Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Wyhylylybymy napisał(a):

Jedynie co robiłem to kalibrację HDR za pomocą tego narzędzia w Windows co trzeba pobrać. Ale na standardowym jest tak samo ;/

Johnny mówisz o moim przypadku monitora że kolory za bardzo są "kolorowe" a tło takie szare?

A masz ustawione 10 bitów i Pełny zakres kolorów w panelu nvidii?

Edytowane przez ODIN85
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Wyhylylybymy napisał(a):

Johnny mówisz o moim przypadku monitora że kolory za bardzo są "kolorowe" a tło takie szare?

Mówiłem akurat o filmiku który wrzucił @Gret. U ciebie z kolei wszystko jest jakby wyprane. Wygląda faktycznie jak na IPS. Tylko nie wiem czy tak wygląda to też na żywo czy tylko na zdjęciu jest to tak widoczne np. ze względu na włączony HDR na monitorze

Opublikowano

Przeinstalowałem nawet na szybko Windowsa na 10. Nic to nie dało. Nie instalowałem serowników ani do karty (tylko to co win zaciągnął) i do monitora, żeby wykluczyć i lipa. Nie wiem, po prostu ten typ tak ma albo mam jakiś uszkodzony egzemplarz. Albo coś jest nie tak z moją kartą? 

Opublikowano

Grzebałem właśnie w ustawwieniach w swoim Philipsie Evnia 34M2C8600 bo z tego co widzę firmware chyba się pojawił nowszy ver 1.11, i znalazłem opcję low input lag, była wyłączona i teraz ją włączyłem, czy przyczynia się ona do jakiejś poprawy (albo czy nie przyczynia się do pogorszenia)  czy to ustawienie to pic na wodę?

Opcja smart response była już włączona na fast i nie ruszałem jej. Szukałem, ale nigdzie nie mogę znaleźć info co do polecanych ustawień w tej sprawie. 

Screenshot 2024-12-27 170335.png

Screenshot 2024-12-27 170341.png

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tak czy siak się sprzeda. Mnie tylko interesuje w kontekście wstecznej kompatybilności, czy będzie się to tyczyło gier przypisanych do konta czy też gier na cartridge'ach. 3/4 gier u mnie to właśnie cartridge. 
    • To nie jest przestepstwo. Weź się ogarnij jakoś.
    • Gladiator 2. Pomysł na drugą część tego filmu od początku wydawał się niepoważny. Kontynuacja produkcji absolutnie zamkniętej, dziś uważanej już za kultową, mogła się wydawać tylko i wyłącznie skokiem na kasę, żerowaniem na nostalgii. Niestety, nikt tak myślący, się tutaj nie pomylił.   Film zły na tak wielu płaszczyznach, że nie wiadomo od czego zacząć. Fabularnie to mierna podróba oryginału, w nieudolny sposób kopiująca jego historię. Mamy więc zmęczonego dekadencją generała, gladiatora o ukrytej tożsamości szukającego zemsty za śmierć swojej żony, spiskującą z senatem matkę i właściciela niewolników, który na walkach gladiatorów chce poprawić swój społeczny status. Na dokładkę dwóch szalonych cesarzy zamiast jednego, co dopełnia obraz tej farsy, robionej po linii najmniejszego oporu. Sam główny bohater to kompletnie bezjajeczny typ, pozbawiony charyzmy i nie budzący żadnych emocji. Co na dobrą sprawę dotyczy całej obsady.   Film miał nadrabiać widowiskowością. Może i widać tutaj wyłożoną kasę, ale sceny walk na arenie wciąż są marnym cieniem tego co widzieliśmy wcześniej. Nawet otwarcie filmu wydaje się jakby wycięte z jakiejś tureckiej produkcji. CGI miejscami mocno wali tandetą, co w połączeniu z absurdalnymi pomysłami na potyczki, powoduje wyłącznie zażenowanie.    Kino odwiedziłem tylko z powodu otrzymania voucherów na seans, a i tak żałuję straconego czasu. Nie róbcie sobie krzywdy i zapomnijcie, że ten film w ogóle istnieje. 
    • Wiecie czemu na Allegro tak dużo pozytywnych ocen? Bo negatywy usuwają przestępcy pracownicy Allegro.   Oto co mnie spotkało: "Nie dotyczy danego produktu (a transakcji lub innego produktu)" Opinia bardzo kulturalna dotyczyła: w 100% danego produktu, w 0% transakcji, w 0% innego produktu. To jest dowód sądowy na współudział firmy Allegro w przestępstwie. Że sprzedawca się broni - swojego procederu to rozumiem, ale że Allegro tak agresywnie go broni, na tak skrajnym poziomie kłamstw to szokuje.   PS. Linka do aukcji nie podaję, bo to prywatne i bez znaczenia, opinii też nie ma. Znaczenie ma tytułowy udział Allegro w przestępstwie oraz to, że trudno się bronić, oto kultowy przykład aukcji oszusta - 4,76/5 oceny wyższe niż 1 to absurd (pojemność 6 razy niższa to i tak sukces, zwykle wybuchowe zdjęcia z innych aukcji itp). Znaczenie ma to że nawet gdy doliczymy negatywy tu 16 usunięte przez mafię Allegro to nic nie zmienia, spadnie z 99% pozytywów na 98,9%, nawet jeśli założymy 159 jako szantaże to pewnie będzie 98,2%. Jeszcze gorzej, że 1 opinia została usunięta - ciężko w to uwierzyć. Co oznacza, że nawet taka analiza nic nie daje.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...