Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Spl97 napisał(a):

O Wałęsie można mówić bardzo wiele, ale chociaż tu zachował minimum przyzwoitości w porównaniu do kucy, którzy nie wiedzą co to jest minimum przyzwoitości.

Donoszenie na własnych kolegów którzy kradli akumulatory to minimum przyzwoitości faktycznie 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Reddzik napisał(a):

:smiech: To raczej będzie PiSikonfa jak już, PiS póki ma kościół i takie zasięgi propagandy to szybko nie zniknie, do tego będzie hulaj dusza, balanga. 

Nie, dopóki jest Kaczyński, to PiS szybko nie zniknie. A kościół i propaganda będzie mogła zmienić obiekt westchnień i zacząć promować Konfę oraz Braunistów, stopniowo odsuwając od wspierania PiS-u.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, crush napisał(a):

Ale to jest prawda. Ten kraj to kraj socjaluchów.

Wiesz co jest najważniejsze? To jak dużo osób popiera Memcena bo słyszy, że będą mieli lepiej. Oni kompletnie nie kumają na czym ta poprawa ma polegać, ale wierzą że będzie lepiej.

Wiesz z jakim hukiem wyleciałby Mentzen ze stołka jakby zaczął te swoje rewolucje na modłę Amerykańską wprowadzać? Nie zdążył by krzyknąć "obniżenie podatków!". xD

Na forum gdzie jednak są ludzie dużo bardziej inteligentni od ludzi z targowiska którzy oglądają tylko TVPKO i RepublikęPIS , nie mogę od czasu jak się tu przenieśliśmy przekonać większości żeby patrzyli na czyny a nie na słowa to spokojnie można by było wprowadzać te ustawy natomiast mówić coś dokładnie odwrotnego i ludzie byli by zadowoleni

To tak jak z tą Ukrainą ja bym oficjalnie był neutralny i nie udzielał żadnego wsparcia i poparcia ale po cichu bym ich wspomagał 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Ty to chłopie udajesz ze widzisz co jest czarne a co białe ale tylko jak ci pasuje. Weż nas tutaj nie rozśmieszaj ta swoja pseudo inteligentna gatką :D

Czy ty chociaż raz w w tym temacie kiedykolwiek napisałeś coś mądrego ? Nie pytam się ciebie tylko wszystkich co się tutaj wypowiadają.

• Thanks 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano

A trzeba było rzuć kość psu. PiS przed wyborami sypał kasę budżetówce, nawet jak skarbiec był pusty, to potrafili dać jednorazową zapomogę. Tusk dał 20% po wygranych wyborach, a w tym roku tylko 5%. Mógł to inaczej rozłożyć procentowo. Nie mówię, że rzucanie kasy jest dobre, ale pokazuje że PiS jest w jakimś stopniu sprawczy, coś tam obieca i to zrealizuje. Tusk miał 1,5 roku i nie działo się nic. Nawet nie potrafili się odciąć od deweloperów. Z rozdziałem kościoła od państwa też nic nie zrobili. Teraz jest wizja wygranych wyborów przez PiS i Konfederację. PSL już pewnie przebiera nogami aby się ewakuować. Tak jak patrzę na statystyki, to aż trudno uwierzyć, że Batyr wygrał w przedziale 18-29 lat. To pokazuje, że sztab KO nie nadąża nad zmianami. Gdzie była jakaś oferta dla mężczyzn, schowano lgbt i liczono, że wygrają głosami samych kobiet.

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, ghostdog napisał(a):

Tak jak patrzę na statystyki, to aż trudno uwierzyć, że Batyr wygrał w przedziale 18-29 lat

Dzieci od Mentzena zagłosowały bo dla nich to taka gra i myślą, że w razie czego wgrają save, jak nie wyjdzie :) 

• Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Trzeba sobie powiedzieć szczerze, że Nawrocki wygrał głosami wyborców konfederacji i brauna, a razem to oni mieli już ponad 20%...

Czuję, że ten tak znienawidzony przez wielu duopol właśnie zaczyna korodować. Możliwe, że przyszłe wybory to będzie konfederacja i Zandberg. Zandberg wejdzie w rolę Tuska, a Mentzen lub Bossak w rolę Kaczyńskiego. Nastąpi wymiana pokoleniowa.

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Reddzik napisał(a):

:smiech: To raczej będzie PiSikonfa jak już, PiS póki ma kościół i takie zasięgi propagandy to szybko nie zniknie, do tego będzie hulaj dusza, balanga. 

Konfa ma do odegrania większą rolę niż przystawki pisowskiej. Zaczęli iść w dobrym kierunku rozstaniem z Braunem. Jeszcze trochę śmiecia muszą się pozbyć.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Skąd takie pomysły? :wariat:

Dla otępienia tego typu są charakterystyczne ruminacje i przekonania o spisku oraz nadciągających katastrofach. Podobnie jak np. przekonanie o byciu okradanym do otępienia parkinsonowskiego.

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Kadajo napisał(a):

Czy ty chociaż raz w w tym temacie kiedykolwiek napisałeś coś mądrego ? Nie pytam się ciebie tylko wszystkich co się tutaj wypowiadają.

Z raz czy dwa na pewno się udało. Ogólnie od czasów pclaba max 10% w całokształcie :E 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Kandelabros napisał(a):

Nie wymagasz zbyt wiele? To jest poziom kiełbasy z grilla, disco polo i butelki wyborowej, przaśność i siermiężność w komplecie, ale za to "nasza, narodowa" a nie niemiecka. ;)

Problem chyba jednak jest szerszy.  Nie zmienia to faktu, że jestem trochę zaskoczony tak dobrym wynikiem anonimowego kena 

Może jednak w końcu czas zrozumieć, że wpadliśmy w tak plemienną walkę, iż na normalność nie ma co liczyć. 

Kolejna kwestia, to te błędy koalicji. No sorry, ale coś musi być na rzeczy, jeżeli gadające głowy w takim tokfm od samego rana trąbią o nieudolności KO. 

Punktują prowadzenie kampanii, ale zwyczajnie też podkreślają mierność tego rządu. Nie od dzisiaj, co warte zaznaczenia. 

Tam było za dużo strzelania sobie w kolano. Kolejna kwestia, Trzaskowski miał mieć relatywnie mały negatywny elektorat. Według mnie takie myślenie to błąd, bo gość był już na celowniku przy okazji poprzednich wyborów. 

Cóż, koncertowo to przerżnęli. 

45 minut temu, adashi napisał(a):

Jeśli potwierdzi się plan odwołania Bodnara i w jego miejsce dania Giertycha, to dopiero się zaczną rozliczenia pisowców.

Proszę Cię...

@adashito oczywiście było do kolegi @Badalaman

Edytowane przez zdunzdun
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
34 minuty temu, crush napisał(a):

Wiesz co jest najważniejsze? To jak dużo osób popiera Memcena bo słyszy, że będą mieli lepiej. Oni kompletnie nie kumają na czym ta poprawa ma polegać, ale wierzą że będzie lepiej.

Wystarczy przyhamować socjal dla patoli. Odwrócić to co zaczął PiS. Tak się wszyscy tego bali jak Muminki Buki. A takie PO zapewne upadnie pomimo trzymania socjali. A na pewno upadnie w praktyce rząd. Hołownia, Czarzasty, do tego asy z PSL, ależ ekipa.

Opublikowano
45 minut temu, adashi napisał(a):

Dobrze że tak się kończy. PO za chwilę będzie w rozsypce. Tusk ją osobiście dobije prawdopodobnie. Szansa na koniec popisu się otwiera.

A ty myślisz, że z czego powstanie ta NOWA partia? Chyba nie myślisz, ze oni tak po prostu zmienią branżę i dadzą sie wykazać nowym? I jakiego popisu? Pis ma się dobrze.

• Upvote 2
Opublikowano
34 minuty temu, ghostdog napisał(a):

Tak jak patrzę na statystyki, to aż trudno uwierzyć, że Batyr wygrał w przedziale 18-29 lat. To pokazuje, że sztab KO nie nadąża nad zmianami. Gdzie była jakaś oferta dla mężczyzn, schowano lgbt i liczono, że wygrają głosami samych kobiet.

Oni zwyczajnie nie nadążają z komunikacją, dalej żyją w czasach gdy telewizja była głównym a nie pobocznym medium komunikacyjnym...

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Na etapie pojawienia się policji? Nie kojarzę. 

Na etapie pojawienia się policji akurat nie, ale po zatrzymaniu. Ale jest dówch takich co ukryło się u rezydenta w pałacu :E Ogólnie to są  ludzie którzy są mocni jak mają władzę a jak nie mają lub po utracie miękiszony. 

Edytowane przez Crew 900
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, crush napisał(a):

Wiesz co jest najśmieszniejsze? To jak dużo osób popiera Memcena bo słyszy, że będą mieli lepiej. Oni kompletnie nie kumają na czym ta poprawa ma polegać, ale wierzą że będzie lepiej.

Wiesz z jakim hukiem wyleciałby Mentzen ze stołka jakby zaczął te swoje rewolucje na modłę Amerykańską wprowadzać? Nie zdążył by krzyknąć "obniżenie podatków!". xD

Oni przede wszystkim myślą, że ktoś stoi im na drodze do lepszego bytu. Nie zdają sobie sprawy, że jak klatki zostaną otwarte, to dla wszystkich. Przyjdzie po prostu większe zwierzę i odgryzie im głowę. Wszyscy są winni mojemu losowi, tylko nie ja. 

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, voltq napisał(a):

Tuskowi zostaje tylko popierać te ustawy bo inaczej będzie tylko dla nich gorzej i poparcie będzie spadać 

Mogą jeszcze wypuszczać swoje ustawy w tych samych dziedzinach i dawać prezydentowi do podpisu. Jak będzie odrzucał jak leci to wiadomo że długopis partyjny, jak będzie kierował do TK, to przede wszystkim będzie się musiał określić jak zapatruje się na obecny stan TK, zatka go ilością ustaw skierowanych do rozpatrzenia, a tym samym też sparaliżuje wprowadzanie zmian. W normalnym układzie to powinni usiąść i się dogadać, ale jeżeli Nawrocki ma za sobą PiS i to PiS będzie pociągał za sznurki to będzie niemożliwe. 

• Upvote 1