Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Podświetl  kursorem nazwę użytkownika i wyświetli ci co chcesz zrobić na dole po prawej jest ignoruj.

Mam obecnie monitor 24 cale i chęć zmiany na jakiś dobry oled 27 2K  ale teraz jak maja wyjść 27 4K to nie wiem czy nie poczekać.

Edytowane przez noah
Opublikowano
7 minut temu, noah napisał(a):

Podświetl  kursorem nazwę użytkownika i wyświetli ci co chcesz zrobić na dole po prawej jest ignoruj.

Mam obecnie monitor 24 cale i chęć zmiany na jakiś dobry oled 27 2K  ale teraz jak maja wyjść 27 4K to nie wiem czy nie poczekać.

Wielkie dzięki:) za tą informacje:thumbup:

Problem rozwiązany.

Jeśli jesteś fanem jak najlepszej jakości obrazu to polecam 27" 4K:)

Opublikowano
Teraz, noah napisał(a):

Dzisiaj byłem w MM i tam stał  27 a obok 32 i w sumie patrząc na 27 to niewiele większy od mojego.

Pamiętaj zawsze o złudzeniu optycznym jakie powodują duże sklepy.

Np. TV 85" w sklepie nie wydaje się jakiś wielki...ale kup go i postaw w swoim pokoju:E to będzie szok jaki Kolos:hihot:

Opublikowano
4 minuty temu, noah napisał(a):

Dzisiaj byłem w MM i tam stał  27 a obok 32 i w sumie patrząc na 27 to niewiele większy od mojego.

W sklepie to inaczej wygląda ;) Postawisz obok siebie na biurku to zmienisz zdanie.

57 minut temu, JohnyWol napisał(a):

No tak, ale to już produkcje kilkuletnie. W premierowe gry w 8K to raczej będzie ciężko bez obniżenia detali

Zmartwię Cię nieco lepiej wyglądają gra nawet ponad 10letnia możesz pomarzyć o 60fps w 4320p na 4090 ;)

Majstrom tylko przypomnę, że można sobie zasymulować wydajność nawet 7680p z dowolnymi proporcjami ;)

Opublikowano
21 minut temu, sk09372 napisał(a):

5 cali i nie widzisz różnicy? To prawie 13cm.

Mi chodziło między 24 a 27  ,ale jak kolega napisał jak kupię i postawię to zobaczę różnice.

Opublikowano (edytowane)

A wracając do tego że asus kręci nosem na gwarancje wypalenia jak philips np. 

To prawda że to tylko w stanach tak jest czy w europie też? pod reckami asusów oled widze tylko w komentarzach "fuck them and this warranty" :E :E :E

Edytowane przez Brolly
Opublikowano

Tak z samej ciekawości zapytam :) 

Monitor 2560X1440 240Hz, którym przewodem podłączliście DisplayPort 1.4 czy HDMI 2.1 Ultra High Speed :hmm: posiadam oba i od chwili nabycia szkiełka podłączyłem DP - ciekawe, czy będzie jakaś różnica ?? 

Opublikowano

@kamilos69

Podłączyłem certyfikowanym przewodem, który był na wyposażeniu monitora i przy okazji zainstalowałem nowe stery NV.

Instalator poprawnie ustawił głębię bitową na 10bit, gdzie przy podłączeniu DP wziął domyślnie 8bit. Ot tyle zmian jak na razie dostrzegłem ;)

Opublikowano
6 godzin temu, sniper76 napisał(a):

Podłączyłem certyfikowanym przewodem, który był na wyposażeniu monitora i przy okazji zainstalowałem nowe stery NV.

Instalator poprawnie ustawił głębię bitową na 10bit, gdzie przy podłączeniu DP wziął domyślnie 8bit. Ot tyle zmian jak na razie dostrzegłem ;)

To nie jest wina kabla a sterownika więc różnica dalej żadna :P