Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Zdzisiu napisał(a):

Nie bo za 2 lata będę głosować na partię Brauna i Korwina. 

I nic to nie zmieni, bo PiS musi się po przegranych wyborach rozpaść żeby coś się zmieniło. No, a na to sami nie chcecie pozwolić i podtrzymujecie duopol. :) 

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Dokładnie ten sam powód, co 3/4 (reszta beton totalny) osób które znam, deklarujących głosowanie na Nawrockiego. 

Patrząc na ten aspekt, czasem odnoszę wrażenie, że gdyby premierem był ktokolwiek inny, a Tuska nie byłoby w rządzie, to Rafał wygrałby te wybory ze sporą przewagą. 

Dokładnie, gdyby nie Tusk to ta druga tura była by mi zupełnie obojętna.

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, Zdzisiu napisał(a):

Nie

No to robisz jak moja Ś.P. babcie, którą radio M tak zmanierowało, że bezmyślnie oddawała głos na wskazanego kandydata. Tylko że ona była już wiekowa, niewiele kojarzyła i nie miała pojęcia co się dzieje poza kościołem.

Ty jesteś młody, wiesz co się dzieje, a mimo to chcesz oddać głos na kolesia, którego masz za nic, a który z dużym prawdopodobieństwem jest tępym bucem? Nie lepiej wstrzymać się od głosu? 

• Upvote 4
Opublikowano
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

No to robisz jak moja Ś.P. babcie, którą radio M tak zmanierowało, że bezmyślnie oddawała głos na wskazanego kandydata. Tylko że ona była już wiekowa, niewiele kojarzyła i nie miała pojęcia co się dzieje poza kościołem.

Ty jesteś młody, wiesz co się dzieje, a mimo to chcesz oddać głos na kolesia, którego masz za nic, a który z dużym prawdopodobieństwem jest tępym bucem? Nie lepiej wstrzymać się od głosu? 

Tylko po to żeby nie oddać całej władzy Tuskowi. Sądzę że ten typ jest śmiertelnie niebezpieczny dla całego kraju i trzeba go powstrzymać nawet jeśli metoda ma polegać na posadzeniu Nawrockiego na fotelu prezydenta. 

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano

wysłucham jeszcze w środę Mentzena, dla jasnosci nie dlatego, że planuje w przyszłości oddać na niego swój głos, ale to chyba jedyna osoba, która nie musi pchać się do koryta, pewnie tez analizuje jak tu coś ugrać w przyszlosci i chyba obecnie jedyna osoba, która może mieć pomysł na rozbicie duopolu. A brak POPISu otwiera szanse też innym partiom

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

Tylko po to żeby nie oddać całej władzy Tuskowi. Sądzę że ten typ jest śmiertelnie niebezpieczny dla całego kraju i trzeba go powstrzymać nawet jeśli metoda ma polegać na posadzeniu Nawrockiego na fotelu prezydenta. 

Kolego, ja też nie chcę oddać całej władzy Tuskowi, bo mam wylew na widok tego człowieka. Ale nie potrafiłbym oddać głosu na Nawrockiego - z prostego powodu. To, że koleś ma jakąś przeszłość (bo każdy ją ma), mam gdzieś (o ile w grę nie wchodzą wątki kryminalne albo nieobyczajowe) - niech Jaro nawala ze złości garami w kota, że wybrał sobie tego kolesia bez odpowiedniego prześwietlenia go.

Ale mnie drażni to, że ten buc, wiedząc że idzie do telewizji, gdzie będą go oglądać miliony Polaków, nie potrafi wytrzymać jednej godziny, bez perfidnego ładowania sobie jakieś snusa do pyska. Poziom kultury -100. Drażni mnie to, że idzie do Mentzena, i  będąc kandydatem na prezydenta, zachowuje się jak petent, doktorując mu i liżąc tyłek w co drugim zdaniu, a na końcu nie potrafi nawet wyczuć sytuacji i podaje Mentzenowi rękę w momencie, gdy ten siedzi. To też pokazuje, co Mentzen o nim sądzi. 

Oczywiście to Twój wybór, bo każdy ma do niego prawo, tak samo jak do opinii. Ale ja jestem w dość podobnej sytuacji, i z wyboru nie zagłosuję, bo wolę by prezydenta wybrali ludzie w pełni świadomi tej decyzji, niż ludzie głosujący na zasadzie mniejsze zło albo głosuję na tego żeby tamten nie wygrał. Takie jest moje zdanie. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Człowiek Legenda napisał(a):

W latach 2010-2014 Tusk był premierem i miał prezydenta z tej samej formacji. Co takiego wtedy zrobił, co było "śmiertelnie niebezpiecznie dla całego kraju"?

Podjął kilka decyzji niepopularnych, jak np. likwidacja OFE, które niestety służyło tylko i wyłącznie nabijaniu kasiory funduszom emerytalnym, czego ludzie nie są w stanie zrozumieć. Natomiast co się stało z kasą z OFE - to już temat odrębny. Generalnie jak były przedstawiciel handlowy jednego z OFE mógłbym kilka ciekawych historii opowiedzieć ;) 

Edit: ta, małe niedźwiadki z maczetami. Wolałbym się na gołe klaty bić z gorylem srebrnogrzbietym niż mieć przyjemność szarpać z tymi polskim niedźwiadkami.

Edytowane przez Kaczkofan
uzupełnienie komentarza
Opublikowano

Starałem się wstrzymywać z jakąkolwiek wypowiedzią na temat kandydatów, ale patrzę na ten cyrk no i już nie mogę. :E Człowiek może nie chcieć interesować się polityką, ale polityka interesuje się człowiekiem...

Kuwa ludzie, mamy do wyboru dwóch nijakich ludzi, wręcz dżuma i cholera we własnej osobie. Nijaki Trzask i tragiczny, o beznadziejnej przeszłości Nawrocki.

Seryjnie, Ci co będą głosować na Nawrockiego to narobią więcej szkody niż głosowanie na nijakiego, tęczowego Trzaska. Ja rozumiem, że niektórzy zazdroszczą UA komika na funkcji prezydenta i chcemy przebić tą zaszczytną rolę nominując na te stanowisko człowieka, który ma tak barwny życiorys, że pewnie jeszcze najlepsze przed nami? :E

Kuwa, kandydat na prezydenta a takie szambo wybija, że głowa mała. W tym PiS to seryjnie jest banda idiotów, że nie mają kogo wystawić. Ich rządy pokazały, że tam są sami niekompetentni ludzie, ale wystawienie Nawrockiego to tylko przebija. Toć to gorszy i głupszy kandydat od Dudy, który jest tragiczny. 

I ta logika niektórych mnie rozbraja - nie ważne jakie guano w szambie znajdziemy, głosuje na Nawrockiego bo Tusk !1111!111!111!  :E 

Pamiętajcie, że Prezydent musi głównie REPREZENTOWAĆ KRAJ za granicą, musi być dobrze prześwietlony bo to głowa Państwa... Co prawda guano może, ale jednak reprezentuje kraj na arenie międzynarodowej. 

A Nawrocki? Pożal się boże... 

Toć już Morawiecki byłby lepszym kandydatem ze strony PiSu :E

• Like 1
  • Upvote 8
Opublikowano

O Tusku

Swego czasu Janusz Kowalski i Zbigniew Ziobro w co drugim zdaniu wtrącali "Donald Tusk" i chyba stąd została zaszczepiona ta nienawiść do Tuska.

Tusk w rankingu zaufania wypada słabo, jego rząd również.

Dziś oglądałem ten wywiad z Tuskiem na Polsacie i utwierdzam się w przekonaniu, że on myśli coraz wolniej i się zacina. To jest mój zarzut do Tuska.

Tylko pytanie: jeśli nie Tusk, to kto miałby być premierem? Kosiniak-Kamysz?

Opublikowano (edytowane)

Sikorski właśnie powiedział to samo co Korwin ze artykuł 5 nie zobowiązuje członka NATO do obrony innego członka NATO jeżeli ten został napadnięty przez inne panstwo

Czyli Polska nawet jak Rosja ją zaatakuje to nikt nam nie pomoże , to już wiadomo co będzie jak wygra Rafał

Edytowane przez voltq
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, copyname napisał(a):

Toć już Morawiecki byłby lepszym kandydatem ze strony PiSu :E

Nie, każdy stary PiSowiec byłby spalony na starcie, ale znacznie lepszym kandydatem byłby Tobiasz Bocheński. 

Może i tak by przegrał, ale przynajmniej byłaby rozmowa o polityce, a nie snusach, kibolach, ustawkach i sutenerce. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, voltq napisał(a):

Sikorski właśnie powiedział to samo co Korwin ze artykuł 5 nie zobowiązuje członka NATO do obrony innego członka NATO jeżeli ten został napadnięty przez inne panstwo

Czyli Polska nawet jak Rosja ją zaatakuje to nikt nam nie pomoże , to już wiadomo co będzie jak wygra Rafał

To wiadomo od dawna, że żaden z członków NATO nie może być zmuszony do zbrojnej pomocy. Natomiast jak się faktycznie NATO zachowa - przekonamy się prędzej czy później. Polecam lekturę, zamiast siania paniki.

Art. 5. - Traktat Północnoatlantycki. Waszyngton.1949.04.04.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2000.87.970Akt obowiązujący
Wersja od: 19 października 2000 r.
Artykuł  5
Strony zgadzają się, że zbrojna napaść na jedną lub więcej z nich w Europie lub Ameryce Północnej będzie uznana za napaść przeciwko nim wszystkim i dlatego zgadzają się, że jeżeli taka zbrojna napaść nastąpi, to każda z nich, w ramach wykonywania prawa do indywidualnej lub zbiorowej samoobrony, uznanego na mocy artykułu 51 Karty Narodów Zjednoczonych, udzieli pomocy Stronie lub Stronom napadniętym, podejmując niezwłocznie, samodzielnie jak i w porozumieniu z innymi Stronami, działania, jakie uzna za konieczne, łącznie z użyciem siły zbrojnej, w celu przywrócenia i utrzymania bezpieczeństwa obszaru północnoatlantyckiego.

O każdej takiej zbrojnej napaści i o wszystkich podjętych w jej wyniku środkach zostanie bezzwłocznie powiadomiona Rada Bezpieczeństwa. Środki takie zostaną zaniechane, gdy tylko Rada Bezpieczeństwa podejmie działania konieczne do przywrócenia i utrzymania międzynarodowego pokoju i bezpieczeństwa.

Czytaj więcej w Systemie Informacji Prawnej LEX:
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/traktat-polnocnoatlantycki-waszyngton-1949-04-04-16885651/art-5

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Głosowanie przeciw całości władzy w jednych rękach to jest u nas niestety mrzonka.

Sprowadza się to nie do rzeczowej kontroli, a tylko i wyłącznie do rzucania kłód pod nogi.

Nawrocki będzie uwalał wszystko KO tak samo jak Trzaskowski PiSowi za 2.5 roku.

Więc jak ktoś ma głosować z takich pobudek, to lepiej niech w ogóle nie idzie.

Edytowane przez crush
Opublikowano
8 minut temu, voltq napisał(a):

A jak wygra Nawrocki to co będzie, dogadają się?  :E

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

ale będzie memow i shortow po tym spotkaniu Sikorskiego u Stanowskiego , teraz Sikorski opowiadał o sprzedawaniu wiz przez PIS  powiedział ze cytuje "podwyższył ceny wiz" i już nie kupują hahahhaha

Ze donald tusk wygrał wybory w 2003 roku :D 

Sikorski właśnie przyznał ze jak rząd koalicji obywatelskiej cos robi to Unia Europejska żyruje w ciemno ale jak cos zrobił PIS to przygląda się temu podejrzliwie i raczej odrzuca bo to PIS :D

Edytowane przez voltq
Opublikowano
9 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

A jak wygra Nawrocki to co będzie, dogadają się?  :E

Zostawcie go - gość ma urojenia od przedawkowania szurskiego kontentu na YT i snusów. To co pisze to :kupa: dla naprawdę najgłupszych ludzi w kraju.   W dodatku to totalny tchórz :) 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Jak za 2 dni jakieś tuskowe media wyplują info:

BREAKING NEWS

Karol Nawrocki wyslal sierotke karła w załogowej misji na ksiezyc rakieta z butelki po wodzie.

To tutaj wszyscy będą pierwsi bić pianę. Inteligenci.

Jeszcze wczoraj mialem ambiwalentne myśli na temat tego wszystkiego, ale to już się naprawdę kuriozalne robi. Wiecznie jakieś cosie wyssane z palca. Żadnych konkretów. Niedługo będą szły newsy, żę prezes IPN-u napada z kałasznikowem na największe Warszawskie kluby i odbija dzielnie po dzielni z panowania Trzaskowskiego

Cyrk. Większość osób łyka wszystko jak pelikany. Ciekawe czy celowo czy niechcący ;)

• Like 3
  • Haha 5
  • Confused 1