nabs 3 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Jak dhl nic nie spartoli to dzisiaj powinien mi dojść XG27AQWMG, postaram się opisać co i jak. Przy okazji, jest jakiś sposób żeby pasek zadań chował się tylko na jednym monitorze?
Phoenix. 4 714 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 2 godziny temu, DżonyBi napisał(a): W drugiej połowie listopada debiutuje w sklepach AOC Q27G4SDR 2K 360Hz QD-OLED 4.gen w cenie podobnej do 27MQ28G. https://aoc.com/pl/gaming/products/monitors/q27g4sdr 360hz to nie gen 4 ponoc. https://tftcentral.co.uk/articles/gen-4-samsung-qd-oled-2025-panels-and-improvements
TheMr. 2 602 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 10 godzin temu, DżonyBi napisał(a): W drugiej połowie listopada debiutuje w sklepach AOC Q27G4SDR 2K 360Hz QD-OLED 4.gen w cenie podobnej do 27MQ28G. https://aoc.com/pl/gaming/products/monitors/q27g4sdr 4 gen czy 3.5 jak MSI X50?
galakty 3 317 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) 9 godzin temu, Lameismyname napisał(a): też miał dłuższy czas tego AOC, którego Ty widziałeś tylko na zdjęciu. Miniled? Tak, z perspektywy czasu straszne kupsko Problemy te same co na OLED (np. VRR), do tego tragiczne kąty widzenia, bardzo wysoki input lag, jedyna zaleta to czcionki (chociaż przy Tandem już nieistotne) oraz brak wypalania. Reszta mocno na minus. JAk OLEDy kosztowały 2800-3400 zł to warto go było wziąć, dzisiaj kompletnie sensu nie widzę chyba że ktoś naprawdę nie ma tych kilku stówek w kieszeni. I samo AOC ma bardzo słabe wykonanie, czy to miniled czy OLED, ja już drugi raz ich nie kupię. Edytowane 13 Listopada przez galakty
Gret 554 Opublikowano 13 Listopada Autor Opublikowano 13 Listopada 5 minut temu, galakty napisał(a): I samo AOC ma bardzo słabe wykonanie, czy to miniled czy OLED, ja już drugi raz ich nie kupię. Chyba trzeci 1
DżonyBi 1 969 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) OLED do gier jest najlepszy, a jak nie przypasował komuś WOLED to warto spróbować z QD-OLED. Innej drogi po prostu nie ma. IPS ma tragiczny kontrast, czarny nie istnieje, HDR nie istnieje, a VA to słabe kąty widzenia, widoczny ghosting i nawet fast VA tutaj nic nie zmienia. Nierówne podświetlenie jest bardziej widoczne na VA, krawędziowe to wciąż brak HDR, a lokalne strefy dokładają kolejne problemy. IPS tylko do pracy biurowej można polecić. Edytowane 13 Listopada przez DżonyBi 2
Lameismyname 2 340 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada @galakty teraz chodzą za 1k nówki, no i biją zwykłe IPS/VA. No ale do OLEDów brak startu. Apetyt rośnie w miarę jedzenia.
galakty 3 317 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada No to za 1k trudno coś lepszego dostać, gdyby tylko kąty widzenia były lepsze... Już przy 10 stopniach są odchyły 1
DżonyBi 1 969 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Czytałem też, że ten mini LED AOCa to niezły grzejnik.
Wu70 739 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Ale to temat Bieda-free o OLEDach, po co ciągle wracacie pamięcią do muzeum? Nostalgia?
DżonyBi 1 969 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Jeszcze ktoś zapomnij i wróci do IPS/VA. Mimo, że kompletnie nie potrzebuje drugiego oleda, ale ciągnie mnie jak cholera. Dziś stoi do rozpakowania M27UP za 1,3k, ale kusi mnie ten z RTVeuroAGD AOC AG276QZD2 za 1,9k i nie wiem czy będę miał jakiekolwiek korzyści w SDR przy pracy. W tym AOCu jasność SDR jest przeciętna i 2K. Edytowane 13 Listopada przez DżonyBi
nabs 3 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 14 godzin temu, nabs napisał(a): Jak dhl nic nie spartoli to dzisiaj powinien mi dojść XG27AQWMG, postaram się opisać co i jak. Przy okazji, jest jakiś sposób żeby pasek zadań chował się tylko na jednym monitorze? Monitor dostarczony, jak narazie po około godźinie użytkowania wrażenia pozytywne, czcionka nawet bardziej mi się podoba niż na moim starym ipsie, banding widoczny. Jeśli chodzi o odbicia to siędząc na wprost muszę się przyjrzeć żeby siebię zobaczyć, mocno widać jedynie patrząc z boku. W zaciemnionym pomieszczeniu żadnych odbić. 1
AtGod 14 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 3 godziny temu, nabs napisał(a): Monitor dostarczony, jak narazie po około godźinie użytkowania wrażenia pozytywne, czcionka nawet bardziej mi się podoba niż na moim starym ipsie, banding widoczny. Jeśli chodzi o odbicia to siędząc na wprost muszę się przyjrzeć żeby siebię zobaczyć, mocno widać jedynie patrząc z boku. W zaciemnionym pomieszczeniu żadnych odbić. Pokaż zdjęcia tego bo to też chyba WOLED 4th gen?
DżonyBi 1 969 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Problem sam się rozwiązał. Odsyłam Gigabyte M27UP. Jakiś syf pod ekranem. Trzeba jednak szerzej portfel otworzyć.
VRman 2 635 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Wygląda jakby robal "przecinek" Ci tam wlazł. 21 godzin temu, Lameismyname napisał(a): Tak tak, są od wczoraj na rynku Jeszcze pamiętam czasy jak CRTki ich były dosyć popularne, nieraz się trafiało na nie w szkołach czy kafejkach. Osobiście nie miałem CRT tej firmy ale znałem właścicieli i sobie chwalili, w użytkowaniu też nie dało się nic złego powiedzieć. Typowa tanizna. Spoiler Ale... pojechałem po 17" a wróciłem z 19" AOCa. Nawet wyglądał dość podobnie. Miał od cholery wad, ale testując je wszystkie przed zakupem (fajny sklep, że pozwolili ) nic nie miało znaczenia. Było tylko "ale zajebisty duży obraz!" To były normalne monitory. Nic super, ale też nie straszna tandeta. Zakupu nie żałowałem i znajomi kupujący tanie 15" czy 17" potem też nie. Potem zmieniłem na Samsunga 19" z MagicBright. Taki pradziadek HDRu Edytowane 13 Listopada przez VRman 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 8 minut temu, DżonyBi napisał(a): Brać tego AOCa AG276QZD2 za 1899? Recki ma niby niezłe (https://www.rtings.com/monitor/reviews/aoc/agon-pro-ag276qzd2) Pamiętaj jednak o rewelacyjnej powłoce na QD-OLEDach. Znajomemu wczoraj muszka owocówka wleciała w ekran z impetem i skończyło się tak: 3
sideband 1 775 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Tylko dlaczego piszesz nie prawdę? Ktoś jeszcze uwierzy, ze to prawda z ta owocówka. Wklejasz zdjęcie gdzie idiota postarał się by tego dokonać. 2
Wu70 739 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 33 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Brać tego AOCa AG276QZD2 za 1899? Dziwne że się zastanawiasz za taką kasę To można śmiało wypalać excelami, pełna gw 3 lata. U mnie OLED jest głównym monitorem do pracy i staram się jak mogę żeby padł 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 6 minut temu, sideband napisał(a): Tylko dlaczego piszesz nie prawdę? Ktoś jeszcze uwierzy, ze to prawda z ta owocówka. Wklejasz zdjęcie gdzie idiota postarał się by tego dokonać. Hmm... a wiesz co to za pojęcia "dystans" albo "żart". W WOLEDach nawet 4gen jedyną zaletę jaką widzisz to "może powłoka, którą normalniej się czyści" - nie chce mi się przekopywać forum ale, to są dokładnie Twoje słowa inaczej ubrane. No a jak w żartach wytknę jedną z pięt achillesowych QDka, to się odpalasz na poważnie. Przecież tego jest od cholery i ciut ciut:
Doamdor 1 782 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 1 godzinę temu, DżonyBi napisał(a): Brać tego AOCa AG276QZD2 za 1899? 3
nabs 3 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada (edytowane) 12 godzin temu, AtGod napisał(a): Pokaż zdjęcia tego bo to też chyba WOLED 4th gen? Tak, zamówiłem 6.11, wczoraj doszedł, a co do zdjęć to banding wygląda dokładnie tak samo jak w opisywanym tutaj gigabyte z tandem oled, chyba, że oczekujesz czegoś konkretnego to moge zrobić. Edytowane 14 Listopada przez nabs literówka
Rekomendowane odpowiedzi