Migracja użytkowników z forum PCLab (*)
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez CryptTM · Opublikowano
Jestem wielkim fanem 1 części Rome, druga mi jakoś nie podeszła za bardzo, ale w pierwszą człowiek setki godzin ograł Tylko jeden raz udało mi się podbić cały antyczny świat (każdą prowincję / kraj). Jednak Kartagina jest mocniejsza niż Rzym -
Przez leven · Opublikowano
Pokaż, ja to u Ciebie wygląda w NIP. Plik do NIP (NvidiaInspektorProfiler) zipa pobierz: https://github.com/Orbmu2k/nvidiaProfileInspector/releases -
Przez tgolik · Opublikowano
Może masz kabel HDMI 1.4 albo przejściówkę DP-HDMI? Wtedy problemy masz iak w banku. -
Przez VRman · Opublikowano
Czemu dla mnie? To "coś dla wszystkich innych" Ja to wszystko wiem od dekad*. Ale fajnie, że się coś przebije do mainstreamu. John: od dawna rozumie zalety grania bez rozmycia w ruchu i z każdym rokiem zdaje się coraz bardziej rozumieć to, co zrozumieć jest bardzo trudno - że to ma większy wpływ na frajdę z grania niż się nam samym nawet wydaje. Im więcej razy człowiek się przyłapie na tym, że znowu był głupi myśląc "pograłem z rozmyciem i po chwili się przyzwyczajam i nie przeszkadza mi to" tym bardziej rozumie, że problem jest trudny do zrozumienia. Jedyną drogą do zrozumienia są dziesiątki, setki takich sytuacji a to wymaga setek powrotów do grania bez rozmycia. Testując OLEDy, VR i tego Pulsara, John ciągle mądrzeje. Szkoda, że inni nie mają takiej możliwości i nie mądrzeją. *) Zmiana z full strobe na "beam" jest fajna i istotna, ale nie robi wielkiej różnicy jeśli ktoś wcześniej i tak grał z załączonym v-sync mając stale fps=Hz, bo choć niektórym ciężko w to uwierzyć, bez VRR też się da grać. Jest to usprawnienie technologii, coś co znacznie poprawi szanse na trafienie do mainstreamu, zresztą te 2 lata temu nawet pisałem posty jak mnie ten fakt bardzo cieszy. Ale różnica między graniem z dobrym strobo z 2014 a tym Pulsarem, w samej jakości obrazu w ruchu - jest bardzo mała, a może nawet być (póki co) na minus. Zobaczymy czy NV posłucha i pozwoli regulować czas "frame persistence". Na razie najlepsze monitory sprzed dekady + Blurbusters Strobe Utility dają ciut lepszą ostrość, choć fakt, że jest problem żeby uzyskać żyletę na więcej niż 75% powierchni ekranu.
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi