PiPoLiNiO 255 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) @Czarny_PLone Ehhh... Dobra, pyskujesz więc Cię zgaszę bo mnie w sumie zirytowaleś. 9 godzin temu, Czarny_PLone napisał(a): W żadnym wypadku nie używać środków opartych na alkoholu. Polecam ten środek do wszystkich oledów + mikrofibra. https://allegro.pl/oferta/biobojczy-plyn-dezynfekujacy-e5-itseptic-250-ml-13395272583 Skład chemiczny Twojego środka Następnym razem jak nie ogarniasz to nie świruj. A, jeszcze jedno. Itseptic ze względu na niejednorodny skład, czyli brak jedynie czystego etanolu 70%, naraża tegoroczne matryce oled na przebarwienie. Więc napewno kilka osób by Ci tu później mogło podziękować Edytowane 13 Listopada przez PiPoLiNiO 4
Godlike 76 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada @PiPoLiNiO A ten jak ma 99% to będzie dobry czy za duże stężenie? https://allegro.pl/oferta/alkohol-etylowy-etanol-spirytus-do-dezynfekcji-odtluszczacz-99-1l-16515421314?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_one_fulfillment_pl_pmax&ev_campaign_id=20584938944&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAlsy5BhDeARIsABRc6Zs5_dkD77IW1nylPW7Zy-1UQmBev76SafcrhyjzTdigA9bLSjAD4C8aAoeWEALw_wcB
PiPoLiNiO 255 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada @Godlike producent matryc czyli samsung, pisze o 70%. Gość z Hdtvpolska.com mówi, że wyższe wartości też czyszczą, ale nie ryzykowałby za często takiego czyszczenia... Ale to też wieloskładnik. Więc odpuść. Ma być czysty. Chcesz fotę tego co ja używam?
Pablloo 7 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada A możecie polecić co konkretnie kupić? Tyle tego jest że ciężko coś wybrać. Z tych ściereczek z mikrofibry też nie wiem co wybrać.
PiPoLiNiO 255 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada @Pablloo @Godlike Jest na allegro 2
Godlike 76 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Godlike producent matryc czyli samsung, pisze o 70%. Gość z Hdtvpolska.com mówi, że wyższe wartości też czyszczą, ale nie ryzykowałby za często takiego czyszczenia... Ale to też wieloskładnik. Więc odpuść. Ma być czysty. Chcesz fotę tego co ja używam? Tak ma być czysty i bez smug, a raczej "będzie" czysty bo narazie poluje na Oleda od MSI, ale chce już mieć rozpoznany temat jeśli chodzi o czystość matrycy.
PiPoLiNiO 255 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada https://allegro.pl/oferta/brait-spray-do-dezynfekcji-powierzchni-70-425ml-12033160557 1 minutę temu, Godlike napisał(a): Tak ma być czysty i bez smug Ma być Czysty etanol, a nie monitor 1
Pablloo 7 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada @PiPoLiNiO dzięki, a polecisz jakąś dobrą ściereczkę z mikrofibry.
PiPoLiNiO 255 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada @Pablloo Szukaj takiej struktury jak nie chcesz rysować 1
Pablloo 7 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Która z tych będzie dobra? https://allegro.pl/oferta/sciereczka-do-czyszczenia-ekranow-bardzo-duza-35-x-35-cm-oraz-gruba-12956034518?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_komputery_akcesoria_pla_pmax&ev_campaign_id=17966335850&gad_source=1&gbraid=0AAAAAD24kbMTk8nFC2yzckF9TQhMSGWzM&gclid=CjwKCAiAudG5BhAREiwAWMlSjO5ET_s9XO7Xok-9rB-5Klb4Z9Pdch86n-6pHeXbLkUdTK4fD8BBSxoCOE0QAvD_BwE https://allegro.pl/oferta/sciereczka-z-mikrofibry-do-ekranow-lcd-stella-10420856303?bi_s=ads&bi_m=productlisting:mobile:query&bi_c=ZWI3M2FiYTctMmJkYy00NTYzLWExYzEtNjIwODI2Y2Y5OTZiAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=861e8a9e-1982-481f-b765-2a8b87044808 https://allegro.pl/oferta/sciereczka-hayne-do-czyszczenia-ekranow-duza-30x30-13523822434?reco_id=f3d0db84-a1dd-11ef-ae3e-fe1ca2957c6d&sid=1b14f67fa36602937f1572a57e6df4124ef63b53ab9897d3b9ab8b1bd1d899d5
PiPoLiNiO 255 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Żadna. Musisz iść do Pepco albo gdzieś i ją zobaczyć na żywo
Godlike 76 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 20 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): https://allegro.pl/oferta/brait-spray-do-dezynfekcji-powierzchni-70-425ml-12033160557 Ma być Czysty etanol, a nie monitor Aa dobra, zle zinterpretowałem, ale po tym twoim specyfiku monitor też będzie czysty i bez smug?
PiPoLiNiO 255 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada @Godlike Tak. Używam go na co dzień ze swoim Gigabyte qd-oled 1
Godlike 76 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada @PiPoLiNiO a jeszcze jedno może głupie pytanie ale wolę się upewnić, ten środek bezpośrednio rozpylic na ekran i przetrzeć czy rozpylic go na ściereczkę i wilgotna przecierać?
PiPoLiNiO 255 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada @Godlike Na ekran da lepszy efekt 1
Czarny_PLone 5 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) 5 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Czarny_PLone Ehhh... Dobra, pyskujesz więc Cię zgaszę bo mnie w sumie zirytowaleś. Skład chemiczny Twojego środka Następnym razem jak nie ogarniasz to nie świruj. A, jeszcze jedno. Itseptic ze względu na niejednorodny skład, czyli brak jedynie czystego etanolu 70%, naraża tegoroczne matryce oled na przebarwienie. Więc napewno kilka osób by Ci tu później mogło podziękować Echh... teraz to mnie ty zirytowałeś i coś ty tu podał to jest zupełnie inny środek, sprawdż wpierw skład obu środków i się wypowiadaj. To co podałeś to jest środek do Dezynfekcji Dłoni i oparty właśnie na etanolu i propanu jeszcze. Co do środka którego używam to jakoś nie widzę przebarwień na 4 letnim oledzie lg55 i dwuletnim aw4323DW bo nie używam środka do rąk Edytowane 13 Listopada przez Czarny_PLone 2 1
Godlike 76 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada No faktycznie kolega @PiPoLiNiO się walnął, skład środka @Czarny_PLone
PiPoLiNiO 255 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) @Godlike Gdzie się walnąłem? Skład który wstawiłem był do tego co on zalinkował Edit: Aaa. Dobra. Widzę. Ale to w sumie nic nie zmienia bo to dalej nie jest czysty etanol z tego co widzę. Jop. 3 składniki. 1 godzinę temu, Czarny_PLone napisał(a): Co do środka którego używam to jakoś nie widzę przebarwień na 4 letnim oledzie lg55 i dwuletnim aw4323DW bo nie używam środka do rąk 4 letni oled, i 2 letni Alien mają zupełnie inny rodzaj matryc i powłok. Wyraźnie napisałem, że chodzi o tegoroczne qd-oled. Zresztą na filmie hdtvpolska też o tym wspominają, że można zrobić kuku powłoce Środek który dałeś nie jest czystym etanolem, kolega wyżej już wstawił skład. Tu jest dokładnie rozpisane przez MSI czym najlepiej czyścić. Etanol 70% A tak wygląda efekt użycia wody destylowanej na qd-oled. Ekran na śmietnik Edytowane 13 Listopada przez PiPoLiNiO
Spychcio 279 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Liczę, że na początku stycznia (CES 2025) zobaczymy nowe monitory już z DP.2.1, zwłaszcza, że w tym samym czasie będzie premiera RTX5xxx, którę będą nareszcie posiadały DP.2.1 Nareszcie byłoby złącze, które w pełni wykorzysta 4K/240Hz, bo HDMI2.1. nie daje sobie rady. Dopiero jak wyjdą takie właśnie monitory to będę szukał następcy dla swojego monitora.
Gret 104 Opublikowano 14 Listopada Autor Opublikowano 14 Listopada Że woda niszczy ekrany to bym nigdy nie pomyślał. Normalnie działa jak kwas. Strach przypadkiem opluć podczas rozgrywki w jakąś gierkę online bo ekran na śmietnik za 4k
DyndaS 48 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Faktycznie ta powłoka QD-OLED się rysuje od samego patrzenia prawie. Czym w ogóle ścierać jakiś syf z ego ekranu? Nawet jak coś się jadło i strzeliło w monitor, a potem zaschło? No bo już widzę, że ścieranie tego mikrofibrą, to będzie kupa mikrorys w tych okolicach aż wreszcie na całym ekranie z czasem. Już widzę coś takiego w jednym miejscu pod latarką. By się przydało aby to jakąś powłokę gorilla glass czy coś takiego miało... Czy środek typu tenzi antystat się w ogóle nadaje do czyszczenia oled? Używam mikrofibry Work Stuff Gentleman Basic.
ODIN85 397 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada No sory ale nie je się przy kompie. Jak kichnę najwyżej to szybko szmatką i tyle.
Godlike 76 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada A jak ci dziecko dotknie paluchami jak cie akurat przy nim będzie to wtedy jakoś wyczyścić trzeba, no i nie jeść przy kompie to ja sobie nie wyobrażam, to jakbym jadł kanapkę bez chleba
ODIN85 397 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada U mnie są proste zasady-stoiska z kompem się nie dotyka. Gluty wiedzą co je czeka jak złamią zasady 1
Rekomendowane odpowiedzi