Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem za co bo znam moderatorów z pclaba i ich sposoby działania, co za co i dla czego :E. Nikt tam w notce ci się nie będzie rozpisywał, bo nie mają czasu na pierdoły :E

Na tych innych też nadchodziła pora i też dostawali bany.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, lukadd napisał(a):

Na Pclabie szczególnie w ostatnich latach naprawdę można było sobie na wiele pozwolić z tamtą moderacją :E Dopóki ktoś nagminnie nie przesadzał to był bezpieczny.

Może i tak było w ostatnich latach, lecz Ślepy Obserwator w latach 2020-2021 zdecydowanie wypisywał się z tej reguły :E. W moim przypadku, jak i wielu osobom, których udało jemu się "pozbyć" absurd gonił absurd xD. Najciekawsze oraz najśmieszniejsze były jego tłumaczenia i próby wybielania, na koniec zrzucając na delikwenta całkowicie winę, on sam również nie był bez winy w wielu sytuacjach, nieczęsto także prowokując co najmniej kilka osób, żeby mieć podkładkę pod perma.

Zresztą dodać jego historię z poprzednich lat, gdyż spoglądałem jak był do dziś rano dostęp, to również wyszły ciekawe kwiatki, nie tylko kosa z Gosu aka TylkoTak i innymi użytkownikami, ale też tak jednego użytkownika nadepnął na odcisk, że ten jego znalazł później na FB i do niego jakieś wiadomości wysłał 8:E. Jak to zobaczyłem, to srogo prychłem i wniosek z tego był taki, że ta sytuacja jego niczego nie nauczyła, to chyba każda następna również jego nie nauczy, tą sytuację należało traktować jako ostrzeżenie i nauczkę, a że z tego nie wyciągnął wniosków, to jego problem, każdy następny przypadek mógł być gorszy do takiego stopnia, że pewnego dnia pod jego domem/blokiem mógł podjechać ktokolwiek, komu nadepnął na odcisk i mogłaby taka rozmowa w cztery oczy różnie skończyć. Także jeszcze jacyś Hashi, Yoshi się tam przewinęli :E. Naprawdę barwna przeszłość. Gdybym wiedział i przeczytałbym sporo wcześniej o tym, co potrafił w poprzednich latach odwalać przed wzięciem mnie za "cel" do pozbycia w roku 2020, to też byłoby zupełnie inaczej i stanowiło to znak, że trzeba spierdzielać gdzie pieprz rośnie. A tak no cóż, czasu się nie cofnie. :faja:

Może po tym co się stało z Labem oraz jego ostatecznym zaoraniem w końcu spokornieje i będzie w przyszłości gdzieś indziej operował z innej jednak perspektywy, bo jednak jemu pokory zdecydowanie brakowało.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano (edytowane)

Ja pierniczę, po co w ogóle to wspominać? Wspominajmy miłe chwile, a nie kwas, który się wylewał co chwilę z politycznego (w późniejszych latach) :E

Tak jak napisano - kompy i hobby z nimi związane zeszły na całym świecie na drugi plan, to polityczny był najgorętszym wątkiem na całym forum.

Jeśli macie jakiekolwiek kopie czegokolwiek to chętnie przyjmuję i zgodnie z tym co powiedziałem - powstanie prawdopodobnie odpowiedni wątek.

Zasłużeni w temacie archiwizacji: @Camis, @Dermi, @WebCM, @Michaelred.

Nie wszyscy poprzysyłali cokolwiek, ale listy są opublikowane i jakoś się zgadamy. Mam pewne plany, ale na razie skromnie 👍

Ja archiwizowałem tylko najbardziej historyczne tematy, ale to też jest pojęcie względne. Listę wszystkich zamieściłem w temacie o instrukcji tworzenia kopii zapasowej.

Szkoda, że tak mało ludzi było chętnych. Z Monolithem to nawet w ten miesiąc byśmy zapisali dużą część najnowszego Laba.

Katalog narzędziowy na pewno zostaje na czas upadku ITH, ale to dopiero przed nami. @tomcug jest bardzo w porządku, więc nie ma co spekulować.

Bardzo Wam dziękuję za wkład 👍🤝

Edytowane przez Filip454
  • Like 1
Opublikowano

Dobry wieczór wszystkim.

Jako użytkownik Laba z blisko 20 letnim stażem i dorobkiem ca. 10k postów, co prawda w ostatnich latach mało aktywny, a bardziej bierny czytelnik składam wyrazy wdzięczności administracji ItHardware za przygarnięcie tej szczególnej społeczności. Do napisania.

@Filip454

Dziękuję za PW z informacją. Pozdrawiam

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No i sukces 👍

Ale się cieszę, że @Afterglow też przeszedł. Mamy praktycznie większość aktywnego Laba tutaj. Nigdy nie było lepiej.

To chyba było potrzebne PCLabowi 🤝👍

Szkoda tylko tych 300 coś userów, ale na pewno jak otworzą przypisanego maila to kiedyś może przyjdą.

@GordonLameman, wiem że porady są płatne, ale jak to jest z tym udostępnianiem archiwum w końcu? Różne opinie, różne prawa i już sam nie wiem.

Edytowane przez Filip454
  • Like 2
Opublikowano

@Filip454 jak chcesz miło to będzie miło :) Dostałem ogromną pomoc w sprawie monitora. Nie wiedziałem, że PPE odpowiada za to, że miałem nieostre czcionki i chłopaki mnie naprowadzili. Oddałem monitor do sklepu i kupiłem taki, który mi odpowiada. To co było fajne to to, że nawet jakiś random wszedł z najbardziej lamerskim pytaniem i z miejsca dostawał nie jedną, a 2,3 odpowiedzi. I najczęściej zero podziękowania nawet w formie emotionka. Ale to już osobny temat. Forum było mega pomocne i tutaj widać, że użytkownicy przenieśli tą chęć pomocy.

• Upvote 1