sideband 1 780 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Najlepiej w ogóle nie włączaj to się nie wypali 1
tommiyacht 14 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Teraz, sideband napisał(a): Najlepiej w ogóle nie włączaj to się nie wypali a zebys wiedzial ze mialem to napisac
sideband 1 780 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Tak to jest technologia poza tym kluczem jest jasność
Phoenix. 4 730 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada U mnie jasnosc 42% to chyba sie nie wypali
galakty 3 332 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Za dnia 50, wieczorami 20, zależy co robię bo białe tła to nawet na 20 wypalają gałki bez oświetlenia
tommiyacht 14 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada nawet delikatny ambilight mod za ekranem to podstawa wieczornego giercowania.
Phoenix. 4 730 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 1 godzinę temu, galakty napisał(a): Za dnia 50, wieczorami 20, zależy co robię bo białe tła to nawet na 20 wypalają gałki bez oświetlenia Mnie to 42 wieczorem troche razi ale nie chce mi sie co chwile kazdego dnia obnizac
sideband 1 780 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada U mnie jest na 4 niezależnie dzień czy noc. Ale podobno jestem wampirem
Pan Mateoo 454 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Ja zawsze staram sie ustawiać na 100 lumenow? albo tych drugich bo tak w testach testują... czy kolory tracą jakosc przy innej jasnosci? jakie glupie pytanie ale jakos mnie teraz zastanawia percepcja koloru pod wplywem jasnosci
Gret 557 Opublikowano 14 Listopada Autor Opublikowano 14 Listopada 2 minuty temu, sideband napisał(a): U mnie jest na 4 niezależnie dzień czy noc. Ale podobno jestem wampirem jak siedzisz w piwnicy to co za różnica czy dzień czy noc. "4" to ile z 40-50 nit?
sideband 1 780 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada (edytowane) Jak nie ma słońca kotary otwarte Poza tym wieczorem i tak lampka się świeci. To będzie gdzieś ok 45 Edytowane 14 Listopada przez sideband
Gret 557 Opublikowano 14 Listopada Autor Opublikowano 14 Listopada Ja jadę na 80 i uważam że to już jest nisko. 45 to dla mnie nie do zaakceptowania 1
Kadajo 7 414 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Te liczby za dużo nie znaczą jeśli wszystkie nie dotyczą jednego monitora, bo nie wieadomo jaka ilość nitów się za nimi kryje
PaVLo 921 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Ja sobie chyba dam na razie spokój z OLEDami, jak mam dbać o nie bardziej niż o własną higienę, a przy tym uważać, aby jej mu nie przerwać gdy po wyłączeniu będzie chciał sobie ją zrobić .
sideband 1 780 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 28 minut temu, Kadajo napisał(a): Te liczby za dużo nie znaczą jeśli wszystkie nie dotyczą jednego monitora, bo nie wieadomo jaka ilość nitów się za nimi kryje Mam test swojego monitora jaka jasność jest przy danych ustawieniach. Także to nie jest z powietrza.
galakty 3 332 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Ale o OLEDy nie trzeba dbać jak o higienę... Tak mówią tylko Ci co OLEDa nie mają. Ja nabiłem 1500h z czego 75% to praca biurowa i nie było wypaleń, do tego masz gwarancję. Ile razy trzeba to wałkować? Jakie uważanie żeby nie uwalić odświeżania? Jak to się robi tylko w standby? Ty w ogóle czytałeś cokolwiek o OLED czy nie? Nie musisz odpowiadać, bo widzę że nie.
Kadajo 7 414 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 1500h dla monitora to śmiesznie mało. 1
PaVLo 921 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada (edytowane) 16 minut temu, galakty napisał(a): Ale o OLEDy nie trzeba dbać jak o higienę... Tak mówią tylko Ci co OLEDa nie mają. Ja nabiłem 1500h z czego 75% to praca biurowa i nie było wypaleń, do tego masz gwarancję. Ile razy trzeba to wałkować? Jakie uważanie żeby nie uwalić odświeżania? Jak to się robi tylko w standby? Ty w ogóle czytałeś cokolwiek o OLED czy nie? Nie musisz odpowiadać, bo widzę że nie. Nie tyle czytałem, co miałem nawet kilka ostatnio i najbardziej mnie irytowało to czyszczenie pikseli po wyłączeniu monitora, gdy zawsze całość wyłączam jak lecę do pracy, więc musiałem zostawiać go podpiętego poza listwę przeciwprzepięciową, aby "mu" nie przerywać te co najmniej 15 minut higieny (żadne kilka, bo to bzdura). Poza tym ta delikatna matryca, którą najlepiej za szkłem hartowanym umieścić, aby przypadkiem nie zrobić ryski . Ale obserwuję co tam na Black Frajej się pokazuje i może wezmę jakiś kolejny na testy, na przykład ASUS ROG Strix OLED XG32UCWMG Edytowane 14 Listopada przez PaVLo
galakty 3 332 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 1 godzinę temu, PaVLo napisał(a): zawsze całość wyłączam jak lecę do pracy lol ale to Twój problem i wina, ja mam zasilanie całego PC i sprzętu włączone 24/7, robisz z igły widły, jak tam chcesz 1 1 2
Rekomendowane odpowiedzi