Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Już dziś mamy coraz więcej gier gdzie jak włączysz wszystkie wodotryski plus MFG to te 16GB zdycha a ty chcesz żeby 4070 Ti dała radę... no na pewno :E

Zobaczysz w przyszłym roku gdzie możesz sobie włożyć te 16GB. Chyba że zaczniesz ciąć detale wtedy luz.

Ale on ma wersje super. :) No nie wiem. Nie bedę sie kłócić. Gry mogą wyjsc nie zoptymalizowane w przyszłosci co nie byłoby zadna nowoscia. Półki co jest ok.

Opublikowano
Teraz, Phoenix. napisał(a):

Niczego nie bronie, wskaz mi chociaz jeden post gdzie czegos bronie, ja w przeciwinstwie do ciebie mialem juz 2 oledy i znam ich wady  i zalety, a  tylko wytykam twoje bzdury, a nie ralne argumenty, ale ty widze jak beton dalej odbijasz pileczke udaja madrego ;) 

Rzuciłeś się na mnie bo napisałem, że nie chce kupić OLED-ów z powodu ich wad, jakbyś był jakimś przedstawicielem producenta.;D

Wymień te wady IPS-ÓW vs OLED, albo spróbuj zaprzeczyć temu, że QOLedy glossy się rysują, a OLEDy ogólnie wypalają. Przejdźmy do szczegółów, bo jak na razie walisz ogólnikami i atakujesz mnie personalnie jak jakiś psycho fan OLEDA. Czy wszystko w porządku? :hihot:

Opublikowano
9 minut temu, Jedi88 napisał(a):

Powiem szczerze, że jesteś jedynym tak prymitywnym człowiekiem tutaj,

Wiem ze fakty bola ale taki juz jestem i bede tepil kazdego kto wypisuje takie bzdurki. A to ze dla ciebie to niewygodne to juz twoj problem ;) 

1 minutę temu, Jedi88 napisał(a):

Rzuciłeś się na mnie bo napisałem, że nie chce kupić OLED-ów z powodu ich wad

Moze jak przeczytasz ze zrozumieniem to cie olsni do czego sie odnioslem, i nie nie do realnych konkretnych wad ;) nadal widze beton nie skumal ;D

2 minuty temu, Jedi88 napisał(a):

Wymień te wady IPS-ÓW vs OLED

Ale ja nic wymieniac nie musze, bo mi to w dyskusji do niczego nie jestes potrzebne, ty sie wykazales wileka hipokryzja i totalnym zabetonowaniem wiec Ty cos z tym zrob, a nie ja bede ci cos udowadnial ;) Tyle z mojej strony. 

Kłamca, beton hipokryta, tak cie okresle ;) 

Opublikowano
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Wiem ze fakty bola ale taki juz jestem i bede tepil kazdego kto wypisuje takie bzdurki. A to ze dla ciebie to niewygodne to juz twoj problem ;) 

Moze jak przeczytasz ze zrozumieniem to cie olsni do czego sie odnioslem, i nie nie do realnych konkretnych wad ;) nadal widze beton nie skumal ;D

Ale ja nic wymieniac nie musze, bo mi to w dyskusji do niczego nie jestes potrzebne, ty sie wykazales wileka hipokryzja i totalnym zabetonowaniem wiec Ty cos z tym zrob, a nie ja bede ci cos udowadnial ;) Tyle z mojej strony. 

Kłamca, beton hipokryta, tak cie okresle ;) 

Człowieku, przestań mnie obrażać, bo zachowujesz się jak psychol.

Jakie fakty. Czy możesz wymienić te wady IPS-ÓW, które są większe od OLED-ów?

Czy możesz zaprzeczyć, że QLED glossy się rysuje, a OLEDy wypalają.

Czy możesz zacząć odzywać się w cywilizowany sposób, a nie jak człowieku chory psychicznie.

Nic nie musisz podawać? Przecież to ty pienisz się, bo powiedziałem coś złego o OLED-ach, ale odmawiasz podania przykładów. Coś jest nie tak pod kopułą.:hahaha:

Opublikowano

Rozumiem, ze Ty mozesz klamac na moj temat to jest wporzadku ale jak ja prostuje twoje bzdurki, kotrych sam nie widzisz przez klapki na oczach to robisz z siebie ofiare, a ja jestem psychol ?? Lecisz dzbanku do ignorowanych w koncu bo szkoda klawiatury na ciebie ;) 

Opublikowano
16 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Ale on ma wersje super. :) No nie wiem. Nie bedę sie kłócić. Gry mogą wyjsc nie zoptymalizowane w przyszłosci co nie byłoby zadna nowoscia. Półki co jest ok.

Z drugiej strony jak nie będzie kart to gry lepszej grafiki tez nie będą dostawać :hihot:

Nvidia już ma nas (graczy) w pupie więc nie spodziewam się nic dobrego po tej firmie :)

Opublikowano

Pany nie kłoćta SiĘ. Opłatkiem, a nie frazesem.

Teraz, Kadajo napisał(a):

:hihot:

Nvidia już ma nas (graczy) w pupie

Najgorsze jest to ich promowanie GF NOW. Az mnie szlak trafia, ile oni pieniedzy przeznaczaja na piar. Linus potem inni, ostatnio nawet w PL robią reklamy...to jest tak niski standard gamingu na tym, ze szkoda gadac. No ale chcącemu nie dzieje sie krzywda, jak ktos chce niech próbuje. Wolałbym jednak zeby sie bardziej przykładali do sterownikow, a nie do GF NOW które fajnie, że jest, ale nie powinno byc priorytetem. 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Rozumiem, ze Ty mozesz klamac na moj temat to jest wporzadku ale jak ja prostuje twoje bzdurki, kotrych sam nie widzisz przez klapki na oczach to robisz z siebie ofiare, a ja jestem psychol ?? Lecisz dzbanku do ignorowanych w koncu bo szkoda klawiatury na ciebie ;) 

Ja rozumiem bronić produktów elektornicznch, bo ma się niski iloraz, ale żeby atakować kogoś za pisanie opinii na forum?

Ani razu nie odpowiedziałeś na pytanie jakie są wady IPS-ów, większe od OLED-ów, oraz nie zaprzeczyłeś faktom na temat rysowania czy wypalania tych monitorów i taka z tobą rozmowa.

Dla mnie jesteś psycholem, który atakuje ludzi bez powodu i cykorem, który ucieka od normalnej rozmowy, której nie potrafisz poprowadzić.:hihot:

Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nie będziesz miał niczego i będziesz szczęśliwy... płacąc im co miesiąc 200zl żeby grac w gierki przez streaming :rotfl2:

TA model subskrybcyjny, to jest wlasnie to zdanie "nie bedziesz mial niczego, bo bedziesz musial wszystko subskrybowac" 

Aczkolwiek, jak ludzie sobie to uświadomią, to zaczna to bojkotowac. 

Opublikowano
31 minut temu, Jedi88 napisał(a):

Wymień te wady IPS-ÓW vs OLED, albo spróbuj zaprzeczyć temu, że QOLedy glossy się rysują, a OLEDy ogólnie wypalają.

Srebrzenie czerni pod kątem na IPS, czy choćby gorsza równomierność (białego), albo kontrast/czerń. No i LCD (ich podświetlenie) też się wypala.

ps. jestem posiadaczem LCD żeby nie było

Opublikowano
10 minut temu, Kyle napisał(a):

Srebrzenie czerni pod kątem na IPS, czy choćby gorsza równomierność (białego), albo kontrast/czerń. No i LCD (ich podświetlenie) też się wypala.

ps. jestem posiadaczem LCD żeby nie było

Zgadzam się w 100% i wciąż bije się z myślami, czy spróbować tego Gigabyte MO27Q28G i porównać z tymi fast IPS.

Opublikowano (edytowane)

Ale po 4 latach LED wciąż żwawy, a OLED na śmietnik za drugie tyle, bo tanie OLEDy to dopiero teraz.

Myślę, że zamówię Gigabyte MO27Q28G i m27q2 i zobaczę co mi bardziej pasuje. Czy WOLED będzie miał taki zajebisty banding.

Edytowane przez Jedi88
Opublikowano (edytowane)

Pisałem niedawno na czacie. LCD VA Samsunga po 3 latach już wypalenia podświetlenia na rogach zaczęły się pojawiać, z czasem było jeszcze gorzej, no i okropne DSE, nie da się tego porównać do bandingu na oledach :E Banding przy tym to pikuś.

Oled C9 z 2019 do dziś spoko działa, podobnie jak C2 z 2022.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
46 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Tymczasem podczas normalnego użytkowania treści sdr a nie ukazywania wad IPS pełną gębą 

20251106_220141.thumb.jpg.a4366a0725516d6cde4126e640530857.jpg

20251106_215707.thumb.jpg.aaa314078ff252eb942ba2ed9de6d506.jpg

20251106_215946.thumb.jpg.833c784eef667ae2e08310925d8c2a74.jpg

20251106_215426.thumb.jpg.078067fc0b939dd7ce53a709e8dbe41a.jpg

:hihot:

Różnice owszem są i to niepodważalne ale te screeny @DżonyBi to marketingowa papka a nie realne różnice w użytkowaniu.