Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, galakty napisał(a):

Nie wszędzie da się wdrożyć 4 dniowy tydzień pracy. Ale na pewno warto zacząć od urzędów i okroić ilość osób tam pracujących, tutaj dobra zmiana.

Krótszy tydzień pracy już jest wdrażany w niektórych urzędach.

https://samorzad.pap.pl/kategoria/praca/kolejny-magistrat-wprowadza-35-godzinny-tydzien-pracy-dla-urzednikow

47 minut temu, galakty napisał(a):

Zakłady, fabryki, IT? Powodzenia, skoro teraz ludzie pracują w nadgodzinach i weekendy + święta. 

Stałe nadgodziny w IT? To chyba jedynie jacyś kołchożnicy :E

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, galakty napisał(a):

Wiadomo, tutaj to sami specjaliści na B2B pracujący 4h dziennie, nie do pomyślenia ;) 

wielkie odkrycie, że NA FORUM POŚWIĘCONYM TEMATYCE IT I HARDWARE są głównie informatycy/specjaliści :E

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, kalderon napisał(a):

Statystycznie to najwięcej przypadków pedofilii, bo jak rozumiem Panu Tumanowiczowi o to chodzi "chroniąc dzieci", jest wśród pdfów o skłonnościach hetero-seksualnych... Innymi słowy mówiąc: ojcowie, dziadkowie i wujkowie molestują dziewczynki. Natomiast przypadki molestowania przez gejów to bliżej chyba środowisku naturalnemu, narodowego odłamu konfederacji czyli: całe to bóg-honor-ojczyzna gdzie niestety wielu duchownych Kościoła Katolickiego w Polsce i na świecie molestowało chłopców :) Więc ja bym tak Panu Tumanowiczowi trochę odradzał te rejestracje bo za chwilę by się okazało, że tam na tych listach to jakieś 90% to kler... :rotfl:

Edytowane przez hubio
  • Upvote 2
Opublikowano

Co do godzin pracy, to były prowadzone ciekawe eksperymenty z 6h ale bez przerwy obiadowej, bez czasu na kawkę i gadkę szmatkę. Efekt był taki, że wydajność większa niż przy 8h, a pracownicy bardziej zadowoleni.

• Like 1
Opublikowano

Ja już dawno mówiłem szefowi by zrobić 2 dni pracy po 12h. We wtorek przyjmowanie towaru, w czwartek wydawanie, bo realnie tyle może tygodniowo pracuję :E Dalej chyba woli widzieć mnie jak siedzę i długię w nosie grając w pasjansa. W sumie jego kasa ale szkoda mi tylko 10h dojazdów tygodniowo.

• Upvote 1
Opublikowano

Jak Żydzi są agresorem w państwie kilka tysięcy kilometrów od naszych granic, to "Teheran - Warszawa, wspólna sprawa"

Jak Rosjanie są agresorem w państwie sąsiedzkim, to "to nie jest nasza wojna".

• Upvote 10
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, blabla123 napisał(a):

Ja już dawno mówiłem szefowi by zrobić 2 dni pracy po 12h. We wtorek przyjmowanie towaru, w czwartek wydawanie, bo realnie tyle może tygodniowo pracuję :E

Zeszły rok był wprost idealny na różne eksperymenty. U mnie w firmie jedyną przeszkodą przed cięciem czasu pracy jest najbardziej liczna grupa (dział), która się po prostu nie wyrobi.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano

Prawda taka właśnie jest, że rezerwy w czasie pracy są wręcz gigantyczne. W wielu sektorach. Nie we wszystkich , ale w większości.

I trzeba stopniowo je zaczynać realizować, a nie lamentować, że potrzeba coraz to nowszych murzyńskich stad.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Lypton napisał(a):

Jak Żydzi są agresorem w państwie kilka tysięcy kilometrów od naszych granic, to "Teheran - Warszawa, wspólna sprawa"

Porównywanie tego jest oderwane od rzeczywistości bo to bardzo różne konflikty, z różnymi konsekwencjami geopolitycznymi. Dlatego właśnie że jest to kilka tys hm od nas to można sobie komentować. Trzeba mieć trochę obiektywizmu, które wypowiedzi mogą bezpośrednio zaszkodzić, a które nie.

1) Jeden konflikt masz w kraju sąsiedzkim - można to odebrać w dwie strony czy się mieszać czy nie; drugi jest kilka tysięcy km od Polski

2) Iran to historycznie kraj, który pomógł bardzo Polakom podczas IIWŚ, gdzie ukraińcy co najwyżej to nabili dziecko na pal w ramach ichniejszego humanitaryzmu

Osobiście uważam, że dobrze jak Izrael robi z nimi sieczkę, z drugiej strony dobrze jak żydzi też dostaną po dupie. Dla mnie konfikt popcornowy, kibicuje obydwu stronom a jednocześnie żadnej.

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Fatality napisał(a):

2) Iran to historycznie kraj, który pomógł bardzo Polakom podczas IIWŚ, gdzie ukraińcy co najwyżej to nabili dziecko na pal w ramach ichniejszego humanitaryzmu

Iran, czy wojska alianckie, które z obawy przed sojuszem Iranu z III Rzeszą, dokonały inwazji na kraj i wsadziły na tron swojego szacha?

Później też się zadziały w Iranie pewne wydarzenia i ciężko porównać Iran z teraz do Iranu z II WŚ.

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 2
Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

W ciągu 20 lat spoko, ale niektórzy to by chcieli już teraz :E 

w sumie to nie wiem,

dzis sila rozpedu jeszcze troche bysmy pociagneli nawet w trybie 4 dni

ale za 20 lat jak bedziemy uzaleznieni od chinczykow nie tylko produkcyjnie ale rowniez technologicznie a emeryci beda stanowic coraz wiekszy % populacji gdy wsrod mlodych dojda glownie stada murzynow?

czarno to widze :kwasny:

Opublikowano
4 minuty temu, Lypton napisał(a):

Iran, czy wojska alianckie, które z obawy przed sojuszem Iranu z III Rzeszą, dokonały inwazji na kraj i wsadziły na tron swojego szacha?

Później też się zadziały w Iranie pewne wydarzenia i ciężko porównać Iran z teraz do Iranu z II WŚ.

Wiadomo inny ustrój teraz, ale nadal kraj ten ma poszanowanie, np. do polskich cmentarzy z czasów 2WŚ, które są utrzymanie w bardzo dobrym stanie bo ktoś o to dba.

Jakby też nie patrzeć, Iran to najbardziej pro-chrześcijański kraj islamski, gdzie nie ma prześladowań jak to ma miejsce w innych krajach. W ostatnich latach nanieśli jednak pewne ograniczenia dla chrześcijan aby nie robili obrzedow religijnych w miejscach publicznych. Iran ma problem, bo barddzo duzo ludzi przechodzi tam z islamu na chrzescijanstwo rok do roku. Udają, że nie ma tematu, ale trend zupelnie wyjatkowy na tle innych krajow islamskich

Opublikowano
26 minut temu, Lypton napisał(a):

Tymczasem moskiewskie trole: nie masz dowodów! Jakby Braun był agentem rosji to by już nasze służby go wsadziły do pierdla! On tylko przypadkiem się fotografował z ruskimi szpiegami w Moskwie! Szczekanie i burzenie przeciwko wrogowi rosji, czyli Izraelowi, wynika tylko z jego troski o katolicką Polskem i to jest wielki patryjota, którego popsucie choinki i połamanie dykty w sejmie poprawiło byt milionom Polaków!

Trochę jak lewactwo udające, że dziesiątki tysięcy "pokojowych muzułmanów" mieszkających w Europie, które biły brawo atakom terrorystycznym ISIS w Europie, to wcale nie dowód na to, że ta religia jest dla Europy zagrożeniem. Prawactwo tak samo nie przyzna, że Braun to pacynka w rękach rosji. 

Jeszcze na labie pisałem, że akcja z gaśnicą nie była przypadkowo akurat wtedy gdy się ruscy mocniej wkurzyli na Izrael.

I ten typ ma 6% poparcia Polaków... eh... :boink:

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Mój 81 letni ojciec głosował na Brauna :E a na domiar złego jakieś 2 lata temu mówił, że bardzo lubi Sośnierza xD 

No cóż, nic nie poradzę, chociaż się wyłamał w tej grupie wiekowej i na PiS nie głosuje ; D

Co do jego argumentów to zawsze wszystko sprowadza się do tej Ukrainy, ojciec ich po prostu nienawidzi. Od dziecka mi zawsze powtarzał, że Ukraińcy to parszywy naród, który ma mord we krwi.

• Upvote 1
Opublikowano

Mam okazję znać kilku wyborców Brauna. Wbrew pozorom to nie są same szury i debile.

Na pewno częściowym wytłumaczeniem jego fenomenu jest taki starodawny, ortodoksyjny patriotyzm. Trzeba obejrzeć jego spot i będzie z grubsza wiadomo o co chodzi. No i wzmacniający się stopniowo anty-popis też obiera różne kierunki poboczne, jak najbardziej wyraziste.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, kubikolos napisał(a):

w sumie to nie wiem,

dzis sila rozpedu jeszcze troche bysmy pociagneli nawet w trybie 4 dni

ale za 20 lat jak bedziemy uzaleznieni od chinczykow nie tylko produkcyjnie ale rowniez technologicznie a emeryci beda stanowic coraz wiekszy % populacji gdy wsrod mlodych dojda glownie stada murzynow?

czarno to widze :kwasny:

Tych samych Chińczyków?

Cały świat idzie w tym samym kierunku, za 20 lat to nie wiem czy ktokolwiek uświadczy jakiegokolwiek kierowcę w tramwaju/autobusie/taxi. Chiny przejdą transformację szybciej niż większość się spodziewa.

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
Opublikowano

Właśnie o to chodzi. Wystarczy, że do kogoś dotrze co mówi mądrego, a nie dotrze reszta, i już masz "fana".

Nic tak nie karmii popularności polityków jak robienie kretynizmów i szkodliwych ruchów, które ci potem mogą łatwo krytykować, co wywołuje u wyborcy reakcję

- dobrze gada! 

a jak jest jednym z niewielu, który "dobrze gada" na jakiś temat, to popularność rośnie. Jakby nasi rządzący nie dali tak bardzo dupy w różnych tematach, to by Braun nie miał fali, na której surfuje. 

Niestety w kilku kwestiach on czy konfa to jedyni, którzy mówili z sensem. Potem niedoinformwane osoby idą do interentu posłuchać co gada, a tam już im sączą gęstą propagandę jakieś Cejrowskie z Lisickimi na przykład.