wrobel_krk 851 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Polecam : https://neograf24.pl/oferta/ochrona-plexi/recepcje/#oslona-stojaca
sideband 1 780 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 15 minut temu, j4z napisał(a): Pluje nie pluje, ale czasem trzeba przetrzeć, a tego QD to strach tykać. 😀 Używaj z maseczką na twarzy
j4z 942 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Nie muszę. Mam woled i napieprzam po ekranie mokrą szmatą. 😎
Kabor 460 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 53 minuty temu, Kadajo napisał(a): Sam mam 32" i do FPS ten ekran już jest trochę za duży i męczy. No chyba ze go odsuniemy, tylko wtedy, po co kupować 32" Wymieniłem 27 na 32 (oba 16:9). Ekran dla mnie nie jest za duży oraz nie męczy. Nowy ekran ustawiony w takiej samej odległości jak stary.
j4z 942 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Zauważyłem że odległość ekranu jest sprawą bardzo subiektywną i moim zdaniem powinna być bezdyskusyjna. 1
ODIN85 3 503 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) 3 minuty temu, Kabor napisał(a): Wymieniłem 27 na 32 (oba 16:9). Ekran dla mnie nie jest za duży oraz nie męczy. Nowy ekran ustawiony w takiej samej odległości jak stary. To jest indywidualna kwestia. Jeden powie ok drugi nie. Edytowane 27 Sierpnia przez ODIN85
Kabor 460 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Czyli w jakiej ? W takiej samej czego nie rozumiesz 60 cm od początku biurka.
Kadajo 7 414 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia No tak. Mnie męczy ciągłe bieganie oczami po całym ekranie w grach których się dużo dzieje, czyli np. FPS MP. Niektórzy tak nie grają, tylko ciągle się gapią w sam środek. Podobnie jest w kinie jak siedzisz zbyt blisko, po prostu nie jesteś w stanie objąć całego ekranu nawet peryferyjnie i zaczynasz obracać głową co jest męczące. 5 minut temu, Kabor napisał(a): W takiej samej czego nie rozumiesz 60 cm od początku biurka. Chodzi o odległość jaka jest od ekranu do oczu
Kabor 460 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Chodzi o odległość jaka jest od ekranu od oczu Tutaj odległość zależy jak się usiądzie. Więc podałem wartość stałą od tego niezależną. Raz gram siedząc prosto to oczy są w linii biurka. Raz wysunę nogi i się odchylę to wtedy jest dalej. 1
Kabor 460 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) Ogólnie mogę oddalić ekran bo mam dwa blaty połączone dłuższymi bokami. Bliżej raczej nie podsunę bo już mi klawiatura będzie haczyła o stopkę. Więc od niepamiętnych czasów ekran jest zawsze w tej odległości. Od czasów 17 CRT. W takiej odległości na 32 calach nie mam problemu z ogarnięciem całego ekranu. Edytowane 27 Sierpnia przez Kabor
Kadajo 7 414 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia No to nic dziwnego ze ci nie przeszkadza. Bo się odsuwasz jak jesteś za blisko i robisz to pewnie już odruchowo Zawsze można grac jak PRO 1
Kabor 460 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Zawsze można grac jak PRO To już mógł grać w VR @Kadajo a jak ty masz oddalony ekran? Edytowane 27 Sierpnia przez Kabor 1
sideband 1 780 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 11 minut temu, j4z napisał(a): Zauważyłem że odległość ekranu jest sprawą bardzo subiektywną i moim zdaniem powinna być bezdyskusyjna. Jak chcesz ogarnąć cały ekran bez latania gałami to dla każdego to będzie mniej więcej ta sama odległość niezależnie od przekątnej ekranu.
Kadajo 7 414 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 2 minuty temu, Kabor napisał(a): @Kadajo a jak ty masz oddalony ekran? Jakieś 65-70 CM od moich oczu.
j4z 942 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Jakieś 65-70 CM od moich oczu. A od linii biurka ile? 🧐
Kadajo 7 414 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Jakiego biurka. Mój monitor stoi na kiblu 4
bleidd 485 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 5 minut temu, Kadajo napisał(a): Jakieś 65-70 CM od moich oczu. Mam identycznie i 32" jest dla mnie idealne. Do 48" mam ~110 cm i też jest super
Kadajo 7 414 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia No dla mnie tez. Ale w grach SP, w FPS MP jest trochę za blisko. Dopiero jak się odsunę tak na około 100CM to jest ok. Przyzwyczaiłem się już ogólnie, ale nie jest to dla mnie optymalne.
Kabor 460 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 10 minut temu, Kadajo napisał(a): Jakiego biurka. Mój monitor stoi na kiblu Ale masz QD czy WOLED - pytam bo się zastanawiam czy jak korzystasz z kibelka to ekran się rysuje czy nie. Pytanie dodatkowe zostają smugi 1
galakty 3 332 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia To ja 27" miałem do tej pory jakoś na 80 cm od twarzy, ale niedługo wjedzie biurko 80cm więc pewnie dalej jeszcze - albo przesunę do siebie i w przyszłości wjedzie 32/34"
Kadajo 7 414 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 4 minuty temu, Kabor napisał(a): Ale masz QD czy WOLED - pytam bo się zastanawiam czy jak korzystasz z kibelka to ekran się rysuje czy nie. Pytanie dodatkowe zostają smugi WOLED, przemyślałem sprawę dokładnie, zanim kupiłem 1
voltq 1 372 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) Co sądzicie o Monitor LG UltraGear OLED 27GX790A-B w cenie 3200 zł dostanę coś lepszego? Czy nie warto inwestować aż tyle w OLED? Edytowane 27 Sierpnia przez voltq
damyan123 30 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Do końca tygodnia za 3200 masz już 32" 4K 240Hz Samsung G8: Link Tylko nie wiem czy chcesz 4K do 4080. Jeśli chcesz 2K to mogę polecić taki jak mój, tylko ostatnio coś cena się zepsuła. Ja brałem za 2150.
Rekomendowane odpowiedzi