Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Nie zapominaj o aplikacji. Nie wiem jaki ona mogła mieć wpływ, ale sam fakt zajścia takiej sytuacji może podważać wybory.

No to odwolajmy wybory i niech Duda rzadzi wiecznie, albo od razu niech dadza Trzaskowskiemu bo przeciez zasluguje za bycie fajnym, na cholere komu wybory. 

Powtorze po raz kolejny: nie ma opcji, zeby doszlo do pomylki na poziomie 400k glosow. Takie insynuacje to juz jest gangsterka i proba zrobienia tutaj powtorki z Rumunii. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Jakimi dowodami? Ze zle policzono 5-10-30k glosow? Jakie to ma znaczenie przy prawie 400k roznicy? Tylko prosze mi nie wymyslac, ze zaraz znajdzie sie jakis swiadek patus ktory poswiadczy ze wszystko wszedzie sfalszowano, i policzono zle 800 tysiecy glosow.

Matematyka mówi, ze wystarczy 200k głosów, jeżeli zostały zamienione tak jak w tamtej komisji. :) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

No to odwolajmy wybory i niech Duda rzadzi wiecznie, albo od razu nie dadza Trzaskowskiemu bo przeciez zasluguje za bycie fajnym, na cholere komu wybory. 

Wiesz, że takim myśleniem, to za jakiś czas będziemy głosować jak na Białorusi? Nieważne nieprawidłowości, ważne poczucie pozornej demokracji, tak?

Jeśli ktoś przy Tobie wrzucałby 10 kart wyborczych to też byś powiedział, że to tylko jednostkowy przypadek i nie ma co tematu drążyć?

Jeszcze w historii nie było czegoś takiego jak ten motyw z aplikacją. Powtórzę, nie wiem na ile on był szkodliwy, nie wnikałem w temat, ale sam fakt zaistnienia czegoś takiego powinno skłonić służby do sprawdzenia.

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

4 minuty temu, Winter napisał(a):

Tyle, że karają ludzi głównie o odmiennych poglądach. Czy ten jegomość dostal choćby 24h za ten wpis?

Dostął więcej za całkoształt twórczości z tego co kojarzę. W sumie może warto by to wprowadzić, możliwość podejrzenia na ile kto ma bana? :E albo że ostrzeżenia są jawne dla wszystkich.

4 minuty temu, Norrberrto napisał(a):

Przyznaje myliłem się, jednak Andriej to większy debil niż Batyr.

Porównywalni, ta sama klasa zawodnika.

4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

No to odwolajmy wybory i niech Duda rzadzi wiecznie, albo od razu niech dadza Trzaskowskiemu bo przeciez zasluguje za bycie fajnym, na cholere komu wybory. 

nic nie odwołają, nie dramatyzuj tak - myślę, że większości po prostu chodzi o ROZWIĄZANIE dlaczego w ogóle takie nieścisłości zaszły - w czasach tak ogromnej polaryzacji nawet te kilka komisji może mieć w przyszłości wpływ na wybory, a więc na wypaczenie demokracji.

Ja to podziwiam tych, co myślą, że wynik wyborów się zmieni. Marzyciele.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Matematyka mówi, ze wystarczy 200k głosów, jeżeli zostały zamienione tak jak w tamtej komisji. :) 

Mińsk Mazowiecki

"W protokole wpisano błędne dane – wyniki dwóch kandydatów zostały odwrócone. Zgodnie z rzeczywistym podliczeniem głosów: Rafał Trzaskowski uzyskał 611 głosów (62,73%), Karol Tadeusz Nawrocki 363 głosy (37,27%)" - czytamy w komunikacie urzędników opublikowanym w piątek po południu.

to jest delta na poziomie 508 głosów

jeszcze tylko 400 pomyłek w tą samą stronę zakładając, że nie było pomyłek w przeciwną 

Opublikowano
5 minut temu, MaxaM napisał(a):

Wiesz, że takim myśleniem, to za jakiś czas będziemy głosować jak na Białorusi? Nieważne nieprawidłowości, ważne poczucie pozornej demokracji, tak?

Jeśli ktoś przy Tobie wrzucałby 10 kart wyborczych to też byś powiedział, że to tylko jednostkowy przypadek i nie ma co tematu drążyć?

Jeszcze w historii nie było czegoś takiego jak ten motyw z aplikacją. Powtórzę, nie wiem na ile on był szkodliwy, nie wnikałem w temat, ale sam fakt zaistnienia czegoś takiego powinno skłonić służby do sprawdzenia.

Szczere wątpię, aby udało się te wybory “skręcić”. 

Ale uważam, że te osoby, które korzystały z aplikacji RKW i które wpisywały błędne dane powinny zostać pozbawione możliwości bycia członkiem komisji wyborczych. Dożywotnio. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, michaelius33 napisał(a):

jeszcze tylko 400 pomyłek w tą samą stronę zakładając, że nie było pomyłek w przeciwną 

12 do 3 w błędach komisyjnych prowadzi Karolek Tadeusz "kolega neonazisty" Nawrocki-Batyr, liczba głosów pomijalna na wpływ na wynik

Teraz, GordonLameman napisał(a):

Ale uważam, że te osoby, które korzystały z aplikacji RKW i które wpisywały błędne dane powinny zostać pozbawione możliwości bycia członkiem komisji wyborczych. Dożywotnio. 

Tak.

A ja czekam na dzień, w którym będę mógł zagłosować z mojego łóżka telefonem w ręce. Weryfikacja 2FA (hasło + biometria) i będzie bezpieczniej niż teraz.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Dzisiaj być może udało się skręcić 10k (wymyślona liczba, nawet nie próbuję estymować), jeśli się nie wyciągnie z tego wniosków teraz, to w przyszłych wyborach będzie próba przekręcenia o wielokrotność tej liczby.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Norrberrto napisał(a):

Przyznaje myliłem się, jednak Andriej to większy debil niż Batyr.

Ja ci powiem, że oni ostro ze sobą konkurują

Takiemu napluć w twarz to za mało.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 2
Opublikowano
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Możesz sobie wątpić w co chcesz, ilość dowodów i przesłanek rośnie.

• Upvote 1
Opublikowano
Cytat

Bogusław Chrabota: Katastrofa wyborcza koalicji rządzącej i jak sobie z nią poradzić

...

Jaka była stawka wyborów prezydenckich dla rządu Donalda Tuska?
Mam świadomość, że to słowo ciężkie i beznadziejne, ale warto wypowiedzieć je na głos. Otóż wyborcza klęska Rafała Trzaskowskiego to dla rządzących, a zwłaszcza Koalicji Obywatelskiej katastrofa. I to o takiej skali i wymiarze, że na dobre może odwrócić losy Polski, a nawet wpłynąć na kwestię integracji obywatelskiej. Katastrofa jest tym większa, że wszelkie plany rządzących opierały się na ryzykownej taktyce odkładania kluczowych reform do czasu wyboru przechylnego rządzącym prezydenta. Przedwcześnie założono, że kandydat liberalny ma wybór w kieszeni, więc po tym jak wygra wybory, podpisze się pod wszystkimi ustawami wychodzącymi z kontrolowanego przez rządzących parlamentu. Innymi słowy: stawką tych wyborów była możliwość skutecznego domykania procesu legislacyjnego przez rządzącą większość.

Polacy oczekują sprawczości i mogą podziękować rządzącym, nie przyjmując argumentu, że „się nie da"
Jak więc w takiej sytuacji rządzić? Pytanie ma dodatkowy wymiar – jeśli bowiem wielu zwolenników koalicji odwróciło się od niej za względu na deficyt sprawczości, to co się stanie, kiedy w wyniku blokowania ustaw przez prezydenta sprawczość będzie jeszcze mniejsza? Tu dochodzimy do ściany. Polacy nie przyjmą argumentacji, że „się nie da”, bo prezydent wetuje. Jeśli się nie da – odpowiedzą – to dziękujemy za piękną, choć krótką służbę publiczną. Zapraszamy do władzy następnych. Za dwa i pół roku, albo nawet wcześniej.  Co może uratować Koalicję Obywatelską?

https://www.rp.pl/komentarze/art42490971-boguslaw-chrabota-katastrofa-wyborcza-koalicji-rzadzacej-i-jak-sobie-z-nia-poradzic

Sami zapracowali na swój los. 

2 minuty temu, huudyy napisał(a):

why? czym to się różni od pójścia do komisji z DO?

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Kris194 napisał(a):

A przypomnij mi która strona używała ekshumacji ofiar na Wołyniu jako młotka? W tym klimacie chciałbyś żeby głośno mówiono o jakiejś współpracy militarnej? Wybacz ale jesteście bardzo podatni na propagandę i manipulacje bo jak już powiedziałem nie weryfikujecie informacji albo sprawdzacie jedynie to co jest dla was wygodne.

No to ustanowienie dnia pamięci oznacza, że każda strona używa tego jako młotka.

To jest niesamowicie wymowne jak rząd który krytykował PiS za mówienie o tym... Sam mówi o tym po przegranych wyborach, w których okazało się, że jednak w kraju jest od groma konserwatystów.

Twoje postawa to jest taka żenada, że ręce opadają. Kaczyński wyjdzie i powie "na deszczu zmokniesz" to będziesz tu się skręcał w precel żeby wykazać, że bredzi. Tusk powie dokładnie to samo to zaczynasz machać ogonem i przytakiwać.

To brzmi dokładnie tak samo jak mityczny konfederacki "kontekst". xD

Edytowane przez crush
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, crush napisał(a):

No to ustanowienie dnia pamięci oznacza, że każda strona używa tego jako młotka.

image.png.5ef11a4970c798d43d6c59a9d0eb5fdb.png

tak Cię widzę :E

7 minut temu, crush napisał(a):

To jest niesamowicie wymowne jak rząd który krytykował PiS za mówienie o tym... Sam mówi o tym po przegranych wyborach, w których okazało się, że jednak w kraju jest od groma konserwatystów.

nie krytykował za mówienie o tym, tylko często i gęsto wypominał zły timing bądź formę.

Sam do tej pory jestem w szoku, że takie obcesowe i wulgarne g**no postawiliśmy jako "pamiątkę" martyrologii Polaków.

image.png.26d144c087f12db0ad612f0c77bfcb03.png

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1