jankooo 441 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września Według info w październiku dostępność. Nowe woledy mają podniesione odświeżanie matrycy 240-->280Hz, konkurencja j.w. nie może być gorsza to w standardzie kolejne 40 do 320Hz dokłada żeby klient wiedział co lepsze Jak będzie kosztował w granicach 2,5k to będę zainteresowany 1
skunRace 984 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września (edytowane) W dniu 16.09.2026 o 12:24, sideband napisał(a): QD ktoś nie żre przy nim i nie pluje do tego nikt paluchami nie tyka to będzie gitara. Bo stricte kurz schodzi elegancko. Przy niewielkich zabrudzeniach też obejdzie się bez rys. Poza tym nawet jeżeli ktoś porysuje to cały mowa o mikrorysach, które są widoczne tylko przy wyłączonym ekranie pod odpowiednim światłem i kątem. Ale jakbym miał kupować to kupiłbym QD już są z tą mocniejszą powłoką. Tylko na forum trzeba uważać, bo można parsknąć śmiechem na niektóre posty i poplute W dniu 16.09.2026 o 12:26, Reddzik napisał(a): Tego problemu nie mam życie singla ma ten plus, jedynie moje paluchy, przy okazji jestem nerwowy i może mi się ręką trząść przy takim czyszczeniu. Wzbraniam się QD, bo mam zwierzaka i futro lata, do tego np teraz wskoczyła sobie na biurko i się myje. No i nie zamierzam siedzieć w całkowitej ciemnicy, nie lubię. Wieczorem włączam górne światło albo lampkę, jak w lecie miałem zasłonięte okno zewn roletą to ciemnica to włączałem światło. Przy OLED jaki bym nie kupił to będę musiał kombinować z tym światłem, np puszczać coś za monitor itp. Ogólnie coś wezmę w najbliższym czasie, kupowałem AOC mini leda, miałem pewne obiekcje ale chyba nic innego nie zostało jak zaryzykować. Może mi się wypalić, bo monitor używam do forum, pisania, czytania na nim a nie tylko do grania, czasem grę odpalę wieczorem a komp np chodzi od godz 10 rano. Trzeba będzie włączać te czyszczenie itp. Ten AOC o którym mowa ^^ ma oznaczenie Twardość ekranu 2H Jakie ma to znaczenie? Jak to odczytać? Nie wiem mowa o takim: https://www.aoc.com/pl/gaming/monitors/q27g4zd Odnośnie kotów to dosłownie dziesiątki takich postów z porysowanymi ekranami są na redicie, nieźle bym się . Ja swojego nauczyłem, żeby już nie wchodził na biurko. Raz mi strącił 34" 21:9 polując na ćmę, która wleciała do pokoju i monitor do wyrzucenia. Monitor prawie nowy stał nieużywany obok TV, ale i tak szkoda było. Edytowane 17 Września przez skunRace 1 1
caleb59 2 485 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września Może jak weźmie matowy ekran to kot nie będzie się odbijał jak w lustrze i nie podrapie. W sumie mnie to nie dziwi - koty są z natury ciekawskie a jak widzi drugiego kota w odbiciu ekranu to się chce z nim przywitać.
Reddzik 4 318 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września Odpukać moja kicia nie zadrapała ekranu, raz tylko pamiętam jak włączyłem na YT jakieś ptaszki myszki to była na tyle ciekawa, że zaglądała za monitor i nawet próbowała łapką dotknąć ale to było pierwszy raz i nawet jej nie pozwoliłem, potem tego nie robiła. Ona ma już te 13 lat, powoli staruszka. Lubi posiedzieć u mnie na kolanach popatrzy się na monitor, czasem ją coś ciekawi. Pamiętam jak grałem w Stray na PS5 i specjalnie miauczałem kotem, to nawet coś tam uszkiem słyszała ale nie na tyle jak na te filmy z YT. Ta IIyama powoli się wyprzedaje, wróciła do xkomu, na allegro konto IIyamy powoli ubywa sztuk. Ktoś na pepperku napisał, że w sofcie można włączyć HDR, nie trzeba w monitorze- niby jakiś plus Na allegro 15 sztuk z 60. Ja znalazłem też taki ciekawy monitor https://www.gigabyte.com/pl/Monitor/MO27Q2A ale cena jest dużo wyższa ok 1700zł, może kiedyś zleci. Te nowe które wejdą na rynek zapewne będą drogie.
Phoenix. 7 196 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września https://videocardz.com/newz/asrock-launches-taichi-oled-monitors-with-up-to-720hz-and-dual-dp-2-1-uhbr20
caleb59 2 485 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września (edytowane) Obym nie sczezł marnie za tą decyzję... Edytowane 18 Września przez caleb59 5 1
musichunter1x 1 699 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września (edytowane) Jakieś tanie zrobiły się Oledy, nawet 4k... Może ktoś oświeci mnie co do wad których nie znam w tym modelu za 1800 zł? https://www.x-kom.pl/p/1341880-monitor-led-32-i-wiekszy-dell-plus-s3225qc.html?sm=pepper&utm_tag=ppr-pl-862809969 QD-OLED 120hz, zaciemnienie pomieszczenia to nie problem, do multimediów będzie używany wieczorem, 120hz nie przeszkadza, choć odpadnie emulacja wiązki CRT, zostaną shadery i BFI.... Ma Dolby Vision, nawet znośne głośniki z korektorem, przydadzą się do jakiś dupereli, dobry tryb SRGB... Już kupiłem, aby na pewno nie uciekł, bo anulować lub zwrócić zawsze można. Edit. No jeszcze mała ilość złącz, bo jest tylko hdmi 2.1 i usb C. Ah tak... Zapomniałem o tej durnej powłoce QD-OLED co rysuje się od samego patrzenia... Edytowane 18 Września przez musichunter1x 2
j4z 2 025 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września (edytowane) W dniu 9.09.2026 o 11:47, caleb59 napisał(a): Dobrze, dobrze - cisnąć sroledowców. Zapyziała technologia, która generuje więcej ewentualnych problemów niż pożytku, ciągle niedopracowana - siedzieć i drżeć czy sroled wytrzyma okres gwarancyjny, czy nic się nie wypali, czy będzie flickering, pasy na szarym tle itp. brednie i to wszystko za 1500-2200zł za klasycznego 27". Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie... 1 godzinę temu, caleb59 napisał(a): Obym nie sczezł marnie za tą decyzję... Szczerze się cieszę i mam nadzieję że, trafi się elegancka sztuka. Czekam na relacje. OLED SROLED! Edytowane 18 Września przez j4z 2
ODIN85 5 303 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września Jeszcze 5070Ti do kompletu by się przydało 1
platyniak18 7 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września Do mnie wlasnie przyszed ten gx700a, na samym poczatku odpalilem steama, i juz mnie nerw strzelił, na szarym bardzo widoczne pasy, az sie na to patrzeć nie dało. Puściłem 2 razy czyszczenie pikseli i juz nic nie widać, pozostała jednak mala ziarnistosc na szarych kolorach. Nie testowałem jeszce hdr, ale ogólnie wydaje sie wszystko ok, naprawde wysoka jasnosc w sdr, spokojnie można żaluzje odsłonić, migotanie nie zanotowałem 1
Reddzik 4 318 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września 13 minut temu, ODIN85 napisał(a): Jeszcze 5070Ti do kompletu by się przydało Po co mu grafa, jak się liczy sam OLED przecież do mnie tak pisałeś
caleb59 2 485 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września 29 minut temu, j4z napisał(a): Szczerze się cieszę i mam nadzieję że, trafi się elegancka sztuka. Czekam na relacje. OLED SROLED! Dalej uważam, że to taka Kinder niespodzianka - albo będzie wesoło albo smutno w zależności co się trafi.
musichunter1x 1 699 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września Tamten DELL ponoć wypada z tym dobrze, ale za to coil wine można wylosować lub hałasujący wentylator Kota od 1.5 roku nie wpuszczam do pokoju z gratami, więc nie będzie okazji do zakopania go w ogrodzie przy porysowaniu monitora.
wrobel_krk 1 025 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września A jest jakiś 34 cali z dobrą czcionka bo widzę że Della 39 się nie doczekam w tym roku LG to za drogi
ODIN85 5 303 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września 15 minut temu, Reddzik napisał(a): Po co mu grafa, jak się liczy sam OLED przecież do mnie tak pisałeś Bo ma już starą bez gwarancji
caleb59 2 485 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września 44 minuty temu, platyniak18 napisał(a): Puściłem 2 razy czyszczenie pikseli i juz nic nie widać, pozostała jednak mala ziarnistosc na szarych kolorach. W instrukcji obsługi masz nawet napisane by świeżo po wyjęciu z pudełka i odpaleniu puścić od razu czyszczenie.
ODIN85 5 303 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września (edytowane) 10 minut temu, caleb59 napisał(a): W instrukcji obsługi masz nawet napisane by świeżo po wyjęciu z pudełka i odpaleniu puścić od razu czyszczenie. Kto instrukcje by czytał Edytowane 18 Września przez ODIN85
Dimazz 846 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września 2 godziny temu, musichunter1x napisał(a): Jakieś tanie zrobiły się Oledy, nawet 4k... Może ktoś oświeci mnie co do wad których nie znam w tym modelu za 1800 zł? https://www.x-kom.pl/p/1341880-monitor-led-32-i-wiekszy-dell-plus-s3225qc.html?sm=pepper&utm_tag=ppr-pl-862809969 QD-OLED 120hz, zaciemnienie pomieszczenia to nie problem, do multimediów będzie używany wieczorem, 120hz nie przeszkadza, choć odpadnie emulacja wiązki CRT, zostaną shadery i BFI.... Ma Dolby Vision, nawet znośne głośniki z korektorem, przydadzą się do jakiś dupereli, dobry tryb SRGB... Już kupiłem, aby na pewno nie uciekł, bo anulować lub zwrócić zawsze można. Edit. No jeszcze mała ilość złącz, bo jest tylko hdmi 2.1 i usb C. Ah tak... Zapomniałem o tej durnej powłoce QD-OLED co rysuje się od samego patrzenia... wypychają oledy na starszych matrycach. Nagle starsze stały się nieużywalne. A dwa lata temu ludzie kupowali AW3423DWF za ponad 3k zł i cieszyli się z jakości. To monitor na najstarszej generacji matryc
musichunter1x 1 699 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września (edytowane) 5 minut temu, Dimazz napisał(a): To monitor na najstarszej generacji matryc Tamten niby tak, ale ten za 1800 zł to 3 generacja, ~420 jasności przy oknie 25%, dobra kalibracja, równomierność, dolby vision, rocznik 2025... Chyba tylko ten wentylator i specyfika QD-OLED jest haczykiem, ale też ma swoje plusy. Edytowane 18 Września przez musichunter1x
Reddzik 4 318 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września Z nowymi to pewnie trzeba poczekać te dobre kilka miesięcy. Póki co widać, że obecne mają coraz lepsze promocje. Każdy może coś sobie upolować o ile trafi w 10
kamilos69 405 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września (edytowane) Godzinę temu, wrobel_krk napisał(a): A jest jakiś 34 cali z dobrą czcionka bo widzę że Della 39 się nie doczekam w tym roku LG to za drogi aw3426dw 341cqr X36 pg34wcdn xg34wcdms mo34wqc36 Edytowane 18 Września przez kamilos69 1
musichunter1x 1 699 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września Jeśli nowe zaczną spadać <1500 zł za 1440p to ile będę kosztować starsze używane lub leżaki? Już <1000 zł za generację starsze ? Za rok powtórka i kolejne spadki? Chyba rynek musi odbić w górę lub OLEDy rzeczywiście zaleją rynek. Ciekawe ile kosztuje produkcja tych modeli. Może to ostatni rzut przed załamaniem, jak z promocjami na karty. Może nauczą się powodzi / pożaru / czegoś od producentów HDD. 1
CoTyTo 3 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września Jest jakiś sensowny woled 1440p, tak w okoliach ~1800-2000zł max, jaki możecie polecić? Głównie do gierek.
Rekomendowane odpowiedzi