Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam biurko co ma 100cm głębokości, i kiedyś miałem 34 cale w tej rozdziałce, dla mnie zbyt mały był ekran, sprzedałem po miesiącu. I tak potrzebuję do multi, w pvp niższa rozdziałka nawet pomoże. Spoceńcy grają przecież na 4:3 roziągniętym na boki. A jak będę grał w sibgke player to mogę ekran wepchnąć głębiej.

Bardziej mi chodzi o matrycę w tym monitorze. Czy ma jakieś wady które rażą w gamingu.

Opublikowano

Matrycą się nie przejmuj.
Bardziej się martw zakrzywieniem bo 800R to jest wartość gdzie możesz głowę wsadzić do środka i będziesz mógł oglądać uszami. No i jest jeszcze kwestia niższego ppi względem 34".

Opublikowano

Muszę powiedzieć że to najlepszy zakup w ostatnim czasie. Przesiadka z VA no i po prostu szczena opada.

Takie Diablo wygląda teraz pięknie.

Jedyne czego żałuję to to że tak późno się zdecydowałem :E

Opublikowano
52 minuty temu, Godlike napisał(a):

A ten gigabyte mo34wqc2 nie ma przypadkiem drugiej gen? Bo jest jeszcze mo34wqc ale nigdzie nie umiem się doszukać info o matrycy, ktoś tylko wcześniej pisał że pierwsza generacja w nim jest. 

W qd oledach albo masz 1 gen albo 3gen, 2gen z tego co wiem to tylko Samsung G9 mial ale tam nie bylo takich duzych zmian jak w 3gen.

Tego GB ma znajomy i sobie chwali, ot to klasyczny niczym nie wyrozniajacy sie oled.

Opublikowano
2 godziny temu, Godlike napisał(a):

A ten gigabyte mo34wqc2 nie ma przypadkiem drugiej gen? Bo jest jeszcze mo34wqc ale nigdzie nie umiem się doszukać info o matrycy, ktoś tylko wcześniej pisał że pierwsza generacja w nim jest. 

To jest pierwsza generacja z wyższym odświeżaniem.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

W qd oledach albo masz 1 gen albo 3gen, 2gen z tego co wiem to tylko Samsung G9 mial ale tam nie bylo takich duzych zmian jak w 3gen.

Tego GB ma znajomy i sobie chwali, ot to klasyczny niczym nie wyrozniajacy sie oled.

Aktualnie mam monitor 34' z matryca VA i generalnie jestem zadowolony no ale HDR który w nim jest to jest słaby i tak się rozglądam za OLED-em bo wszyscy się tutaj nad nimi rozpływają i nad tym jaki jest super obraz. Teraz gdzieś doczytałem ze 3 generacja matryc ma się dopiero pojawić w monitorach do końca tego roku i ma mieć 3000 nitów i tak się zastanawiam czy czekać czy brać to co jest? Ważne dla mnie też jest aby matryca była żywotna a nie wypaliła się po 3 miesiącach, a 3000 nitów może mieć na to duży wpływ (a przynajmniej tak mi się wydaje). No i ważna dla mnie też jest czerń żeby była taka dobra, że grając w AC Shadows w misje których akcja dzieje się w nocy Yasuke nie było widać na monitorze :E A tak serio żeby czerń to była czerń, a nie wyblakła.

Opublikowano

Ten GB bedzie zadowalajacy, nowsze gen 21:9 to glownie bedzie lepsza czcionka i jasnosc ale sam obraz niewiele sie zmieni, jak dzis odpalisz kilkuletnitv oled i taki z tego roku to przpepasc nie bedzie. To uwazam na plus, ze jakiegokolwiek bys mial oleda o zawsze bedzie top obraz ;)  Pozniej juz nie ma odwrotu z oleda na cos innego ;p

• Upvote 1
Opublikowano

Generalnie nie słyszałem o nadchodzących oledach o jasności aż 3000 nitów czyżby coś mnie omineło ? Obecnie to tylko LG ma oleda o max jasności 1300 nitów ale to tylko na bardzo małym skrawku obrazu 1-2 %. W realnych scenach nie odbiega jasnoscią od standartowych oledów 1000nitów.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Godlike napisał(a):

A to 3000 nitów vs 1000 nitów może zrobić różnice? 

Roznice z zrobi, tylko takich monitorow nie ujrzysz przesz nastepne kilka lat ;)  Na 2025 rok max  co zapowiada np taki LG to 1300 nitow ale wiadomo ze to tylko w tyci okienku ;)

Szczytowa jansoc w malym oknie ma male znaczenie, wazniejsza jest jasnosc w duzych scenach a tu jeszcze bedzie to kulec latami. Ale na tle idelnych czerni nawet niska jasnosc HDR roi robote.

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano

Wy jesteście niewidomi? czy wy wiecie ile to jest 3 tyś nitów? toć to świeci jak światłość wiekuista :E

Może okulista się przyda? ale tak serio bez drwiny.

BTW czaicie się na black frajer na oledziki? 8:E

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Miałem miniled 1300 nitów na pełnym ekranie (tak, pełnym) i przy HDR bez opcji możliwości zmiany jasności (co jest często zablokowane) tego się nie dało używać wieczorem bez oświetlenia dodatkowego :E