Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, Crew 900 napisał(a):

Usprawiedliwiasz nierobów na zasiłku?

Praca jest wszędzie więc nie pisz totalnych kłamstw. U nas bezrobocie równa się nieróbstwu.

Nie no, tak kolorowo to niestety nie jest. 

Masz rację, ale nie działa to tak w skali całego kraju. Mamy regiony, gdzie naprawdę jest słabo, albo takie gdzie wakacyjnie jest opór i okienko na zarobek, a przez dalszą część roku bida. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, huudyy napisał(a):

Ja tylko chcę wiedzieć w jakich okolicznościach zostały te taśmy zdobyte, just sayin.

Pegazus. Giertych już szykuje pozew :E 

Giertych ładnie wyjaśnił, i przyznaje się do rozmów bo nic kuźwa tam nie ma. Ładnie również Giertych przewidział wzrost Konfy kosztem PiSu już w 2019 roku :)

Edytowane przez TheMr.
  • Upvote 2
Opublikowano
22 minuty temu, Jinx napisał(a):

W sumie to jest interesujące, że w Polsce są jeszcze rejony funkcjonujące jak za głębokiego prl, gdzie cała społeczność wisi na jednym, okolicznym pracodawcy. To pokazuje jak głęboko zakorzeniona jest społeczna nieudolność charakterystyczna dla post prlowskich sierot. Stąd faktycznie podział na te Polski A B C jest wciąż aktualny.

Nieudolność samego zakładu to inna sprawa.

Misiaczku jest gorzej niż za prl w takich regionach.

Polska się wyludnia a wewnętrznie ludzie emigrują do wielkich miast.

W mniejszych miejscowościach i średnich miastach nie tak łatwo zmienić pracę i znaleźć nową.

Powiedziałbym że ciężej niż kiedyś. Młodzi nie bardzo chcą rozwijać biznesy w takich miejscach, duże firmy też wolą zaludnione regiony.

Rządy nie interesują się takimi regionami prócz przed wyborami.
Osobiście nie mieszkam w takim miejscu ale wiem jak to wygląda. Jest ciężko nie rzadko pozostaje siedzieć u pracodawcy buca albo zasiłek. 

Dane o bezrobociu w Polsce podawane są z Urzędu Pracy. One są tyle warte co obietnice polityków. 

• Upvote 2
Opublikowano
54 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Przepraszam za źródło ale chyba to jest większość taśm. Rozmowy polityczne z Giertychem. 14 minut rozmowy. 

Kapiszon taki, że głowa mała. 

Odsłuchałem 4 minuty i mi się znudziło na ten moment. Z tych taśm zapamiętam, że Tusk ma poczucie humoru i mówi ZJEPy tak jak my. Swój chłop jak widać :thumbup:

Ktoś mi przypomni jaki był cel ujawnienia tych taśm? Czy tym celem było może ocieplenie wizerunku Tuska?

Efekt finalny będzie taki, że się teraz Nisztorowi dobiorą do tyłka a jego koledzy z CBA raczej wdzięczni mu nie będą 😎

Opublikowano
46 minut temu, TheMr. napisał(a):

Giertych ładnie wyjaśnił, i przyznaje się do rozmów bo nic kuźwa tam nie ma. Ładnie również Giertych przewidział wzrost Konfy kosztem PiSu już w 2019 roku :)

Polityk partii rządzącej razem z premierem dyskutują o śmieciowej części Polski, ale nie ma o czym mówić. xD

PO wypada za 2 lata z hukiem. A wy dalej będzie ściskać klejnoty i warczeć jak to warcholstwo wam demoluje demokrację.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, crush napisał(a):

Polityk partii rządzącej razem z premierem dyskutują o śmieciowej części Polski, ale nie ma o czym mówić. xD

PO wypada za 2 lata z hukiem. A wy dalej będzie ściskać klejnoty i warczeć jak to warcholstwo wam demoluje demokrację.

Polityk jakiś gdy nawet nie był u władzy nazwał tą czy inną miejscowość shitem. Jak wyborcy KO to przeżyją to ja nie wiem :rotfl:

Opublikowano (edytowane)

Morawiecki walący w Kubicę i miska ryżu wyzywający każdego Polaka: Nie no spoko. 

Tusk z Giertychem mówiący o miejscowościach w kontekście politycznym gdzie nie mają szans wygrać bo to bastiony “ZJEpu”: Polak triggered :E 

Te taśmy chyba potwierdziły że Giertych ma silniejszą pozycję u Tuska niż sam Schetyna. 

Edytowane przez TheMr.
  • Upvote 3
Opublikowano
5 minut temu, Kris194 napisał(a):

Polityk jakiś gdy nawet nie był u władzy nazwał tą czy inną miejscowość shitem. Jak wyborcy KO to przeżyją to ja nie wiem :rotfl:

Wyborcy, czy dokładniej tacy fanatyczni wyznawcy jak Ty, oczywiście to zleją. Bo wy się nie różnicie niczym od tych od Jarosław Polskę Zbaw. Ta sama sraczka umysłowa.

Ale to nie wy wygrywacie wybory. Ba. Właśnie przegraliście z miernotą.

• Upvote 3
Opublikowano
23 minuty temu, crush napisał(a):

Jesteś mega hipokrytą ale to już wiesz. Bo jak wychodzi artykuł który uderza w pis to twierdzisz, że to kłamstwa bez potwierdzenia i najgorsze pomyje ALE ja coś wyjdzie co niby uderza w Tuska i jego partię to jest sama prawda i tylko prawda.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Crew 900 napisał(a):

Jesteś mega hipokrytą ale to już wiesz. Bo jak wychodzi artykuł który uderza w pis to twierdzisz, że to kłamstwa bez potwierdzenia i najgorsze pomyje ALE ja coś wyjdzie co niby uderza w Tuska i jego partię to jest sama prawda i tylko prawda.

Misiu pysiu... Wszechpolak sam potwierdził.

Edytowane przez crush
Opublikowano
6 minut temu, crush napisał(a):

Wyborcy, czy dokładniej tacy fanatyczni wyznawcy jak Ty, oczywiście to zleją. Bo wy się nie różnicie niczym od tych od Jarosław Polskę Zbaw. Ta sama sraczka umysłowa.

Ale to nie wy wygrywacie wybory. Ba. Właśnie przegraliście z miernotą.

Zacznijmy od tego, że wyborcy KO nie oglądają Russia Today w spolszczonej wersji pod nazwą Republika. Nawet by się może o tym nie dowiedzieli gdyby ta nie pompowała tematu przez prawie tydzień :E

Opublikowano
43 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Zacznijmy od tego, że wyborcy KO nie oglądają Russia Today w spolszczonej wersji pod nazwą Republika. Nawet by się może o tym nie dowiedzieli gdyby ta nie pompowała tematu przez prawie tydzień :E

Ja mówię o centrum. O niezdecydowanych. Do nich to dotrze bo to nie będzie szło tylko z Republiki.

I żeby nie było niejasności. Trzeba to zbadać bo Pegasus to była patologia. Bo ten wyciek to kolejna patologia.

Ale czy tak ciężko zamknąć japę? 

Opublikowano (edytowane)

I to jest cały powód wyciągania teraz tych "taśm", które miały ponoć zatrząść rządem... Jak wybuchnie ten temat to powodzenia z próbą przykrycia tego czymkolwiek.

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, VRman napisał(a):

Okupacja Amerykańska :lol2:

Mogliby już zmienić nazwę z Partia Korwin na Partia Putin

Bo to są przygłupy. Mnie też mierzi ten psychotyczny i samobójczy liberalizm bez granic. Ale nie do tego stopnia żeby konserwatywnego sojuszu szukać z ruskimi szmatami.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Odsłuchałem 4 minuty i mi się znudziło na ten moment. Z tych taśm zapamiętam, że Tusk ma poczucie humoru i mówi ZJEPy tak jak my. Swój chłop jak widać :thumbup:

mnie to z tych tasm interesuja 2 rzeczy:

- uslyszec wprost jak politycy gardza Polakami co jest oczywiste ale rzadko sie zdarza miec okazje faktycznie posluchac wewnetrznych rozmow, to jest po prostu ciekawe co mowia osoby na takim szczeblu

- i to jak sie wijesz od wielu postow probujac wszystkich przekonac ze to nic takiego a tusk to w ogole spoko ziom i swoj chlop XDDDDDD

najprawdziwszy beton ala pisowski

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Camis napisał(a):

jakie to jest złoto :E gnije. 

Albo chłopaki sobie naprawdę grubo śmieszkują, albo naprawdę podejrzewali, że ich podsłuchują.

Edytowane przez huudyy