nawrocki zaczął kluczyć. :) A Trzasku zadeklarował, że nie ułaskawi nigdy żadnego polityka bez względu na to z jakiej partii się będzie wywodził.

Moim zdaniem Nawrocki jest naprawdę bardzo, bardzo złym kandydatem na ten urząd. Kwestie polityczne z którymi się nie zgadzam to jedno, ale te cechy osobowościowe i przeszłość to jest jakaś porażka. On jest strasznie nienaturalny z tym uśmiechem. Tam widać, że pod głową to jest jakaś mega nienawiść. Jak sam pisałem i tu też już pisano Duda wydawał się 100x sympatyczniejszy od Nawrockiego. Ok w kwestiach politycznych wiadomo co zrobił, choć jednak tą pierwszą ustawę ziobrową, która miała całkowicie zaorać wymiar sprawiedliwości zawetował (jak były marsze KODu), ale nie wiem jak to ująć - to był człowiek, którego się nie bałem... Nawrocki jest typem człowieka z którym bym bał się mieszkać na jednym piętrze, a co dopiero, żeby był Prezydentem... Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucia, ale on ma mowę ciała gangusów. Po prostu - gangsterów.

1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Sztab Rafała Trzaskowskiego znów strzelił sobie w kolano

Bzdura!

Karol Nawrocki wezwał w sobotę Rafała Trzaskowskiego, by razem poddali się testom na obecność narkotyków w organizmie. 

Niech k. spie....a ! To on wyglądał jakby walił kreskę, a teraz wzywa do jakiegoś sprawdzania???

Pamiętajmy o tym, że poszczególne rodzaje narkotyków utrzymują się w organizmie przez różny czas. Marihuanę i haszysz można wykryć przez okres 5-20 dni, amfetaminę w czasie 1-3 dni od momentu zażycia, morfinę i heroinę 2-3 dni, a kokainę 1-4 dni.

To nie Trzasku ma udowadniać, że nie jest pod wpływem tylko on!!!

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Fatality napisał(a):

Obejrzałem CAŁĄ debatę i jeśli wg was trzaskowski wypadł dobrze lub OK to jesteście tępym betonem politycznym. Tak tragicznej debaty nie widziałem. Jedyny błąd Nawrockiego to ten snus, poza tym jakieś riposty i przeciętne argumenty, żadnego wow. Ale to co zrobił Rafał "nie prawda" Trzaskowski to kompromitacja. Pytania przygotowane od sztabu - tragedia. Podłożyli go na minę kilka razy

:rotfl2:

To ty jesteś betonem politycznym. Nawrocki ledwie panował nad emocjami i ciągle popełniał błędy merytoryczne - takie do zapamiętania. 

Trzaskowski mimo wszystko był lepszy.

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
2 godziny temu, crush napisał(a):

No to jaki problem stawić się na te testy i uciąć PiSowską narrację?

Ano taki problem, żeby nie dać się wciągnąć w sytuację, że to Karolek rozdaje karty choć on wyglądał jakby wciągał!!! Niech sobie zrobi ten test jak chce bo TO ON MUSI COŚ UDOWODNIĆ, a nie Trzasku

2 godziny temu, crush napisał(a):

Sprawa jest bardzo prosta. Jeśli Rafau się nie zgodzi to po za stricte POwską bańką NIKT nie będzie mówił o tym, że Nawrocki coś brał. Za to wszyscy będą mówili o Trzaskowskim który ma coś do ukrycia.

Nie, nie prawda... Będą mówić, że nie był pod dyktando gang.....a!

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Sztab Rafała Trzaskowskiego znów strzelił sobie w kolano

Karol Nawrocki wezwał w sobotę Rafała Trzaskowskiego, by razem poddali się testom na obecność narkotyków w organizmie. 

Pamiętajmy o tym, że poszczególne rodzaje narkotyków utrzymują się w organizmie przez różny czas. Marihuanę i haszysz można wykryć przez okres 5-20 dni, amfetaminę w czasie 1-3 dni od momentu zażycia, morfinę i heroinę 2-3 dni, a kokainę 1-4 dni.

Niech się podda badaniu zachowanie Trzaskowskiego znamionuje że mógł coś brać , ja pracowałem jako wolontariusz na rzecz osób uzależnionych stąd ta wiedza

Też się poddaj badaniom przy okazji, bo ewidentnie coś ci szkodzi.

• Confused 1
  • Upvote 10
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To ty jesteś betonem politycznym. Nawrocki ledwie panował nad emocjami i ciągle popełniał błędy merytoryczne - takie do zapamiętania. 

Trzaskowski mimo wszystko był lepszy.

Nie idę na wybory bo nie zagłosuję na pisiora ale trzeba być ślepym sorry. Rozumiem mieć inne przekonania i poglądy, itd ale tutaj był dramat. Trzaskowski miał dużo fałszywych danych (zweryfikowane przez demagoga) + tragiczne pytania dla Nawrockiego, które były na rękę Nawrockiemu - tu widzę największy absurd. Wyglądało jak sabotaż, tym bardziej żę miał przekonać elektorat prawicowy a tutaj jakieś powoływanie się, że Soros jest super gościem, albo komunista Sanchez z Hiszpanii.

Dobra, każdy moze mieć inny punkt widzenia. Ale co odwala Giertych ostatnio? :E X coś szwankuje dzisiaj ale co chwile wywala mi posty o Nawrockim i dzisiaj chyba już było z 20 o tym, że Nawrocki to ćpun. Kolejny sabotaż. 

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jakieś miesiąc, dwa miesiące temu pisałem po dyskusji z Gordonem na temat składki zdrowotnej, że być może nie pójdę na te wybory, pierwszy raz w życiu. Pan Nawrocki dosłownie po 2 debatach kiedy go obejrzałem zrobił na mnie tak fatalne wrażenie, że nawet jak będę miał 38st gorączki tego 01.06, a na dworze będzie szalała wichura to zwlokę się z łóżka, żeby głosować na Trzaskowskiego... PiS nigdy nie miał do niczego dobrych kandydatów, ale tym razem Kaczyński przebił wszystko co dotąd było. Sam Kaczyński jakby wystartował to wciąż byśmy mieli spór polityczny... W przypadku Karolka to już nie chodzi o kwestie polityczne tylko osobowościowe. On nawet jakby teraz zadeklarował obniżenie mi wszystkich składek do zera to i tak bym głosował na Trzaska. Nie ufam temu Nawrockiemu za grosz. Boję się go i nie wyobrażam sobie, żeby został Prezydentem RP.

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
7 minut temu, Fatality napisał(a):

Dobra, każdy moze mieć inny punkt widzenia. Ale co odwala Giertych ostatnio? :E X coś szwankuje dzisiaj ale co chwile wywala mi posty o Nawrockim i dzisiaj chyba już było z 20 o tym, że Nawrocki to ćpun. Kolejny sabotaż. 

Giertych “myśli”, że elektorat koalicji jest tak betonowy jak Pisu, a to błąd. 

ten idiota powinien trafić na polityczny śmietnik już jakiś czas temu.

• Thanks 1
  • Upvote 6
Opublikowano
16 minut temu, hubio napisał(a):

TO ON MUSI COŚ UDOWODNIĆ, a nie Trzasku

No i chce udowodnić, razem z Trzaskiem.

Pytanie czy Trzasku się boi? 🤗

15 minut temu, Winter napisał(a):

Uwaga wszyscy, nie dyskutujemy z crushem dopóki nie przedstawi testów na obecność narkotyków :E 

Ja nikomu nie zarzucałem ćpania tak jak Nawrockiemu.

Podejrzewam, że Ty miałbyś z tym większy problem jako Polaczek na uchodźstwie w Holandii. xD

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, crush napisał(a):

Co nie zmienia faktu, że jeśli się nie zgodzi to przegrał na 150%.

A co ja dopiero mówiłem?

4 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Chyba tylko dla betonu.

Dla każdego normalnego człowieka jest już po wyborach, można jechać na tydzień w Bieszczady i za tydzień z czystym sumieniem zagłosować.

Z dedykacją dla takich osób jak chociażby crush:

W zdrowym ciele zdrowa dusza!
Hoc! Hoc! Hopsa! tylko śmiało!
Jeszcze Polska nie zginęła!
Co się stało, to się stało!
Jak Bóg da, to odbierzewa!
Hulaj dusza bez kontusza!
Kto nie z nami, to hołota!
Huha! Vivat »patriota«!

Rozum, wiedza, talent, praca
U nas, bratku, nie popłaca!
Postęp i cywilizacja
W kąt gdzie wchodzi do gry nacja!
I »guanem« wnet dostanie
Kto nie z nami, mocium panie.
Bo jest jedna tylko cnota,
Byś był, wasze, »patriota«!
Możesz kpem być i cymbałem,
Możesz dureń być siarczysty:
Byleś z mocą i zapałem
Kraj miłował macierzysty!
Co się stało, odstać może!
Jedno, drugie, trzecie morze...

Huha! Hopsa! Każdą nową
Myśl witamy krzyżem pańskim —
Precz z geniuszem Europy
Farmazońskim i szatańskim!
My o jedno tylko szlemy
Modły k’ niebu z naszej chaty:
By nam buty mogły śmierdzieć,
Jak śmierdziały przed stu laty...

Gdzieś tam jakiś Francuz wściekł się —
Bęc! Już sterczy na indeksie!
Ojciec święty siedzi w Rzymie,
Na plebanii ksiądz Walenty —
Wara, chłystku, mi tu wnosić
Swoje »ludzkie dokumenty«!
Londyn, Berlin i Warszawa
Niech ci krzyczy: sława! sława!
Chociaż wiem, jak ci zależy,
Abyś u mnie był przyjęty,
Ja ci domu nie otworzę,
Nie dla takiej on hołoty!
U mnie w duszy cnota leży —
Vivat skromność »patrioty«!

Hoc ha! Hopsa! Byle zdrowo,
Zdrowa dusza — zdrowe ciało!
Niechaj śmierdzi, jak śmierdziało,
Byle tylko narodowo!
Wolę polskie ..... w polu,
Niż fiołki w Neapolu!
Swojsko, polsko, po naszemu,
Hoc! Hoc! Hopsa! Tak, jak wtedy
Gdy nas naprzód tłukły Szwedy,
Potem Niemcy i Moskale —
Hoc! Hoc! Hopsa! Doskonale!
Po swojemu! Po staremu!
Lepiej dostać w łeb w kontuszu,
Niż we fraku natrzeć uszu!
Niechaj żyje stara cnota!
Daj nam dalej kisnąć Boże!
Jedno, drugie, trzecie morze —
Vivat »prawy patriota«!...

źródło: https://poezja.org/wz/Kazimierz_Przerwa-Tetmajer/26716/Patriota

Nie wiem co mnie bardziej przeraża, to jak prawdziwy jest ten wiersz czy to, że ma 127 lat...

• Thanks 1
  • Upvote 3