Kadajo 7 405 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 2 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Na poprzednim monitorze HDR wyglądał kiepsko, tutaj też wygląda kiepsko. No nie przekonuje mnie ta technologia. A może jestem ślepy. Nie. Po prostu jest źle ustawiony obraz.
ODIN85 3 501 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) No co może jedzie na tym starym a nie z pudełka. Masz włączony hdr w Windowsie i w grach? Jak masz włączony hdr w Windzie tnd w menu monitora są nowe opcje do ustawiania? Edytowane 5 Lutego przez ODIN85
Element Wojny 4 775 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 15 minut temu, ODIN85 napisał(a): No co może jedzie na tym starym a nie z pudełka. Masz włączony hdr w Windowsie i w grach? Jak masz włączony hdr w Windzie tnd w menu monitora są nowe opcje do ustawiania? Zadajesz bardzo dziwne pytania. 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Specjalnie dla Was zainstalowałem Win11, przerobiłem już chyba z 15 różnych kalibracji tym HDR calibration, grzebałem w ustawieniach monitora, soft nawet dedykowany zainstalowałem dla monitora - i rewelacji jak nie było, tak nadal nie ma. Edytowane 5 Lutego przez Element Wojny
galakty 3 312 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Nie masz jakiegoś trybu ECO albo coś włączonego? Albo faktycznie ten AOC na QD matrycy jest kiepski, ja mam wersję WOLED i HDR wgniata w ziemię w porównaniu do SDR. 1
Gret 554 Opublikowano 5 Lutego Autor Opublikowano 5 Lutego @Element Wojny odinstaluj te wszystkie aplikacje bo pewnie Ci zrobią większy burdel jak miałeś w profilach ICC, zainstaluj z Microsoft Store appkę dedykowaną Win11 Windows HDR Calibration
sideband 1 772 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Masz Shadow of Tomb Raider? Tam jest fajny HDR Poza tym jak tam filmy z YT z HDR? Jak słabo wygląda HDR to coś z tym monitorem jest nie tak 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 11 minut temu, Element Wojny napisał(a): Specjalnie dla Was zainstalowałem Win11, przerobiłem już chyba z 15 różnych kalibracji tym HDR calibration, grzebałem w ustawieniach monitora, soft nawet dedykowany zainstalowałem dla monitora - i rewelacji jak nie było, tak nadal nie ma. A dawałeś kabel w dp2 albo pod HDMI?
Gret 554 Opublikowano 5 Lutego Autor Opublikowano 5 Lutego Która przeglądarka na Win obsługuje HDR na yt? @sideband
DżonyBi 1 969 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Mam LG C3 42" i HDR robi robote. Czytam teraz, ze SDR lepszy od HDR. Nie chce mi sie wierzyc, ze to mozliwe na jakimkolwiek oledzie. Edytowane 5 Lutego przez DżonyBi 1
sideband 1 772 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) @Gret Chrome. Edytowane 5 Lutego przez sideband 1
Reddzik 2 762 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 5 minut temu, Gret napisał(a): Która przeglądarka na Win obsługuje HDR na yt? @sideband Edge, wiem, że działa, i chyba chrome, ale ja go nie mam. Korzystam z Edge. Edytowane 5 Lutego przez Reddzik 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 8 minut temu, Gret napisał(a): @Element Wojny odinstaluj te wszystkie aplikacje bo pewnie Ci zrobią większy burdel jak miałeś w profilach ICC, zainstaluj z Microsoft Store appkę dedykowaną Win11 Windows HDR Calibration Już to zrobiłem, i nią ustawiłem profil. 11 minut temu, sideband napisał(a): Poza tym jak tam filmy z YT z HDR? No te filmy w HDR wyglądają mega zajebiście, ale w grze już nie bardzo.
Gret 554 Opublikowano 5 Lutego Autor Opublikowano 5 Lutego to ja nie wiem, a masz jakąś konsolę? Siwitcha możesz podłączyć? Tam HDR powinien być dobrze skalibrowany i wykluczyłbyś winę windowsa.
sideband 1 772 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 15 minut temu, Element Wojny napisał(a): Już to zrobiłem, i nią ustawiłem profil. No te filmy w HDR wyglądają mega zajebiście, ale w grze już nie bardzo. Skoro te filmy wyglądają dobrze to z monitorem jest wszystko ok 2
Element Wojny 4 775 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Ktoś pisał że implementacja HDR w grach leży, i coś jest chyba na rzeczy. https://steamcommunity.com/app/2909400/discussions/0/597390757221948145/ https://www.reddit.com/r/FF7Rebirth/comments/1b5a1bf/anyone_else_having_hdr_issues/ https://www.reddit.com/r/FinalFantasyVII/comments/1bbv4v8/game_looks_better_with_hdr_off/ https://www.reddit.com/r/FF7Rebirth/comments/1b8kbka/ff7_rebirth_hdr_design_looks_too_flat_how_to/
lukadd 2 907 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Mówiłem ci, żebyś odpalił Indianę z gamepassa, tam już def HDR jest dobrze zrobiony i suwaki są spoko do regulacji. Odpalisz pooglądasz i będziesz miał punkt wyjściowy oparty na dobrej implementacji HDR. Jak to będzie źle wyglądało to niemożliwe Edytowane 5 Lutego przez lukadd 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Dobra, potwierdzone, to w 100% kwestia implementacji w danej grze. Ekran startowy BG3 w HDR wygląda po prostu BOSKO. Edytowane 5 Lutego przez Element Wojny 5
wkamil73 285 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 29 minut temu, Reddzik napisał(a): Edge, wiem, że działa, i chyba chrome, ale ja go nie mam. Korzystam z Edge. Edge jest na chromium i też obsługuje hdr
lukadd 2 907 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): Dobra, potwierdzone, to w 100% kwestia implementacji w danej grze. Ekran startowy BG3 w HDR wygląda po prostu BOSKO. Tu masz od tego samego gostka co wyżej linkowałem Indiane, materiał o tym co jest nie tak w BG3 i jak poprawiać. Co prawda nastawia pod LG oleda, ale możesz się sporo dowiedzieć o ustawianiu HDR tak, aby obraz wyglądał poprawnie
galakty 3 312 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 12 minut temu, Element Wojny napisał(a): Dobra, potwierdzone, to w 100% kwestia implementacji w danej grze. Ekran startowy BG3 w HDR wygląda po prostu BOSKO. Jak już masz W11 to spróbuj RTX HDR od NV, nawet w grach które nie mają HDR natywnie robi robotę, a tam gdzie HDR skopany potrafi być lepsze.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Gdzie uruchomić to HGiG? 13 minut temu, galakty napisał(a): Jak już masz W11 to spróbuj RTX HDR od NV, nawet w grach które nie mają HDR natywnie robi robotę, a tam gdzie HDR skopany potrafi być lepsze. Wiesz, ja już tego nie ogarniam. Ekran startowy w BG3 boski, sama gra za jasna, przejaskrawiona. To samo Cyber. A kolory z RivaTuner w rogu ekranu wyglądają absurdalnie, kolory aż rażą po oczach. Edytowane 5 Lutego przez Element Wojny
Rekomendowane odpowiedzi